اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اصول پایه ای و مقدماتی منابع سوئیچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منبع تغذیه سوئیچینگ

ببین من قبلا کار کردم با 100 میکرو هانری بوده ! شما برو به فروشنده بگو یه سلف 100 میکروهانری تروئید 3 تا 5 امپر بهت بده.بعید میدونم تو اصفهان پیدا نشه !!

دیدگاه

سلام خدمت همه دوستان عزیز

میخواستم بپرسم وقتی قراره یه ترانس سوئیچینگ پیچیده بشه ، غیر از خود سیم و هسته و قرقره چه چیزهایی نیاز هست ؟

به طور مثال عکس زیر را ملاحضه بفرمایید :

اون نوار زردی که دور هسته و دور سیم پیچها پیچیده شده از چه جنسی هست و از کجا میشه تهیه کرد ؟

نوار فلزی ای که به دور هسته پیچیده شده فکر میکنم اسمش لاتون باشه ، اون رو از کجا میتونیم تهیه کنیم ؟

برای محکم کردن هسته چطور ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد.ح
        سلام خدمت همه دوستان عزیز

میخواستم بپرسم وقتی قراره یه ترانس سوئیچینگ پیچیده بشه ، غیر از خود سیم و هسته و قرقره چه چیزهایی نیاز هست ؟

به طور مثال عکس زیر را ملاحضه بفرمایید :

اون نوار زردی که دور هسته و دور سیم پیچها پیچیده شده از چه جنسی هست و از کجا میشه تهیه کرد ؟

نوار فلزی ای که به دور هسته پیچیده شده فکر میکنم اسمش لاتون باشه ، اون رو از کجا میتونیم تهیه کنیم ؟

برای محکم کردن هسته چطور ؟

سلام
        اون نوار زردی که میبینید چیزی جز چسب نیست میتونی از چسب 5 سانتی نیز بجای اون استفاده کنی .
        اون نوار فلزی هم به عنوان محافظ ترانس استفاده میشه . برای درست کردن ترانس نیازی به اون نوار فلزی ندارین .
        ترانس سوئیچینگ چون در فرکانس بالا مانند کیلو کار میکند هسته آن از جنس فریت ، هوا ، ذغال منیزی ساخته میشود و نه از آهن
        قرقره که اکثرا از جنس پلاستیک است . سیم هم که سیم لاکی است .

ترانسهای سوئیچینگ ظرفیت انری آنها مهم نیست بلکه مثل ترانسهای کاهنده و افزاینده نسبت دور اولیه به ثانویه مهمه .

توضیح اضافه :
        از ترانس سوئیچینگ در اکثر منابغ تغذیه سوئیچینگ ، اکثر مدارات مخابراتی ، مدارات ماهواره ، اوسیلاتورها و ... استفاده میشود .

برای محکم کردن ترانس میتونی از لاک ناخنی که خانوما استفاده میکنن استفاده کنی البته نوع بی رنگ یا رنگ دار دیگه دست خودته

ترانس سوئیچینگ برای اینکه بتواند موج ac تولید شده قسمت اسیلاتور مدار منبع تغذیه سوئیچینگ بعنوان مثال را به بخش بعدی منتقل کند بسته میشود . و بستگی دارد ما چه ولتاژی را بخواهیم در ثانویه بگیریم نسبت اولیه به ثانویه بسته میش ود .

اکثر ترانسها هم برای چند ولتاژ مختلف بسته میشوند که اکثرا دارای 6 پایه یا بیشتر هستند .
        از انی ترانسها میتوانید در منابع تغذیه ماهواره ، کامپیوتر ، تلویزیون ال سی دی ، و.... ببینید .

امیدوارم بدردتون بخوره این چیزایی که نوشتم .
        اگه توضیح بیشتر خواستین برام ایمیل بزنید حتما جوابتونو میفرستم .

