اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دستگاهی برای پیچیدن ترانس

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : دستگاهی برای پیچیدن ترانس

اگه سیم کشی کاتر رو از سیم موتور جدا میکردی خیلی بهتر میشد.
    چون می تونستی بجای 220 ولت 110 یا کمتر بدی به پدال که دو مزیت داره.
    علاوه بر اینکه سرعت کم میشه: 1-عمر پدال بیشتر میشه. خطر برق گرفتی از بین میره.
    به هرحال اگه امکانش نیست سیم کشی ها رو از هم جدا کنی.:
    راه اول: دو سیمی که میره برای موتور رو قطع کن و ترانس رو اینجا بزار. پدال صفر تا 220 میده به موتور و وقتی ترانس بین راهش باشه صفر تا 110 میرسه به موتور.
    راه دوم: یه دیود 1N4007 بزاری سر راه یکی از سیمهای موتور. این راه خیلی ساده و کم هزینه است.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
      اگه سیم کشی کاتر رو از سیم موتور جدا میکردی خیلی بهتر میشد.
      چون می تونستی بجای 220 ولت 110 یا کمتر بدی به پدال که دو مزیت داره.
      علاوه بر اینکه سرعت کم میشه: 1-عمر پدال بیشتر میشه. خطر برق گرفتی از بین میره.
      به هرحال اگه امکانش نیست سیم کشی ها رو از هم جدا کنی.:
      راه اول: دو سیمی که میره برای موتور رو قطع کن و ترانس رو اینجا بزار. پدال صفر تا 220 میده به موتور و وقتی ترانس بین راهش باشه صفر تا 110 میرسه به موتور.
      راه دوم: یه دیود 1N4007 بزاری سر راه یکی از سیمهای موتور. این راه خیلی ساده و کم هزینه است.
      سلام استاد راه اول رو رفتم و دو سیمی که میره به موتور رو به ترانس 110 دادم و دو سیمی که میره به خود باکس 220 دادم همه چیز عالیه و سرعت پیچش از بسیار بسیار کند شروع میشه و با فشردن بیشتر پدال سرعت بیشتر میشه فقط دیگه کلید روی دستگاه کار نمیکنه و یک سره شده در ضمن میشه دیگه به جای ترانس صد و ده یک اینورتر گذاشت و برق رو کم کرد؟ با تشکر
      ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

ای ول دایی
        منظورت از اینورتر رو متوجه نمیشم.
        معمولا به درایو موتور 3 فاز "اینورتر" گفته میشه.
        اما موتور چرخ خیاطی نوع "یونیورسال" است.
        این موتورها با ACآ‌ و DC کار می کنن چون در اونها سیم پیچ "میدان" و "آرمیچر" باهم سری شده.
        بنابراین برای کنترل دور الکترونیکی اونها هم می تونیم از دیمر استفاده کنیم که نور لامپ رو کم و زیاد می کنه و هم می تونیم از کنترل دور ماسفتی استفاده کنیم که برای کنترل دور موتورهای DC بکار میره.
        با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
          ای ول دایی
          منظورت از اینورتر رو متوجه نمیشم.
          معمولا به درایو موتور 3 فاز "اینورتر" گفته میشه.
          اما موتور چرخ خیاطی نوع "یونیورسال" است.
          این موتورها با ACآ‌ و DC کار می کنن چون در اونها سیم پیچ "میدان" و "آرمیچر" باهم سری شده.
          بنابراین برای کنترل دور الکترونیکی اونها هم می تونیم از دیمر استفاده کنیم که نور لامپ رو کم و زیاد می کنه و هم می تونیم از کنترل دور ماسفتی استفاده کنیم که برای کنترل دور موتورهای DC بکار میره.
          سلام استاد شرمنده وقتی که داشتم پست بالا رو تایپ میکردم داشتم درباره اینورتر فکر میکردم و اشتباها بجای دیمر نوشتم اینورتر بله منظورم همون دیمر بود الان همه چیز خوب کار میکنه و سرعت از بسیار پایین به بالا قابل تغییره فقط کلید دستگاه کار نمیکنه و دستگاه یکسره شده که البته فکر کنم اگه بخواهیم باکلید کار کنیم باید دو تا کلید گذاشت یک کلید برای قطع برق 220 و یکی برای 110 در هر صورت از توضیحات بسیار سودمند شما کمال تشکر رو دارم امروز باهش کلی ترانس پیچیدم و همه چیز بسیار خوب و سریع پیش رفت بازم ممنون

دیدگاه

سلام

ببخشید که تاپیک رو از زیر آوار در آوردم !

