اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با ترانس برای TNY280

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مشکل با ترانس برای TNY280

سلام
    یک منبع تغذیه با power int برای ولتاژ خروجی 5 ولت و جریان 3 آمپر برای TNY280 طراحی کردم. فایل مربوط به power int ورژن 8 و همچنین برد مدار چاپی اونو براتون می گذارم.
    5V_3A.uds
    Power supply 5v 3A.rar

ترانسشو اول پیچیدم و با یک سلف متر اندوکتانس اولیه رو 401.9uH خوندم که طبق محاسبه نرم افزار حداقل باید 397uH و به طور عمومی 451uH باشه.

چند بار هم با کاغذ و چسبهای مختلف بین هسته امتحان کردم برای مقادیر مختلف L اولیه

این هم هسته بدون کاغذ ( فاصله هوایی)

ولی در همه موارد خروجی وقتی جریان 1 آمپر می کشیدم به 3.3 ولت تقلیل پیدا می کرد. یعنی با تغیر مقدار اندوکتانس اولیه انگار که نه انگار!!!
    عکس ترانس با 4 سیم موازی .5mm در ثانویه

من فقط ترانسو با سیمهای .4mm برای اولیه و 5mm برای ثانویه پیچیدم
    همانطور هم که نرم افزار گفته بود 4x filar باید ثانویه رو می پیچیدم ولی چونکه جواب درست نداد آمدم و یک سیمه پیچیدم ، ولی فکر کنم یک کم از 3 دور بیشتر شد.تو عکس مشخصه بعضی از جاها 3 دور و بعضی از جاها 4 دور شده، این بار که ترانس رو تو مدار گذاشتم تا روشنش کردم آیسی و فیوز با هم سوختند!!!

توی این حالت تونستم مقدار اندوکتانسو روی 409.4uH تنظیم کنم.

در ضمن نرم افزار گفته که از هسته EE25 استفاده کنید ولی من چون گیرم نیامد از EI25-19 استفاده کردم به نظر می آید که یکی باشند.
    دوستان نظری راجع به مدار ندارند، چه طور باید مشکل جریان دهی رو درست کنم؟ وقتی مقدار جریان مدار از 200mA بیشتر میشه خروجی افت می کنه.
    این هم عکس برد مدار

پاسخ : مشکل با ترانس برای TNY280

سلام یکی اینکه چرا هسته رو عوض کردی؟ نرم افزار با هسته EE22 راحت مدار رو میکشید و Design Passed (Optimization Done) 0
    هم میداد. راستی سرهای ابتدا و انتها و جهت رو در پیچیدن ترانس رعایت کردی؟ در ضمن سیم قطر 4 میلیمتر نه بلکه 0.40 و اولیه رو باید با سیم 0.40 میلیمتر و ثانویه رو باید با سه تا سیم موازی 0.45 بپیچی با رعایت سر ابتداشون و جهتش و عکس هسته ای که قرار دادی اگه اون ثانویه است که باید با سه تا سیم موازی با قطر 0.45 میبستی در صورتی که تو عکس یک رشته است. راستی LCRمتر رو از ایران گرفتی؟ در زیر یک مدار که نرم افزار بصورت اپتیمایز انجام داده گذاشتم. با تشکر
    http://www.persianupload.com/8604216
    ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

سلام دایی جان
      همونطور که دایی مسعود گفتن علت اصلی جریان کم می تونه اشتباه در جهت سیم پیچ ثانویه باشه.
      البته اگه بتونی پست بالا رو ادیت کنی یعنی عکس ها رو در سایت www.img98.net پلود کنی و لینک اولشو بزاری بجای اینهایی که هست. اینجوری عکس ها در همینجا دیده میشن.
      من نتونستوم حتی یکیشو ببینم چون وسط دانلود هنگ کرد!
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

آقا ممنون از جوابتون.
        من سیمهای 4. میلیمتر برای اولیه و 5. میلیمتر برای ثانویه استفاده کرده ام.
        این اشتباه تایپی در پست اول بوده است. چونکه هسته EI25-19 دم دستم بود و یک کم بزرگ تر بود اونو انتخاب کردم(برای راحتی پیچیدن ترانس). در ضمن جهت اولیه و ثانویه رو هم نرم افزار گفته که باید در یک جهت باشند ولی پینهای شروع فرق میکنه که رعایت کردم.
        آلان 7-8 بار ترانس پیچیدم ولی انگار که نه انگار!
        سلف متر رو هم 10-15 سال پیش خریدم. الان دیگه نمی دونم کجا دارن!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ali_Asadzadeh
          آقا ممنون از جوابتون.
          من سیمهای 4. میلیمتر برای اولیه و 5. میلیمتر برای ثانویه استفاده کرده ام.
          این اشتباه تایپی در پست اول بوده است. چونکه هسته EI25-19 دم دستم بود و یک کم بزرگ تر بود اونو انتخاب کردم(برای راحتی پیچیدن ترانس). در ضمن جهت اولیه و ثانویه رو هم نرم افزار گفته که باید در یک جهت باشند ولی پینهای شروع فرق میکنه که رعایت کردم.
          آلان 7-8 بار ترانس پیچیدم ولی انگار که نه انگار!
          سلف متر رو هم 10-15 سال پیش خریدم. الان دیگه نمی دونم کجا دارن!
          ندوکتانس یک سلف وقتیکه هسته فلزی داشته باشه بشدت تابع فرکانسه. سلف متر معمولا در فرکانس یک کیلو هرتز اندازه گیری می کنه. برای اندازه گیری اندوکتانس مداری ساده با فرکانس کارت ببند واندوکتانس را اندازه گیری کن البته برای اینکار نیاز به سیگنال ژنراتور واسیلوسکوپ هستش

دیدگاه

آقا سلف متر من فرکانسش قابل تنظیم هست و تا 10 کیلو هرتز تنظیم میشه که برای اندازه گیری روی این درجه گذاشتم.
            یک ترانس جدید پیچیدم
            الان مقدار اندوکتانس نامی و نشتی خیلی به مقادیر نرم افزار نزدیک هستند.

