اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درخواست مدار فلایبک 24 ولت 1 آمپر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : درخواست مدار فلایبک 24 ولت 1 آمپر

سلام به دوستان
    شماتیک مدار من اینه :

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

خب اومدم مدار رو زیر بار گذاشتم و شکل موجهای زیر رو بدست آوردم . لازم به ذکر است توی همه مراحل ترانس صدای فش فش داره .

این شکل موج خروجی توی حالت بی باری

این هم شکل موج مقاومت سنس توی بیباری

این شکل موج خروجی توی بار با جریان 250 میلی آمپر در خروجی

این شکل موج مقاومت سنس توی بار با جریان 250 میلی آمپر در خروجی
    http://uupload.ir/files/l0k4_f25.jpg

این شکل موج خروجی توی بار با جریان 400 میلی آمپر در خروجی
    http://uupload.ir/files/ow72_400_m.jpg

این شکل موج مقاومت سنس توی بار با جریان 400 میلی آمپر در خروجی
    http://uupload.ir/files/8ka9_f_50.jpg

بار رو که بیشتر میکردم دیگه بدلیل مقاومت سنس ولتاژ میومد پایین و بیشتر اجازه نمیداد

اومدم مقاومت سنس رو نصف کردم که بتونم جریان بیشتری بکشم . وقتی بار بیشتر گذاشتم شکل موج یکم بهتر شد ولی لامپ سری بعد 1-2 ثانیه شروع یه روشن شدن میکرد و هی پرنورتر میشد که دیگه سریع قطعش کردم که مدار آسیب نبینه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط elec 97 نمایش پست ها
      خب راه اندازیش کردم
      خروجی ولتاژ 24 رو دارم ولی ترانس یه صدای فیش فیش داره و میترسم بترکه

شکل موج خروجیش هم اینطوریه

http://s9.picofile.com/file/8350669276/24.jpg
      سلام ،
      فش فش ترانس به خاطر ناپایداری فیدبک و یا آیسی هست دلایلش بی شماره ، زیاد بودن ESR ، طراحی نادرست پی سی بی ، طولانی بودن مسیر فیدبک جریان ، نداشتن عناصر جبرانساز و ......
      مدار نباید فش فش کنه......
      مورد بعد هم اینه با توجه به شکل موجتون مدار در مود جریان ناپیوسته کار میکنه (DCM) یا اینکه مدار بی باره ، شما اگه مقدار اندوکتانستون رو بیشتر کنید و یا جریان کشی رو زیاد کنید ، این شکل موج مربعی میشه ،
      مدار آقا آروین خیلی بهتره
      به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
      الکترونیک قدرت
      الکترونیک آنالوگ
      طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
      ---------------------BMCELEC@-------------------
      ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
      ---------------www.bmc-elec.com--------------
      ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

یه عکس از مداری که بستی داری تست میگیری بزار

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx نمایش پست ها
          یه عکس از مداری که بستی داری تست میگیری بزار
          سلام
          مدار من اینهاست

اینجا توی عکس اپتو و سویچ رو در آورده بودم
          ترانس رو هم با سیم وصل کردم

دیدگاه

سلام
            مدار من اینهاست

اینجا توی عکس اپتو و سویچ رو در آورده بودم
            ترانس رو هم با سیم وصل کردم
            یه بار دیگه مشخصالت مدار رو مرور میکنم

مدار مورد نظر من 24 ولت 1 آمپر واقعیه که اگر بیشتر هم جواب داد بهتره

فرکانس 75 کیلو
            هسته EE 25
            تعداد دور اولیه رو 120 دور که با یه فاصله هوایی اندوکتانسم شد 4 میلی هانری
            سیم پیچ AUX رو 60 دور پیچوندم
            ثانویه هم 30 دور

حالا اگر بخوام اندوکتانس رو ببرم بالا اگر فاصله هوایی رو کم کنم بهتره یا تعداد دور رو بیشتر کنم با همین فاصله هوایی ؟

دیدگاه

من سیم پیچ Aux رو این تعداد دور ندیدم تا حالا !

دیدگاه

تعداد دور اولیه رو 120 دور که با یه فاصله هوایی اندوکتانسم شد 4 میلی هانری
                سیم پیچ AUX رو 60 دور پیچوندم
                ثانویه هم 30 دور
                یا اباالفضل! یعنی موقع آن بودن سویچ نصف ولتاژ ورودی (310/2) به صورت معکوس میفته دوسر aux و بیچاره دیود 1n4148 موندم چطور دوام آورده. (ماکزیمم ولتاژ معکوسش ۱۰۰ ولته).
                موقع قطع سویچ هم دو برابر ولتاژ خروجی یعنی حدود ۵۰ ولت!
                تعداد دور aux را به ۲۲ دور تغییر بده.

