اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک!!انفجار ترانزیستور استن بای پاور پاسکال ۴۷۰ وات

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نمیدنم.اون قسمتش کنده شده.
    خازن هایی که دارید هم اگر ظرفیتش کم شده احتمال داره خشک شده باشه.اونا رو هم باید تست ولتاژ بگیرید.

دیود 1N5408 خروجی کم پیش میاد خراب بشود.
    پل دیود های ورودی رو چک کنید.
    ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

اره اون که کلا کلا مفقود الاثر شده
      اینجا منظورم پل دیود های ورودی بود که تست کردم
      آی سی ها هم هر دوتاش ظاهرا سالم به نظر میاد و اثری از داغ کردن دیده نمیشه و نوشته های روشون یکدست هستن
      از نظر عملی مشکلی نداره به جای خازن ۴۷۰، ۳۳۰ بندازم روش که شارژ بشه و تست ولتاژ بگیرم ازشون؟
      من توی سه تا پاور قبلی که داشتم همگی ۳۳۰ میکرو بودن خازناش
      بعد یه چیز دیگه، الان داخل یکی ازتاپیک ها دیدم که گفته بودن بعضا چینش پایه های ترانزیستورای MJE برعکس هستن، ممکنه مشکل روشن نشدن مربوط به این باشه؟
      جدیدترین ویرایش توسط Hamid.MS; 2026/03/19, 09:47.

دیدگاه

این که ولتاژ خروجی تغییر میکنه نشونه از اینه که IC کنترلر ریستارت میشه. چند تا علت میتونه داشته باشه:
        تغذیه مجزا که از سمت ثانویه میاد مشکل داشته باشه.(خرابی دیود/خازن)
        فیدبک اصلی خراب باشه.(tl431/opto/error-amp/...)
        اگر ic کنترلر قابلیت تشخیص خرابی مثل desat رو داشته باشه در صورتی اتصال کوتاه در اولیه ترانس خودش رو خاموش کنه.
        خرابی خازن اصلی ورودی
        جدیدترین ویرایش توسط FastCode; 2026/03/19, 14:41.

دیدگاه

اون ایسی ها با ولتاژ پایین کار میکنن اگر بسوزن هیچ تغیری در ظاهرشون ایجاد نمیشود

نه مشکلی ندارد.خازن ولتاژ مثل ولتاژ خازنی که نصبه باشه یا بیشتر.ظرفیتش هم مشابه یا بیشتر مشکلی ندارد.

دیتاشیت جفت ترانزیستورها رو پیدا کن و نگاه کن
          ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

از همگی دوستان واقعا ممنونم لطف کردین بابت راهنمایی
            خازن ها رو از یکی از رفقا قرض گرفتم و حدس بزنین چی شد
            به صورت کاملا عجیب با برعکس بستن ترانزیستور روشن شد و ولتاژ استند بای حدود ۴.۹ تا ۵.۱ رو میده
            ولتاژ سیم ۱۲ ولت هم حدود ۱۲.۱ اندازه گرفتم و به نظر اوکیه
            فعلا با دو لامپ ۲۱ وات تستش کردم و مشکلی نداشت
            فیوز هم با ۳ آمپر فعلا جایگزین کردم اگه بترکه مدار نره رو هوا
            پیش به سوی منبع تغذیه ۱۲ ولت
            بازم از همه دوستانی که راهنمایی کردن متشکرم به خصوص اقای majidmalvandi عزیز

دیدگاه

لامپ 21 دیگه چیه؟ لامپ فیلامنتی ۱۰۰ وات...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hamid.MS نمایش پست ها
                از همگی دوستان واقعا ممنونم لطف کردین بابت راهنمایی
                خازن ها رو از یکی از رفقا قرض گرفتم و حدس بزنین چی شد
                به صورت کاملا عجیب با برعکس بستن ترانزیستور روشن شد و ولتاژ استند بای حدود ۴.۹ تا ۵.۱ رو میده
                ولتاژ سیم ۱۲ ولت هم حدود ۱۲.۱ اندازه گرفتم و به نظر اوکیه
                فعلا با دو لامپ ۲۱ وات تستش کردم و مشکلی نداشت
                فیوز هم با ۳ آمپر فعلا جایگزین کردم اگه بترکه مدار نره رو هوا
                پیش به سوی منبع تغذیه ۱۲ ولت
                بازم از همه دوستانی که راهنمایی کردن متشکرم به خصوص اقای majidmalvandi عزیز

