اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درایورهای LED

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : درایورهای LED

نوشته اصلی توسط mebk1988
    سلام
    سلف 3.3 هانری چجور سلفیه؟؟؟
    از ایناست که مثل مقاومته یا بشکه ای یا تیروئیدی؟
    راستی cm choce میتونم خودم روی هسته های معمولی بپیچم؟اگه میشه بگید چطور :agree:
    سلام. منظورت3.3 میکروهانریه؟ انواع مختلف داره و بسته به جریانی که میتونه جواب بده اندازه و شکلهای مختلفی داره. هم مدل مقاومتی داره و هم بشکی ای و ... تازه همون مقاومتیش هم اندازه های مختلفی داره.مثلا وقتی میری یک مغازه که فروشنده به کار سلف وارده. بهش میگی یک سلف 3.3 میکرو هانری میخوام که بتونه 1 آمپرو جواب بده (اگه یک آمپر بخوای) و بهتر یکم بالاتر بگی. درباه این چوکها (نویز گیرها و ...) من میخواستم خودم بسازم و در این باره با استاد احمد هم صحبت کردم اگه بگردی متن ها رو پیدا میکنی. خلاصه اش اینه که بله میشه ولی خب باید دو طرف متقارن باشن و نکاتی توش رعایت بشه مثلا ضخامت سیم و.... من که همیشه آماده اش رو میخرم و قیمت بالایی هم نداره و آماده اش در انواع سایزها و انواع مقادیر موجوده.
    ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

سلام به دوستان عزیز آقا مسعود و آقای داوری
      چند تا سوال : :nerd:
      1: عمر tny 280 بیشتره یا viper50a یا tpo254 ؟ (چون سه تایی کارهاشون یکیه)
      2: آیا افزایش سایز هسته با افزایش جریان خروجی رابطه ی مستقیم داره ؟
      3: آیا چون ماسفت در تغذیه سوئیچینگ با uc3843 بیرون تراشه هست این تغذیه برای هر توانی مناسبه ؟
      4: منظور استاد احمد درباره این که uc3843 دارای ناپایداری دیوتی سایکل هست چیه ؟ یعنی چه ضرری داره ؟
      و در آخر لطفا اگه لینکی هست که با انواع فریت ها و سایز های اون آشنا بشم معرفی کنید .
      در پناه حق موفق باشید
      برای انسان های بزرگ بن بست وجود ندارد " یا راهی خواهم یافت //یا راهی خواهم ساخت

ehsan.irangenius@gmail.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط inventor
        سلام به دوستان عزیز آقا مسعود و آقای داوری
        چند تا سوال : :nerd:
        1: عمر tny 280 بیشتره یا viper50a یا tpo254 ؟ (چون سه تایی کارهاشون یکیه)
        2: آیا افزایش سایز هسته با افزایش جریان خروجی رابطه ی مستقیم داره ؟
        3: آیا چون ماسفت در تغذیه سوئیچینگ با uc3843 بیرون تراشه هست این تغذیه برای هر توانی مناسبه ؟
        4: منظور استاد احمد درباره این که uc3843 دارای ناپایداری دیوتی سایکل هست چیه ؟ یعنی چه ضرری داره ؟
        و در آخر لطفا اگه لینکی هست که با انواع فریت ها و سایز های اون آشنا بشم معرفی کنید .
        در پناه حق موفق باشید
        تا اومدن دوست خوبم آقا مسعود من جواب میدم:
        1. عمر همه اینها (در صورت اوریجینال بودن) زیاده اونچه که تاثیر بسیار بیشتری روی عمرشون داره طراحی و تولید مدار مناسبشون هست .( در کل میشه گفت تولید گرمای تلفاتی کمتر مساوی است با عمر بیشتر قطعه)
        2. افزایش سایز هسته با افزایش حداکثرتوان خروجی رابطه مستقیم داره .
        3. برای هر توانی که در رنج فلای بک باشه (حداکثر 150 وات) مناسبه
        4. با توجه به تجربه اینجانب : از اونجایی که این آی سی دارای دو ورودی فیدبک و همچنین جبران ساز خارجی هست تاثیر طراحی سایر بخش ها روی اون خیلی زیاده و خطاهای طراحی و ساخت نباید از یه حدی بیشتر بشه در غیر اینصورت به راحتی ناپایدار میشه . در ضمن همون طور که میدونید دیوتی سایکل این آی سی میتونه تا نزدیک صد در صد هم افزایش پیدا کنه و مزید بر این ناپایداری بشه . من پیشنهاد میکنم اگه کسی بخواد (مخصوصا اگه مبتدی باشه) با این خانواده کار کنه (برای ساخت تغذیه فلای بک با ورودی برق شهر) از 3844 یا 3845 استفاده بشه .
        در مورد لینک سایز هسته ها هم دوستان در جاهای زیادی دیدم توی همین سایت معرفی کردن اما الان یادم نیست .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
          سلام. منظورت3.3 میکروهانریه؟ انواع مختلف داره و بسته به جریانی که میتونه جواب بده اندازه و شکلهای مختلفی داره. هم مدل مقاومتی داره و هم بشکی ای و ... تازه همون مقاومتیش هم اندازه های مختلفی داره.مثلا وقتی میری یک مغازه که فروشنده به کار سلف وارده. بهش میگی یک سلف 3.3 میکرو هانری میخوام که بتونه 1 آمپرو جواب بده (اگه یک آمپر بخوای) و بهتر یکم بالاتر بگی. درباه این چوکها (نویز گیرها و ...) من میخواستم خودم بسازم و در این باره با استاد احمد هم صحبت کردم اگه بگردی متن ها رو پیدا میکنی. خلاصه اش اینه که بله میشه ولی خب باید دو طرف متقارن باشن و نکاتی توش رعایت بشه مثلا ضخامت سیم و.... من که همیشه آماده اش رو میخرم و قیمت بالایی هم نداره و آماده اش در انواع سایزها و انواع مقادیر موجوده.
          جناب ms2000 هر چی سرچ کردم چیزی راجب ساخت cm choce پیدا نکردم
          اگه امکانش هست تاپیکشو معرفی کنید :redface:

دیدگاه

سلام دوست عزیز آقای داوری :
            مدار الحمد الله جواب داد و افت ولتاژ هم نداره
            1: اما اسنابر مدار من که یادتون هست یه دیود سریع با مقاومت 4.7 کیلو موازی شده با خازن 2.2 نانو بود که مقاومت 4.7 کیلو زیر بار خیلی داغ میکرد البته 1/4 وات بود -- دیدم اینطوره مدار اسنابر رو با دیود p6ke200a و uf4007 سری شده با هم بستم اما بعد که زدم به برق دیدم فیوز 1 آمپری بلافاصله سوخت و بعد فهمیدم ماسفت k2545 هم که 600 ولتیه سوخته به نظر شما مشکل چیه اگه اسپایک ها هستند چی کار کنم لطفا یه نوع ماسفت ارزون 700 ولتی هم برام پیشنهاد کنید
            2: میشه فیدبک جریان تو خروجی ببندم
            3: به نظرم چون تو این مدار همه چی رو هست میشه کاری کرد عمری کار کنه ضمنا ارزون تر tny هم هست و محدود نیست لطفا بفرمائید چه فاکتور هایی میتونن این مدار بی زبون رو ناپایدار کنن ---- با سپاس فراون از شما

دیدگاه

inventor جان ازت خواهش میکنم سوالات رو خطاب به من نگی چون اینجوری شاید خودتو از پاسخ دادن سوالاتت توسط اساتید من محروم کنی .
              خدا رو شکر که مدارت جواب داد . اما من یادم نمیاد دیشب چی خوردم حالا از کجا بدونم مدارت چی بوده؟ :biggrin:
              توان و ولتاژ و جریان خروجی و آی سی هم که استفاده کردی رو نگفتی . مقاومت 4.7 برای اسنابر به نظر کم میاد و توان انتخابی برای اون هم فوق العاده کم هست . از سالم بودن p6ke200a مطمئن شدی یا نه ؟ جهت اسنابر رو درست گذاشته بودی؟ ولتاژ ماسفتت رو لب مرزی انتخاب کردی و اگه تعداد دورها رو درست محاسبه نکرده باشی یا اینکه ولتاژ خروجیت رو بالای 20 ولت در نظر گرفته باشی سوختن ماسفتت حتمیست . حدس من اینه که انرژی اسپایکت زیاد بوده و p6ke200a رو سوزونده و بعدشم به دلیل ولتاژ شکست پایین ماسفتت به راحتی سوخته . دنبال ماسفت ارزون نگرد که پیدا نمیکنی و اگرم پیدا کنی اینقدر اذیتت میکنه که دیگه از ساختن این مدار پشیمون میشی. چون ماسفت ارزون توی این بازار ما مطمئنا تقلبی هست .بله با سنس جریان خروجی و اعمال اون به ورودی فیدبک ولتاژ خروجی میتونی فیدبک جریان هم داشته باشی . از نظر هزینه کمتر هم به نظر اره این مدار ارزون تر میشه مخصوصا توی توان های بالاتر . این مدار به اندازه کافی ناپایدار هست :biggrin: بهتره سوال میکردی چه فاکتورهایی اون رو پایدار میکنند که به طور کلی می تونی با مطالعه دقیقتر اپلیکیشن نوتهای موجود واسه این آی سی طرحی بسیار پایدار درست کنی .
              اما ماسفت در رنج 700 ولت کمتر پیدا میشه و بهتره که 800 ولت استفاده کنی چون هم راحت تر پیدا میشه هم اینکه خیالت از بابت شکست ولتاژِی راحت تره . مثل شماره های 7n80 -8n80-10n80 و غیره اما نوع اصلیش متاسفانه گرون هستند . به سایت پایا هم سر بزنی بد نیست .

