اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اپتو کوبلر در منبع تغذیه سویچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اپتو کوبلر در منبع تغذیه سویچینگ

حالا قسمت مهمش
    نوع ترانس چیه چطوری پیچیده میشه هستش چیه ....؟
    ایا از ترانسهای پاور کامپیوتر میشه استفاده کرد برای این مدار اگه میشه چطوری باید سیم هارو باز کرد دباره پیچید یا نه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    رویه این ترانسها یه چند تا حروف وعدد نوشته اینا چیه؟
    اون خازن بالای ترانس چیه؟

دیدگاه

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=29195.msg142127#msg142127
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

ثانویش چی شد؟ :mrgreen:
        نوشته اصلی توسط asmasm
        حالا قسمت مهمش

ایا از ترانسهای پاور کامپیوتر میشه استفاده کرد برای این مدار اگه میشه چطوری. باید سیم هارو باز کرد دوباره پیچید یا نه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
        روی این ترانسها یه چند تا حروف وعدد نوشته اینا چیه؟
        اون خازن بالای ترانس چیه؟

دیدگاه

از ترانس های پاور کامپیوتر با توجه به سایزشون در توان های بالا مثلا 100 تا 500 وات میشه استفاده کرد. نوشته های روش معمولا کدهایی است که سازنده ی ترانس ازش استفاده می کنه. چون این ترانسها معمولا پیچیده شده تولید می شوند. یعنی خود سازنده ی پاور اونو سیم پیچی نمی کنه بلکه آماده می خره.

خازن کنار ترانس که اولیه را به ثانویه وصل می کند یک خازن بدون مرگ یا Ycapacitor است. این خازنها مانع شناوری ولتاژ در ثانویه می شود. اولیه بخاطر اتصال نول ترانس محله به زمین ولتاژ شناور ندارد اما ثانویه بدلیل ول بودن و نداشتن اتصال زمین می تواند تا چندین کیلوولت ولتاژ مشترک داشته باشد. منظور از ولتاژ مشترک ولتاژ بین دو سر خروجی ثانویه نیست. بلکه ولتاژ بین هر کدام از سرهای ثانویه نسبت به زمین است.

مثلا ولتاژ ثانویه می تواند نسبت به زمین چندین کیلوولت بشود و باعث تخلیه خازنی به اولیه و خرابی ترانس بشود. چون سازنده ها مطمئن نیستند شما بدنه ی PCآ‌ یا مصرف کننده های خود را به زمین وصل می کنید یا نه مجبورند این حفاظت را اعمال کنند و فعلا این خازن ها بهترین انتخابند. این خازنها حتی در اثر تخلیه ی الکتریکی بین دو صفحه ی آنها نمی سوزند.

دیدگاه

تو دیتا شیت tny266
            چند تا مدار با این ای سی طراحی کرده که هرکدام جریان دهی خروجیش فرق میکنه(500ma . 2A . 3 A) اما مدار یکیه حالا این جریان دهی فقط به سیم پیچ ترانس بستگی داره یا کلی باید ترانس عوض بشه و یا...................؟

نکته دوم این اعدادی که سر ترانس نوشته چیه؟
            و این نقطه سر ترانس چیه و چرا برعکس همه؟

و ایا میشه دوتا از این مدار هارو باهم موازی کرد برای جریان دهی بیشتر :eek: :eek:

دیدگاه

سایز هسته با توان خروجی رابطه ی مستقیم داره پس برای توانهای مختلف باید هسته های مختلف استفاده کرد. البته هسته های کوچیکتر از EE16 اونقدر کوچیک هستن که من بجاشون EE16 استفاده می کنم.

عددهای کنار ترانس شماه ی پایه ی بوبین هستند. اگه به دیتا شیت tdk نگاه کنید می بینید که برای یه هسته ممکنه چند بوبین مختلف با تعداد پایه ی مختلف تولید بشه. مثلا من واسه EE16 هم بوبین 6 پین دارم و هم 10 پین. جایی که می خوام چندین خروجی بگیرم از 10 پین استفاده می کنم.

