اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

منبع سوییچینگ 12 به 35+ و 35- (12 امپر)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منبع سوییچینگ 12 به 35+ و 35- (12 امپر)

مدارو دوباره چک کردم.
    یه چیزی رفت رو مخم. اینکه نکنه ماسفت هارو اشتباه بسته باشم؟؟؟
    در کل اینجوری باید بسته بشه دیگه؟

http://s3.picofile.com/file/7417867739/2012_06_24_15_36_46.jpg

حالا که ولتاژ تو خروجی داریم بیشتر به کمکتون نیاز دارم پس هر چی به ذهنتون میرسه رو بگید. :-SS :-))

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

هر بلایی سر فیدبک میارم ولتاژ زیاد نمیشه.
    البته با اضافه کردن یک مقاومت 1 کیلویی و در مسیر فید بک ولتاژ 4-5 ولت بالاتر رفت
    زکات علم نشر آن است
    بیشتر با من اشنا بشین :
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.375
    ساخت منبع تغذیه ازمایشگاهی :
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=110170.0

دیدگاه

اخه چرا باید با عبور 2.14 امپر از 6 تا ماسفت 42 امپری ماسفت ها داغ کنن؟؟؟
      اخه چرا نباید داغ کنه؟؟وقتی داغ میشه یعنی داری توان رو تو این قطعه تلف میکنی حالا این قطعه توانایی داره جریان 100 امپر رو هم عبور بده...یعنی افت ولتاژ روی درین سورس زیاده...
      هر بلایی سر فیدبک میارم ولتاژ زیاد نمیشه.
      وقتی دیوتی سایکلت ماکس شد دیگه دلیلی نداره ولتاژ بره بالا حالا هر چقر فیدبک رو هم دستکاری کن
      محاسبات ترانسو کی انجام داده مطمئنی درسته؟
      مطمئنی همپوشانی ندارن سوئیچهات؟ مقاومت زمان مرده رو چطور محاسبه کردی؟
      مطمئنی مدارت داره با همون فرکانسی که طرح کردی کار میکنه؟
      بدون اسکپ کار کردن تقریبا یعنی بدون چشم کار کردن.......
      در کل اینجوری باید بسته بشه دیگه؟
      بله
      ضمنا اگه در ادامه هم همینطوری با شوخی و خنده بخوای ادامه بدی جز اعصاب خوردی برای خودت و بقیه چیزی عایدت نمیشه پس
      مقادیر رو دقیق بنویس.جریان و ولتاژ ورودی و خروجی بدون بار و با بار وقتی هم که گفته میشه ولتاژ پایه 16 ایسی چند ولته منظور اینه که اهمتر رو بردارید و ولتاژ رو اندازه بگیرید(شخصا پایه های 3525 رو حفظ هستم و میدونم پایه16 یه رفرنس 5 ولته )
      در نهایت با توجه به اینکه میگی دیود خروجی هم بدون بار داغ میکنه به نظرم احتمال همپوشانی سوئیچها وجود داره باز استاد قاصد هم نظر بده خوبه

دیدگاه

قاصد هم نظر بده خوبه
        ببین شما از مداری داری استفاده میکنی که قبلآ تست شده یعنی اون مواردی که جناب B2 گفت مثل زمان مرده و همپوشانی و غیره نباید وجود داشته باشه پس احتمال خطا
        انسانی خیلی زیاده اول هم بهت گفتم اون هسته مناسب نیست بدست اوردن توان بالا بایک هسته در ولتاژ 12 ولت کار درستی نیست من خودم پوش پول رو همیشه در 24
        می بندم چون نیازی به پوش پول 12 ندارم اما برای تست یک نمونه بستم و توان بیش از حدود 200 نداد در 24 هم ندیدم از حدود 400 وات بایک هسته ساخته بشه.
        پس در کل استفاده از چهار هسته در توان 4500 وات درست بنظر نمی رسه.
        مسئله دیگه سیم پیچی هسته هست که در کار کرد مدار تاثیر بسزایی داره .
        دیود خروجی به هیچ وجه بدون بار نباید داغ کنه مگر اتصالی در مدار باشه یا اینکه از دیودهای فست استفاده نکرده باشی
        وآخر اینکه بون اسکوپ اگر همین الان هم اونجا بودیم باید با حدس گمان ایراد رو تشخیص میدادیم چه برسه از راه دور.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

