اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چند تا سوال درباره مدار UC3843

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : چند تا سوال درباره مدار UC3843

نوشته اصلی توسط ahmadmn
    سلام دایی جان
    من دقیقا متوجه منظورت نشدم. آیا منبع تغذیه ساختی و می خوای دیوتی سایکلش تا 100 درصد بره؟ یا همینجوری می خوای تستش کنی.
    در این خانواده UC3842 و UC3843 می تونن دیوتی سایک تا 100 درصد داشته باشن و UC3844 و UC3845 فقط تا 50 درصد.
    اگه از خود UC3843 استفاده کردی و همینجوری می خوای تستش کنی از مدار زیر استفاده کن:
    استاد من امروز تو آزماشگا این مدار زیر رو بستم و برایه تغذیه ای سی GND و VCC رو به 16 ولت مستقیم وصل کردم ،اما جوابی که میخواستم رو نگرفتم یعنی یه خروجی پالس ،که برام نا امید کننده بود . حتی یه پالس مربعی 30 کیلو هرتز رو هم به RT/CT دادم که باز خروجی مورد نظر رو نگرفتم ،حالا شما یه راهنمایی کنین بگید عیب کاره من کجاست؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
      توی اپلیکیشن نوت این ای سی دیدم گفته برای اینکه ای سی بهتر کار کنه ( بخاطر نویزی که روی موج اسیلاتور ای سی می افته) نوشته بود از یه 555 برای ایجاد فرکانس استفاده کنید. منم اسکپو چندین بار زدم به پایه اسیاتور نمیدونم پایه چند بود ولی دقیقا" همون نویزهایی که توی دیتا شیت کشیده بود رو میدیدم!!! :eek: ...

حلاصه گفتم شادی این اطلاعات بدرد بخوره نمیدونم دارین با این ای سی چیکار میکنین ...
      دوست عزیز میشه بگید لطفا مدارتون چطور بود چون من..سعی کردم ببینم ،پالس رو ولی نشد هر کاری کردم .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2
        سلام به همه
        دایی جان من فقط میخواستم بدونم میشه این کارو کرد یا نه؟(برای فهم بیشتر) حالا میشه؟
        توی نظریه اعداد ریاضی یه مباحث خاصی وجود داره که در آی سی UC3843 دیده میشه.
        به بیان ساده تر منابع Current mode پتانسیل زیادی برای ناپایداری فرکانس دارند.
        پس اصلا داستان نویز و اینجور چیزا نیست. اسیلاتور داخلی UC3843 خیلی هم عالی کار می کنه. مشکل وقتی پیش میاد که یه مدار واقعی می بندیم. حالا یکی از راههای حل مشکل ریاضی در UC3843 ،استفاده از PWM خارجیه.
        یه مثلا ساده برای درک بهتر این مشکل:
        به شما می گن توسط سطل یه استخر رو از آب دریا(احتمالا برق شهر) پر کنید. به طوری که هر ساعت 3600 لیتر آب به استخر اضافه بشه.باید چیکار کنید؟
        پاسخ: هر ثانیه یه لیتر آب از دریا می گیرید و توی استخر می ریزید و تمام!
        اصلا دایی های گلم . این سوال بی نهایت جواب داره.
        مثلا من دوست دارم یه بار 0.5 لیتر و یه بار 1.5 لیتر آب بریزیم توی استخر. یکی دیگه میگه من هر دوثانیه 2 لیتر آب توی استخر میریزم و...
        دیوتی سایکل در UC3843 همین مشکل رو داره. اگه معادله ریاضی یه UC3843 رو بنویسید می بینید که هزاران پاسخ برای دیوتی سایکل پیدا میشه. خیلی ها از روشی بنام compensaton یا جبران سازی استفاده می کنند و بعضی ها هم از یک منبع PWM خارجی مثل 555
        با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

دایی جان نماز صبحتون قبول ..ولی من یه مشکل دارم اصلا خرو جی رو نتونستم ببینم سعی میکنم مدار شما رو ببندم تا خروجی رو ببینم .

دیدگاه

سلام دایی جان زیر دیپلم سخن کنید لطفا :biggrin:
            دایی جان یه سوال دیگه میپرسم اگه یه خازن نسبتا بزرگ با مقاومت خروجی(پایه6) موازی کنیم اونوقت از خروجی فیدبک بدیم به پایه 3 اونوقت میشه دیوتی سایکل رو تنظیم کرد؟

