اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

منبع جریان ثابت با ابرخازن

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منبع جریان ثابت با ابرخازن

با سپاس و درود بر شما
    فکر کنم به دلیل نویز زیادی که در طول یک متر مفتول میگیره نسبت سیگنال به نویزمون زیاد بشه و نتیجه جالبی نداشته باشه.من دوسر پراب میلی ولتمر را که به دوسر مفتول وصل کردم،حتی بدون اینکه که جریانی به مفتول بدم،چند میلی ولت بصورت نوسانی داشتم.!
    البته قصدم اینکه مشکل جریان که حل شد برای ولتاژ گیریش ،هر یک از پرابهای ولت کلوین را در کوتاهترین فاصله ممکن به یه آپ امپ کم نویز و گین بالا مثل ad620 متصل کنم و خروجی ها را در انتهای سیمهای شیلد شده پراپ، به یه تقویت کننده تفاضلی بدم و از اونجا ولتاژ را بخونم.
    جدیدترین ویرایش توسط madasazegan; ۲۲:۵۱ ۱۴۰۱/۱۰/۰۱.

دیدگاه

خوب اگر قصد نهاییتون استفاده از in amp هست حذف سیگنالهای ناخواسته تکنیکهای مختلف داره .

اندازه گیری با اهم متر رو اصلا مقیاس قرار ندید چون بعید میدونم نویز میلی ولتی مورد اشاره روی خود مفتول ایجاد شده باشه .

معمولا برای اینجور اندازه گیریها امپدانس ورودی رو پایین میارن ، پهنای باند امپلی فایر رو کم میکنن ، در ورودی و فیدبک آمپلی فایر فیلتر غیر فعال یا فعال قرار میدن ، ورودی های تفاضلی رو زوج بهم تابیده در نظر میگیرن ( باضافه فیلترهای نرم افزاری مختلف کالمن و فوریه و غیره )

یک بخش بزرگی از این مذل نویزها نویز القایی ۵۰ هرتز یا ۶۰ هرتز شبکه ( بخاطر نول ) هست که در آی سی های مرتبط با موضوع فیلترهای ۵۰ هرتز و ۶۰ هرتز هم بلااستثنا موجوده .

AD620 انتخاب بدی نیست ولی فقط آمپلی فایره ... شما سیستم آنالوگ کامل تر لازم داری .
      یه نگاهی به complete front end adc ها بندازید ( برای شروع مثلا ad7799 با ۲۷ نانوولت نویز rms و رزولوشن ۲۴ بیت و مجموعه فیلترهایی که بالا توضیح دادم )

دیتاشیت رو مطالعه کردید سوالی بود در خدمتم

دیدگاه

خیلی خیلی ممنون از راهنماییتون.
        در مورد آمپلیفایر حتما بررسی میکنم و بازم جهت بهرمندی از اطلاعات خوبتون مزاحم میشم.

دیدگاه

با سلام به شما .....
          میتوانید برای جریان زیاد از یکسو کننده*های سه فاز ..با یکسو کننده ۶یا
          ۱۲ فاز استفاد *کنید ...تا موج یکسو شده صاف تری داشته باشید

دیدگاه

سلام و درود
            در مورد اندازه گیری اهم مفتول یه ایده متفاوتی به ذهنم رسید ممنون میشم در موردش نظر بدین.
            در نظر بگیرید یک عدد ترانس ۴۰۰ وات داریم که اولیه اونو به برق شهر متصل میکنیم و ثانویه اون شامل یک دور سیم خیلی ضخیم یا شمش مسی هست که خروجی مثلا ۱ ولت با حد اکثر جریان ۴۰۰ آمپر میده،حالا اگه خروجی این ترانس را به مفتول یا میلگرد مورد تستمون متصل کنیم،متناسب با مقاومت اون مفتول و جریانی که از ثانویه میکشه،یه جریانی هم از اولیه ترانس کشیده میشه.آیا میتونیم با اندازه گیری این جریان و در نظر گرفتن جریان بدون بار ،با اعمال یک ضریب اصلاح به مقاومت مفتول برسیم؟
            جدیدترین ویرایش توسط madasazegan; ۲۰:۱۱ ۱۴۰۱/۱۰/۰۲.