برای افزایش اندوکتانس اگه ترانست جا داره تعداد دور را زیاد کن.
                جدیدترین ویرایش توسط Mostafa.y; ۱۳:۴۳ ۱۳۹۷/۱۱/۱۲.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mostafa.y نمایش پست ها
                  خب با فرض اینکه سلف سنج دارید، همونطور که قبلا گفتم برای اولیه ترانس آنقدر سیم دور قرقره میپیچید که به اندوکتانس ۴ میلی هانری برسید. تا به اینجا اولیه ترانس تقریبا کامل شد. تعداد دور سیم پیچ های aux و ثانویه هم با توجه به نسبت تبدیل ترانس معلوم میشود. نسبت تبدیل با توجه به بدترین حالت ولتاژ اولیه یعنی ۲۶۰ ولت به ولتاژ ثانویه تعیین میشود:
                  N_r=24/260=0.0923
                  حالا هر تعداد دور که برای اولیه پیچیدید ضرب در N_r میکنید تا تعداد دور ثانویه بدست آید. برای سیم پیچ aux هم به همین صورت.
                  با توجه به توان و هسته انتخابی شما، به نظر نمیرسد که هسته اشباع شود و به فاصله هوایی نیازی نیست. (البته به این گفته بنده بسنده نکنید و حتما تست کنید که آیا با جریان اولیه ۴۶۰ میلی آمپر هسته اشباع میشود یا خیر)
                  سلام طبق گفته شما تعداد دور اولیه 120 دور باید در 0.0923 ضرب شود تا تعداد دور ثانویه بدست بیاد که میشه 12 دور ولی ایشون ثانویه را 30 دور در نظر گرفتن ایا من اشتباه میکنم ؟
                  از کجا متوجه شدین که اندوکتانس اولیه باید بیشتر بشه یعنی تعداد دور را بیشتر کنیم ؟
                  تعداد 22 دور کمکی چطوری بدست اوردید ؟
                  جدیدترین ویرایش توسط rahim17; ۱۴:۲۶ ۱۳۹۷/۱۱/۱۲.

دیدگاه

تعداد دور اولیه 120 دور باید در 0.0923 ضرب شود تا تعداد دور ثانویه بدست بیاد که میشه 12 دور ولی ایشون ثانویه را 30 دور در نظر گرفتن ایا من اشتباه میکنم ؟
                    سلام. ایشان یا این موضوع را درنظر نگرفتن یا به احتمال زیاد مینیمم ولتاژ ورودی را ۹۶ ولت درنظر گرفتن.
                    از کجا متوجه شدین که اندوکتانس اولیه باید بیشتر بشه یعنی تعداد دور را بیشتر کنیم ؟
                    با توجه به شکل موجی که دوستمون قرار دادن ۲ حدث میشه زد که جناب hoseyni emeni در اینجا به اون اشاره کردن. اگر این شکل موج در بی باری باشه لازم به افزایش اندوکتانس نیست. با یک فیدبک درست و حسابی مشکل حل میشود.
                    تعداد ۲۲ دور برای ایجاد ولتاژ ۱۸ ولت در aux است که پس از آن با زنر 12 ولت و ترانزیستور به حدود ۱۱ ولت رگوله میشود. فقط کافی است ولتاژ بیشتر از ۱۲ باشد تا رگولاتور خروجی داشته باشد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mostafa.y نمایش پست ها
                      سلام. ایشان یا این موضوع را درنظر نگرفتن یا به احتمال زیاد مینیمم ولتاژ ورودی را ۹۶ ولت درنظر گرفتن.