دیدگاه

ون نوار زردی که دور هسته و دور سیم پیچها پیچیده شده از چه جنسی هست و از کجا میشه تهیه کرد ؟نوار زرد نوعی نوار چسب میباشد که هم عایق ولتاژ بالا بوده و هم در درجه حرارت بالاتر از 100 درجه خود را ول نمیکند میتوانید از مغازه نوبل تهیه کنید پاساژ توکل.

نوار فلزی ای که به دور هسته پیچیده شده فکر میکنم اسمش لاتون باشه ، اون رو از کجا میتونیم تهیه کنیم ؟نوار فلزی از جنس مس بوده و کار ان جلوگیری از تشعشع میدان مغناطیسی و ایجاد نویز در محیط اطراف میباشد که این نوع تشعشع بدلیل وجود فاصله هوایی در هسته فلای بک بسیا زیاد بوده و توسط این نوار فلزی و تکنیکهای دیگر به حد قابل قبول کاهش میابد و میتوانید انرا از همان مغازه و یا خیابان پامنار تهیه نمایید.

برای محکم کردن هسته چطور ؟بلیل تلفات هیسترزیس در ترانسهای سوییچینگ درجه حرارت هسته گاهی اوقات بالای 80 درجه خواهد بود و جهت جلوگیزی از وا رفتن چسب ها باید از نوعی انتخاب شوند که توانایی کار در درجه حرارتهای بالاتر از 100 درجه و ارتعاشات مکانیکی را داشته باشند این نوع چسبها را نیز میتوانید از خیابان ناظم الاطبا -توپخانه تهیه نمایید.واز هر چسبی نمیتوان جهت عایق کاری و چسباندن استفاده نمود چون پس از بالا رفتن درجه حرارت هسته یا عایقها خواهند سوخت ویا هسته از هم جدا خواهد شد.
          در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

دوستان سلام

ببخشید کسی در مورد ایزولاسیون ترانسی در قسمت فیدبک منابع سوییچینگ، میتونه یه کم توضیح بده؟؟
            ولتاژی که این سیم پیچ ترانس باید تامین کنه به چه چیزی بستگی داره؟؟ باید چند ولت باشه؟؟

ممنونم
            همه بالاخره می گذارند و می روند، ما آخرسر باید دست در آغوش خودمان کنیم؛ آخرین مشتری و آخرین کسی که باید با او ازدواج کنید خودتان هستید سعی کنید هیچ عیبی نداشته

باشید،خیلی باید زیبا باشید چون باید خودتان را تحمل کنید.......دکتر محی الدین حسین الهی قمشه ای

دیدگاه

سلام
              من با استفاد ه از نرم افزار PI Expert یه منبع تغذیه 6 ولت ، 1 آمپر درست کردم . اما مشکلم اینجاست که با اضافه شدن بار افت ولتاژ پیدا می کنم . یعنی در بی باری 6 ولت دارم ولی با بار اهمی 12 اهم 10 وات ، 2.56 ولت . با مطالعه ارسال ها متوجه شدم که فاصله هوایی هم مهمه ، ترانس رو تغییر دادم و این بار با فاصله هوایی گذاشتم ، اما باز هم مشکل باقی است.

فاصله هوایی هم در شکل زیر مشخصه که نرم افزار میگه باید 0.2mm باشه . منم با دو لایه کاغذ این فاصله رو ایجاد کردم . البته دیگه فاصله هوایی نمیشه گفت ، بهتره بگیم فاصله کاغذی.