اندوکتانس نامی باید 451 باشد که من 459 میکرو هانری تنظیمش کردم

اندوکتانس نشتی باید 13.5 باشد که برای ترانس من 17 میکرو هانری هست

این هم عکسهای جدید ترانس.

راستی جهت پیچش هردو سیم اولیه و ثانویه رو هم عوض کردم و در جهت عقربه های ساعت پیچیدم

راستی دایی جان وقتی که ثانویه رو فقط با یک سیم می پیچم هم آی سی و هم فیوز با هم می سوزند ولی برای این حالت 4 سیمه مدار روشنه می شه ولی هنوز همون مشکل جریان دهی رو داره که با هر باری هر چقدر هم کم به هش وصل کنم خروجی افت پیدا می کنه.
            راستی جریان اتصال کوتاه هم 2.8 امپر است و من ماکزیمم توانی که تا حالا گرفتم 3.3 وات بوده که برای خروجی 1 آمپر و ولتاژ 3.3 ولته که با تغییر بار خروجی بدست آمده.

چه پیشنهادی دارین؟
            اسکوپ و ... هم دارم!

دیدگاه

دمت دایی جان
              تابحال هیچ قسمت کارت اشکال نداشت و کاملا درست بود.
              از تک تک پست ها هم کاملا پیداست که توی الکترونیک باتجربه هستی.
              الان بدون اینکه به چیزی دست بزنی فقط سرهای ثانویه رو جابجا کن.
              اگه مدار جواب نداد دیگه مشکل از ترانس نیست و باید بری سراغ باقی قسمت ها.

دیدگاه

تعداد دور اولیه و ثانویه رو چک کن چقدره؟

دیدگاه

دایی ممنون از جوابتون
                  سرهای ثانویه رو هم عوض کردم باز هم همون مشکلو داره.
                  راستی چرا با یک سیم پیچ آی سی می سوزه!؟

دیدگاه

نمی دونم دایی جان
                    من چندین بار تک سیم پیچیدم ولی فقط جریان دهی 15 درصد کم شد. کارکرد مدار ربطی به اینها نداره.
                    جای دویر ثانویه رو عوض کردی چی شد؟!
                    یه نوار هم دور ثانویه بپیچ تا محکم بشه.

دیدگاه

الان شرکت تعطیله، دسترسی به برد ندارم
                      ایشالا شنبه چک می کنم و جواب می دهم

دیدگاه

دایی جان با وریاک یواش یواش منبع رو روشن کردم. توی 20 ولت ac خروجی 5 می شه ولی وقتی 1 میلی آمپر هم می کشم خروجی افت پیدا می کنه.
                        راستی یک چیزی متوجه شدم!
                        اپتوکوپلر مدار LTV817A ولی الان که به مدارم نگاه می کنم فروشنده به من LTV817C داده که ضریب CTR بین 200 تا 400 درصد داره. ولی LTV817A بین 80 تا 160 درصد داره. می تونه مشکل از اپتوکوپلر باشه!
                        باید فردا عوضش کنم.

دیدگاه

گمون نمی کنم دایی جان
                          CTR بالای اپتوکوپلر می تونه باعث ناپایداری بشه و یه مزیت هم داره که دقت رو بیشتر می کنه.
                          برای مطمئن شدن می تونی عوضش کنی.
                          اپتو وقتی اذیت می کنه کنه جنسش خوب نباشه. من یکبار مجبور شدم 100 تاشو بریزم دور چون توشون تک و توک خراب داشت.

دیدگاه

gtnfs:
                            ندوکتانس یک سلف وقتیکه هسته فلزی داشته باشه بشدت تابع فرکانسه. سلف متر معمولا در فرکانس یک کیلو هرتز اندازه گیری می کنه. برای اندازه گیری اندوکتانس مداری ساده با فرکانس کارت ببند واندوکتانس را اندازه گیری کن البته برای اینکار نیاز به سیگنال ژنراتور واسیلوسکوپ هستش
                            سلام خدمت دوستان گرامی
                            میشه یه توضیح بدین که چه جوری میشه این مدار رو بست؟ بعد از سیگنال ژنراتور یه مدار تقویت کننده جریان نمیخواد بزاریم تا به ژنراتور آسیبی وارد نشه؟ بعد اینکه اسکوپ توی تشخیص مقدار اندوکتانس چه نقشی داره ؟ مدارش رو میشه بزارین؟

ممنون

"در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
                            در جهان روشنایی هایی وجوددارد که در عمیق ترین ظلمات نهانند.

دیدگاه

سلام دایی جان
                              مدار خاصی نیاز نداره. کافیه خروجی سیگنال ژنراتورو با یه مقاومت کوچیک (مثل 1 اهم) به سلف وصل کنی و مربعی با فرکانس دلخواه بهش بدی. بعد دو سر مقاومت کوچیک رو به اسکوپ بده و شکل موج جریان رو ببین. در حالت ایده آل باید موج مثلثی ببینی. دامنه سیگنال رو که زیادتر کنی شکل موج از مثلثی به شکل سوزنی تغییر می کنه.
                              اگه علاقمند باشی می تونی ولتاژ و جریان رو نسبت بهم ببینی که یه منحنی زیباست.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X