اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نیاز به راهنمایی برای تعمیر تلویزیون قدیمی ..کلافه ام کرده!

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نیاز به راهنمایی برای تعمیر تلویزیون قدیمی ..کلافه ام کرده!

درود خدمت دوستان .
    یکعدد تلویزیون پارس ۲۱ اینچ با شاسی cp370 دارم که مشکل آن لرزش تصویر در حالت av به سمت چپ و راست است..( یعنی تصویر به سمت چپ و راست بازی میکند و لرزش دارد )
    تمامی خازن های دستگاه تعویض کردم باز هم مشکل رفع نشد...
    ولتاژ ها همگی درست هستند.
    تیونر را به طور کل از برد خارج کردم گفتم شاید مشکل حل شود نشد...
    نمیدانم av را چگونه به خود جنگل تزریق کنم تا شاید تصویر صاف و درست شود...
    آی سی جنگل شماره tda8374a است...
    کلافه ام کرده .
    بنظرشما چگونه میتوان این مشکل را رفع کرد ؟ یک مدار دستی بسازم و مستقیم خروجی مدار را به av روی جنگل تزریق کنم؟
    اوباش مجازی یا ترول به انگلیسی):Troll) در گفتمان اینترنتی به افرادی گفته می*شود؛ که با رفتار مخرب در فضای وب به دنبال جلب نظر کاربران، ایجاد تشنج و بیان مطالب محرک و توهین*آمیز هستند.