هسته هم EE13 هستش.
              لینک فایل های PCB و فایل خروجی نرم افزار رو هم قرار می دم تا اگه کسی نکته ای توشون دید بتونه راهنماییم کنه.
              http://www.4shared.com/file/231757958/e6a44448/6v_1A_SMPS_Docs.html

با تشکر

دیدگاه

سلام دایی جان گلم
                اول آفرین بگم به کار خوبت
                بریم سر مدار:
                اولین مشکل در نگاه اول اینه که بهتر بود بجای TNY268 از TNY266 استفاده می کردی تا طرحت بهینه بشه.
                دوم اینکه پیچیدن ترانس بسیار حساسه و نمی تونی با یه ترانس تقریبی نتیجه خوبی بگیری. باید 81 دور برای اولیه می پیچیدی. بعد یه لایه کاغذ برای فاصله هوایی میگذاشتی و با یک سلف متر اندوکتانس اولیه رو اندازه می گرفتی. اگه به نتایج محاسبات نرم افزار نگاه کنی می بینی اندوکتانس مینیمم یعنی LPmin باید 549 میکروهانری باشه. اگه اندوکتانس اندازه گیری شده بیشتر شد باید لایه های کاغذ رو بیشتر کنی و اگه کمتر باید لایه های کاغذ رو کمتر کنی.
                سوم اینکه هیچوقت ترانس رو دقیق برای توان کاری انتخاب نکن. یعنی بهتر بود از EE16 استفاده کنی چون ابعادش فرق چندانی با EE13 نداره اما توان بالاتری میده و دستت توی فاصله هواییش بازتره.
                چهارم اینه که وقتی 6 ولت 1 آمپر نیاز داری توصیه من اینه که 6 ولت 1.5 آمپر طراحی کنی. من بیشتر از 1000 تا منبع با این TNY ها ساختم و نمی تونی تشخیص بدی ترانسی که می سازم دستسازه ... اما تابحال نتونستم بیشتر از 90 درصد خروجی از منبع بگیرم. یعنی منبع 1 آمپر با اینهمه تجربه و دقت در ساخت آخرش 0.9 امپر بهم میده. بنابراین اگه طرحتو 1.5 آمپر کنی براحتی جریان 1 آمپر رو می گیری. می تونی هم در ساخت دقت بیشتر بخرج بدی و از ترانس EE16 استفاده کنی اما جریان طراحیت نباید از 1.2 آمپر کمتر باشه.
                با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام
                  ممنون از راهنماییتون
                  من یه کم که با نرم افزار سرو کله زدم متوجه شدم هرچی هسته بزرگتر بشه Tny کوچکتر میشه و برعکس .
                  من هم چون اولین کارم بود گفتم خوب هسته کوچیک تر بهتره ، پس Tny قویتر گذاشتم . هرچند این مقدار کوچک شدن هسته تاثیری تو کار من نداشت .
                  در ضمن برای سیم پیچی اولیه از سیم لاکی 0.15mm و 80 دور سیم پیچی ستفاده کردم نه 0.16، چون تو پامنار این نمره سیم رو پیدا کردم و مقدار سیمی که گرفته بودم به 80 دور سیم پیچی رسید و 1 دور کم اومد . ولی با این حال بازم ولتاژ بی باری 6.17 ولت دارم .یعنی با اینکه 1 دور کمتر در اولیه پیچیدم بازم 0.17 ولت بیشتر دارم .
                  چند تا سوال دیگه هم دارم :
                  1-نرم افزار میگه جنس سیم ثانویه باید T.I.W باشه ولی من از همون جنس سیم لاکی اولیه استفاده کردم این موضوع تا چه حد موثره؟
                  2- هم چنین برای ایزولاسیون سیم پیچی اولیه و ثانویه هم از یک دور کاغذ معمولی استفاده کردم که تو عکس کاغذی که روی ثانویه پیچیدم معلومه این کاغذ ها هم تو اندوکتانس هسته تاثیری دارند؟
                  3-سلف های 1mH طبقه EMI Filter (قطعه زرد رنگ تو عکس ) جریان کمی تحمل می کنند آیا لازمه سلف با جریان بالاتر بزارم؟
                  4-سلف طبقه آخر که برای فیلتر هست از این سلف هاییه که هسته حلقوی دارند و دورشونو سیم پیچیدن (سمت راست ترانس تو عکس دومی)، آیا مهمه چه مدل سلفی در اینجا استفاده بشه؟ البته جریان دهیش بالاست، این که من استفاده کردم 2 آمپره.
                  5-نرم افزار تو مراحل ابتدایی ویزاردش میپرسه که می خواهید Enclosure ، آداپتور باشه یا Open frame این موضوع تو چه قسمتی از طرح اثر می ذاره؟ احتمالا باید کنترلی روی گرم شدن قطعه ها داشته باشه که اینو می پرسه؟
                  ببخشید که سوالام زیاد شد
                  باز هم از راهنماییتون متشکرم

