اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل احتمالی شماتیک TL494

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

چند برابر شدن جریان پیک مطلوب نیست.
    در پست ۱۸۶ جریان کشی مطلوب اولیه رو توضیح دادم،
    همچنین جریان کشی باید به شکل دندان اره ای باشه نه سوزنی.
    اگر مربعی با شیب شدید باشه هم مشکلی نیست‌.
    سپاس
    خب
    مشکل کجاست؟
    ینی می‌فرمایید با بالابردن اندوکتانس ، وضعیت به جای اینکه بهتر بشه،بدتر شد؟
    چی میتونه تاثیر گذار باشه روی بهتر شدن شکل موج جریان کشی؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Samyarjam نمایش پست ها

سپاس
      خب
      مشکل کجاست؟
      ینی می‌فرمایید با بالابردن اندوکتانس ، وضعیت به جای اینکه بهتر بشه،بدتر شد؟
      چی میتونه تاثیر گذار باشه روی بهتر شدن شکل موج جریان کشی؟
      میشه تعاریف مختلفی از بدتر شدن اوضاع داشت،
      اینکه ماسفت داغ تر بشه، نویز انداختن، یا کاهش طول عمر بعضی قطعات.
      در هر حال اون شکل موجی که دیدم خیلی جذاب نبود ، هر چند شاید از نظر شما بهتر باشه‌.
      با دیود‌ شاتکی خروجی ، خازن سرامیکی در حد ۴.۷ نانوفاراد موازی کنید، که تاثیر مثبتی بر زمان ریکاوری دیود و امواج سوزنی داره.

دیدگاه

میشه تعاریف مختلفی از بدتر شدن اوضاع داشت،
        اینکه ماسفت داغ تر بشه، نویز انداختن، یا کاهش طول عمر بعضی قطعات.
        در هر حال اون شکل موجی که دیدم خیلی جذاب نبود ، هر چند شاید از نظر شما بهتر باشه‌.
        با دیود‌ شاتکی خروجی ، خازن سرامیکی در حد ۴.۷ نانوفاراد موازی کنید، که تاثیر مثبتی بر زمان ریکاوری دیود و امواج سوزنی داره.
        سپاس
        نمیدونم چه سری هست که با هیچ ترانس و اندوکتانسی،این مدار سر سازگاری با فرکانس بالا نداره
        بعضی ترانس ها حتی در فرکانس پایین سوت هم میزنن ولی بازم مدار کار خودشو با گرمای عادی ماسفت ادامه میده
        اگر اشتباه نکنم در فرکانس بالا مقاومت سلف زیاد میشه،آیا این در داغی بیش از حد ماسفت موثره؟

و دیگه اینکه در مورد رابطه فرکانس و مقاومت گیت ازتون پرسیدم
        آیا نباید در فرکانس‌های بالاتر مقاومت گیت کمتر استفاده کرد؟

دیدگاه

سپاس
          نمیدونم چه سری هست که با هیچ ترانس و اندوکتانسی،این مدار سر سازگاری با فرکانس بالا نداره
          بعضی ترانس ها حتی در فرکانس پایین سوت هم میزنن ولی بازم مدار کار خودشو با گرمای عادی ماسفت ادامه میده
          اگر اشتباه نکنم در فرکانس بالا مقاومت سلف زیاد میشه،آیا این در داغی بیش از حد ماسفت موثره؟

و دیگه اینکه در مورد رابطه فرکانس و مقاومت گیت ازتون پرسیدم
          آیا نباید در فرکانس‌های بالاتر مقاومت گیت کمتر استفاده کرد؟
          به زبان ساده، هر چقدر فرکانس بالاتر بره، مقاومت سلفی بیشتر میشه.
          بله هر چقدر فرکانس بالاتر بره ، مقاومت گیت هم باید کمتر بشه ( البته بستگی به ظرفیت خازنی گیت هم داره )
          در عمل کمتر از مقاومت زیر ۱۰ اهم استفاده میشه.
          اینم در نظر داشته باشید که اگر مقاومت گیت رو کمتر کنید، باعث کوتاه تر شدن عمر ماسفت و درایور میشه ( به علت عبور جریان پیک شارژ و دشارژ بیشتر )
          .
          ​​​شاید حتی با افزایش مقاومت گیت نتیجه بهتری هم بگیرید!