دیدگاه

درود بر شما

امپدانس انعکاسی ترانسفورماتور قابل محاسبه و اجرا و غیره است .
              مقاومت انعکاسی ثانویه طبق فرمول R(Np/Ns)^2 در اولیه ظاهر میشه .

منتهی مراتب همونطور که قبلا خدمتتون گفته شد مساله قابلیت اجرا و دقت روش مورد استفاده است .
              با ترانس و اعداد و ارقام مد نظر شما این روش اگر اجرایی باشه هم دقت و پایداری ابزار سنجش رو نمیتونه داشته باشه . بازم میتونید عملی تست کنید ببینید اصلا چنین ترانسی رو میشه ساخت ( ابزارآلاتی که برای اندازه گیری مشخصات این ترانس لازمه یه بخشش هم میکرو اهم متره که خوب فکر کنم نقض غرض میشه )

در این لینک ( مربوط به شرکت tektronix یکی از سازندگان معروف ابزار دقیق ) چالش های اندازه گیری مقاومت های کوچک و روشهای متعارف رو اجمالا ملاحظه بفرمایید .

بصورت خلاصه با نانوولتمتر و منبع جریان محدود و در نظر گرفتن تاثیرات دمایی و خیلی موارد دیگه سروکار دارید .

جدیدترین ویرایش توسط Amie.s.m; ۲۱:۱۶ ۱۴۰۱/۱۰/۰۲.

دیدگاه

ممنون از راهنمایی تون و همچنین لینک مفیدی که گذاشتین. این یک ایده فی البداعه بود که خواستم ببینم اصلا ارزش وقت گذاشتن داره یا نه. البته در مورد اعداد ارقام جریان جای نگرانی نیست،همین الان با یه ترانس ساده تست گرفتم به راحتی ۱۶۰ آمپر داد.
                جدیدترین ویرایش توسط madasazegan; ۲۲:۱۹ ۱۴۰۱/۱۰/۰۲.

دیدگاه

اوکی این ۱۶۰ آمپر ۶۰درصد از جریان اولیه مد نظرتون هم بالاتره .

چرا با همین جریان ، ولتاژ دو سر مفتول رو اندازه گیری نمیکنید ؟
                  جریان معلومه ...نوعش هم مهم نیست که DC باشه یا AC ( اتفاقا جریان متناوب برای اندازه گیری بهتره هر نوع آفست احتمالی اتصالات و اثر عوامل خارجی با جریان ac خودبخود حذف میشه )

