اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اصول پایه ای و مقدماتی منابع سوئیچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منبع تغذیه سوئیچینگ

سلام بچه ها
    بابا دمتون گرم ..این همه مطلب اونم توی 24 ساعت :eek:..ایولا :applause:
    صبر کنید..صبر کنید

اول از همه ادب حکم میکنه از دوست عزیز آقای Ebi SMPS تشکر ویژه کنم که همیشه ما رو شرمنده میکنن...ابی جون خاک پاتیم :job:

در مرحله دوم از دایی تشکر ویژه میکنم...دایی جون واقعا ممنونم :nice:
    دایی جانم شما...با این اطلاعات....به نظر من بهتره حتما یه کتاب در مورد سوییچینگ بنویسید
    :agree:
    دایی جان..ببخشید..یادمه میگفتید برای آدابتور و در این حدود، فلایبک پیشنهاد میکنید
    حالا پیشنهادتون برای توانای بالا...چیه؟؟..ببخشید منظورم اینه که دقیقا چه توپولوژی ای برای چه کاری خوبه..؟؟
    واقعا ازتون ممنونم..ببخشید خیلی توی زحمت افتادید
    دایی یه دونه ای

در ضمن از دوستان هم خیلی ممنونم که پیشنهاد دادند....بهتره ما پیشنهاد بدیم و دایی جان انتخاب کنه که روی کدوم کار کنیم
    پیشنهاد من یه منبع تغذیه با ورودیه برق شهر و خروجی 10...12 ..ولت و جریان 4..5 آمپره :biggrin:
    دایی جانم انتخاب با شما استاد :redface:

ممنون از همه
    همه بالاخره می گذارند و می روند، ما آخرسر باید دست در آغوش خودمان کنیم؛ آخرین مشتری و آخرین کسی که باید با او ازدواج کنید خودتان هستید سعی کنید هیچ عیبی نداشته

باشید،خیلی باید زیبا باشید چون باید خودتان را تحمل کنید.......دکتر محی الدین حسین الهی قمشه ای

دیدگاه

تعارفات رو کمتر کنیم دایی مهران
      به نظر من تا 100 وات فلایبک قابل قبوله. 100 تا 1000 هاف بریدج. 1000 به بالا فول بریدج... البته علاقه من به مبدلهای هاف یا فول نوع رزونانسی مثل LLC کانورترهاست.

شرکت Power integration کاری کرده که فلایبک بسیار ساده شده پس علاقه مندان می تونن با نرم افزار PiExpert منابع فلایبک بسازن و آروم آروم اصولشو هم یاد بگیرن.

و اما هاف و فول ساختمان کمی پیچیده دارند. پیشنهاد من اینه که فعلا سراغ 220 ولت نرید و از ولتاژهای کمتر شروع کنید. مثلا 12 و 24 و ... تا به 220 ولت برسید.
      با کوچکترین اشتباه در 220 ولت قطعات مدار دود میشه و اگه دل قوی نداشته باشید ممکنه ناامید بشید.
      تا نظر دوستان چی باشه
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام . راستش من فکر میکردم این توپولوژی ها فقط در ولتاژ بالا کاربرد دارند. نمیدونستم برای ولتاژهای پایین هم مناسبند. ولی واقعییت اینه که اکثر بچه به مبدلهای 220 ولت به ولتاژهای کمتر نیازدارند .مثل من :redface:
        من که دل ترکوندن قطعات رو دارم. ولی باز هرچی شما بفرمائید. هر طور شما صلاح بدونید ما همان میکنیم.
        خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

سلام دوستان عزیزم
          به نظر من دو تا منبع 24 ولتی 5 آمپر بسازیم که به بتونیم خروجی این دو را با هم موازی کنیم و توان بالاتر بگیریم. نمیدونم این به pfc ربطی داره یا نه؟
          "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
          در جهان روشنایی هایی وجوددارد که در عمیق ترین ظلمات نهانند.

دیدگاه

منابع بالای 250 وات بهتره PFC داشته باشند تا برق خونه دچار اعوجاج شدید نشه. حتی موازی کردن چند منبع این مشکل رو حل نمی کنه.

پیشنهاد من اینه که منبع هاف بریدج 12 ولت 3 آمپر با ورودی 220 ولت بسازیم. منو از ساختنش معاف کنید چون هنوز نتونستم سفارشامو تحویل بدم. اما قدم به قدم همراهتون خواهم بود.