دیدگاه

با سلام مجدد خدمت اساتید مخصوصا آقای داوری
                آقا شنیدی میگن آشپز دوتا نمیشه طبق همون استاد هم دوتا نمیشه (تو این زمینه تجربه دارم) تازه به گفته آقا مسعود این آقای داوری تو مدارات uc3843 تجربه داره باید باهم ازش اطلاعات بکشیم (پایان نقل قولی از آقا مسعود)
                حالا در هر صورت آقای داوری
                خدا رو شکر که مدارت جواب داد . اما من یادم نمیاد دیشب چی خوردم حالا از کجا بدونم مدارت چی بوده؟

بابا آخه چند بار که گفتم که همون مدار :angry:: (www.khazama.com/project/smps/smps.png)

ببین داداش بنده تا بتونم مشخصات رو میریزم روی دایره باقیش دست مبارک خودت رو میبوسه یه جورایی بی زحمت بشو استاد پروژه ما برای آینده تون هم خوبه :wow:
                خروجی که ما به امید خدا از این مدار میخایم : 100 ولت 300 میلی آمپر (30وات)
                کارایی که کردم و تغیراتی که در لینک بالا دادم :
                1: اولیه :50 دور ثانویه : 35 دور بایاس آی سی : 10دور
                2: نتیجه : مدار جواب داد ولتاژخروجی با تغییرات ترانس (ذکر شده در شماره 1 و مقاومت های رفرنس TL431 در فیدبک 75 ولت شد و خریان هم ازش کشیدم (برای LED)
                3: تا وقتی مدار اسنابر رو مثل خودش خازنی (لینک بالا) بسته بودم مدار مشخصاتش مثل توضیحات در شماره 2 بود اما چون مقاومت اسنابر داغ میکرد بجای افزایش توان مقاوت ترکیب اسنابر رو کلا عوض کردم و با P6KE200A,UF4007 بستم (جهتش هم درست زدم -- دیود هم سالم بود)که داستان شد حادثه ای که توی پست قبلی براتون گفتم
                4: دوباره مدار رو به حالت اسنابر خازنی برگردوندم و ماسفت سوخته (600 ولتی) رو عوض کردم حالا تو خروجی 75 ولت دارم که فکر میکنم با کشیدن جریان ولتاژ کاهش پیدا میکرد
                5: مدار رو عین همون لینک بالا روی pcb زدم جز تغییراتی که بهتون گفتم و البته فقط از یه خروجی مدار نامبرده استفاده کردم فیلتر EMI ورودی هم (ترانس پالس و NTC) رو چون فعلا ضرورت نداشت نبستم
                6: اپتو کوپلر هم PC817 گذاشتم که لینک نامبرده گفته بود TLP521 بزاریم
                استاد عباس داوری این شما و این مدار بنده فقط بنده یه مدار پایدار میخام هر طور صلاح میدونید راهنماییم کنید :agree:
                اگه اطلاعات دیگه ای هم خواستید بفرمائید تا بلا فاصله در خدمتتون قرار دهم . و من الله توفیق - با تشکر .