ببین شما از مداری داری استفاده میکنی که قبلآ تست شده یعنی اون مواردی که جناب B2 گفت مثل زمان مرده و همپوشانی و غیره نباید وجود داشته باشه
          ممنونم استاد ولی اونطور که من فهمیدم ایشون مدار رو تغییر داده و حتی فرکانس رو تغییر دادن(که من هنوز نمیدونم چنده ) به خاطر این گفتم...
          طبق تجربیات من تو امپهای تجاری خفنترینشون هم در بی باری 0.6 امپر بیشتر نمیکشیدن پس اگه مدارت 2.14 امپر تو ورودی جریان کشی داره(میگم اگه چون اطلاعاتی که دادی واقعا ناقصه..) یه مشکلی هست...و باز طبق تجربیات من پایین اومدن فرکانس اوسیلاتور از فرکانس طراحی باعث جریان کشی زیادی تو مدار میشه(شخصا تست کردم) و تحلیلی که داشتم این بود که زمان روشن بودن هر کانال بیشتر میشه(هر چی فرکانس بیاد پایین دوره تناوب طولانی تره) و احتمال اشباع هسته یا نامتعادل شدنش زیاده البته دوست دارم استاد قاصد هم نظر بده که درست تحلیل کردم یانه چون جریانکشی رو با ازمایشات شخصا دیدم ولی تحلیلشو....

حالا با اجازه استاد چند تا پیشنهد میدم اگه استاد تایید کردن انجام بدید
          1.یه گپ کوچولو مثلا 1 میلیمتر به هسته اضافه کن ببین جریان کشی کمتر میشه
          2.دو تا مقاومت 0.25 اهم یا کمتر با هر کدوم از ترانزیستورا سری کن ببین جریان کشی کمتر میشه(مثلا از امیتر تا منفی)
          3.ولتاژ دو سر او ن دو تا مقاومت رو بگیر ببین با هم مساوین یا نه
          استاد قاصد یه سوال وقتی دو تا ترانزیسورا با هم روشن بشن(در لحظاتی همپوشانی داشته باشن) دیودهای خروجی هم با هم روشن میشن درسته؟ این نمیتونه باعث جریانکشی بشه؟
          ممنون.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط b e h n a m
            اتفاقا فیدبک عمل میکنه!
            چون از ولتاژ 8 تا 15 که تست کردم خروجی رو 120 ثابته.
            ولتاژ باید رو 190 میبود پس بالا تر از حد مجاز نرفته فعلا.
            میخوام یه مقاومت دیگه اضافه کنم تو فیدبک که بشه 3 کیلو اهم. نتیجه رو میگم.
            ماسفت ها 3 به 3 موازی هم بسته شدن و برای هر دو دسته 3 تایی یک مقاومت 15 اهمی گزاشتم (همونی که تو مدار خودت بود)
            به عبارت دیگر الان تو خروجی هر tc4420 یک مقاومت 15 اهمی قرار داره که خروجی ایسی رو به گیت 6 تا ماسفت وصل میکنه.

تو خروجی هم هیچ اتصالی ندارم. چون با گذشت زمان خازن های خروجی تخلیه نمیشن. برای اینم میخوام یه مقاومت بزارم تا خازن هارو تو خاموشی تخلیه کنه. 330 کیلو معمولی ببندم جواب میده یا باید وات بالاتر باشه؟ (تو پاور کامپیوتر از همین مقدار برای تحلیه خازنهای ورودی استفاده کرده)

متاستفانه مثل اینکه دیود ها کم میارن و باید عوضشون کنیم :cry2:
            چون خیلی داغ میکنن.(حتی تو بی باری) :angry:
            نه مقدار وات مقاومت 330 کیلو خوبه .
            مقاومتش حساب کتاب داره مسفتات چی بود یادم نیست بگو تا مقاومتو باید دوباره حساب کنیم.