اول از همه میخواستم از آقای Feredi تشکر کنم که تجربیاتشون رو به اشتراک گذاشتن :nerd:

راستش من برای یه تغذیه 5 ولت که با PI طراحی کردم باید ترانسی بپیچم که 150 دور سیم 0.15mm اولیه اش هست ! به نظرتون دستگاه پیچش دستی بگیرم خوبه ؟ چون تا العان 2 دفعه سیم پاره شده و فکر کنم نتونم منظرم بپیچم...

راستی یه سوال دیگه ، توی PI نگفته بین لایه های اولیه عایق بزارید ، ما نباید این کارو انجام بدیم ؟ یعنی 150 دور رو روی هم بپیچیم ؟

ممنون از همه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد.ح
              سلام

ببخشید که تاپیک رو از زیر آوار در آوردم !

اول از همه میخواستم از آقای Feredi تشکر کنم که تجربیاتشون رو به اشتراک گذاشتن :nerd:

راستش من برای یه تغذیه 5 ولت که با PI طراحی کردم باید ترانسی بپیچم که 150 دور سیم 0.15mm اولیه اش هست ! به نظرتون دستگاه پیچش دستی بگیرم خوبه ؟ چون تا العان 2 دفعه سیم پاره شده و فکر کنم نتونم منظرم بپیچم...

راستی یه سوال دیگه ، توی PI نگفته بین لایه های اولیه عایق بزارید ، ما نباید این کارو انجام بدیم ؟ یعنی 150 دور رو روی هم بپیچیم ؟

ممنون از همه
              سلام دوست عزیز به نظر من اگه میخوای تعداد کمی منبع تغذیه درست کنی با همون دست بپیچ و زیر بار این هزینه نرو.به نظر من لازم نیست اونقدر سیم رو بکشی تا کنده بشه. ولی اگه ترانس پیچیدن رو به تعداد بیشتری میخوای انجام بدی به نظر من یکی از همین دستگاه های سه نظام دار برای پیچیدن ترانس بگیر چون دستگاهی که دوست عزیز فردی دارند درست کردن اون چوب یا وسیله ای که بتونه ترانس رو سر دستگاه نگه داره کمی سخته ولی با دستگاه سه نظام دار با یک پیچ و مهره میشه اینکار رو کرد که البته من بهت پیشنهاد میکنم برقی شو بگیری و بعد سرعتشو کم کنی مثلا میتونی دو سر سیمی که برای موتور رفته رو به یک ترانس 110 ولت بدی (کاری که من کردم).
              چون اگه برقی بگیری با یک پاتون پدال رو فشار میدی و با یک دستتون سیم رو نگه داشتی و با دست دیگه میتونی با یک وسیله سر تخت سیم ها رو اگه فاصله بینشون افتاد کنار هم بکشی. و وقتی که وارد تر شدی با سرعت زیادتری کارتو انجام بدی
              و اگه هم تعداد خیلی زیادی میخوای ترانس بپیچی میتونی از دستگاههای حرفه ای تری استفاده کنی
              خلاصه اینکه من نوع سه نظام دار برقی شو دارم و به نظرم خوبه (با توجه به تغییراتی که روش انجام دادم) البته اینو لازمه بگم که من روز اولی که اینو خریدم از سرعتش ناراحت بودم و تو ذهنم اومد که کاش دستیشو میخریدم ولی با گذشت چند وقت نظرم عوض شد و به نظرم برقی خیلی بهتره.
              مطلب بعدی اینکه شما در حالت پیچیدن دستی یا حتی با دستگاه خیلی سیم رو نکش تا پاره بشه من چه قبلا که با دست میپیچیدم و چه حالا که با دستگاه تا حالا سیم رو پاره نکردم تازه من در خیلی از موارد از سیم 0.13 استفاده میکنم.
              و در آخر در مورد اینکه بین لایه های اولیه لازمه که اون چست باشه یا نه. منم که یکبار ترانس یک سوئیچنگ رو باز کردم دیدم که سازنده بین دورهای اولیه هیچ چسب یا چیزی شبیه این نگذاشته و اگه قرار بوده مثلا 100 دور اولیه بپیچه همه دورها رو رو روی هم پیچیده.من فکر نکنم اینکار کار لازم باشه (تاکید میکنم من اینطور فکر میکنم مطمئن نیستم).
              ولی من همیشه این کار رو انجام میدم و وقتی که یک دور کامل تموم شد و مثلا 50 دور سیم روی دور اول پیچیدم یک چسب (از این سفیدها) روش میزنم .
              یکی از دلایل مهم من برای این کار اینه که با این کار میتونم ببینم که دور دومی که دارم میپیچم منظم پیچیده شده یا نه.ولی اگه بخوام دور دوم رو هم روی دور اول بپیچم چون سیمها هم رنگ و نازنکن متوجه نمیشم که منظم پیچیدم یا نه.