خواهش میکنم.موفق باشید

اگه با پاور میخوای منبع تغذیه بسازی این نکات توجه کن

برخی پاورها برای حفظ پایداری ولتاژهای خروجی، به یک “بار” یا “مصرف کننده” روی ولتاژهای پایین‌تر (مانند ۵ ولت) نیاز دارند تا بتوانند ولتاژ ۱۲ ولت را به درستی تنظیم کنند. اگر این بار وجود نداشته باشد، ممکن است ولتاژ ۱۲ ولت دچار نوسان شود یا حتی پاور به حالت حفاظت برود و خاموش شود.

پاورها ولتاژهای مختلف را از طریق ترانسفورماتورها و مدارهای کنترلی تولید می‌کنند. تنظیم ولتاژهای مختلف معمولاً به صورت “کوپل شده” (coupled) انجام می‌شود. یعنی تنظیم یکی از ولتاژها بر روی ولتاژهای دیگر تاثیر می‌گذارد. در بسیاری از طراحی‌ها، ریل ۵ ولت به عنوان ریل اصلی برای تنظیم در نظر گرفته می‌شد و ریل ۱۲ ولت به صورت “دنباله‌رو” تنظیم می‌شد. بنابراین، اگر مصرف‌کننده روی ۵ ولت کم باشد، مدار کنترلی نمی‌تواند به درستی ولتاژ ۱۲ ولت را تنظیم کند.

دیدگاه

سلام مجدد خدمت اساتید بزرگوار

حقیقتش بعد از تجربه تعمیر پاور قبلی، یک پاور دیگه هم به دستم رسید ولی این بار علائمش عجیب تره ولی این یکی پاور با ارزش تره چون مشخصه خیلی کار نکرده صاحبش دیده کار نکرده همون اول کار نا امید شده
                  اصلا ظاهر تمیزش گویای همه چیز هست حیفم اومد اوراقش کنم

ظاهرا روی برد اصلا جای سوختگی ترکیدگی یا حتی خال روی ترانزیستور ها و دوبل دیود ها هم نیست، حتی فیوز هم نترکونده و خازن های خروجی مثلا ۲۲۰۰ حداکثر ۱۰۰ یا ۱۵۰ میکرو کم کرده

پاور رو که به برق وصل میکنم، بدون روشن کردن با سیم سبز شروع به ایجاد یه نویز کاملا قابل شنیدن میکنه و وقتی از برق میکشمش اون نویز کم کم میاد پایین و قطع میشه، عجیب تر از این مورد اینکه با مولتی متر روی حالت بازر، بین ۵ ولت و گرند بوق میزنه و اتصال کوتاه نشون میده

ترانزیستور های قدرت روش C4106 هستن و استندبایش اگه اشتباه نکنم 01N60 هست و پاور mercury 350W قدیمی هست

دوتا سوال برام پیش اومد اینجا:
                  ۱- دلیل این نویز چیه؟ از کدوم مسیر باید دنبالش کنم برسم به عاملش؟
                  ۲- اتصال کوتاه روی لاین ۵ ولت یعنی ایراد تو مسیر استندبای هست؟ممکنه از ترانسش باشه؟

متشکرم از وقت و توجهی که برای حل این مسئله صرف میکنید

دیدگاه

سلام مجدد خدمت اساتید بزرگوار

حقیقتش بعد از تجربه تعمیر پاور قبلی، یک پاور دیگه هم به دستم رسید ولی این بار علائمش عجیب تره ولی این یکی پاور با ارزش تره چون مشخصه خیلی کار نکرده صاحبش دیده کار نکرده همون اول کار نا امید شده
                    سلام و درود

دلیل اینکه خروجی پنچ ولت اتصال کوتاهه صددرصد دیود شاتکی پنچ ولته
                    با مولتی متر حالت تست دیود بگیرید ببینید اتصال کوتاهه یا مولتی متر عدد میندازه

