اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

ممنون دایی جان. پس فعلا با این ترانس سر می کنم تا بعد از رفع اشکالای بعدیش یدونه بهتر و دقیق ترشو بسازم.

برای تست این ترانس یه مدار حلقه باز با uc3842 درست کردم و با توجه به دیتا شیت برای تغییر دیوتی سایکل از یک ترانزیستور و مقاومت متغیر استفاده کردم. البته الان نمی خوام روی متغیر بودن ولتاژ خروجی کار کنم ولی خوب برای ایمنی و حفاظت از مسفت گفتم که کم کم این ولتاژ رو بالا ببرم. اینم شکل مدار. http://www.4shared.com/file/152181754/202472c6/openloop.html

یه دونه پروب High Voltage برای ولت متر گرفتم تا 3 کیلو ولت رو میتونه نشون بده. با اون خروجی رو اندازه گرفتم و حالا چون مقاومت خروجی 5 مگا اهم هستش ولتاژ خروجی به جای 1300 ولت تقریبا 3 کیلو ولت رو نشون میده. ولی بازم خیلی خوبه تا اینجا رسیدم . :wow: حالا بعدا یه مقاومت 125 کیلو درست می کنم که جمعا 80 وات توان داشته باشه و خروجی رو باهاش تست می کنم. ولی یه اتفاق جالبی که می افته اینه که از ترانس صدای تق تق تق میاد . اولش متوجه نشدم از چی هستش. ولی بعد یه خورده نگاه کردن به ترانس دیدم که سمت ثانویه جرقه آبی رنگ داره میزنه و این صدا هم ماله اونه oo: مثکه به این پدیده میگن آرک زدن . حالا نمی دونم اینو چی کارش کنم :angry: البته باید بگم هر لایه از ثانوبه رو با ورقه میکای آلمانی با ضخامت 0.9 میلیمتر عایق بندی هم کردم. و اولیه رو هم با این ورقه از ثانویه ایزوله کردم. ولی معلوم نیست چشه!!!

یه نکته ای دیگه هم هستش که وقتی مدار بالا رو که روی برد برد بستم رو بدون مسفت امتحان می کنم و پروب اسکوپ رو روی گره بین مقاومت 18 کیلو و 22 اهم میزارم اونوقت دیوتی سایکل از تقریبا 5% تا 95% تغییر می کنه ولی وقتی که مسفت رو سر جاش میزارم در حالیکه هیچ باری بهش وصل نیست دیوتی سایکل از 45% تا 95% تغییر می کنه!!! حالا نمی دونم چرا؟؟؟

و بازم یه نکته دیگه این که با وجود این که آمپر متر منبع تغدیه کمتر از 2 آمپر رو نشون میده اما مسفت به شدت داغ میکنه!!!! اینم شده یه گیر دیگه :sad:

حالا معلوم نیست چرا بعضی وقتها موس کامپیوترم بعد از روشن کردن منبع قفل میکنه و بعد از یه بار قطع و وصل کردن از پورت usb درست میشه!!

استاد خیلی سرتونو درد آوردم . شرمنده . میشه اگه نکته ای ، موردی برای اصلاح این وضعیت سراغ دارین لطف کنید مطرح کنید .کلی روش کار کردم تازه به اینجا که می بینین رسیده .

خیلی متشکرم.

"در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
    در جهان روشنایی هایی وجوددارد که در عمیق ترین ظلمات نهانند.

دیدگاه

استاد میشه بگین توی شکل بالا در سمت ثانویه دیود خروجی به پایه 3 باید وصل بشه یا 4 و در سمت اولیه ولتاژ 24 ولت به 1 باید وصل بشه یا پایه 2 و یا پایه درین مسفت به پایه 2 باید وصل بشه یا پایه 1 .