دیدگاه

ممنون دوست عزیز..
                خلاصه اینکه من نوع سه نظام دار برقی شو دارم و به نظرم خوبه (با توجه به تغییراتی که روش انجام دادم) البته اینو لازمه بگم که من روز اولی که اینو خریدم از سرعتش ناراحت بودم و تو ذهنم اومد که کاش دستیشو میخریدم ولی با گذشت چند وقت نظرم عوض شد و به نظرم برقی خیلی بهتره.
                البته میتونید یه دیمر با ترایاک براش درست کنید که کنترل بهتری روش داشته باشید.

راستش به این فکر افتادم که با مقداری چوب و بقایای اسباب بازی های دوران نوجوانی یه دستگاه ترانس پیچ کوچیک درست کنم که کنترلش هم با PWM باشه.

با دست پیچیدن سخته واقعا ، هم اینکه تعداد دور از دست آدم در میره و هم امکان پاره شدن زیاده ، البته به قول شما احتمالا من زیادی سیم رو کشیدم.

دیدگاه

اینم از کار دستی ما :

دیدگاه

سلام :nice: قشنگ کار کردی فقط اون میله بالا برای هر سایز ترانس باید عوض بشه درسته؟

دیدگاه

راستش من کارم ترانس پیچی نیست ، این رو هم برای یه پروژه لازم داشتم..

اگر سایز هسته بزرگ باشه ، با دست پیچیدنش خیلی سخت نیست ، مثلا قبلا یه ETD29 رو با دست پیچیدم ، ولی این هم سیمش نازک بود هم تو دست گرفتن قرقره.

اشکالش اینه که من نمیدونم چند دور پیچیدم ! ولی اگر به PI اطمینان کنم ، خودش گفته 3 لایه سیم پیچیده میشه و من هم اون 3 لایه رو پیچیدم ، امیدوارم که مشکلی پیش نیاد.

البته میشه انکودر هم گذاشت ، ولی داستان داره دیگه..

PWM هم وصل کردم ، خوب شد و تونستم تو 2-3 دقیقه اولیه رو بپیچم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد.ح
                        اشکالش اینه که من نمیدونم چند دور پیچیدم ! ولی اگر به PI اطمینان کنم ، خودش گفته 3 لایه سیم پیچیده میشه و من هم اون 3 لایه رو پیچیدم ، امیدوارم که مشکلی پیش نیاد.

البته میشه انکودر هم گذاشت ، ولی داستان داره دیگه..
                        سلام نرم افزار PI اندوکتانس اولیه رو هم گفته و بدون رعایت حدود اندوکتانس اولیه مشکل پیش میاد خرید یک اندوکتانس سنج رو حتما بهتون پیشنهاد میکنم یا اینکه اگه کارتون کمه برید و با اجازه دوستی یا آشنایی از دستگاه اون استفاده کنید مثلا برای رعایت فاصله هوایی لازمه

دیدگاه

خب ... تاپیک رو از اعواق انبار کشیدم بیرون ...
                          یه سوال! از کجا بخرم؟ چند هست؟ البته این چند محوره ها که خودش سیم رو مرتب میکرد قیمت گرفتم میگه 8 میلیون!!!
                          خب , یه سه نظام دار معمولیش چنده؟
                          الان ms2000 میگه این بنده خدا هنوز هیچی دستش نیومده میخاد دسگاه بخره :mrgreen:
                          چیکار کنم , ازدواج نکردم خرجم کمه :mrgreen: مسخرم نکن برادر :mrgreen:

دیدگاه

اگه تهرانی همون راد الکتریک که لینکش توی صفحه اوله ابزارای مناسبی داره .

دیدگاه

حدود دو هفته پیش من زنگ زدم راد اون دستگاه 3نظام دار آقا مسعود را نداشت یک مدل داشت دقیقا مثل همون دستگاه آقا مسعود فقط 3نظام نداشت می گفت حدود 330هزار :angry:
                              کسی که به کشورش به درستی خدمت کند،نیازمند تکیه به خاطره ی گذشتگانش نخواهد بود
                              ولتر

دیدگاه

اوه... یعنی سه نظام دارش به نظر شما چند میشه؟ :|

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X