اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چند تا سوال درباره مدار UC3843

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : چند تا سوال درباره مدار UC3843

مال خودتم که همونه.
    مهم جمع تلفات مسیه دایی جان.
    توی این نرم افزار اول سیم ثانویه محاسبه میشه بعد تلفات مسی ثانویه.
    بعد تلفات مجاز کل منهای تلفات هسته منهای تلفات مسی ثانویه میشه و تلفات مسی مجاز اولیه بدست میاد.
    اینجوری سیم اولیه تعیین میشه.
    در عکس هایی هم که خودت گذاشتی اونی که تلفات مسی توی ثانویه بیشتره توی اولیه تلفات مسی رو کم کرد پس سایز سیمش بیشتر شد.
    البته من در عجبم چرا مال من و تو فرق داره :biggrin:
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
      در عکس هایی هم که خودت گذاشتی اونی که تلفات مسی توی ثانویه بیشتره توی اولیه تلفات مسی رو کم کرد پس سایز سیمش بیشتر شد.
      البته من در عجبم چرا مال من و تو فرق داره :biggrin:
      سلام استاد و با تشکر از راهنماییتون ولی منظورم منم همین بود که چرا در اون دو مورد که من عکسشو گذاشتم مقدار تلفات مسی در ثانویه برعکس دو تا مداریه که شما گذاشتین همونطور که در پست قبلیم گفتم:
      "سلام استاد ممنون ولی چرا در زیر تلفات مسی برعکسه؟؟؟؟ :eek:"
      یک چیز رو متوجه شدم وقتی که نرم افزار بار اول طراحی میکنه آی سی مدار tny279 می باشد که تلفات مسی ثانویه در حالت 12 ولت و2.4 آمپر بیشتر از حالت 98 ولت و 0.29 آمپره (عکس که شما گذاشتین با tny279 طراحی شده)
      ولی وقتی که روی آی سی کلیک کرده و اونو به tny280 عوض میکنید و بعد اپتیمایز رو میزنیم تلفات مسی ثانویه در این دو حالت برعکس میشه و در حالت 12 ولت و 2.4 آمپر تلفات مسی ثانویه کمتر از حالت 98 ولت و 0.29 آمپر میشه (عکسی که من گذاشتم)
      دلیل چیه؟
      با تشکر
      ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

آی سی TNY مثل کنترلرهای PWM معمولی نیستند. یعنی دارای فیدبک خطی نیستند.
        بخاطر همین وقتی آی سی رو تغییر می دی نباید انتظار داشته باشی همه چی بصورت خطی تغییر می کنه.
        البته الگوریتم کنترلی TNY ها که کمی پیچیده هم هست باعث بهینه تر شدن کارکرد اون نسبت به کنترلر های معمولی شده.

دیدگاه

سلام قبل از اینکه سوالم رو مطرح کنم واقعا از استاد احمد به خاطر زحماتشون و مخصوصا این تاپیک خیلی تشکر میکنم من حتی در بعضی روزها چندین بار با این فرمول ها مقادیر سیم پیچی هسته رو حساب میکنم.ممنون.
          سوالم اینه شما نوشتین:
          "حالا که اندوکتانس مناسب رو بدست آوردیم باید چک کنیم ببینیم هسته ما با این شرایط اشباع میشه یا نه.
          از رابطه های مختلفی می تونیم استفاده کنیم. یکیش همینه که خودت نوشتی:
          B= Lp * Ipeak /( N * A)= 2.85 *10^-3 * 0.75/( 123 * 40.3 * 10^-6)= 0.43 tesla
          راستی مقدار A رو از توی همین جدول بالا پیدا کردم.
          مقدار B خیلی بیشتر از حد مجاز 0.2 است پس این هسته بدردمون نمی خوره و میریم سراغ بعدی و همین محاسبات رو تکرار می کنیم."

خب من برای یک منبع که Po=12-Pin=15-Iavg=0.625-Duty=0/33-Ipeak=0.38 و اندونکتاس اولیه تقریبا 3.5 میلی هانری میشه در دو حالت با هسته 13/12 و 16/14 مقدار B رو بدست آوردم البته میدونستم برای هسته با خروجی 12 وات هسته 13/12 خیلی کوچکه فقط برای تست فرمولها اینکار رو کردم.لازم به ذکره که برای هسته 13/12 تعداد دور اولیه حدود 208 و برای 16/14 حدود 171 دور حساب شد.
          ولی با کمال تعجب مقدار B در هسته 13/12 مقدار 0.37 و برای 16/14 مقدار 0.4 شد در صورتی که به نظر من باید برعکس میشد و برای هسته 16/14 که هسته بزرگتریه باید این عدد کوچکتر میشد. چرا؟؟؟؟؟
          برای هسته 13/12 داریم
          B= Lp * Ipeak /( N * A)= 3.5 *10^-3 * 0.38/(208 * 17.1 * 10^-6)= 0.37 tesla
          B= Lp * Ipeak /( N * A)= 3.5 *10^-3 * 0.38/(171 * 19 * 10^-6)= 0.4 tesla