با توجه به شکل موجی که دوستمون قرار دادن ۲ حدث میشه زد که جناب hoseyni emeni در اینجا به اون اشاره کردن. اگر این شکل موج در بی باری باشه لازم به افزایش اندوکتانس نیست. با یک فیدبک درست و حسابی مشکل حل میشود.
                      تعداد ۲۲ دور برای ایجاد ولتاژ ۱۸ ولت در aux است که پس از آن با زنر 12 ولت و ترانزیستور به حدود ۱۱ ولت رگوله میشود. فقط کافی است ولتاژ بیشتر از ۱۲ باشد تا رگولاتور خروجی داشته باشد.
                      سلام و عرض ارادت با توجه به تعداد دور سیم پیچ کمکی22 دور که حساب کردید
                      طبق فرمول nr ,شما هم ولتاژ 96 ولت را در نظر گرفتین درست متوجه شدم؟
                      البته منطقی تر هست زیرا روی برچسب بعضی از تغذیه های سوییچینگ نوشته مثلا از 100 ولت تا 240 ولت ورودی کار میکنند
                      در طراحی همین تغذیه یا ترانس فلایبک بخاطر خاصیت سلفی و یکطرفه بودن اگر از گپ استفاده بشه راتدمان بالاتر نمیره ؟ایا گپ در مقدار اندوکتانس سیم پیچ تاثیر زیادی میزاره ؟در این مورد لطفا توضیح دهید
                      جدیدترین ویرایش توسط rahim17; ۱۸:۵۰ ۱۳۹۷/۱۱/۱۲.

دیدگاه

طبق فرمول nr ,شما هم ولتاژ 96 ولت را در نظر گرفتین درست متوجه شدم؟
                        بله
                        البته منطقی تر هست زیرا روی برچسب بعضی از تغذیه های سوییچینگ نوشته مثلا از 100 ولت تا 240 ولت ورودی کار میکنند
                        بله ولی حالا کو برق ۱۱۰. مگر اینکه بخاطر فیدبک خفنش بخایم به آمریکا کانادا یا ژاپن صادر کنیم.
                        در طراحی همین تغذیه یا ترانس فلایبک بخاطر خاصیت سلفی و یکطرفه بودن اگر از گپ استفاده بشه راتدمان بالاتر نمیره ؟ایا گپ در مقدار اندوکتانس سیم پیچ تاثیر زیادی میزاره ؟در این مورد لطفا توضیح دهید
                        ایجاد فاصله هوایی باعث افزایش رلوکتانس هسته و کاهش اندوکتانس میشه.
                        inductance=(N^2)/Reluctance
                        ببینید هسته ها تا یک مقدار چگالی شار مشخصی خاصیت سلفی دارن بعد از اون تقریبا میشه گفت اتصال کوتاه میشن و انرژی ذخیره نمی کنن. جدای از بازدهی اصلا شما ممکنه نتونید بدون گپ از هسته مورد نظر استفاده کنید. هدف شما رسیدن به یک پیک جریان با اندوکتانس مشخصی هست. اگر در این پیک جریان شار ایجاد شده در هسته از مقدار بحرانی بیشتر باشه مجبور به ایجاد فاصله هوایی هستید اینطوری در جریان پیک مورد نظر شار کمتری در هسته ایجاد میشه که این به بهای بزرگ شدن سیم پیچی است (چون برای ثابت موندن اندوکتانس باید تعداد دور هم افزایش بدید). هرچه سیم پیچی بزرگتر باشه (البته به شرط اینکه عرض پنجره به شما اجازه سیم پیچی بیشتر بده) ضریب کوپلاژ کمتر، اندوکتانس نشتی بیشتر، مقاومت سیم پیچ بیشتر و نویز هم بیشتر میشه.
                        از طرف دیگه میتونید از یک هسته با سطح مقطع بزرگ استفاده کنید که در جریان مورد نظر شار ایجاد شده کمتر از مقدار بحرانی باشد در این صورت نیازی به فاصله هوایی نیست ولی خب این یک کار مهندسی به حساب نمیاد. طراحی ترانس در واقع یک مساله بهینه سازی است که پارامترهای زیادی درش دخیله.

پیشنهاد میکنم فصل الکترومغناطیس و مدارهای مغناطیسی یه کتاب ماشین را یک بار مرور کنید جواب خیلی از سوالاتتون رو میتونید پیدا کنید.
                        جدیدترین ویرایش توسط Mostafa.y; ۲۱:۱۰ ۱۳۹۷/۱۱/۱۲.