دیدگاه

به زبان ساده، هر چقدر فرکانس بالاتر بره، مقاومت سلفی بیشتر میشه.
            بله هر چقدر فرکانس بالاتر بره ، مقاومت گیت هم باید کمتر بشه ( البته بستگی به ظرفیت خازنی گیت هم داره )
            در عمل کمتر از مقاومت زیر ۱۰ اهم استفاده میشه.
            اینم در نظر داشته باشید که اگر مقاومت گیت رو کمتر کنید، باعث کوتاه تر شدن عمر ماسفت و درایور میشه ( به علت عبور جریان پیک شارژ و دشارژ بیشتر )
            .
            ​​​شاید حتی با افزایش مقاومت گیت نتیجه بهتری هم بگیرید!
            سپاس
            دوتا سوال دارم
            اول اینکه امکانش هست از دو سلف جداگانه استفاده کنم؟
            دوم اینکه تغییر فرکانس با تغییر مقاومت Rt،چه تفاوتی با تغییر فرکانس به وسیله Ct داره؟

دیدگاه

سپاس
              دوتا سوال دارم
              اول اینکه امکانش هست از دو سلف جداگانه استفاده کنم؟
              دوم اینکه تغییر فرکانس با تغییر مقاومت Rt،چه تفاوتی با تغییر فرکانس به وسیله Ct داره؟
              منظورتون رو از « دو سلف جداگانه» متوجه نشدم.
              در آیسی TL494 تقریبا فرقی نداره که فرکانس رو با مقاومت Rt یا خازن Ct تغییر بدید،
              اما در آیسی های UC384x فرق میکنه، به صورتی که اگر برای یک فرکانس سویچینگ مشخص، مقاومت رو کاهش و خازن رو افزایش بدید، مقدار Duty Cycle حداکثری کمتر میشه.

دیدگاه

منظورتون رو از « دو سلف جداگانه» متوجه نشدم.
                در آیسی TL494 تقریبا فرقی نداره که فرکانس رو با مقاومت Rt یا خازن Ct تغییر بدید،
                اما در آیسی های UC384x فرق میکنه، به صورتی که اگر برای یک فرکانس سویچینگ مشخص، مقاومت رو کاهش و خازن رو افزایش بدید، مقدار Duty Cycle حداکثری کمتر میشه.
                سپاس
                منظورم از دو سلف جداگانه،دو تا سلف با دو هسته جداگانه بود.
                یکی بین گرند و دیود
                دیگری بین مثبت و درین

و اما یک مسئله دیگه
                تا جایی که تونستم و پیدا کردم ویدیوها و مطالب مربوط به فلای بک رو دیدم و مطالعه کردم
                در یک مطلبی خوندم که در طراحی فلایبک معمولاً تعداد دور اولیه کمتر از تعداد دور ثانویه هست
                چون جریان زیادتری باید ازش عبور کنه
                حالا در همین سایت یک تاپیک پیدا کردم که در مورد طراحی فلای بک بود
                طبق فرمول داده شده در این تاپیک و مدار مورد بحث ما،میزان اندوکتانس سلف ۰.۰۶۹ میکروهانری بدست میاد
                و باز طبق محاسبه بر اساس فرمول‌های بعدی اگر مثلاً ثانویه ما ۱۰ دور باشه ولیه ما تقریباً دو دور محاسبه می‌شه!!!!
                این هم آدرس تاپیک که در همون پست اولش هر دو فرمول هست

https://www.eca.ir/forums/forum/%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%86%D9%8A%D A%A9/%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D9%86%D8%A7%D9%84%D9%88%DA%AF-%D9%88-%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AC%D8%AA%D9%85%D8%B9/%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%A8%D8%B9-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%D9%8A%D9%87/44338-%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D9%81%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%DA%A9-%D8%B5%D9%81%D8%B1-%D8%AA%D8%A7-100-%D8%A8%D8%A7-%D9%87%D9%85%D9%87-%D8%AC%D8%B2%D8%A6%DB%8C%D8%A7%D8%AA
                جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۰۹:۳۸ ۱۴۰۳/۰۴/۲۴.