دیدگاه

ای ول دایی جان
            کارای جالبی می کنی که باعث میشه نکات خوبی از توش در بیاد.
            اول اینکه بزرگتر بودن هسته دلیل بر ظرفیت بیشتر اون نداره. ابعاد هسته باید درست تغییر کنه. جالب اینجاست که منم یه هسته EE13.5 دارم که از هسته EE16 سطح مقطع بیشتری داره و می تونه توان بیشتری تحمل کنه. اگه به جدول TDK هم نگاه بندازی می بینی که عدد بزرگتر در کنار EE دلیل بر توان بیشتر نیست.
            نکته دوم AL هست که پیشتر هم گفتم. یعنی باید ببینی یه هسته می تونه چه مقدار گپ داشته باشه.
            دو پارامتر اصلی یه هسته Le و Ae است. اگه Le یک هسته بزرگتر از هسته دیگه باشه می تونه گپ بزرگتری هم داشته باشه و همین گپ بزرگ یعنی انرژی و توان بیشتر.
            پس نباید ابعاد هسته رو فقط با اعداد کنار EE سنجید.
            و نکته آخر این که جدول داخل TDK اصلا دقیق نیست. وقتی یه هسته می خری بهتره خودت ابعاد دقیقشو با کولیس اندازه بگیری و بر اساس اون حساب و کتاب کن. یا از حداول دقیقتر استفاده کن. مثل جدول زیر:
            http://www.shiruitech.com/Images/2010-11/2010110344763017.pdf

دیدگاه

سلام استاد با تشکر از شما در مورد جدول زیر و فرمول زیر که برای اشباع شدن هسته مورد استفاده قرار میگره یک جدول یا فرمول دقیقتر پیدا نمیشه؟ چون من اکثرا که مقادیر داده شده در نرم افزار PI و هسته پیشنهادیش رو در این جدول میذارم مقدار B بیشتر از 0.2 میشه یعنی هسته به اشباع میره درسته؟؟
              اگه اینطوره پس چرا PI ایراد نمیگیره یا اینکه این جدول یا فرمول زیاد دقیق نیست اگه دقیق نیست میشه بپرسم از کجا میتونم دقیقشو پیدا کنم؟
              موفق باشین

B= Lp * Ipeak /( N * A
              مثلا با خروجی 100 ولت و 0.29 آمپر برام PI مداری داد که در اون اندوکتانس اولیه 757 میکرو هانری و تعداد دور اولیه 71 دور و هسته رو EE25 قرار داد که
              تقریبا Ipeak=0.82 و مقدار B تقریبا میشه 0.22 که از 0.2 بیشتره. اشکال کجاست؟

دیدگاه

دمت دایی جان
                خود نرم افزار مقدار Bmax رو میده و عموما حول و حوش 0.25 تسلاست. احتمالا پیشفرض نرم فزار روی این مقداره.
                یکی از علت هایی که ما مقدار 0.2 رو در نظر می گیریم اینه که منحنی B-H در این نقطه بسیار غیر خطی میشه. اما وقتی فاصله هوایی استفاده می کنیم شکل منحنی تغییر می کنه و خطی تر میشه. خیلی هارو دیدم که وقتی فاصله هوایی میزارن مقدار Bmax رو 0.3 در نظر می گیرن. اما من همیشه برای اطمینان بیشتر 0.2 می گیرم.
                نکته دوم جنس هسته است. اگه به جدول داخل نرم افزار نگاه کنی جنس هسته رو نوشته. خب این هسته ممکنه توی 0.25 تسلا به اشباع نره. اما هسته های وطن اصلا پدر و مادر ندارن و بهتره از همون 0.2 استفاده کنیم.
                و در آخر تا وقتی که هسته گرم نشه می تونیم B رو بالاتر ببریم. مثلا اگه مداری ساختی که هستش توی بار کامل گرم نمیشه دفعه بعد می تونی B رو بالاتر در نظر بگیری و هی هسته رو کوچیکتر کنی تا موقعی که دیگه جوش بیاره. :biggrin:

دیدگاه

سلام. وای استاد خیلیییییییییییی ممنونم از پاسختون خیلیییییییی تشکر.
                  در ضمن مقدار Bmax همونه که دورشو خط قرمز گذاشتم؟ اگه اونه باید سه رقم ممیز بخوره؟ یعنی الان حدود 0.26 نرم افزار در نظر گرفته؟

یک سوال دیگه هم داشتم در عکس دو پست قبل که میزان AL هسته با ایر گپ(with airgap) رو نوشته ولی در بعضی از دیتاشیتها AL رو با ایرگپ ندادن مثلا در دیتاشیتی که خودتون در سایت قرار دادین:
                  http://www.shiruitech.com/Images/2010-11/2010110344763017.pdf
                  در این دیتاشیت و خیلی از دیتاشیت های دیگه مقدار AL رو با ایرگپ نداده چطوری میتونم از روی مقدار AL بدون ایرگپ به اون دو تا عدد که با ایر گپه برسم که بعد در محاسباتم وسطشو در نظر بگیرم مثلا در بالا برای هسته EE20/20/5 مقدار al بدون ایرگپ رو داده 1400 و مقدار al با ایرگپ رو دو عدد 100 و 160 داده که طبق گفته شما در فرمول مابینشو میذاریم یعنی 130. خب اگه تو دیتاشیتی این دو مقدار نبود چطوری از عدد 1400 دو عدد 100 و 160 رو بدست بیارم؟
                  با تشکر فراوان