دیدگاه

چون از ولتاژ 8 تا 15 که تست کردم خروجی رو 120 ثابته.
              ولتاژ باید رو 190 میبود پس بالا تر از حد مجاز نرفته فعلا.
              شما دو تا 95 ولت داری وقتی میگی 120 باید دقیقآ منظورتو مشخص کنی
              که منظورت مجموع دو تا 95 ولت هست.
              ممنونم استاد ولی اونطور که من فهمیدم ایشون مدار رو تغییر داده و حتی فرکانس رو تغییر دادن(که من هنوز نمیدونم چنده ) به خاطر این گفتم...
              طبق تجربیات من تو امپهای تجاری خفنترینشون هم در بی باری 0.6 امپر بیشتر نمیکشیدن پس اگه مدارت 2.14 امپر تو ورودی جریان کشی داره(میگم اگه چون اطلاعاتی که دادی واقعا ناقصه..) یه مشکلی هست...و باز طبق تجربیات من پایین اومدن فرکانس اوسیلاتور از فرکانس طراحی باعث جریان کشی زیادی تو مدار میشه(شخصا تست کردم) و تحلیلی که داشتم این بود که زمان روشن بودن هر کانال بیشتر میشه(هر چی فرکانس بیاد پایین دوره تناوب طولانی تره) و احتمال اشباع هسته یا نامتعادل شدنش زیاده البته دوست دارم استاد قاصد هم نظر بده که درست تحلیل کردم یانه چون جریانکشی رو با ازمایشات شخصا دیدم ولی تحلیلشو....

حالا با اجازه استاد چند تا پیشنهد میدم اگه استاد تایید کردن انجام بدید
              2.دو تا مقاومت 0.25 اهم یا کمتر با هر کدوم از ترانزیستورا سری کن ببین جریان کشی کمتر میشه(مثلا از امیتر تا منفی)
              استاد قاصد یه سوال وقتی دو تا ترانزیسورا با هم روشن بشن(در لحظاتی همپوشانی داشته باشن) دیودهای خروجی هم با هم روشن میشن درسته؟ این نمیتونه باعث جریانکشی بشه؟
              ممنون.
              همپوشانی در این مورد اگر باشه بسیار ناچیز هست و با ولتاژ 12 ولت خطری برای ماسفتها نداره من شخصآ بدون زمان مرده هم تست کردم
              اگر هم بالفرض همپوشانی شدیدی وجود داشته باشه ماسفتها گرم میشن نه دیودها.
              دو علت برای گرم شدن دیودها قابل تصور هست یکی سرعت کم دیود و دوم وجود هارمونیکهای مختلف در خروجی ترانس که بعلت نوسانی شدن
              مدار بوجود میان و شکل موجهای مختلفی در خروجی ایجاد میشه که باید از داشتن شکل موج تمیز در خروجی ترانس مطمئن شد.
              فرکانس کمتر از اون چیزی که در نظر گرفته شده میتونه باعث جریان کشی بشه اما دیود ها نباید گرم بشن.
              جریان کشی مدار به گرم شدن دیود های خروجی ربط داره دیود ها رو از مدار خارج کن و جریان مدار رو اندازه بگیر
              1-اضافه کردن گپ باعث افزایش جریان بی باری میشه واحتمال آسیب دیدن ماسفتها وجود داره چون باعث کاهش اندوکتانس پریمر میشه.
              2-برای دیدن شکل موج دو سر مقاومت ها باز اسکوپ نیازه چون با ولت متر میشه حدودی این تست رو انجام داد .

دیدگاه

استاد قاصد عزیز به این میگن جواب دادن اصولی و حرفه ای......... :applause:
                پس صاحب تاپیک کو؟؟ رفتهsg3525 بیاره..
                فرکانس کمتر از اون چیزی که در نظر گرفته شده میتونه باعث جریان کشی بشه اما دیود ها نباید گرم بشن.
                دلیل؟

دیدگاه

دلیل؟
                  در محاسبات فلایبک از اندوکتانس نام برده میشه ومحاسبه میشه اما در محاسبات فوروارد معمولآ نامی از اندوکتانس برده نمیشه
                  با این حال در فورمول ها نهفته شده وقتی محاسبات تعداد دور رو تعیین میکنه در دل خودش اندوکتانس رو هم در نظر گرفته
                  وقتی فرکانس پایین میاد و اندوکتانس پریمر ثابته باعث افزایش جریان میشه.
                  کم شدن فرکانس باعث کم شدن القاء (به قول یه از دوستان اینداکشن )هم میشه و افت ولتاژ هم خواهیم داشت البته زیر بار.
                  برای دیودهای خروجی فرقی نمی کنه فرکانس کم بشه یا نشه یا اگر همپوشانی هم اتفاق بیافته باعث تفاضل دو میدان در پریمر
                  میشه و اختلاف این تفاضل به دیود ها میرسه و دیودها وارد دعوای ماسفتها نمیشن.