دیدگاه

درود
                  تنها چیزی که احتمال دادم درش اشتباه شده ، ترانس و نحوه اتصال اون هست
                  بنابراین به ساده ترین شکل میپرسم

به عنوان مثال در ترانس زیر سرهای A و D ، دو سر اولیه هستند و دو سر B و C ، دو سر ثانویه
                  که با انجام تست بوق مولتیمتر،AوD صفر اهم هستند و مولتی متر بوق میزنه
                  همینطور برای BوC
                  خب حالا ظاهرا شماتیک شما میگه به عنوان مثال اگر + به A وصل بشه ، درین به D وصل میشه،درسته؟
                  و در این صورت ، C به گرند وصل میشه و B به دیود
                  یعنی AوC دوسر نقطه دار هستند

اگر تا اینجای کار درست هست،باید بگم در این شرایط اصلا مدار ، کار نمیکنه و به محض اتصال ورودی به مدار و بدون هیچ باری،فیوز ورودی میسوزه و اگر فیوز نباشه ، ماسفت میترکه

تا الان هم ، تمام نتایجی که خدمتتون عرض کردم و تمام شکل موج ها و توان خروجی و....، در حالی بوده که AوB به عنوان سرهای نقطه دار متصل شدن
                  ینی + به A و گرند به B
                  درین به D و دیود به C

دیدگاه

سپاس
                    منظورم از دو سلف جداگانه،دو تا سلف با دو هسته جداگانه بود.
                    یکی بین گرند و دیود
                    دیگری بین مثبت و درین

و اما یک مسئله دیگه
                    تا جایی که تونستم و پیدا کردم ویدیوها و مطالب مربوط به فلای بک رو دیدم و مطالعه کردم
                    در یک مطلبی خوندم که در طراحی فلایبک معمولاً تعداد دور اولیه کمتر از تعداد دور ثانویه هست
                    چون جریان زیادتری باید ازش عبور کنه
                    حالا در همین سایت یک تاپیک پیدا کردم که در مورد طراحی فلای بک بود
                    طبق فرمول داده شده در این تاپیک و مدار مورد بحث ما،میزان اندوکتانس سلف ۰.۰۶۹ میکروهانری بدست میاد
                    و باز طبق محاسبه بر اساس فرمول‌های بعدی اگر مثلاً ثانویه ما ۱۰ دور باشه ولیه ما تقریباً دو دور محاسبه می‌شه!!!!
                    این هم آدرس تاپیک که در همون پست اولش هر دو فرمول هست

https://www.eca.ir/forums/forum/%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%86%D9%8A%D A%A9/%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D9%86%D8%A7%D9%84%D9%88%DA%AF-%D9%88-%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AC%D8%AA%D9%85%D8%B9/%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%A8%D8%B9-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%D9%8A%D9%87/44338-%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D9%81%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%DA%A9-%D8%B5%D9%81%D8%B1-%D8%AA%D8%A7-100-%D8%A8%D8%A7-%D9%87%D9%85%D9%87-%D8%AC%D8%B2%D8%A6%DB%8C%D8%A7%D8%AA
                    وقتی دوتا سلف با هسته جدا باشن ،القایی انجام نمیشه که بخواییم در خروجی ولتاژی داشته باشیم!
                    و اینکه نوشته اولیه کمتر از ثانویه هست، کلمه«معمولا» بیانگر این هست که همیشه هم اینطور نیست، و بستگی به شرایط کاری مدار داره.
                    ضمنا ۰.۰۶۹ میکروهانر نتیجه معتبری نیست و احتمالا جایی از محاسباتتون اشتباه کردید.
                    //
                    در ترانس در تصویر، به فرض اگر A به مثبت ورودی و D به درین وصل بشه، B به GND خروجی و C هم به دیود یکسوساز مثبت خروجی وصل میشه.
                    و سر های نقطه دار AB یا CD حساب میشن.

