فعلا اینو داشته باش / انتن بازی داشتم وقت نکردم بگردم اون روش چیزی پیدا کنم ولی میگم منظورمو بعد
این PCB اصلی بود که 2 تا ازش داشتم واس هر چی بوده رله میخورده
این که شوکره اینم STEP UP روی 20 ولت واس همون فایندر دیجیتال
اگر دقت کنی بسته به شماتیک بعضی از تراک ها رو کندم و بعضی جاها هم تراک اضافه کردم . چون pcb رو خودم نزدم و واس کار دیگه ای بوده فقط خوروندم . ولی وقتی خودت بزنی دستت خیلی بازتره
فعلا مهمون دارم ولی میگردم ببینم نمونه پیدا میکنم
چند تایی که پیدا کردم محسوس نبود و اضافه هاشو برطرف کرده بودم / مثلا استپ اپه که خیلی تغییر میخواست جالب نشده ولی شوکره رو 7 تا تراک اضافه کردم که به سختی بشه تشخیص داد حتی منظورم رو نمیروسونه
ولی اینجوری بهتر متوجه میشی مثلا یه چیزی تو این مایه ها . حالا هر جا که فکر میکنی ممکنه قطعه اضافه یا جابجا بشه تراک بذار و از گذاشتن چندین تراک هم نترس چون نخواستی به راحتی جدا میکنی یه نقطه هم نمیمونه
نکاتی که با توجه به عکس می تونم بهت بگم :
R7 رو نمی دونم فیوز در نظر گرفتی یا NTC اما توصیه میکنم که هر دوی اینها رو توی مدارت بذاری . هر دو تاش ضروریه
تمامی پدها رو خسیس بازی در آوردی و کوچیک گرفتی
سوراخ پدها رو هم کوچیک گرفتی
چرا توی ورودی خازنها رو سری گرفتی؟؟ خازنهایی که به دست من و شما میرسه به اندازه کافی داغون هست با سری کردن مقاومت داخلی اون رو افزایش می دی .
زمین سمت اولیه رو خیلی نازک گرفتی
تراک های سمت اسنابر رو نازک گرفتی
فاصله درین تا ترانستو می تونستی کوچیکتر کنی
چرا های ولتاژ رو توی مدارت چرخوندی؟ ترانس رو طوری می پیچیدی که پایه یک ترانس وصل بشه به های ولتاژ . الان هم می تونی ترانستو جامپر بزنی
توی سیم پیچی باید بایاس رو به جای های ولتاژ قرار میدادی یعنی بایاس وصل میشد به پایه 8 که الان های ولتاژ وصله
به نظرم فراموش کردی که آی سی نیاز به هیت سنگ داره و جایی براش در نظر نگرفتی
بین مقاومت R11 و C11 تراکشو نکشیدی :mrgreen:
جریان ثانویتو نمی دونم چقدره اما اگه زیاده بهتره که دو یا چند خازن موازی کنی و تراکها رو پهن تر بگیری
برای دیود خروچی و آی سی اصلی سعی کن از خود پی سی بی به عنوان هیت سینگ استفاده بشه یعنی با فیل یا پولیگان بزرگش کن
برای بعدها هم که خواستی پی سی بی های حرفه ای تر بکشی سعی کن تراکهات زاویه های تیز ایجاد نکنند
فقط یه اشکال داره اونم اینه که روی 0.7 میلی آمپر توی خروجی میرفت توی حالت protect مقدار مقاومت پایه X رو نصف کردم روی 1.4 حالا میره روی حالت Protect !!! الان مقاومت 5K ولی من مدار رو برای 3 آمپر طراحی کرده بودم ولی روی 1.4A قطع میکنه! چیکار کنم؟
وروجک جان کاش زودتر پستتو دیده بودم مقعی پستتو دیدم که برد چاپ شده بود میخاستم برم برای سوراخ کاری . سر اون هیت سینک پدرجدم درومد تا جاش دادم ولی توضیحات خوبی دادی. ممنون
خدا رو شکر که بالاخره جواب گرفتی . من یکی که اعصابم خورد شده بود دیگه :mrgreen: . ایشالا واسه پی سی بی های بعدی سعی کن این نکاتو رعات کنی . اما در مورد فعال شدن کنترل جریان : آیا لامپ سری هنوز وجود داره؟ اگه هست برش دار دیگه لازم نیست . یه خازن بزرگ توی ورودی موازی کن ببین فرقی میکنه یا نه . آی سی رو همون شماره ای که توی محاسبات هست گذاشتی یا نه . اندوکتانس اولیه ترانس هم می تونی علتش باشه به اینصورت که اگه اندوکتانس پایین باشه این اتفاق می افته . در نهایت که این موارد رو چک کردی همون مقاومت رو تغییر بده .موفق باشی
:cry: درست شد! درست شد! :cry:
مرگش همون برد بود ساختمو بستم مثل بنز کار کرد!
خوب خدارو شکر / قبلا گفتم اینو یادت باشه چون من و رفیقم هم برخورد کردیم : اگر رو برد برد کارنکرد قطعات رو دربیار یه کم اونور تر بچین
والا خواستم بگم پی سی بی جالب نیست ولی دلم نیومد اسیرت کنم :redface:
خدا رو شکر که بالاخره جواب گرفتی . من یکی که اعصابم خورد شده بود دیگه :mrgreen: . ایشالا واسه پی سی بی های بعدی سعی کن این نکاتو رعات کنی . اما در مورد فعال شدن کنترل جریان : آیا لامپ سری هنوز وجود داره؟ اگه هست برش دار دیگه لازم نیست . یه خازن بزرگ توی ورودی موازی کن ببین فرقی میکنه یا نه . آی سی رو همون شماره ای که توی محاسبات هست گذاشتی یا نه . اندوکتانس اولیه ترانس هم می تونی علتش باشه به اینصورت که اگه اندوکتانس پایین باشه این اتفاق می افته . در نهایت که این موارد رو چک کردی همون مقاومت رو تغییر بده .موفق باشی
لامپ دیگه نیست .