پشت میز ابزارتون اسکوپ معلومه ، برای افزایش دقت سنسورهای جریان بالای دقیق برای اسکوپ هم داریم ....
                  شکل موج سینوسی ۵۰ هرتز دو سر مفتول ( ولتاژ و جریان همزمان ) رو راحت میتونید مشاهده کنید اسکوپتون هم که fft و fir داره .
                  اگر ولتاژ دو سر مفتول خیلی کوچکه با active differential prob میتونید اندازه گیریش کنید ،
                  جدیدترین ویرایش توسط Amie.s.m; ۲۱:۲۵ ۱۴۰۱/۱۰/۰۳.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط madasazegan نمایش پست ها
                    سلام.من میخوام یه منبع جریان ثابت ۱۰۰ آمپری با ولتاژ ۱ ولت بسازم،میتونم توسط ابرخازن و igbt قدرت اینکارو انجام بدم؟
                    با سلام و احترام
                    میتوانید بجای بالا بردن مقدار جریان، جهت ایجاد رزولوشن مناسب اندازه گیری که نیاز به جریان بالای دقیق و ثابتی خواهید داشت و خودبخود حجم دستگاه اندازه گیری شما را بزرگ خواهد کرد. به عنوان پیشنهاد جایگزین به استفاده از یک مبدل آنالوگ به دیجیتال 24 بیتی مثل ADS1232 فکر کنید که دارای دو ورودی مجزای تفاضلی میباشد. با توجه به مدار مورد نظر، در ساده ترین حالت میتوانید حتی با استفاده از یک باتری لیتیوم یون که قابلیت جریان دهی تا 2 آمپر داشته باشد و استفاده از یک مقاومت 2 اهم و اتصال آن به مفتول برای لحظه ایی کوتاه ، با یک ورودی مبدل، ولتاژ دو سر مقاومت 2 اهمی را بخوانید و با توجه به مشخص بودن مقدار دقیق مقاومت، جریان عبوری را بدست آورید و با استفاده از ورودی دیگر مبدل، ولتاژ دو سر مفتول را بخوانید و با در نظر گرفتن جریان بدست آمده از قبل، مقاومت مفتول را محاسبه کنید.
                    در صورت استفاده از ولتاژ رفرنس 5 ولت برای مبدل، هر استپ قابل اندازه گیری 24^5/2 ولت خواهد بود (0.000000298) و در صورت استفاده از جریان حدود 2 آمپری در 1 میکرو اهم ولتاژ دو سر مفتول 0.000002 ولت خواهد شد که دقت نسبتا قابل قبولی خواهید داشت ولی اگر بخواهید نتیجه بهتری داشته باشید میتوانید از ولتاژ رفرنس پایین تری استفاده کنید که در آن صورت برای اندازه گیری ولتاژ مقاومت 2 اهمی مجبور خواهید بود از تقسیم مقاومتی استفاده کنید.
                    البته این تنها یک پیشنهاد است و باید بررسی کنید و ببینید آیا عملی میباشد یا خیر؟
                    موفق باشید.
                    جدیدترین ویرایش توسط evergreen; ۱۱:۴۳ ۱۴۰۱/۱۰/۰۴.

دیدگاه

ممنون از راهنمایی و پیشنهاد خوبتون.
                      این روش جزو روشهای برگزیده و اصلی بود که بهش فکر کرده بودم،فقط برای افزایش ولتاژ دوسر بار و خلاصی از نویز و داستان فیلترها،استفاده از جریان بالا به ذهنم اومد.
                      میتونم بجای ADS1232 از ماژول hx711 که اونم ۲۴ بیت و خیلی ارزان قیمته ،برای اینکار استفاده کنم؟

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

درود بر شما و سپاس از راهنماییتون.
                      استفاده از اسکوپ و پراب جریان واسه تست اولیه یا کالیبراسیون عالیه ولی مد نظر من ساخت یه دستگاه مستقل و حتی المقدور ارزان قیمته که فقط برای همین منظور باشه.
                      فقط یه سئوال.بخوام با ترانس و جریان بالای ac ادامه بدم،میتونم یه ترانس کوچیک افزاینده امپدانس بالا هم با مقاومت بار(مفتول) موازی کنم و برای مانیتورینگ ،ولتاژ دوسر بار را افزایش بدم ؟(بطوریکه امپدانس اولیه ترانس در مقابل مقاومت بار خیلی بزرگ و قابل صرفنظر باشه)
                      جدیدترین ویرایش توسط madasazegan; ۱۶:۳۵ ۱۴۰۱/۱۰/۰۴.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط madasazegan نمایش پست ها
                        میتونم بجای ADS1232 از ماژول hx711 که اونم ۲۴ بیت و خیلی ارزان قیمته ،برای اینکار استفاده کنم؟
                        با سلام مجدد
                        با توجه به قیمتش گزینه خوبی برای تست میباشد فقط قبلش حتما دیتاشیت رو به دقت بخونید و حواستون به تنظیمات Gain و میزان ماکزیمم اختلاف ولتاژ مجاز هر ورودی باشه.
                        اگر مدار رو ساختید، اینجا دوستان رو هم از نتیجه کار در جریان بگذارید. به هر حال تجربه جالبیه.
                        موفق باشید.
                        جدیدترین ویرایش توسط evergreen; ۰۷:۰۲ ۱۴۰۱/۱۰/۱۰.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X