دیدگاه

سلام استاد نرم افزار PI برام یک منبع 10 ولت و حدود 350 میلی آمپر طراحی کرد و اندوکتانس اولیه رو حدود 1 میلی هانری بهم میده ولی وقتی طبق فرمولهایی که شما دادین (صفحه اول) محاسبه میکنم اندوکتانس اولیه حدود 4 میلی هانری میشه چرا؟ :eek:
              توضیح اینکه با توجه به فرکانس کاری 132 کیلوهرتز و ولتاژ خروجی 10 ولت و 350 میلی آمپر مقادیر پایین رو حساب کردم:
              Po=3.5 Pin=4.3 Iavg=0/019 Duty=0.298 Ipeak=128ma LP=4mh
              ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2
                سلام دایی جان زیر دیپلم سخن کنید لطفا :biggrin:
                دایی جان یه سوال دیگه میپرسم اگه یه خازن نسبتا بزرگ با مقاومت خروجی(پایه6) موازی کنیم اونوقت از خروجی فیدبک بدیم به پایه 3 اونوقت میشه دیوتی سایکل رو تنظیم کرد؟
                نمیشه مثل دایی energi2er پسر خوبی باشی و اون مدار ساده رو ببندی؟! :biggrin:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                  سلام استاد نرم افزار PI برام یک منبع 10 ولت و حدود 350 میلی آمپر طراحی کرد و اندوکتانس اولیه رو حدود 1 میلی هانری بهم میده ولی وقتی طبق فرمولهایی که شما دادین (صفحه اول) محاسبه میکنم اندوکتانس اولیه حدود 4 میلی هانری میشه چرا؟ :eek:
                  توضیح اینکه با توجه به فرکانس کاری 132 کیلوهرتز و ولتاژ خروجی 10 ولت و 350 میلی آمپر مقادیر پایین رو حساب کردم:
                  Po=3.5 Pin=4.3 Iavg=0/019 Duty=0.298 Ipeak=128ma LP=4mh
                  سلام دایی جان
                  ولی با این محاسبات توان اولیت 33 وات میشه!
                  Pi= 1/2 * L * I^2 * f= 1/2 * 4 * 0.128^2 * 132 = 33.79 watt
                  پس یه جای کار اشتباه کردی دایی جان.

دیدگاه

آقا من همون مدار ساده رو بستم ،خروجی رو نگا کردم اتفاقی نیفتاده بود،یعنی خروجی پالس ندیدم،یه پالس با فرکانس بالا هم به RT/CT دادم باز تو خروجی پالس ندیدم، تنها به پایه های ،VFB,ISENSE,COMP پالس با فرکانس دادم و عین همون رو تو خروجی دیدم،آی سیم خرابه؟
                    در ضمن رفرنس هم تقریبا مثله همون پالس ورودی بود،یعنی رفرنس که باید 5 ولت باشه اون با ورودی تغییر میکیرد،هم با دادن پالس ،تبدیل به پالس میشد،
                    شاید باز جایی رو من ندیده گرفتم، :sad:
                    دوستان اگر میدونید مشکل کجاست بگید ،

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                      پیشفرض ها:
                      1- بازده=0.8 یا با گفتمان رایجتر 80 درصد
                      2- فرکانس (طبق نقشه دایی خازاما): 50 کیلوهرتز
                      3- VOR: یا ولتاژ برگشتی که بستگی به ولتاژ تحمل ماسفت داره. اگه ماسفت 700 ولت استفاده کنیم و ضریب اطمینان 2 برابر باشه VOR میشه 200 ولت. یعنی ولتاژ برگشتی با ولتاژ وردی جمع بشه میشه 500 ولت و هنوز 200 ولت واسه اسپایکها جا داریم تا ماسفت رو نسوزونه.
                      4- توان خروجی بایاس برای تغذیه ای سی( چون خیلی ناچیزه )در توی محاسبات نیومده.
                      5- Vmin: ولتاژ حداقل ورودی رو 240 ولت در نظر می گیریم.
                      محاسبات:
                      Po= توان خروجی = 90*0.35= 31.5 وات
                      Pin = توان ورودی = توان خروجی تقسیم بر بازده تقریبی = 31.5/0.8=40 وات
                      توان ورودی برابر است با ولتاژ مینیمم ورودی ضربدر جریان متوسط ورودی:
                      Vmin*Iavg=240*Iavg=Pin=40
                      پس جریان متوسط ورودی میشه Iavg= 167mA
                      جریان اولیه ترانس بشکل دندانه اره ایست و مقدار متوسط آن برابر است با:
                      Iavg= Ipeak*Duty/2
                      که Ipeak پیک جریان اولیه ترانس و Duty هم دیوتی سایکل در بار ماکزیمم است. چون VORآ‌ را 200 ولت در نظر گرفتیم
                      ( Duty= 200/(200+240
                      Duty= 0.45 یا 45 درصد
                      بنابراین Ipeak= 750mA
                      همینجا مقاومت سنس جریان که در سورس ماسفت قرار دارد مشخص می شود: Rcs=1/0.75=1.33 که برای حذف تاثیر اسپایک ها آنرا 1 اهم در نظر می گیریم. و نیز ترانس ما باید در این جریان اولیه به اشباع نرود.
                      برای محاسبه اندوکتانس اولیه می توانیم مقدار انرژی ذخیره شده در هر سیکل را حساب کنیم:
                      E= Lp*Ipeak^2/2= 40/50000
                      بنابراین اندوکتانس اولیه ترانس Lp= 2.85mH
                      ........
                      سلام استاد من چند بار طبق فرمولهای بالا (فرمولهایی که صفحه اول دادید)محاسبه کردم و جواب همون شد که گفتم نگاه کنید:
                      1- بازده=0.8 یا با گفتمان رایجتر 80 درصد
                      2- فرکانس: 132 کیلوهرتز
                      3- VOR=100v
                      4- .....
                      5- Vmin: ولتاژ حداقل ورودی رو 240 ولت در نظر می گیریم.
                      محاسبات:
                      Po= توان خروجی = 10*0.35=3.5 وات
                      Pin = توان ورودی = توان خروجی تقسیم بر بازده تقریبی = 3.5/0.8=4.375 وات
                      توان ورودی برابر است با ولتاژ مینیمم ورودی ضربدر جریان متوسط ورودی:
                      Vmin*Iavg=240*Iavg=Pin=4.375
                      پس جریان متوسط ورودی میشه Iavg= 0.018 mA
                      جریان اولیه ترانس بشکل دندانه اره ایست و مقدار متوسط آن برابر است با:
                      Iavg= Ipeak*Duty/2
                      که Ipeak پیک جریان اولیه ترانس و Duty هم دیوتی سایکل در بار ماکزیمم است. چون VORآ‌ را 100 ولت در نظر گرفتیم
                      ( Duty= 100/(100+240
                      Duty= 0.294
                      بنابراین Ipeak= 123mA
                      برای محاسبه اندوکتانس اولیه می توانیم مقدار انرژی ذخیره شده در هر سیکل را حساب کنیم:
                      E= Lp*Ipeak^2/2= 4.375/132000
                      بنابراین اندوکتانس اولیه ترانس حدودا میشه Lp= 4.4mh