خازن ها همین الان هم بزرگتر از محاسبات نرم افزاره
بله ای سی همونه Top250
در مورد اندوکتانس من نفهمیدم منظور نرم افزار از این LP و LP_nom چیه! ولی من 370uH بستم میتونه از این باشه؟
نرم افزار بر اساس اطلاعات ورودی یک مقدار برای اندوکتانس اولیه محاسبه میکنه که این مقدار میشه می نیمم اندوکتانس و توی جدول به نام Lp نشون میده .از اونجایی که این مقدار لب مرزیه و پیچیدن ترانس هم خطا داره خودش ده درصد بهش اضافه میکنه و با نام LP_nom نشون میده . مقداری که شما بدست آوردی خوبه و علت فعال شدن کنترل جریان نیست.
مقدار توان ورودی و خروجی رو محاسبه کن . اگه راندمان خوب بود اون مقاومت کنترل جریان رو بازم کمتر کن و دوباره راندمان بگیر .ببین ترانست خیلی داغ میشه ؟ اگه تونستی شکل موج درین سورس رو بگیر ببین ترانست به اشباع میره یا نه؟
نرم افزار بر اساس اطلاعات ورودی یک مقدار برای اندوکتانس اولیه محاسبه میکنه که این مقدار میشه می نیمم اندوکتانس و توی جدول به نام Lp نشون میده .از اونجایی که این مقدار لب مرزیه و پیچیدن ترانس هم خطا داره خودش ده درصد بهش اضافه میکنه و با نام LP_nom نشون میده . مقداری که شما بدست آوردی خوبه و علت فعال شدن کنترل جریان نیست.
مقدار توان ورودی و خروجی رو محاسبه کن . اگه راندمان خوب بود اون مقاومت کنترل جریان رو بازم کمتر کن و دوباره راندمان بگیر .ببین ترانست خیلی داغ میشه ؟ اگه تونستی شکل موج درین سورس رو بگیر ببین ترانست به اشباع میره یا نه؟
شکل موج رو حتما" میزارم . الان کنترل جریان Disable. اصلا وصلش کردم به زمین.
یا خدا کنترل جریان رو قطع کردی ولی بازم آی سی قطع میکنه به خاطر اضافه جریان؟؟؟؟از کجا میدونی حالا اون قطع شدن به خاطر فعال شدن کنترل جریان داخلی آیسیه ؟ دقیقا بگو چطور قطع میشه و چه زمانی طول میکشه؟
اگه بخای با اسکوپ چک کنی که ترانس به اشباع میره یا نه ولتاژ درین سورس رو در حالتی که ماسفت روشن میشه به دقت نگا کن. اگه شیب یکنواخت نباشه و در قسمت های اخر پرش داشته باشه یعنی اینکه ترانس به اشباع میره . به دیوتی سایکل هم دقت کن ببین در بار کامل چند میشه و با مقدار حساب شده در نرم فزار برابره یا نه؟نگفتی که بازده چقدره؟ از طریق بازده هم تا حدودی می تونی بفهمی کجای کار مشکل داره .
اشکال اول:
والا یه جورایی مشکل داره مدار اولش که روشنش میکنم یه صدای وز وز ترانس میده و اگر باری هر چقدر هم سبک بهش وصل کنم ولتاژ تا 0 ولت افت میکنه و هی ریپ ریپ میزنه که طبق دیتا شیت Auto-restart باید باشه. ولی 2 -3 بار کا بار رو بهش وصل میکنم یهو اون صدای وز وز میره و بار رو هم تغذیه میکنه بدون افت ولتاژ!
اشکال دوم:
وقتی باز 10 اهمی بهش وصل میکنم یا 2 سر ولتاژ خروجی رو بهم وصل میکنم باز هم میره توی حالت Auto-restart و ولتاژ 0 میشه ولی هی یه ریپ کمی میزنه. بنظرم این فعال شدن کنترول جریان باید باشه.
بنظر شما مشکل چیه؟
اینم بگم زمانش خیلی کمه وقتی قطع میشه تقریبا" نمیشه فهمید فاصله داره همون لحظه که بار سنگین میزارم روش قطع میکنه.
شکل موج دریت سورس موقع بار خیلی کم:
شکل موج دریت سورس بار زیاد:
یدوتی سایکل رو چک کردم دققا" مقداریه که توی نرم افزار گفته.
بازده حدود 68% بود ولی دقیق نگرفتم اگر مهمه بگو دقیق بگیرم :redface:
آروین جان بعضی وقتا توی الکترونیک آدم به چیزایی برخورد میکنه که باید بره توبه کنه و فقط از خدا کمک بگیره :biggrin:
شکل موجهات که خیلی نرمال بودن البته مقدار دمپ در بار کامل زیاده که فکر میکنم به خاطر زیاد بودن مقدار خازن و سلف (اندوکتانس نشتی) باشه یا هم کم بودن مقاومت اسنابر ولی این نمی تونه دلیل مشکل باشه
اون خازن و مقاومت که برای پایداری هست (خازن 47 میکرو سری با مقاومت 6.8) رو چک کن ببین اتصالاتشون درسته ؟
توی حالت بی باری ولتاژ خروجیت درسته ؟ میخام ببینم مدار فیدبک درست کار میکنه .
دیدگاه