نویز هم که مربوط به استنبای هست
                    تا حدودی عادیه چون استندبای ها از نوع خودنوسان ساز هستن یعنی هیچ تراشه سویچینگی کنترولشون نمیکنه این نویز ها بین این نوع سویچینگ ها شایع ترن
                    در حالی که پاور روشنه با هیتر یا فندک به خازن های اطراف تغذیه استنبای حرارت بدید اگر رفع شد مشکل میتونه از خازن باشه (با هویه روی سر خازن نزارید چون ممکنه نویز وارد بشه و ترانزیستور استنبای بترکه )

ولتاژ استنبای رو هم چک کنید اگر اشتباه نکنم سیم بنفشه

دیدگاه

ترانزیستور های قدرت روش C4106 هستن و استندبایش اگه اشتباه نکنم 01N60 هست و پاور mercury 350W قدیمی هست

ترانزیستور ها رو با مولتی متر تست کنید.

دیدگاه

دلیل اینکه خروجی پنچ ولت اتصال کوتاهه صددرصد دیود شاتکی پنچ ولته با مولتی متر حالت تست دیود بگیرید ببینید اتصال کوتاهه یا مولتی متر عدد میندازه
                        اره دقیقا همین قطعه کاملا فکر کنم از داخل پودر شده، هر سه تا پایه به هم اتصالی دارن که خوشبختانه یه نمونه سالم از پاور دیگه رو دارم، ممکنه به خود آی سی اصلی هم ضرر رسونده باشه؟
                        راستی این مشکل به خاطر عیب دیگه ای روی مسیر ۵ ولت هم به وجود میاد یا عمر دوبل دیود تموم شده و ترکیده؟

نویز هم که مربوط به استنبای هست
                        تا حدودی عادیه چون استندبای ها از نوع خودنوسان ساز هستن یعنی هیچ تراشه سویچینگی کنترولشون نمیکنه این نویز ها بین این نوع سویچینگ ها شایع ترن
                        این نویز که گفتم یه صدایی شبیه جیغ یا سوت زدنه، کویل واین نیست چون وزوز نمیکنه و درضمن اینکه با قطع برق به تدریج قطع میشه

در حالی که پاور روشنه با هیتر یا فندک به خازن های اطراف تغذیه استنبای حرارت بدید اگر رفع شد مشکل میتونه از خازن باشه (با هویه روی سر خازن نزارید چون ممکنه نویز وارد بشه و ترانزیستور استنبای بترکه )
                        دونه دونه چه عدسی باشه چه الکترولیت رو بیرون تست کردم، حداکثر ۵ ۶ درصد با مقدار روش متفاوتن که عادیه فکر کنم، درست میگم؟

ولی یه چیزی که متوجه شدم اینه که هوش مصنوعی هیچوقت جای تجربه رو نمیده، همین شرایط پاور رو برا هوش مصنوعی هم گفتم و دقیقا اونم با احتمال ۹۰ درصدی گفت دیود شاتکی ۵ ولت ترکیده ولی اطمینان نکردم بهش، بعد اینکه دقیقا شما هم همین حرف رو گرفتین و مهر تایید رو زدین یه راست میرم سمتش، واقعا ممنونم بابت انتقال تجربیات ارزشمندتون
                        جدیدترین ویرایش توسط Hamid.MS; 2026/04/16, 22:28.

دیدگاه

ترانزیستور ها رو با مولتی متر تست کنید.
                          حتما تست میکنم و نتیجه رو اعلام میکنم

دیدگاه

اره دقیقا همین قطعه کاملا فکر کنم از داخل پودر شده، هر سه تا پایه به هم اتصالی دارن که خوشبختانه یه نمونه سالم از پاور دیگه رو دارم، ممکنه به خود آی سی اصلی هم ضرر رسونده باشه؟
                            راستی این مشکل به خاطر عیب دیگه ای روی مسیر ۵ ولت هم به وجود میاد یا عمر دوبل دیود تموم شده و ترکیده؟
                            خیر خراب شدنش به آیسی آسیبی نمیرسونه مدار اسنابر دیود شاتکی که شامل یک مقاومت و یک خازن سری شده دو سر دیود شاتکی هست خرابیش میتونه عمر دیود رو کم کنه این مدار را تست کنید
                            معمولا خازن عدسی ده نانو و مقاومت چهار و هفت دهم اهمه