دیدگاه

ولتاژ بی باری توی فلایبک ربط چندانی به دور نداره. حتی اگه 50 دورهم می پیچیدی باز هم ولتاژ 6.17 رو داشتی
                    1- خیلی کم
                    2- کاغذ مشکلی نداره اما یک دور کمه. من از چسب کاغذی پانسمان استفاده می کنم که عالی کار می کنه.
                    3- سلف هاش همچین جریان پایین هم نیست. هیچ مشکلی نداره
                    4- این سلف هم عالی انتخاب کردی
                    5- این سوال یعنی ماکزیمم توان منبع چند می تونه باشه و دقیقا مربوط به گرم شدن قطعاته. اگه دیتاشیت TNY26x رو ببینی تو صفحه اول یه جدول گذاشته که نشون میده توی جعبه بسته چقدر از هر آی سی میشه توان گرفت و توی درباز چقدر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                      ولتاژ بی باری توی فلایبک ربط چندانی به دور نداره. حتی اگه 50 دورهم می پیچیدی باز هم ولتاژ 6.17 رو داشتی
                      ممکنه بگین چه جوری این ولتاژ ایجاد میشه و با چه پارامتر هایی در ارتباطه؟
                      در ضمن من فکر می کنم یه ایراد اساسی تو پیچیدن ترانس یا یه جای دیگه مدار دارم ، چون با بار مقاومتی 100 اهم ولتاژ 6.1 و با بار 56 اهمی ولتاژ به 4.77 رسید .

دیدگاه

اگه علاقه مندی اینجا نوشتم: http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=28241.msg153942#msg153942