دیدگاه

ای کاش اون موضوع رو ازت خواهش نمیکردم :biggrin:
                  قبل از هر چیز دوباره بهت میگم که استفاده از اون شماره در اینجا مناسب نیست . برای فلای بک باید از uc3845 یا 44 استفاده بشه . برای فوروارد بهتره بازم از همین دو شماره استفاده بشه . برای باک و بوست بهتره از 43 و 42 استفاده بشه.
                  همچنین ماسفتی که استفاده شده با توجه به مد کاری پیوسته به هیچ عنوان به درد کار شما نمیخوره و همونطور که قبلا هم گفتم یه ماسفت 800 ولتی بذار .
                  تعداد دورها رو چطوری حساب کردی کیلویی یا محاسباتی؟ اگه محاسباتی بوده فرکانس رو چند گذاشتی؟
                  چرا فیدبک رو روی 75 گذاشتی؟مگه قرار نیست روی 100 ولت باشه؟
                  تا موقعی که المانهای مدارت رو اصولی انتخاب نکردی (اگه صبور باشی به کم کم تمامی قسمتها رو تصحیح میکنیم )از همون اسنابر خازنی البته با مقاومت 2 وات استفاده کن تا به موقعش با محاسبات مقدار دقیقش رو بدست بیاریم .
                  فعلا برای تست با همین مدار با 100 ولت زیر بار نامی بذار و راندمان رو بگیر .

دیدگاه

با سلام مجدد :
                    آقای داوری شرمنده چون من نمیدونم که شما معمولا کی میاید تو اینترنت الان پست جدیدتون رودیدم حالا تا برم کارایی که فرمودید انجام بدم فعلا جواب بعضی سولاتتون رو میدم :
                    1: اگه برم 3844 یا 3845 (راستی چه خصوصیتی داره ؟) بجاش بزارم با همین پی سی بی متونم ؟ (یعنی پایه ها تشابه کانکشن دارن ؟)
                    2: چرا 100 ولت باید ولی به قول شما چون کیلویی مقاومت رفرنس رو عوض کردم فعلا 75 دارم الان میرم میرسونمش به 100 ولت
                    3: تعداد دور هم تقریبا محاسباتی بوده ولی اگه میشه شما یه محاسبه دیگه ای بفرمایید (فزکانس 50 کیلو طبق نقشه)
                    4: هسته هم EI28*20 موفق باشید

دیدگاه

1. پایه هاش عین هم هستند . بنابراین پی سی بی در این قسمت نیاز به تغییر نداره . 44 و 45 به صورت سخت افزاری محدودیت دیوتی سایکل 50 درصد دارن اما اون دو تای دیگه میتونند تا نزدیک 100 پیش برن . بنابراین اگه توان زیادی ازش کشیده بشه یا محاسبات اشتباه باشه ممکنه دیوتی سایکل خیلی زیاد شه و ترانست به اشباع بره و حالات ناخواسته ای رو بوجود بیاره.
                      2.تنبلی نکن :biggrin:
                      3.محاسبات برای بهترین راندمان هم باید با دقت بیشتری با توجه به پیوسته بودن یا ناپیوسته بودن سیستم انجام بشه که توی یه فرصت دیگه با هم محاسبه میکنیم.
                      4.هسته های EI برای این کار زیاد جالب نیستند . هسته های EE یا EER یا ETD برای این کاربرد مناسبترند و بهتره از نوع خوابیده باشن.

دیدگاه

سلام
                        این pcb ببینید
                        http://mebk1988.persiangig.com/other/26.LYT
                        اینم مدارش
                        http://mebk1988.persiangig.com/other/26.uds
                        به نظرتون چطوره؟

اضافه شده در تاریخ :
                        نوشته اصلی توسط mebk1988
                        سلام
                        این pcb ببینید
                        http://mebk1988.persiangig.com/other/26.LYT
                        اینم مدارش
                        http://mebk1988.persiangig.com/other/26.uds
                        به نظرتون چطوره؟
                        من مدارو ساختم اما مشکل داره :angry:
                        ولتاژ ثابت نیست و هر 1 ثانیه 1 بار صدای جیر جیر از مدار میاد(احتمالا از ترانس) . همزمان با هر صدای جیر ولتاژ تا 35 ولت میرسه و کاهش پیدا میکنه تا صدای بعدی شنیده شه
                        من چندتا از قطعات مدار و عوض کردم(مقادیری که نرم افزار داده بود پیدا نکردم) اما نرم افزار ایرادی نگرفت!؟
                        میشه کمکم کنید -O<