دیدگاه

دقیقا دایی جان
                    خودشه و برحسب میلی تسلا نوشته شده.
                    هرچه Lg بیشتر باشه مقدار AL کمتر میشه و هسته می تونه انرژی بیشتری منتقل کنه.
                    هرچه Lg بیشتر باشه مقدار شار نشتی و پراکنده بیشتر میشه و هسته می تونه مقدار انرژی کمتری رو منتقل کنه.
                    مقدار اپتیمم AL رو باید با ریاضیات پیشرفته یا اندازه گیری دقیق بدست بیاریم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                      دمت دایی جان
                      خود نرم افزار مقدار Bmax رو میده و عموما حول و حوش 0.25 تسلاست. احتمالا پیشفرض نرم فزار روی این مقداره.
                      یکی از علت هایی که ما مقدار 0.2 رو در نظر می گیریم اینه که منحنی B-H در این نقطه بسیار غیر خطی میشه. اما وقتی فاصله هوایی استفاده می کنیم شکل منحنی تغییر می کنه و خطی تر میشه. خیلی هارو دیدم که وقتی فاصله هوایی میزارن مقدار Bmax رو 0.3 در نظر می گیرن. اما من همیشه برای اطمینان بیشتر 0.2 می گیرم.
                      نکته دوم جنس هسته است. اگه به جدول داخل نرم افزار نگاه کنی جنس هسته رو نوشته. خب این هسته ممکنه توی 0.25 تسلا به اشباع نره. اما هسته های وطن اصلا پدر و مادر ندارن و بهتره از همون 0.2 استفاده کنیم.
                      و در آخر تا وقتی که هسته گرم نشه می تونیم B رو بالاتر ببریم. مثلا اگه مداری ساختی که هستش توی بار کامل گرم نمیشه دفعه بعد می تونی B رو بالاتر در نظر بگیری و هی هسته رو کوچیکتر کنی تا موقعی که دیگه جوش بیاره. :biggrin:
                      سلام استاد ممنونم. میشه بگید دمای متعادل برای هسته چنده؟ و حداکثر تا چند بره مشکلی نیست؟ منظورم اینکه که من سنسور دمای مولتی متر victor88c رو اگه بذارم روی هسته چند نشون بده خوبه؟ در جایی دیدم که حداکثر دمای هسته رو 40 درجه سانتیگراد زده بود. من یک مدار بستم 60 درجه شده خوبه یا نه؟
                      :icon_razz:

دیدگاه

با سلام به دوستان عزیز
                        یک سوال:
                        ایا با این ای سی3843 میتوان ولتاژ40ولت 4امپر ساخت یا خیر ؟ oo: :angry:
                        اگر میشه که محاسبات ترانسش به چه شکل میباشد لطفا توضیح دهید :redface:
                        با تشکر :bye
                        Fail Never
                        گروه انجمن صوتی در تلگرام 09159126127
                        دوستانی که تمایل دارن لطفا پیام بدین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                          سلام استاد ممنونم. میشه بگید دمای متعادل برای هسته چنده؟ و حداکثر تا چند بره مشکلی نیست؟ منظورم اینکه که من سنسور دمای مولتی متر victor88c رو اگه بذارم روی هسته چند نشون بده خوبه؟ در جایی دیدم که حداکثر دمای هسته رو 40 درجه سانتیگراد زده بود. من یک مدار بستم 60 درجه شده خوبه یا نه؟
                          :icon_razz:
                          بستگی به جنس هسته داره دایی جان
                          پارامترهای مختلف یکی هسته با دما تغییر می کنه و ما باید محاسباتمون رو برای همون دما انجام بدیم.
                          توی کاتالوگ TDK برای انواع مواد منحنی دما رو کشیده. مثلا همین هسته رایج PC40 با افزایش دما تلفاتش کمتر میشه:

دیدگاه

سلام .میخواستم در مورد ترانس مدار املپی فایر 5000وات بپرسم. اگر ترانس سمت چپ مدار رو نگاه کنید فقط ولتاژ یک ورودی (220) مشخص شده و به جای بقیه ورودی ها نوشته awg میخواستم بدونم ولتاژ و شدت جریانش چقدره.با تشکر.

دیدگاه

سلام دایی Hellkeeper جان
                              کدوم عکس منظورته؟

دیدگاه

سلام دوستان این تاپیک درباره UC3843 هست؟ من یه سوال درباره این ایسی دارم در واقع یه خواهش از دایی جان دارم اونم اینه که یه مدار به من بدن که بشه با این ایسی دیوتی سایکل رو از صفر تا 100 درصد کم و زیاد کرد.من که هر چقر باهاش سروکله زدم نتونستم :angry:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X