دیدگاه

در محاسبات فلایبک از اندوکتانس نام برده میشه ومحاسبه میشه اما در محاسبات فوروارد معمولآ نامی از اندوکتانس برده نمیشه
                    با این حال در فورمول ها نهفته شده
                    :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:
                    دمت استاد عزیز منم قبلا به این موضوع فکر کرده بودم که چرا تو فورواد به اندوکتانس گیر نمیدیم..بعد به این نتیجه رسیدم که وقتی قرار نیست هیچ انرژی تو هسته ذخیره بشه(توحالت ایده ال ) و همش به بار داده بشه چه دلیلی داره اندوکتانس رو محاسبه کنیم مثل محاسبه ترانس هسته اهنی...درست فکر کردم؟
                    وقتی فرکانس پایین میاد و اندوکتانس پریمر ثابته باعث افزایش جریان میشه
                    یعنی کم شدن راکتانس القاییی باعث این میشه؟
                    برای دیودهای خروجی فرقی نمی کنه فرکانس کم بشه یا نشه یا اگر همپوشانی هم اتفاق بیافته باعث تفاضل دو میدان در پریمر
                    میشه و اختلاف این تفاضل به دیود ها میرسه و دیودها وارد دعوای ماسفتها نمیشن.
                    اشتباهم این بود که فکر میکردم دیود ها دارن دو ولتاژ با پلاریته مخالف تولید میکنن و با هم روشن شدنشون باعث اتصال میشه که فکر غلطی بود.درست میگم؟
                    استاد ممنونم.

دیدگاه

بعد به این نتیجه رسیدم که وقتی قرار نیست هیچ انرژی تو هسته ذخیره بشه(توحالت ایده ال ) و همش به بار داده بشه چه دلیلی داره اندوکتانس رو محاسبه کنیم مثل محاسبه ترانس هسته اهنی...درست فکر کردم؟
                      مسئله توی فوروارد پیچیده تر از فلایبکه در فلایبک اندوکتانس اولیه رو داریم ولی در فوروارد اندوکتانس اولیه و ثانویه و امپدانس بار رو یکجا داریم
                      واقعآ دست فیزیکدانها رو باید بوسید که با چند فرمول کار رو ساده کردن اندوکتانس اولیه مهمه و اگر بخوای حرفه ای کار کنی باید در موردش
                      تحقیق کنی یک مثال میزنم ترانسهای هسته فلزی در بازار زیاده اونایی که کم فروشی میکنن و از تعداد دور پریمر کم میکنن ترانساشون بیشتر گرم میکنه
                      و زودتر میسوزه و اگر تعداد دور بیشتر هم باشه ترانس توان نامیشو نمیتونه بده
                      یعنی کم شدن راکتانس القاییی باعث این میشه؟
                      بله اگر در هسته گپ ایجاد کنی هم همین اتفاق میوفته.
                      اشتباهم این بود که فکر میکردم دیود ها دارن دو ولتاژ با پلاریته مخالف تولید میکنن و با هم روشن شدنشون باعث اتصال میشه که فکر غلطی بود.درست میگم؟
                      این مسئله زمانی اتفاق میوفته که دیود جریان معکوس رو هم عبور بده این مورد مربوط به دیود هایی با سرعت کم رخ میده که زمان بازیابی زیادی دارن.

دیدگاه

سلام

ببخشید سرم شلوغ بود نتونستم سر بزنم :cry2:

نوشته اصلی توسط arvinfx
                        مقاومتش حساب کتاب داره مسفتات چی بود یادم نیست بگو تا مقاومتو باید دوباره حساب کنیم.

ماسفت ها irfp150n هستن.

نوشته اصلی توسط B2
                        اونطور که من فهمیدم ایشون مدار رو تغییر داده و حتی فرکانس رو تغییر دادن(که من هنوز نمیدونم چنده ) به خاطر این گفتم...