دیدگاه

سلام ممنونم در مورد نمره سیم و اینکه اثر پوستی را حذف کنیم ایا در این توان مثلا 24 وات احتیاج به سیم چند رشته است ؟و معمولا از چه نمره سیم لاکی استفاده میشه در سه سیم پیچ (کمکی اولیه و ثانویه( ؟

دیدگاه

با تشکر از دوستان که وقت گذاشتید و راهنماییم کردید

در مورد تعداد دور سیم پیچ aux اینکه اون ترانزیستور و زنر همونطور که خودتون میدونید بصورت رگولاتور عمل میکنه و با توجه به زیاد بودن ورودیش الان من روی پایه امیترش 12 ولت دقیق دارم و از این بابت مشکلی نیست . حتی دیدم توی 310 ولت هم اینکار رو کردن

در مورد 4148 هم اساتید درست میفرمایید . توی اولین تست سوخت که من هم بجاش یه byv 26 انداختم و خیالم راخت شد

یادم رفته بود اون خازن بین پایه 3 و زمین رو نذاشته بودم . حالا که گذاشتم شکل موجها خیلی بهتر شدن و ترانسم هم دیگه صدا نمیده

توی بیباری

توی بار 30 درصد

توی بار 100 درصد

در مورد تعداد دور اولیه و اندوکتانس هم اومدم دور رو بیشتر کردم تا اندکتانس بالا رفت و فاصله هوایی رو ثابت گرفتم . دوباره دور رو برگردوندم و فاصله رو کم کردم
                            کلا تاثیر چندانی نداشت و بهترین نتیجه توی همین دور و همین اندوکتانس بود

دوستان در مورد مدار کلمپ نظری ندارید ؟ مقادیرش چطور محاسبه میشه ؟
                            جدیدترین ویرایش توسط elec 97; ۱۲:۲۷ ۱۳۹۷/۱۱/۱۵.

دیدگاه

با تشکر از دوستان که وقت گذاشتید و راهنماییم کردید

در مورد تعداد دور سیم پیچ aux اینکه اون ترانزیستور و زنر همونطور که خودتون میدونید بصورت رگولاتور عمل میکنه و با توجه به زیاد بودن ورودیش الان من روی پایه امیترش 12 ولت دقیق دارم و از این بابت مشکلی نیست . حتی دیدم توی 310 ولت هم اینکار رو کردن

در مورد 4148 هم اساتید درست میفرمایید . توی اولین تست سوخت که من هم بجاش یه byv 26 انداختم و خیالم راخت شد

یادم رفته بود اون خازن بین پایه 3 و زمین رو نذاشته بودم . حالا که گذاشتم شکل موجها خیلی بهتر شدن و ترانسم هم دیگه صدا نمیده

توی بیباری

توی بار 30 درصد

توی بار 100 درصد

در مورد تعداد دور اولیه و اندوکتانس هم اومدم دور رو بیشتر کردم تا اندکتانس بالا رفت و فاصله هوایی رو ثابت گرفتم . دوباره دور رو برگردوندم و فاصله رو کم کردم
                              کلا تاثیر چندانی نداشت و بهترین نتیجه توی همین دور و همین اندوکتانس بود

سلام دوست عزیز در مورد نمره سیم و اینکه اثر پوستی را حذف کنیم ایا در این توان مثلا 24 وات احتیاج به سیم چند رشته است و شما از چند رشته سیم استفاده کردین ؟شما از چه نمره سیم لاکی استفاده کردین در سه سیم پیچ (کمکی اولیه و ثانویه( ؟

دیدگاه

سلام. سایت مثل اینکه قاط زده با یک روز تاخیر ایمیل میفرسته.
                                نوشته اصلی توسط rahim17 نمایش پست ها
                                سلام ممنونم در مورد نمره سیم و اینکه اثر پوستی را حذف کنیم ایا در این توان مثلا 24 وات احتیاج به سیم چند رشته است ؟و معمولا از چه نمره سیم لاکی استفاده میشه در سه سیم پیچ (کمکی اولیه و ثانویه( ؟
                                در مورد این اثر پوستی و مجاورت و اینا راستش من زیاد مسلط نیستم ولی فکر میکنم برای توان ۲۴ وات و فرکانس ۷۲ کیلو نیازی به این محاسبات پیچیده نیست و چون هسته انتخابی به اندازه کافی جا داره میتونید حتی چند رشته ای هم بپیچید. من خودم سیم ۰.۲ میلیمتر دم دستم بود از همون استفاده کردم. برا همه سیم پیچ ها از همین سیم استفاده کردم. برا ثانویه هم اگر جا هست چند رشته ای بپیچید چون جدا از اثر پوستی باعث کوپلاژ بهتر میشه. امیدوارم اساتید هم نظرشون رو در این مورد بفرمایند.
                                موفق باشید.

;کلمپ برای محدودیت جریان رو منظورتونه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X