اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اصول پایه ای و مقدماتی منابع سوئیچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منبع تغذیه سوئیچینگ

نوشته اصلی توسط ahmadmn
    دمت دایی جان
    کار خیلی بزرگی کردی و مطمئنم با همین پشتکار موفق می شی
    تو وقت کمی که داشتم فقط یه اشکال پیدا کردم و اون آی سی TL431 بود که پایه هاش اشتباه بود. توی شماتیک هم خروجی اپتوکوپلر رو معکوس کشیدی.
    سلام دایی جان
    ببخشید من فایل های اشتباهی رو گذاشتم . این فایلی که تو لینک زیر هستش چیزیه که من درست کردم. تو شماتیک قسمت خروجی اپتوکوپلر رو اشتباه کشیدم ولی تو پی سی بی درسته. بی زحمت یه نگاه به این بکنید ببینید اشتباهی می بینید.
    باز هم از شما معذرت می خوام دایی جان :angry:
    http://black-light.persiangig.com/Behnam.zip

دیدگاه

می دونم دایی جان
      اما TL431 توی PCB اشتباهه!
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
        می دونم دایی جان
        اما TL431 توی PCB اشتباهه!
        سلام. دایی جان ممنون. متوجه شدم :surprised:. حالا درستش می کنم جوابشو بهتون میدم.
        خیلی ممنون

دیدگاه

دایی جانم فهمیدم چطوریه این اپتو کوپلرا یه جوری دیود شو بایاس میکنیم که وقتی ولتاژ ثانویه به ولتاژ مورد نظر رسید روشن بشه و اونطرف ولتاژی رو به پایه ای سی اعمال کنه که ای سی بفهمه دیوتی رو باید کم کنه

خوب من 2 تا کار انجام دادم ولی ببین چطور شد

1- اول فقط از +37 ولت ولتاژ ساختم و دادم به ای سی با ( بوسیله 3 تا دیود زنر 12v) ولی طرف منفی مدار تا -60 رفت! :eek:

2- ولتاژ را از هر دو خط +و- گرفتم ولی با افت ولتاژ یه طرف مثلا منفی ولتاژ + تا 40 ولت میرفت بالا و طرف منفی میمد روی 2 ولت و گیر میکرد و تا وقتی که از طرف مثبت جریانی نمیکشیدم طرف منفی درست نمیشد! البته اگر اینکارم میکردم طرف + کم میشد و طرف منفی میرفت تا -40 !!!

اینم ترانس:
          اولیه 8 دور
          ثانویه 17 برای مثبت 17 برای منفی

دیدگاه

دایی جان
            فلایبک همینجوریه.
            تنها چارش اینه که از مثبت و منفی جریان مساوی بکشی!

دیدگاه

زرشک

پاور کامپیوترم اینطوریه!؟ ولی اون ثابت تره ها!

دیدگاه

نه دایی
                پاور کامپیوتر فلایبک نیست

دیدگاه

سلام شرمنده دایی جان یه سوال دیگه به نقشه زیر که خروجی یه اینورتر فول بریجه دقت کنید.من علت استفاده از اون خازن هارو با توجه به اینکه خازن گیت سورس (ذاتی) یه عامل منفیه و باعث کم شدن سرعت سوییچ میشه متوجه نمیشم ممنون میشم توضیح بدید

دیدگاه

سلام دایی جان
                    کاش عکسی با کیفیت بالاتر میزاشتی :smile:
                    چون دوتا علت براش هست اما علت اصلی اینه:
                    یکی از عوامل سوختن IGBT ها شیب بالا رفتن جریان یا di/dt درهنگام روشن شدنه. بنابراین باید تاحد ممکن روشن شدن با شیب آرامی صورت بگیره. خازن ورودی IGBT بسیار غیرخطیه و کنترل شیب روشن شدن رو سخت می کنه. با اضافه کردن خازن و مقاومت مناسب می تونیم روشن شدن کنترل شده تر و خطی تری داشته باشیم و IGBT ما عمر بیشتری داشته باشه. زمان خامش شدن رو هم میشه با خنثی کردن مقاومت توسط دیود کاهش بدیم البته نه اونقدر که dV/dt کلکتور از حد مجاز بیشتر بشه.
                    این دو پارامتر یعنی di/dt و dv/dt در مدارات ولتاژ/جریان بالا باید لحاظ بشه وگرنه عمر سوئیچ های ما بشدت کم میشه.

دیدگاه

احمد جان من یه فرمول پیدا کردم برای مدارات flayback

که میگه هر چی قدرت Pout بیشتری بخای باید مقدار اندوکتاس اولیه رو کاهش بدی! برای 420w میدونی چقدر جواب داد! 0.5 میکروهانری! با عقل من جور در نمیاد البته یه جا خوندم که برای ناپیوسته کار کردن مدار flayback باید اولیه خیلی مقدار کمی داشته باشی!

میشه یکم برامون توضیح بدی :rolleyes:

دیدگاه

دایی جان
                        چرا اندوکتانس رو کاهش بدی؟! خب ولتاژ ورودی رو زیاد کن!!!
                        اصلا فرکانس سوئیچینگ رو کم کن!
                        می بینی که این فرمولا بدرد خود سازندگانش می خوره.
                        یکبار ذات فلایبک رو توی یه تاپیک گفتم اما انگار درکش واسه دوستان ثقیله!
                        فلایبک یعنی ذخیره انرژی و پس دادنش.
                        اگه ما درکی از انرژی نداشته باشیم، امکان نداره فلایبک رو درک کنیم.

دیدگاه

خوب مشکل ولتاژ ورودیه که 12 ولته!

کجا توضیح دادی دای جان بگو برم بخونم :nerd:

دیدگاه

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=28241.msg153942#msg153942

دیدگاه

دایی جان اون فایل core.xls رو هنوز داری؟ همونی که با دادن مشخصات هسته بقیه پارامترها رو برای فلای بک محاسبه میکرد؟ اگه داری برام بزار یه جایی بردارم از روی rapid پاک شده

دیدگاه

برای مداری که میخام 13 به 35+- از پوش پول استفاده کردم اونم میشه flayback دیگه؟

مقدار اولیه برابر با L=2.4uh , Ip=45 محاسبه شد طبق همون بشتی که گفته بودی

ولی بقیه محاسبات برای هسته و فاصله هوایی رو چون معادلاتشو تو در تو نوشته بودی متوجه نشدم :cry:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X