اضافه شده در تاریخ :
                        نوشته اصلی توسط mebk1988
                        ولتاژ ثابت نیست و هر 1 ثانیه 1 بار صدای جیر جیر از مدار میاد(احتمالا از ترانس) . همزمان با هر صدای جیر ولتاژ تا 35 ولت میرسه و کاهش پیدا میکنه تا صدای بعدی شنیده شه
                        من چندتا از قطعات مدار و عوض کردم(مقادیری که نرم افزار داده بود پیدا نکردم) اما نرم افزار ایرادی نگرفت!؟
                        میشه کمکم کنید -O<
                        کسی نیست منو راهنمایی کنه؟ :angry: :angry: :angry:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mebk1988
                          میشه کمکم کنید -O<
                          سلام. من شما رو یادم نیست که دقیقا در چه مرحله ای هستی و چکار ها کردی و چقدر به سوئیچینگ تسلط داری اون فایل که پسوندش هم lyt هست رو که من نتونستم باز کنم چون نرم افزارشو نداشتم.ولی فایلتون رو توی PI دیدم. به نظرم یا عیب از ترانسه (که بد یا اشتباه پیچیدین) یا ممکنه عیب از قسمت فیدبکه tl431 باشه. شما یک کاری کن (به نظرم) اول بیا با فیدبکه زنری امتحان کن اگه درست نشد. باز بیا اینجا بگو که چه کارها کردی و ترانس رو چطوری پیچیدی و یا برد رو چطوری پیاده کردی تا بببینیم چی میشه. موفق باشی.
                          راستی این مدار ارور هم که میگیره و اصلا این که درایور ال ای دی نیست یک سوئیچینگه ولتاژه پس بهتر بود در قسمت خودش مطرح میکردی. در هر صورت من در خدمتم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                            سلام. من شما رو یادم نیست که دقیقا در چه مرحله ای هستی و چکار ها کردی و چقدر به سوئیچینگ تسلط داری اون فایل که پسوندش هم lyt هست رو که من نتونستم باز کنم چون نرم افزارشو نداشتم.ولی فایلتون رو توی PI دیدم. به نظرم یا عیب از ترانسه (که بد یا اشتباه پیچیدین) یا ممکنه عیب از قسمت فیدبکه tl431 باشه. شما یک کاری کن (به نظرم) اول بیا با فیدبکه زنری امتحان کن اگه درست نشد. باز بیا اینجا بگو که چه کارها کردی و ترانس رو چطوری پیچیدی و یا برد رو چطوری پیاده کردی تا بببینیم چی میشه. موفق باشی.
                            راستی این مدار ارور هم که میگیره و اصلا این که درایور ال ای دی نیست یک سوئیچینگه ولتاژه پس بهتر بود در قسمت خودش مطرح میکردی. در هر صورت من در خدمتم.
                            سلام
                            من فکر میکردم مشکل از ترانس باشه برای همین از اول پیچیدم اما مشکل حل نشد
                            اولین تجربه من در مدارات سوییچینگه و سوالاتم بسیار :redface:
                            این فیلم از مداری که ساختم
                            http://wdl.persiangig.com/pages/download/?dl=http://mebk1988.persiangig.com/video/13082012001.3gp
                            همونطور که گفتم ولتاژ ثابت نیست ووقتی خروجیو اتصال کوتاه میکنم هر چند ثانیه یک بار برای یک لحظه یک امپر ازش میگذره
                            حالا باید چکار کنم؟ :question:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mebk1988
                              سلام
                              من فکر میکردم مشکل از ترانس باشه برای همین از اول پیچیدم اما مشکل حل نشد
                              اولین تجربه من در مدارات سوییچینگه و سوالاتم بسیار :redface:
                              این فیلم از مداری که ساختم
                              http://wdl.persiangig.com/pages/download/?dl=http://mebk1988.persiangig.com/13082012001.3gp
                              همونطور که گفتم ولتاژ ثابت نیست ووقتی خروجیو اتصال کوتاه میکنم هر چند ثانیه یک بار برای یک لحظه یک امپر ازش میگذره
                              حالا باید چکار کنم؟ :question:
                              سلام.فایلتون که دانلود نمیشه.شما فیدبک زنری گذاشتین که با اونم تست کنید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                                سلام.فایلتون که دانلود نمیشه.شما فیدبک زنری گذاشتین که با اونم تست کنید؟
                                لینک تصحیح شد
                                برای عوض کردن فیدبک دوباره باید مدارو با نرم افزار pi طراحی کنم؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X