دیدگاه

وقتی دوتا سلف با هسته جدا باشن ،القایی انجام نمیشه که بخواییم در خروجی ولتاژی داشته باشیم!
                      و اینکه نوشته اولیه کمتر از ثانویه هست، کلمه«معمولا» بیانگر این هست که همیشه هم اینطور نیست، و بستگی به شرایط کاری مدار داره.
                      ضمنا ۰.۰۶۹ میکروهانر نتیجه معتبری نیست و احتمالا جایی از محاسباتتون اشتباه کردید.
                      //
                      در ترانس در تصویر، به فرض اگر A به مثبت ورودی و D به درین وصل بشه، B به GND خروجی و C هم به دیود یکسوساز مثبت خروجی وصل میشه.
                      و سر های نقطه دار AB یا CD حساب میشن.

سپاس
                      پس تا الان درست بوده اتصال ترانس
                      ظاهرا همین القا داره منو بیچاره میکنه
                      محاسبات رو هم براتون عکس میگیرم ، ضمن اینکه خود سایت هم ماشین حساب داره
                      و تقریبا همین مقدار دراومد
                      محض اطمینان میپرسم
                      GND ها همه مشترک هستند ؟
                      ورودی خروجی سورس و....

دیدگاه

سپاس
                        پس تا الان درست بوده اتصال ترانس
                        ظاهرا همین القا داره منو بیچاره میکنه
                        محاسبات رو هم براتون عکس میگیرم ، ضمن اینکه خود سایت هم ماشین حساب داره
                        و تقریبا همین مقدار دراومد
                        محض اطمینان میپرسم
                        GND ها همه مشترک هستند ؟
                        ورودی خروجی سورس و....
                        بله نحوه اتصال فعلی شما درست هست، هر چند اوایل اشتباه بسته بودید.
                        و بله مدار فقط یک GND مشترک داره، هر چند میشه خروجی رو با اپتوکوپلر ایزوله کرد، که فعلا پیشنهاد نمیکنم.

دیدگاه

بله نحوه اتصال فعلی شما درست هست، هر چند اوایل اشتباه بسته بودید.
                          و بله مدار فقط یک GND مشترک داره، هر چند میشه خروجی رو با اپتوکوپلر ایزوله کرد، که فعلا پیشنهاد نمیکنم.
                          درود و سپاس

یک مسئله‌ای رو مطرح میکنم و ازتون مشورت می‌خوام
                          البته از دوستان دیگه هم اگر تاپیک رو می‌خونن و دنبال می‌کنند درخواست راهنمایی دارم

این مدت مقالات، سایت‌ها و مطالب زیادی رو در مورد مبدل فلایبک مطالعه کردم
                          ویدئو های زیادی دیدم
                          چیزی که ناگهان دیشب به ذهنم رسید این بود که در اکثر مقالات گفته شده که مبدل فلایبک برای توان‌های زیر ۱۵۰ وات استفاده می‌شه (البته تا ۲۵۰ وات رو هم میگن ولی غالباً ۱۵۰ گفتن)
                          و ظاهراً مسئله این هست که در توان‌های بالاتر دیوتی سایکل بالا میره و منجر به اشباع هسته و مشکلات بعدی میشه و ناگزیر هست مگر اینکه توپولوژی دیگه ای استفاده بشه

خوب اگر نتیجه مطلوب و توان مطلوب بین ۲۵۰ و ۱۵۰ وات باشه ، اینجا اولاً من به مبدلی با ۵۰۰ وات توان احتیاج دارم
                          و دوماً فکر می‌کنم برای مبتدی مثل من رسیدن به توان ۸۵ وات تقریباً قابل قبول هست
                          مثلا اگر روی مبدلی با توان ۵۰۰ وات کار میکردم شاید به ۲۵۰ وات میرسیدم
                          حالا از نظر شما من باید چه کار کنم؟
                          بیام و همچنان روی همین مدار کار کنم؟
                          یا مدار دیگه با توپولوژی دیگه‌ای به من پیشنهاد می‌دید؟
                          یا بیام یک تاپیک جداگانه بزنم و درخواست بدم برای چیزی که نیاز دارم؟
                          جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۱۴:۵۸ ۱۴۰۳/۰۴/۲۵.

