باسلام.
اگر مسیر ولتاژ 5VSB+ رو دنبال کنید میبینید که از طریق ترانس T3 (در نقشه فوق ) تامین شده. بالاتر از اون هم یک ولتاژ 12
ولتی درست شده که برای لحظه شروع بکار اولیه مدار از ترانس T3 تامین شده.
موفق باشید.
این قضیه به tr1 بر میگرده که سیم پیچ شماره 3 اون به همراه 2a و 2b یک مسیر فیدبک مثبت رو درست میکنن و مدار نوسانی میشه این نوسان ولتاژ مورد نیاز شروع مدار رو تامین میکنه
فقط عواقب ترکیدن ترانزیستور های پاور با خودتونه ( ترجیحا با نوع پرقدرت تر عوضش کنین )
:cry: از کجا میدونستی محسن خان که میترکن! مثلا دود نمیکنن؟! دقیقا" منفجر شدن! !!!
دودهای یکسو سازی خروجی هم سوختن فیوزشم سوخت فیوز خونه هم برید!
دیودهای ورودی 8 آمپری قراردادم. فیوز تعویز شد. ( فیوز خونه رو هم زدم بالا :mrgreen: ) 2 مقاومت های شماره r5 , r9 که 2.2 اهم بودن قطع شده بودن تعویز شدن.
و اما ترانزیستور ها به 13007 تغیرشون دادم . ولی وقتی مدار رو زدم به برق هیچ اتفاقی نیفتاد! بعد از 2-3 دقیقه دوباره یکی از ترانزیستورا که دفه قبل هم همون بد جور تر ترکیده بود سوخت با صدای انفجار البته!
چطوری مشکل رو حل کنم؟ اصلا نمیفهمم این مدار چطوری روشن میشه که ربم همونجارو درست کنم!
سلام.
نمیشه خروجی vsb رو داد به پایه 4؟
خوب اینجوری دقیقا یه ولتاژ صاف شده 5 ولتی سر پایه 4 داریم که قطع هم نمیشه.
یا مثلا یه ترانس بلا استفاده رو از رگولاتور رد کنیم و بدیم بهش.
اروین جان در مورد فید بک هم به نظر من بهتره به 5ولت دست نزنی و بزاری تو مدار بمونه. البته اختیار با خودته. به این دلیل میگم که تو پیکها که ولتاژ 12 ولت کم میشه 5ولت میتونه فید بک رو کامل تغذیه کنه.
شما استادی ولی فکر نمیکنی که اگه یه ولوم 1کیلو بزاری سر راه فید بک بتونی ولتاژ رو هم بالا ببری؟
البته سقف ولتاژ 16.6 بدون هیچ ایرادی هست ولی برای دسترسی به اون باید ولوم فید بک رو 10 کیلو ببندی که از یه حدی به بعد (16.6 ولت به بالا) پاور خاموش میشه.
با ولوم 1 کیلو ولتاژ تا حدود 14-15 افزایش پیدا میکنه. :job:
زکات علم نشر آن است
بیشتر با من اشنا بشین :
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.375
ساخت منبع تغذیه ازمایشگاهی :
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=110170.0
سلام.
نمیشه خروجی vsb رو داد به پایه 4؟
خوب اینجوری دقیقا یه ولتاژ صاف شده 5 ولتی سر پایه 4 داریم که قطع هم نمیشه.
یا مثلا یه ترانس بلا استفاده رو از رگولاتور رد کنیم و بدیم بهش.
اروین جان در مورد فید بک هم به نظر من بهتره به 5ولت دست نزنی و بزاری تو مدار بمونه. البته اختیار با خودته. به این دلیل میگم که تو پیکها که ولتاژ 12 ولت کم میشه 5ولت میتونه فید بک رو کامل تغذیه کنه.
شما استادی ولی فکر نمیکنی که اگه یه ولوم 1کیلو بزاری سر راه فید بک بتونی ولتاژ رو هم بالا ببری؟
البته سقف ولتاژ 16.6 بدون هیچ ایرادی هست ولی برای دسترسی به اون باید ولوم فید بک رو 10 کیلو ببندی که از یه حدی به بعد (16.6 ولت به بالا) پاور خاموش میشه.
با ولوم 1 کیلو ولتاژ تا حدود 14-15 افزایش پیدا میکنه. :job:
معلومه حسابی با این پاورا ور رفتیا! من مشکل رو حل کردم و فقط به حرف استاتید گوش نکردم و ترانزیستور قدرت رو عوض نکردم و سوخت!
زیاد نه ولی خیلی اره
اگه خواستی حداکثر جریان رو بگیری ولتاژ رو رو دقیقا 13.2 تنظیم کن.
اینا خیلی حال میدن برای منبع ازمایشگاهی. من اینکارو نکردم ولی میتونی خودت براش فیدبک رو دوباره محاسبه کنی و کاری کنی که ولتاژ خیلی کم بشه. حداقل فکر کنم باید تا 9 ولت بیاد اگه فید بک رو دستکاری کنی.
من الان وقتشو ندارم واگرنه تست میکردم بهت میگفتم. مثلا یه ولوم 10 کیلو ببندی به خروجی و انقدر بازش کنی تا به حداقل ولتاژ برسی.