نقطه در واقع جهت پیچیدن سیمه. وقتی کنار یه پایه نقطه داره یعنی باید سر سیمتونو به اون پایه لحیم کنید و در جهت ساعت گرد سیم پیچی کنید.

دیدگاه

http://www.4shared.com/file/111174817/d631d2c1/untitled.html

سلام احمد جان یکم درباره این توضیح بده
                تو نرم افزار piexpert یک توضیحاتی در باره ترانس داده اینا چیند
                مرسی

دیدگاه

خودش که نوشته چیه دایی:
                  E25/13/7 یا EF25 کد هسته است. وقتی میرید بازار هسته بخرید یکی از این دو کد را باید به فروشنده بگید تا بهتون بده.
                  Pri-1. 48T 1x#24AWG= یعنی سیم پیچ اولیه ی شماره ی 1 است. سیم لاکی نمره ی 24 را 48 دور بپیچید.
                  Pri-2. 47T 1x#24AWG= یعنی سیم پیچ اولیه ی شماره ی 2 است. سیم لاکی نمره ی 24 را 47 دور بپیچید.
                  5.00V. 4T 10mil Foil = یعنی سیم پیچ خروجی ولتاژ (همون ثانویه) است. سیم فویل دار با قطر 1 میلیمتر را 4 دور بپیچید.
                  Bias. 10T 2x#25 AWG = یعنی سیم پیج بایاس است. این سیم پیچ برای تغذیه مدارات جانبی و آی سی استفاده می شود. دو سیم نمره ی 25 را با هم موازی کنید و 10 دور بپیچید.

دیدگاه

سلام
                    میبخشید پابرهنه میام تو بحث.
                    من دارم یه 30 ولت 3 آمپر طراحی میکنم و دارم از ترانس پاور کامپیوتر استفاده میکنم.
                    این ترانس چند دور اولیه داره و ثانویه هاش چه جورین؟ من از رو مدار خود پاور فهمیدم که 3 سر خروجی به یک جفت دیود میرن و DC میشن که از هیکل دیود پک معلومه که 5 ولتشه. حالا فقط مونده اینکه ببینم چند دور لازمه و این ترانس چند دوره. البته من گذاشتمش تو مدار، ولی 2 آمپر هم نمیداد و سوئیچ میکرد. فکر کنم تعداد دورش کم باشه.
                    لطفا منو یکم راهنمایی کنید.
                    این TOP250 به درد این کار میخوره.
                    الان 5M0365 گذاشتم. این آی سی خیلی پروتکت خوبی داره و با اتصال کوتاه و ... نمیسوزه، TOP ها هم اینطورین؟
                    بت در بغل و به سجده پیشانی ما کافر زده خنده بر مسلمانی ما
                    اسلام به ذات خود ندارد عیبی هر عیب که هست در این مسلمانی ماست

دیدگاه

مصطفی جان.
                      سوالت کمی نامفهوم بود. به هر حال:
                      توپولوژی پاورهای اخیر یعنی از 10 سال پیش به این طرف، همگی هاف بریدج هستند. پس ترانس اونها خیلی کوچیکتر شده. نباید انتظار داشته باشی یه ترانسی که توی هاف بریدج 500 وات میده توی فلایبک بیشتر از 200 وات بده.

در واقع فلایبک برای توان های بالا چندان به صرفه نیست اما 90 وات لب مرزه و مشکلی نداره.

دوم اینکه باید ترانس را متناسب با مدار جدید سیم پیچی کنی و از نوشته هات بنظر میاد که سیم پیچیشو دست نزدی. حتی اگه این ترانس قبلا هم توی توپولوژی فلایبک بود با تغییر فرکانس سیم پیچیش تغییر می کنه.

بله TOP250 مناسبه. و پروتکت اتصال کوتاه هم داره.