ببخشید اگه تکراری هستش. ولی فکر می کنم خیلی مهم باشه. حالا اگه تو خروجی دیود رو جابجا به پایه دیگه بزنیم چه اتفاقی می افته؟؟

ممنون
      "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی

دیدگاه

این چسبا و مواد لازم برای بستن ترانس هست رو میشه اسمشو بگین ؟ من فقط خود هسته و سیمشو دارم! :sad: صدا میده همش اگه بگین از کجا میتونم پبخرم که ممنونم

دیدگاه

ورقهای لازم برای عایق بندی داخلی سیمهای اولیه و ثانویه ترانس رو که بهش ورقه مایلار می گن و ضخامتهای مختلفی دارند . من اونا رو از پامنار خریدم. یه پاساژی تو پامنار هست که توش چند تا مغازه هستن که هم از این ورقه ها دارن و هم انواع سیم لاکی . ولی خوب یه بدیش اینه که سیم لاکی هاشونو کمتر از یک کیلو نمی فروشن. ولی تو پاساژ فتوت یا پاساژ کناریش (پشت شهرداری) یه مغازه هستش که ترانس پیچه . اونا خورده هم میدن. خود هسته فریت هم که تو جمهوری می فروشن. ترانس منم که گفتم صدا میده ولی خب فکر کنم یه جاهاییش درست عایق بندی نشده . شما اول بگو که تو چه فرکانسی داری کار می کنی؟ یه دلیل هم میتونه این باشه که موقع بستن سیم های ترانس اونا رو محکم نپیچیدی . اگه سیمهات شل باشن ممکنه از اونم باشه. ناامید نشو . حتما ازش جواب میگیری.

موفق باشی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط tictactoe
            ورقهای لازم برای عایق بندی داخلی سیمهای اولیه و ثانویه ترانس رو که بهش ورقه مایلار می گن و ضخامتهای مختلفی دارند . من اونا رو از پامنار خریدم. یه پاساژی تو پامنار هست که توش چند تا مغازه هستن که هم از این ورقه ها دارن و هم انواع سیم لاکی . ولی خوب یه بدی ش اینه که سیم لاکی هاشونو کمتر از یک کیلو نمی فروشن. ولی تو پاساژ فتوت یا پاساژ کناریش (پشت شهرداری) یه مغازه هستش که ترانس پیچه . اونا خورده هم میدن. خود هسته فریت هم که تو جمهوری می فروشن. ترانس منم که گفتم صدا میده ولی خب فکر کنم یه جاهاییش درست عایق بندی نشده . شما اول بگو که تو چه فرکانسی داری کار می کنی؟ یه دلیل هم میتونه این باشه که موقع بستن سیم های ترانس اونا رو محکم نپیچیدی . اگه سیمهات شل باشن ممکنه از اونم باشه. ناامید نشو . حتما ازش جواب میگیری.

موفق باشی
            آره شلوولن روی همون پلاستیک پیچیدم فرکانس کاریمم 50 کیلو بد بردمش بالا 80 بهتر شد ولی آمپر که ازش میکشم باز کمی وز وز میکنه!

دیدگاه

یه روش نسبتا مناسب برای جلوگیری از آرک زدن اینه که ثانویه رو از جایی که تموم میشه به سمت پایه های بوبین نبریم و بجاش اون سیم رو از وسط ترانس خارج کنیم و به برد وصل کنیم. البته اگه آرک زدن مربوط به عدم عایق بندی مناسب اولیه با ثانویه باشه.

دیدگاه

مطالب رو به موضوع " محاسبات ترانس و القاگر در مبدلهای سوییچینگ (توپولوژیFull-Bridge) " منتقل کردم:
                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=33865.0

دیدگاه

مطالب رو به موضوع " محاسبات ترانس و القاگر در مبدلهای سوییچینگ (توپولوژیFull-Bridge) " منتقل کردم:
                  http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=33865.0

دیدگاه

نوشته اصلی توسط tictactoe

استاد میشه بگین توی شکل بالا در سمت ثانویه دیود خروجی به پایه 3 باید وصل بشه یا 4 و در سمت اولیه ولتاژ 24 ولت به 1 باید وصل بشه یا پایه 2 و یا پایه درین مسفت به پایه 2 باید وصل بشه یا پایه 1 .