اگه بخوای ثابت ازش استفاده کنی پیشنهاد من اینه که یه پتانسیومتر قبل از ولوم بزار و وقاومت های فید بک رو دربیار. بعد با استفاده از اون پتانسیومتر تنظیمش کن تا خاموش نشه. حداکثر ولتاژ هم که مطمینا میتونی با پیچوندن ولوم تنظیم کنی.
یه سر هم به اینجا بزن:
http://www.irantk.ir/irantk4506/
ثبت نام میخواد ولی واقعا ارزشش رو داره.
زکات علم نشر آن است
بیشتر با من اشنا بشین :
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.375
ساخت منبع تغذیه ازمایشگاهی :
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=110170.0
زیاد نه ولی خیلی اره
اگه خواستی حداکثر جریان رو بگیری ولتاژ رو رو دقیقا 13.2 تنظیم کن.
اینا خیلی حال میدن برای منبع ازمایشگاهی. من اینکارو نکردم ولی میتونی خودت براش فیدبک رو دوباره محاسبه کنی و کاری کنی که ولتاژ خیلی کم بشه. حداقل فکر کنم باید تا 9 ولت بیاد اگه فید بک رو دستکاری کنی.
من الان وقتشو ندارم واگرنه تست میکردم بهت میگفتم. مثلا یه ولوم 10 کیلو ببندی به خروجی و انقدر بازش کنی تا به حداقل ولتاژ برسی.
اگه بخوای ثابت ازش استفاده کنی پیشنهاد من اینه که یه پتانسیومتر قبل از ولوم بزار و وقاومت های فید بک رو دربیار. بعد با استفاده از اون پتانسیومتر تنظیمش کن تا خاموش نشه. حداکثر ولتاژ هم که مطمینا میتونی با پیچوندن ولوم تنظیم کنی.
یه سر هم به اینجا بزن:
http://www.irantk.ir/irantk4506/
ثبت نام میخواد ولی واقعا ارزشش رو داره.
ببین بهنام جان مشکل من الان این چیزا نیست اینارو حل کردم مشکلم سوختنشه! و اینکه نتونستم تعمیرش کنم
این پاور من از اولیه ایزولس! چطوری ای سی روشن میشه و شروع به کار میکنه پس؟ :question:
پاور شما لحظه اول مثل یک مدار بالاست مهتابی عمل میکنه یعنی لحظه اول با فیدبک مثبت ترانس پالس
شروع به نوسان میکنه بعد از شاخه 12 ولت خروجی. ولتاژ tl494 تامین میشه.
در مدل های جدیدتر یک منبع تغذیه فلای بک این وظیفه رو بعهده داره.
حتما بعد از گذاشتن ترانزیستورها بدون لحیم کردن پایه ها اول هیت سینگ رو ببند و با اهمتر چک کن تا کلکتورشون با هیت سینگ اهم نشون نده (میگم اهم یعنی سلکتور روی اهم باشه و نه روی دیود یا صوت)
زمانی که ترانزیستورها میسوزه کنارشون 2 تا مقاومت اهم پایین و 2 تا دیود هم هست که تعدادیشون میسوزه
برای تست مدار یک برق به اصطلاح 110 با لامپ 100 وات بساز / یعنی دستگاه در دست تعمیر با سری شدن با یک لامپ به برق وصل بشه (در صورت اتصال فقط لامپ روشن میشه )
یک دلیل دیگه سوختن مدار شما نوسان نکردن و نیمه روشن بودن ترانزیستورها و در نهایت سوختنشون ، ممکنه باشه / اگر قطعات سالم بندازی و با لامپ امتحان کنی و نتیجه رو بگی همه چیز مشخص میشه
باسلام.
ای سی 494 تنها روشی که برای محافظت انجام میده کاهش دادن ولتاژ پایه 4 خودش به کمک ای سی مقایسه گر
داخل پاور هست. که اونهم افزایش ولتاژ و جریان خروجی رو به 494 اعلام میکنه.این نکته رو در نظر داشته باشین که
494 در مد ولتاژی کار میکنه.
موفق باشید.
من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "
ای سی 494 تنها روشی که برای محافظت انجام میده کاهش دادن ولتاژ پایه 4 خودش به کمک ای سی مقایسه گر
داخل پاور هست. که اونهم افزایش ولتاژ و جریان خروجی رو به 494 اعلام میکنه.این نکته رو در نظر داشته باشین که
494 در مد ولتاژی کار میکنه.
موفق باشید.
ولتاژ پین 4 در اختیار طراحه و کارکرد جالبی هم داره اول باعث سافت استارت تغذیه میشه.
دوم مقادیر دیت تایم رو مشخص میکنه.
سوم طراح فرمان محافظت از اتصال کوتاه و اضافه بار رو به این پین میده .
بر عکس چیزی که فرمودین برای محافظت نباید ولتاژ این پین کاهش پیدا کنه بلکه بر عکس باید افزایش پیدا کنه و به 5 ولت برسه
امیدوارم اطلاعاتتون در مورد منابع تغذیه رزونانسی از این دست نباشه.
دیدگاه