1- ابی جان UC3845 را معرفی کرند که به نظر من هم کنترلر مناسبیه.
            2- می تونیم از IR2113 برای درایو کردن ماسفت ها استفاده کنیم اما پیشنهاد من استفاده از ترانس پالسه.

دیدگاه

من میگم با هسته 3530 حساب کنیم . آخه من دارمش. :mrgreen:
              شوخی کردم ولی چرا ترانس پالس؟؟ آی سی ها ساده تر و کم حجمتر نیستند؟؟
              نمیشه جریان بالاتری رو حساب کرد ؟؟ مثلاً 5-6 آمپر که اقلاً به درد یه شارژری یا منبع تغذیه ای چیزی... بخوره . 3آمپر که با ترانس به صرفه تره.

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

دوستان سلام

منابع بالای 250 وات بهتره PFC داشته باشند تا برق خونه دچار اعوجاج شدید نشه.
                دایی جون..من نمیدونستم PFC چیه..زدم توی اینترنت گفت آقایPFC درواقع ... POWER FACTOR CORRECTION هستش..دو نوع اکتیو و پسیو داره و دربارش یه سری توضیح داده بود :mrgreen:
                اگه ممکنه یه خورده شما هم توضیح بدید تا قشنگ درکش کنم
                ممنونم

در مورد ساخت منبع هم با شما موافقم....یه گردشی توی نت زدم....مدار هاف بریج با دو تا ماسفت کنترل میشه..درسته؟؟
                راستی دایی یه چیز دیگه....اگه ممکنه یه شماتیک کلی از هاف بریج بذارین و یه خورده دربارش توضیح بدین.ممنون میشم
                ببخشید سوالام خیلی زیاد شد.. :redface: ...اما اگه میشه در مورد روش کنترل ترانس پالس هم توضیح بدید

واقعا ممنونم دایی
                بی تعارف یه دونه ای دایی :rolleyes:
                همه بالاخره می گذارند و می روند، ما آخرسر باید دست در آغوش خودمان کنیم؛ آخرین مشتری و آخرین کسی که باید با او ازدواج کنید خودتان هستید سعی کنید هیچ عیبی نداشته

باشید،خیلی باید زیبا باشید چون باید خودتان را تحمل کنید.......دکتر محی الدین حسین الهی قمشه ای

دیدگاه

باسلام.حضوردوستان.آی سی uc3825 یک درایور واوسیلاتور Half bridge فوق سریع میباشد.(باآیسی uc3845اشتباه نشود!).درایور اون هم
                  تا2آمپرپیک جریان خروجی میدهدکه مناسب جهت درایو مستقیم ماسفت وIGBTدرتوپولوژی پوش پول ودرایو باترانس پالس در توپولوژی Half b
                  میباشد.درضمن Current Modeهم هست.درحالیکه آیسی uc3525 باخروجی 500میلی آمپرVoltage Modeمیباشد.
                  برای درایو نمودن ماسفتها وIGBT های جریان بالا درایورهای مختلفی ساخته شده.نمونه هایی که در بازار ایران(جوان وتراشه)موجوداست
                  سری TC426,TC427,TC428 & TC429 وهم خانواده اینها(TC4428و...)میباشد.از سری IXDFهم چند نمونه دربازار موجوده. دیتا شیت
                  اینها رو از گوگل سرچ دانلودکنیدوبراحتی مدارتون رو ببندید.
                  موفق باشید.
                  من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

راستی سنگ بزرگ علامت نزدنه. منبع 0 تا 70 ولت 10 آمپر یعنی منبع تغذیه 700 وات. دایی های گل من هنوز تجربه 70 وات هم ندارند!
                    من با فرمایشتون موافقم
                    اما آرزو بر جوانان عیب نیست :redface:
                    البته با راهنمائیهای اساتید و با همکاری دوستان می توان توان های بیشتر از این را هم به دست آورد ( چند نفری با هم سنگ رو بر می داریم و می زنیم )
                    - بله که میشه دایی جان. البته فقط یکی از ایندو می تونه رگوله باشه. می تونید فیدبک رو از 30 ولت یا 30- ولت بگیرید اما نه هردو.
                    یعنی طبق فرمایش شما مثلا: یک منبع با خروجی 50 ولت 5آمپری رو می توان به یک منبع 50-/+ ولتی تبدیل کرد **** حالا با توجه به ثابت بودن توان میزان جریان دهی نصف ویا کمتر هم می شود **** اگه دیوتی سایکل 50 % باشه دو تا خروجی ولتاژشون با هم برابر میشه :question:

با دستکاری نمیشه . اما میشه ولتاژ 12 ولت خروجی این پاور را توسط یک مبدل دیگه به ولتاژهای دیگر تبدیل کرد.
                    منظور من از دستکاری این بود که ترانس چاپر خروجی رو با ثانویه دلخواه سیم بندی کنیم (به اولیه ترانس کاری نداریم ) و مدار فیدبک رو طوری طراحی کنیم که واسه خروجی متغییر مدار پایدار باشه ****** مدارات راه انداز قدرت و pwm از قبل طراحی شده اند و ما کاری به آنها نداریم مانند مدار زیر

[move]

URMO LAKE IS [s]THIRSTY[/s] DEAD
                    [/move]

دیدگاه

من نمیدونستم PFC چیه..زدم توی اینترنت گفت آقایPFC درواقع ... POWER FACTOR CORRECTION هستش..دو نوع اکتیو و پسیو داره و دربارش یه سری توضیح داده بود
                      توpdf زیر در مورد pfc توضیح داده اگه به دقت مطالعه اش کنی بد نیست

[move]

URMO LAKE IS [s]THIRSTY[/s] DEAD
                      [/move]

دیدگاه

سلام دوستان .
                        من در مورد ترانس پالس چیزی نمیدونم. میشه یه کم توضیح بدین؟ فرق اون با ترانس معمولی چیه؟ نحوه درایوش چرا سخت تره؟
                        ببخشید سوالا زیاد شد.
                        "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی

دیدگاه

ببخشید پا برهنه پریدم وسط ولی یه سوال مگه تلوزیون شما تو صداش یه ذره نویز وجود داره که میفرمایید فلایبک نویز داره؟
                          جناب ashk عجیبه که نتونستید از مدارتون نتیجه بگیرید اون فایلی که گذاشته بودم مطالعه کردید؟

دیدگاه

ترانس های پالس فرق چندانی با ترانسهای معمولی ندارند. فقط کیفیت ساخت بالاتری دارند. معمولا با توروئید ساخته میشن و به همین خاطر نشتی مغناطیسی بسیار اندک دارند. سیم پیچهای این ترانسها بازباز پیچیده میشن و همین باعث کاهش اثر خازنی بین سیمها میشه.

در نتیجه این خوش ساخت بودن ترانس پالس، پالسهای تیز ورودی با همان تیزی به خروجی منتقل میشن و همین میتونه برای درایو گیت ماسفتها مزیت بزرگی باشه.

دایی ذکری عزیز:
                            دست زدن به ساختمان منبع PCآ‌ کار چندان ساده ای نیست. زمانی که میبره بیشتر از زمان ساخت یه منبع جدیده. مخصوصا متغیر کردن چنین منبعی می تونه بسادگی باعث ناپایدار کردن حلقه فیدبک و ترکیدن ترانزیستورها بشه.

در منابع متقارن اگه از هردو خروجی مثبت و منفی جریان یکسان بکشیم ولتاژهاشون برابر خواهد بود.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2
                              ببخشید پا برهنه پریدم وسط ولی یه سوال مگه تلوزیون شما تو صداش یه ذره نویز وجود داره که میفرمایید فلایبک نویز داره؟
                              جناب ashk عجیبه که نتونستید از مدارتون نتیجه بگیرید اون فایلی که گذاشته بودم مطالعه کردید؟
                              راستش من در مورد تغذیه تلوزیون چیز زیادی نمیدونم ولی میدونم که کمی نویز داره و از بلندگوی 16 اهمی استفده میکنند تا زیاد شنیده نشه. ولی نمیدونم این نویز مربوط به سیستم گیرندگی تلوزیونه یا تغذیه اون.
                              در مورد مدار هم اشکال از من و بی سوادی من است وگرنه حتماً کار میکنه. البته نتونستم خیلی روش وقت بذارم. باید سفارشاتم رو تحویل بدم . چند وقت دیگه دوباره شروع میکنم. ولی کاش به کسی که وارد باشه دست رسی داشتم تا از نزدیک مدار رو میدید. مطمئن هستم یه اشکال کوچیک باید داشته باشه. یه نکته ای که من رعایت نکردم. نمیدونم یه همچین چیزایی.

دیدگاه

سلام دوستان. پس چی شد بیاین نظر بدین چیکار کنیم چی درست کنیم . کار خوبی رو شروع کردیم. حیف ولش کنین .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X