دیدگاه

سلام
                          من یک مشکل با سیم پیچی ترانس سویچینگ برای TNY266PN دارم.در نرم افزار PIexpert یک ترانس با مشخصه EE22 انتخاب کردم.آیا این EE22 همین EE22*18 که سلف الکترونیک دارد است یا نه؟ و دیگر اینکه در نرم افزار برای سیم پیچ اولیه گفته از سیم 32AWG استفاده کنم که میشه سیم لاکی معمولی با قطر 0.2 میلی متر ولی برای ثانویه ها گفته سیم 25T.I.W که مخفف Triple Insulated Wire است آیا این نوع سیم در ایران یافت میشود و یا اگر هم پیدا شود آیا باید حتما از همین نوع استفاده کرد و آیا باید از جدول AWG قطر انرا بدست بیاورم یا اینکه جدول خاصی دارد و دیگر اینکه فرق این نوع سیم با سیم لاکی معمولی چیست؟ :read:
                          سوال دیگرم این است که چطور باید آنرا بپیچم؟چون هر سیم پیچ آن یک سر نقطه دار دارد که نمیدانم چطور به نحوه سیم پیچی مربوط میشود.
                          با تشکر.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                            اولین مشکل در نگاه اول اینه که بهتر بود بجای TNY268 از TNY266 استفاده می کردی تا طرحت بهینه بشه.
                            اگه به نتایج محاسبات نرم افزار نگاه کنی می بینی اندوکتانس مینیمم یعنی LPmin باید 549 میکروهانری باشه. اگه اندوکتانس اندازه گیری شده بیشتر شد باید لایه های کاغذ رو بیشتر کنی و اگه کمتر باید لایه های کاغذ رو کمتر کنی.
                            من یه LC متر یه جا پیدا کردم و با تغییر فاصله هوایی به 663 میکرو هانری رسیدم ولی بازم مشکلم حل نشد یعنی حتی با 500 میلی آمپر افت ولتاژی بیشتر از 50 درصد دارم .
                            در مورد استفاده از TNY 266 به جای TNY 268 هم میشه یه مقدار بیشتر توضیح بدین.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط soheil_fpga
                              سلام
                              من یک مشکل با سیم پیچی ترانس سویچینگ برای TNY266PN دارم.در نرم افزار PIexpert یک ترانس با مشخصه EE22 انتخاب کردم.آیا این EE22 همین EE22*18 که سلف الکترونیک دارد است یا نه؟ و دیگر اینکه در نرم افزار برای سیم پیچ اولیه گفته از سیم 32AWG استفاده کنم که میشه سیم لاکی معمولی با قطر 0.2 میلی متر ولی برای ثانویه ها گفته سیم 25T.I.W که مخفف Triple Insulated Wire است آیا این نوع سیم در ایران یافت میشود و یا اگر هم پیدا شود آیا باید حتما از همین نوع استفاده کرد و آیا باید از جدول AWG قطر انرا بدست بیاورم یا اینکه جدول خاصی دارد و دیگر اینکه فرق این نوع سیم با سیم لاکی معمولی چیست؟ :read:
                              سوال دیگرم این است که چطور باید آنرا بپیچم؟چون هر سیم پیچ آن یک سر نقطه دار دارد که نمیدانم چطور به نحوه سیم پیچی مربوط میشود.
                              با تشکر.
                              روش من اینه که همیشه یه سایز بزرگتر برای هسته در نظر می گیرم. البته من از فروشگاه سلف رنج کامل هسته های استاندارد رو خردیم و در موقع طراحی با PIexpert از همین هسته بجای هسته پیشنهادی خودش استفاده می کنم.
                              در واقع روش طراحی توی ایران به این شکله که باید اول قطعات بازار رو ببینید و بعد طراحی کنید!
                              برای ثانویه می تونی از یک تک رشته سیم لاکی با سطح مقطع معادل استفاده کنی و یا مطابق پیشنهاد نرم افزار سه رشته سیم را موازی با هم بپیچید. البته باید در ستینگ های نرم افزار واحد SI رو انتخاب کنید تا نیازمند جداول تبدیل نباشید.
                              اولیه را از پایه VCC شروع کنید در جهت عقربه های ساعت بپیچید و به پایه آی سی ختم کنید.
                              ثانویه را هم از پایه زمین آغاز کنید در همان جهت اولیه بپیچید و به پایه خروجی ختم کنید.
                              اینکه هر پایه بوبین به چی وصل بشه کاملا اختیاریه و نیاز به تبعیت از PIexpert نیست. در واقع شکل PCB و بوبینی که سلف الکترونیک به شما می دهد پایه ها را معین می کند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط standwithafeast

من یه LC متر یه جا پیدا کردم و با تغییر فاصله هوایی به 663 میکرو هانری رسیدم ولی بازم مشکلم حل نشد یعنی حتی با 500 میلی آمپر افت ولتاژی بیشتر از 50 درصد دارم .
                                در مورد استفاده از TNY 266 به جای TNY 268 هم میشه یه مقدار بیشتر توضیح بدین.
                                اگه به جدول داخل دیتاشیت سری TNY26x نگاه کنی می بینی هر کدوم از آی سی های این خانواده برای توان نهایی خاصی مناسبند. بنابراین برای هر نیازی باید آی سی مناسب اونو انتخاب کرد نه قویتر یا ضعیفتر
                                اگه اندوکتانس شما درسته باید مشخصات بیشتری بگی تا ایراد کار معلوم بشه. ممکنه جهت پیچیدن سیم پیچ ها اشتباه باشه و ...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X