استاد کجا رو اشتباه کردم؟ آخه با همین مقادیر یعنی خروجی 10 ولت و 350 میلی آمپر و VOR=100 ولت PI با آی سی 274 مقدار LP رو حدود 1100 میده چرا؟ :surprised:

ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                        نمیشه مثل دایی energi2er پسر خوبی باشی و اون مدار ساده رو ببندی؟! :biggrin:
                        دایی جان.................... :cry2:
                        دایی جان من مدارو بستم فقط میخوام بهتر بفهمم که قضیه چیه؟ منظورم این بود که اگه خروجی کاملا صاف باشه باز میتونه پایه 3 رو تحریک کنه؟
                        ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2
                          دایی جان.................... :cry2:
                          دایی جان من مدارو بستم فقط میخوام بهتر بفهمم که قضیه چیه؟ منظورم این بود که اگه خروجی کاملا صاف باشه باز میتونه پایه 3 رو تحریک کنه؟
                          ممنون
                          اگه میتونی مداری که بستی رو بگو و خروجی که دیدی؟
                          یه سوالم ازت داشتم که رفرنس آی سیت رو اندازه بگیری ،ببینی چجوریه !
                          اگه جوابمو بدینی ممنون میشم،عمو جان.

دیدگاه

سلام بر دایی های گلم
                            دایی مسعود حق با توست و 4 میلی هانری درسته و علت این PIexpert مقدار 1.329 میلی هانری رو محاسبه کرده اینه که دیوتی سایکل 0.17 و جریان پیک اولیه رو 0.2 آمپر فرض کرده.
                            اگه دیتاشیت TNY ها رو مطالعه کنی محدودیت های این آی سی ها رو بهتر درک می کنی. یکیش همنی جریان پیک اولیه است.
                            در UC3843 جریان پیک دست ماست اما توی TNYآ‌ ها جریان پیک ثابته و فقط در یک رنج خاص می تونه تغییر کنه.

دایی energi2er
                            رفرنس UC3843 باید 5 ولت صاف باشه. در غیر اینصورت یا آی سی صدمه دیده یا مدار اشتباه بسته شده.
                            دایی B2 من هنوز متوجه مقصودت نشدم. درک ساختار این آی سی ها فقط یک روز وقت می گیره و ما باید باهاش مدار واقعی بسازیم تا در عمل ببینیم چند مرده حلاجه.
                            با اینکه این آی سی ها دیگه قدیمی شده و برای فروختن به مشتری مناسب نیستند اما برای یادگیری عالی اند.

دیدگاه

دایی ، من فقط VCC و GND رو بهش وصل کردم و REF رو اندازه گرفتم ،و هر چقدر VCC رو افزایش یا تغییر میدادم REF هم همراش تغییر میکرد،
                              دست آخر اون پالس رو که به ISENSE,VFB,COMP میدادم REF هم شبی همون ،پالس رو بهم میداد،
                              مدار درستیش چه جوریاست دایی ببخشیدا :biggrin:

دیدگاه

فقط VCC , GND رو وصل کن و بقیه پایه ها رو به جای وصل نکنه. اگه آی سی سالم باشه VREF باید 5 ولت باشه وگرنه آی سی مرخصه.
                                راستی VCCآ‌ رو چند ولت دادی. می دونی UC3843 یه ولتاژ حداقل برای راه اندازی نیاز داره؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X