دیدگاه

سلام
                        آره یکم سوالم رو دست و پا شکسته پرسیدم، حالا میخوام ببینم این half Bridge چه طوریه؟ اصول کارش رو میگم. مثلا تو فلای بک توی نیم سیکل تو ترانس انرژی ذخیره میکنیم که تو اون نیم سیکل چون همه دیودهای خروجی بایاس معکوس میشن، ترانس فقط از خودش خاصیت سلفی ایجاد میکنه و بعد از خاموش شدن فت انرژی تو ثانویه تخلیه میشه.
                        حالا اصول کار این half bridge چطوریه؟ من خیلی حدسها زدم ولی هیچ کدوم نیست. یه منبعی سراغ دارید. ترجیحا application note باشه. چون این app note ها خیلی خلاصه تر توضیح میدن.
                        ممنون

دیدگاه

در half Bridge انرژی در ترانس ذخیره نمیشه و بیشتر اون به ثانویه منتقل میشه. در هردو سیکل هم این کار انجام میشه.

البته چون ما ترانس ایده آل نداریم و هر ترانسی دو سلف اجتناب ناپذیر در مدل خودش داره مقداری جریان اضافه برای سلف موازی و مقداری تلفات بخاطر سلف سری خواهیم داشت که خیلی کم اند.

بخاطر همین دو سلفه که جریان اولیه ی ترانس بجای مربعی شکل بودن(مثل ولتاژ) کمی ذوزنقه ای شکل میشه. اما چون قرار نیست ترانس انرژی ذخیره کنه سایزش بسیار کوچیک میشه.

درعوض مدارات half Bridge کمی پیچیده تر از فلایبک هستند و همین باعث میشه تو توانهای پایین(مثلا کمتر از 100 وات) فلایبک ترجیح داده میشه.

البته به نر من با توسعه ی مدارات مجتمع در آینده همه ی مدارات تغذیه به سمت Full Bridge پیش خواهند رفت. چون کارآمد ترین توپولوژی می باشد. و فقط برای توانهای زیر 10 فلایبک باقی خواهد ماند. جبهه های سبز در آینده دیگر اجازه ی تلفات اضافه (حتی 1 وات) را نخواهند داد تا آلودگی زمین کمتر و کمتر شود.

مثلا FSFR2100آ‌ یا هم خانواده های اون با قیمت پایینشون، تقریبا تمام قطعات حیاتی half Bridge را در خود جای دادند و کم کم رقیب سرسختی برای فلایبک میشن.
                          توی بازار ایران هم هستند: http://www.lionelectronic.ir/index.php?product_id=2312

مصطفی جان. منابع مطالعه ی سریع بسیار فراوونه اما اینترنتم اونقدر کند شده که جستجو رو به عهده ی خودت میزارم. فعلا هیچ فایلی پ نمیشه! oo:

دیدگاه

اینترنت منم کند شده.
                            من یه eBook داشتم توش سرچ کردم و فهمیدم چطوریه. فقط مشکلم اینه که باز بحث درایو کردن MOSFET Hi پیش میاد. میشه BJT گذاشت؟ چقدر توفیقشه؟
                            تو پاورها یه خازن 1 میکرو با ترانس سری شده، برای رزونانس شدنه یا حفاظه اتصال کوتاه؟
                            اینجا هم با افزایش دیوتی تزریق توان رو کنترل میکنن دیگه؟
                            سلف در ثانویه برای محدود کردن جریان لحظه ای و جلوگیری از شارژ یکدفعه خازن هستش یا ذخیره انرژی؟ فکر کنم گزینه 1 درست باشه.
                            فرکانس در پاور کامپیوتر چقدره؟ با IR2313 میشه درایو رو انجام داد؟

دیدگاه

سلام
                              من یه توپولوژی تو کتابه دیدم که مشکل درایو MOSFET نداره. پوش پول. چرا از این آرایش زیاد استفاده نمیشه؟ مگه چشه؟

دیدگاه

این هسته ee16 توان خروجیش چقدره
                                tdk رو دانلود کردم اما خیلی از سطح ما بالا تره

تو این نرم افزار ایا نمره سیم را هم میشود خودمان انتخاب کنی اگه میشه چطور؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X