ببخشید اگه تکراری هستش. ولی فکر می کنم خیلی مهم باشه. حالا اگه تو خروجی دیود رو جابجا به پایه دیگه بزنیم چه اتفاقی می افته؟؟

ممنون
                    سلام دایی
                    هرچند دیره
                    اما پایه 1 به VCC
                    پایه 2 به سوئیچ
                    پایه 3 به گروند خروجی
                    پایه 4 به کاتد دیود خروجی
                    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام استاد. مثل اینکه کاراتون زیاد شده سری به ما نمی زنید. :cry2: بازم ممنون که با وجود مشغله زیاد جواب میدین.
                      میشه تو این شکل هم بگین که اولیه و ثانویه رو چه جوری وصل کنیم؟ فرض کنیم که VCC رو به پایه 1 وصل می کنیم.

متشکر

دیدگاه

منفی در منفی میشه مثبت.
                        اینم دقیقا میشه مثل قبلی
                        پایه 1 به VCC
                        پایه 2 به سوئیچ
                        پایه 3 به گروند خروجی
                        پایه 4 به کاتد دیود خروجی

دیدگاه

پس تا اونجایی که من فهمیدم علاوه بر جهت پیچیدن سیم نقطه شروع و پایان هم در تعیین اتصال پایه های ترانس به قطعات تاثیر داره . درسته؟ یعنی اگه تو ثانویه فرض کنیم که جای نقطه شروع و نقطه پایان پیچیدن سیم پیچ ثانویه رو عوض کنیم اونوقت محل اتصال گروند و دیود خروجی هم جابجا میشد؟ oo:

ممنون میشم یه توضیحی بدین دایی جان. پیچیده شد یه خورده !!

دیدگاه

دقیقا :applause:
                            بخاطر همینه که در شکل دوم اگه شروع و پایان اولیه رو برعکس در نظر بگیری دو سیم پیچ هم جهت میشن و دقیقا میشه مثل شکل اول

دیدگاه

باسلام.حضور دوستان.اگرتوپولوژی بکار رفته فلای بک باشه سیم پیچ ثانویه عکس سیم پیچ اولیه خواهد بود.(بهمین سادگی).
                              برای مدارات های ولتاژ استفاده از هسته های UU بسیار مناسبتره.(بدین نحو که اولیه در یک سمت یو وثانویه درسمت دیگر یو )
                              .همچنین کار در فرکانسهای پائین تر از40 کیلوهرتز. برای جلوگیری از آرک زدن خروجی به هسته فریت واولیه ساختن یک زمین
                              مجازی باورق الومینیومی یا مسی بروی فریت با ثانویه لازمه.و...
                              موفق باشید.
                              من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

سلام دوست عزیز ممنون از این توضیحات آخری
                                ولی چون من وشاید تعدادی از دوستان دیگر سوادمون نمیرسه لطفا در مورد این زمین کردن با ورق مسی کمی دقیقتر توضیح بدین خیلی ممنونتر

و یک کمک دیگه اگر ممکنه و اون اینه که در تراشه MC34063 فرکانس کاری با خازنی که به پایه سوم وصله تغییر میکنه ولی نمیدونم اندازه خازن وقتی زیاد بشه فرکانس پایین میاد یا برعکس اگر ممکنه یکمی واضح برامون توضیح بدین . ایندفعه خیلیتر ممنونتر

یادم رفت: مدارم یک فلای بک افزاینده است که ورودی 15ولت وخروجی 35ولت باید بدهد که در بی باری درست است ولی زیر بار ولتاژ خروجی خیلی افت پیدا میکنه 1A است. دلیلش اگر ممکنه از کدوم ورشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X