دیدگاه

درود
                            از نقشه یک پاور کامپیوتر استفاده کنید قطعات بخصوص ترانس را از یک پاور معیوب بردارید تا به نتیجه برسید .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
                              درود
                              از نقشه یک پاور کامپیوتر استفاده کنید قطعات بخصوص ترانس را از یک پاور معیوب بردارید تا به نتیجه برسید .
                              سپاس
                              منظورتون رو متوجه نشدم
                              کلا برم سراغ ساخت نمونه یک پاور کامپیوتر ؟یا از قطعات بخصوص یک پاور اوراقی در این مدار استفاده کنم؟

من یک منبع تغذیه ۱۲ ولت ۱۰۰ آمپر دارم
                              فقط یک مدار افزاینده کاهنده میخام سر راهش بزارم

دیدگاه

درود و سپاس

یک مسئله‌ای رو مطرح میکنم و ازتون مشورت می‌خوام
                                البته از دوستان دیگه هم اگر تاپیک رو می‌خونن و دنبال می‌کنند درخواست راهنمایی دارم

این مدت مقالات، سایت‌ها و مطالب زیادی رو در مورد مبدل فلایبک مطالعه کردم
                                ویدئو های زیادی دیدم
                                چیزی که ناگهان دیشب به ذهنم رسید این بود که در اکثر مقالات گفته شده که مبدل فلایبک برای توان‌های زیر ۱۵۰ وات استفاده می‌شه (البته تا ۲۵۰ وات رو هم میگن ولی غالباً ۱۵۰ گفتن)
                                و ظاهراً مسئله این هست که در توان‌های بالاتر دیوتی سایکل بالا میره و منجر به اشباع هسته و مشکلات بعدی میشه و ناگزیر هست مگر اینکه توپولوژی دیگه ای استفاده بشه

خوب اگر نتیجه مطلوب و توان مطلوب بین ۲۵۰ و ۱۵۰ وات باشه ، اینجا اولاً من به مبدلی با ۵۰۰ وات توان احتیاج دارم
                                و دوماً فکر می‌کنم برای مبتدی مثل من رسیدن به توان ۸۵ وات تقریباً قابل قبول هست
                                مثلا اگر روی مبدلی با توان ۵۰۰ وات کار میکردم شاید به ۲۵۰ وات میرسیدم
                                حالا از نظر شما من باید چه کار کنم؟
                                بیام و همچنان روی همین مدار کار کنم؟
                                یا مدار دیگه با توپولوژی دیگه‌ای به من پیشنهاد می‌دید؟
                                یا بیام یک تاپیک جداگانه بزنم و درخواست بدم برای چیزی که نیاز دارم؟
                                با سلام مجدد،
                                البته که میشد به ۱۰۰ وات و حتی بالاتر هم رسید، ولی ظاهرا از نتیجه ای که از این مدار گرفتید راضی هستید و میخوایید برید سراغ مدار دیگه، در اینصورت توپولوژی پوش پول برای شما مناسب هست، البته علاوه بر توان، دونستن حداکثر ولتاژ مدنظر خروجی هم لازمه‌.
                                در صورتی که میخواید مبدل پوش پول بسازید، میتونید تاپیک جدید هم شروع کنید.
                                ضمنا برای افزایش اطلاعاتتون در مورد فلایبک پیشنهاد میکنم این لینک هم ببینید:
                                تفاوت عملکرد مبدل های سوییچینگ در حالت CCM و DCM مزایا و معایب حالت هدایت پیوسته و گسسته نحوه تعیین اندازه سلف برای کار در حالت هدایت پیوسته

موفق باشید.
                                ​​​​​​

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X