1-جریان کشی بیشتر شد. ولی چون از تمام قدرت منبع جریان میکشه پس امپر ثابت موندو ولتاژ از 7.8 اومد رو 7.9
                        هنوز هم 2.14 امپر میکشه.
                        2- 2تا رو با هم سری کنم بعد بدم به ماسفت یا موازی ببندم؟ لطفا" بیشتر توضیح بدین.

نوشته اصلی توسط Ghasede del
                        1-شما دو تا 95 ولت داری وقتی میگی 120 باید دقیقآ منظورتو مشخص کنی
                        که منظورت مجموع دو تا 95 ولت هست.

2-دیود ها رو از مدار خارج کن و جریان مدار رو اندازه بگیر[/color]

1-چشم
                        2-بدون دیود ها جریانی که میکشه 1.26 امپر هست و افت ولتاژ رو منبع نداریم.
                        بدون دیود هسته مدار داغ میکنه. ولتاژ ثانویه خیلی بالاست. جوری که وقتی ولتمتر عقربه ای رو , رو AC1200 ولت میزارم عقربه رو محکم و با سرعت میچسبونه اخر.
                        جریان کشی به تدریج از 5میلی امپر شروع میشه و بالا میره تا 1.26 امپر و بعد از گذشت چند ثانیه دوباره شروع میکنه به افت جریان کشی و جریان کشی کاهش پیدا میکنه. من تا حدود 1.10 گزاشتم بیاد پایین ولی دیگه بیشتر از این ترسیدم یکی از ایسی ها بسوزه oo:

اسکپ هم دنبالشم.
                        میخرم ولی کی به دستم برسه خدا میدونه :angry:

مرسی از تمامی دوستان بابت راهنمایشون. @};- @};- @};- @};-
                        زکات علم نشر آن است
                        بیشتر با من اشنا بشین :

دیدگاه

اگر هسته از همون نوع داری این بار اولیه رو دو تا 2 دور بپیچ و ثانویه رو هم دو برابر کن بپیچ لازم نیست
                          سیم رو دقیق انتخاب کنی چون برای تست هست هر سیمی با قطر حدود 0.50 داری چهار لا کن برای اولیه و دولا کن برای ثانویه
                          بعد در مدار قرار بده و جریانشو بگیر .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghasede del
                            اگر هسته از همون نوع داری این بار اولیه رو دو تا 2 دور بپیچ و ثانویه رو هم دو برابر کن بپیچ لازم نیست
                            سیم رو دقیق انتخاب کنی چون برای تست هست هر سیمی با قطر حدود 0.50 داری چهار لا کن برای اولیه و دولا کن برای ثانویه
                            بعد در مدار قرار بده و جریانشو بگیر .
                            پس برای اولیه شد 2 دور برای هر بال و برای ثانویه 38 دور برای هر بال.

درسته؟

الانشم ولتاژ خیلی بالاست. میگم رو 1200 ولت ac عقربه رو میکوبه اخر.
                            با این شرایط ولتاژ که 4 برابر میشه!

اینطور نیست؟
                            زکات علم نشر آن است
                            بیشتر با من اشنا بشین :

دیدگاه

پس برای اولیه شد 2 دور برای هر بال و برای ثانویه 38 دور برای هر بال.

درسته؟

الانشم ولتاژ خیلی بالاست. میگم رو 1200 ولت ac عقربه رو میکوبه اخر.
                              با این شرایط ولتاژ که 4 برابر میشه!

اینطور نیست؟
                              ببین عزیز من با ولتمتری که محدوده فرکانس کاریش حداکثر 400 هرتز هست که نمیان ولتاژ با فرکانس 50000 هرتز
                              رو اندازه بگیرن معلومه عقربه میچسبه تازه بخاطر وجود زمان مرده مقداری هم ایمپالس داری پس چی هر وسیله ای
                              رو بهر کاری ساخته اند .

دیدگاه

سلام.
                                ترانس رو دوباره پیچیدم.
                                دوباره همون وضعیت برقراره.

فقط یه نکته اینکه بدون ترانس 50 میلی امپر جریان میکشه.
                                یعنی جریانی که باید تو بی باری بکشه!
                                با این حساب اگه اشتباه نکنم درایو ماسفت ها اشتباه هست دیگه؟
                                زکات علم نشر آن است
                                بیشتر با من اشنا بشین :

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X