دونه دونه چه عدسی باشه چه الکترولیت رو بیرون تست کردم، حداکثر ۵ ۶ درصد با مقدار روش متفاوتن که عادیه فکر کنم، درست میگم؟
                            درسته ولی
                            سلامت خازن ها فقط با حجم خازن مشخص نمیشه
                            خازن ها دارای یک مقاومت داخلی به اسم مقاومت esr
                            هستن که مولتی متر تشخیص نمیده و نیاز به esr متر هست این مقاومت اگر بیش از حد زیاد بشه خازن خراب میشه
                            معمولا خازن های الکترولیت خیلی بیشتر دچار این مشکل میشن

ولی یه چیزی که متوجه شدم اینه که هوش مصنوعی هیچوقت جای تجربه رو نمیده، همین شرایط پاور رو برا هوش مصنوعی هم گفتم و دقیقا اونم با احتمال ۹۰ درصدی گفت دیود شاتکی ۵ ولت ترکیده ولی اطمینان نکردم بهش، بعد اینکه دقیقا شما هم همین حرف رو گرفتین و مهر تایید رو زدین یه راست میرم سمتش، واقعا ممنونم بابت

دیدگاه

خیر خراب شدنش به آیسی آسیبی نمیرسونه مدار اسنابر دیود شاتکی که شامل یک مقاومت و یک خازن سری شده دو سر دیود شاتکی هست خرابیش میتونه عمر دیود رو کم کنه این مدار را تست کنید معمولا خازن عدسی ده نانو و مقاومت چهار و هفت دهم اهمه
                              متشکرم بابت راهنمایی دقیقتون، من دیودهای و مقاومت و خازن عدسی هم تست کردم، دقیقا با مقادیر گفته شده یکی بودن فقط خازن عدسی ۱۰ نانو یه مقدار افت داشت اونو جایگزین کردم
                              راستی دوبل دیود sbl3040pt رو با stps3045cw جایگزین کردم، امیدوارم مشکلی پیش نیاد

درسته ولی
                              سلامت خازن ها فقط با حجم خازن مشخص نمیشه
                              خازن ها دارای یک مقاومت داخلی به اسم مقاومت esr
                              هستن که مولتی متر تشخیص نمیده و نیاز به esr متر هست این مقاومت اگر بیش از حد زیاد بشه خازن خراب میشه
                              بله متوجه این موضوع هستم
                              متاسفانه تجهیزات موردنیازش تشخیصش رو ندارم، پاور رو تست میکنم اگر زیر بار ترکیدن همه رو با نمونه نو عوض میکنم

متشکرم بابت راهنمایی و وقتی که برای این موضوع صرف میکنید

دیدگاه

من همین الان پاور رو زدم به برق

متاسفانه نویز همچنان پابرجاست
                                از سمت فت ها و ترانس ها من بیشتر شنیدمش

ولی خوشبختانه ۵ ولت استند بای رو داره و حدود 5.167 نشون میده
                                با جامپ کردن سیم سبز و سیاه فن تکون نمیخوره و ولتاژ خروجی صفر هست / ولتاز سیم سبز ۲ ولت هست و بقیه سیما صفر ولت، حتی در صورت جامپ کردن بلند مدت سیم سبز هم همینه

ولتاژ پایه ۱۴ رفرنس آی سی اصلی که s494p هست حدود ۴.۷ ولت نشون میده و ولتاژ پایه ۱۲ تغذیه اش هم ۱۶.۷ ولت هست / روی آپ امپ اول پایه دوم ۴.۸ ولت داره پایه اولش صفر
                                خیلی که دقت میکنم، آی سی از ناحیه آپ امپ اول یعنی پایه های یک و دو یکم از بالا به صورت سطحی ذوب شده یا من اشتباه میکنم، فکر نکنم توی عکس بشه دید چون رزولوشن بالایی رو میخواد، در صورت نیاز به تعویض آی سی من مقدار زیادی ۷۵۰۰ دارم میتونم عوض کنم

ممنون میشم راهنمایی بفرمایید قدم بعدی رو چه کنم
                                جدیدترین ویرایش توسط Hamid.MS; 2026/04/17, 16:50.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X