با سلام و احترام
    مشکل مطرح‌شده در شاسی CP370 با آی‌سی TDA8374A معمولاً به بخش پردازش ویدئو یا سینک داخل خود آی‌سی جنگل و مسیر ورودی CVBS مربوط می‌شود و ارتباطی با تیونر ندارد. اینکه تیونر را کاملاً از مدار خارج کرده‌اید و تغییری ایجاد نشده، تقریباً ثابت می‌کند که ایراد از بخش IF یا خود تیونر نیست.
    لرزش افقی تصویر در حالت AV معمولاً به یکی از موارد زیر مربوط می‌شود:
    1. اختلال در بخش سینک ورودی AV داخل آی‌سی جنگل، که می‌تواند ناشی از افت دامنه سیگنال یا خرابی خازن کوپلاژ، مقاومت مسیر ورودی، دیودهای سوئیچ AV، ترانزیستور سوئیچ AV یا ولتاژ نامناسب پایه CVBS باشد.
    2. ایراد در کریستال 4.43MHz یا مدار PLL. در این شاسی لرزش افقی تصویر در حالت AV اغلب به خرابی کریستال، خازن‌های اطراف آن یا اختلال در PLL داخلی مربوط است. حتی در صورت تعویض خازن‌ها، تعویض کریستال نیز توصیه می‌شود.
    3. مشکل در بخش AFC افقی یا پالس‌های برگشتی، که می‌تواند باعث ناپایداری تصویر در حالت AV شود. در این زمینه باید خازن فیلتر AFC، مقاومت‌های مرتبط با پالس برگشتی فلای‌بک و مسیر H-drive بررسی شوند.
    4. خرابی خود آی‌سی TDA8374A که بسیار شایع است. در این حالت معمولاً بخش تیونر بدون مشکل کار می‌کند اما پردازش AV دچار ناپایداری می‌شود. لرزش افقی تصویر فقط در حالت AV و عملکرد بهتر در حالت TV از نشانه‌های این ایراد است.
    در صورت نیاز به تزریق مستقیم سیگنال AV به پایه CVBS آی‌سی جنگل، باید مسیر ورودی از مدار جدا شده و سیگنال از طریق خازن و مقاومت مناسب تزریق شود، اما اگر بخش داخلی جداسازی سینک در آی‌سی آسیب‌دیده باشد، این روش نیز مشکل را رفع نخواهد کرد.
    توصیه‌های اصلی به ترتیب زیر است:
    1. تعویض کریستال 4.43MHz.
    2. تزریق مستقیم سیگنال AV تمیز به پایه CVBS پس از قطع مسیر قبلی. در صورت باقی‌ماندن لرزش، احتمال خرابی خود آی‌سی بسیار زیاد است.
    3. بررسی سینگال ورودی با اسیلوسکوپ جهت اطمینان از صحت دامنه و وجود سینک مناسب.
    در این شاسی رایج‌ترین علل بروز مشکل به ترتیب خرابی خود TDA8374A، کریستال 4.43MHz، خازن AFC و نویز تغذیه 8 ولت آی‌سی جنگل هستند.
    همچنین پیشنهاد می‌ کنم منبع AV را نیز تعویض و با دستگاه‌های مختلف آزمایش کنید؛ در صورت بروز مشکل فقط با یک دستگاه ممکن است سطح یا سینک سیگنال منبع مناسب نباشد.
    با توجه به بررسی‌های انجام‌شده و علائمی که ذکر کرده‌اید، احتمال خرابی خود آی‌سی TDA8374A به‌خصوص در بخش جداسازی سینک داخلی بسیار زیاد است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SnoopyCircuit نمایش پست ها
      با سلام و احترام
      مشکل مطرح‌شده در شاسی CP370 با آی‌سی TDA8374A معمولاً به بخش پردازش ویدئو یا سینک داخل خود آی‌سی جنگل و مسیر ورودی CVBS مربوط می‌شود و ارتباطی با تیونر ندارد. اینکه تیونر را کاملاً از مدار خارج کرده‌اید و تغییری ایجاد نشده، تقریباً ثابت می‌کند که ایراد از بخش IF یا خود تیونر نیست.
      لرزش افقی تصویر در حالت AV معمولاً به یکی از موارد زیر مربوط می‌شود:
      1. اختلال در بخش سینک ورودی AV داخل آی‌سی جنگل، که می‌تواند ناشی از افت دامنه سیگنال یا خرابی خازن کوپلاژ، مقاومت مسیر ورودی، دیودهای سوئیچ AV، ترانزیستور سوئیچ AV یا ولتاژ نامناسب پایه CVBS باشد.
      2. ایراد در کریستال 4.43MHz یا مدار PLL. در این شاسی لرزش افقی تصویر در حالت AV اغلب به خرابی کریستال، خازن‌های اطراف آن یا اختلال در PLL داخلی مربوط است. حتی در صورت تعویض خازن‌ها، تعویض کریستال نیز توصیه می‌شود.
      3. مشکل در بخش AFC افقی یا پالس‌های برگشتی، که می‌تواند باعث ناپایداری تصویر در حالت AV شود. در این زمینه باید خازن فیلتر AFC، مقاومت‌های مرتبط با پالس برگشتی فلای‌بک و مسیر H-drive بررسی شوند.
      4. خرابی خود آی‌سی TDA8374A که بسیار شایع است. در این حالت معمولاً بخش تیونر بدون مشکل کار می‌کند اما پردازش AV دچار ناپایداری می‌شود. لرزش افقی تصویر فقط در حالت AV و عملکرد بهتر در حالت TV از نشانه‌های این ایراد است.
      در صورت نیاز به تزریق مستقیم سیگنال AV به پایه CVBS آی‌سی جنگل، باید مسیر ورودی از مدار جدا شده و سیگنال از طریق خازن و مقاومت مناسب تزریق شود، اما اگر بخش داخلی جداسازی سینک در آی‌سی آسیب‌دیده باشد، این روش نیز مشکل را رفع نخواهد کرد.
      توصیه‌های اصلی به ترتیب زیر است:
      1. تعویض کریستال 4.43MHz.
      2. تزریق مستقیم سیگنال AV تمیز به پایه CVBS پس از قطع مسیر قبلی. در صورت باقی‌ماندن لرزش، احتمال خرابی خود آی‌سی بسیار زیاد است.
      3. بررسی سینگال ورودی با اسیلوسکوپ جهت اطمینان از صحت دامنه و وجود سینک مناسب.
      در این شاسی رایج‌ترین علل بروز مشکل به ترتیب خرابی خود TDA8374A، کریستال 4.43MHz، خازن AFC و نویز تغذیه 8 ولت آی‌سی جنگل هستند.
      همچنین پیشنهاد می‌ کنم منبع AV را نیز تعویض و با دستگاه‌های مختلف آزمایش کنید؛ در صورت بروز مشکل فقط با یک دستگاه ممکن است سطح یا سینک سیگنال منبع مناسب نباشد.
      با توجه به بررسی‌های انجام‌شده و علائمی که ذکر کرده‌اید، احتمال خرابی خود آی‌سی TDA8374A به‌خصوص در بخش جداسازی سینک داخلی بسیار زیاد است.
      درود..
      تشکر میکنم بابت راهنماییتان .
      من سیگنال av را مستقیم به پایه آی سی جنگل دادم...تصویر بسیار روشن و رنگ ها کمرنگ شدند . باز هم همچنان لرزش باقی بود!!
      ۲ عدد راه داریم . بنظر میاید که آی سی جنگل آسیب دیده است... ( قبلا پایه های چند عدد بخاطر خطای خودم بهم اتصالی کرده بودند اما با رفع آنها تلویزیون روشن و کار میکند .. اما ایراد av داریم)
      ۲ راه داریم.
      یا آیسی TDA8374A را تعویض کنم...
      یا یکعدد مبدل AV به RF بگیرم و از تیونر استفاده کنم...
      کدام راه را پیشنهاد میکنید انجام دهم؟؟

اوباش مجازی یا ترول به انگلیسی):Troll) در گفتمان اینترنتی به افرادی گفته می*شود؛ که با رفتار مخرب در فضای وب به دنبال جلب نظر کاربران، ایجاد تشنج و بیان مطالب محرک و توهین*آمیز هستند.

دیدگاه

درود...
        با تبدیل av به RF هم تست کردم حتی روی حالت آنتن هم همینطور تصویر چپ و راست میشود....!!
        دو عدد آی سی دیگر دور جنگل است یکی tda8395p و آن یکی هم tda 4665 میباشد... ممکن هست که مشکل چپ و راست شدن به این آی سی ها مربوط باشد؟؟
        محیط osi چپ و راست نمیشود فقط روی av و آنتن هرتصویری که از گیرنده های خارجی بگیرد این گونه میشود....
        بسیار خسته شده ام !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط parsa bahrami نمایش پست ها
          بسیار خسته شده ام !
          خسته نباشید تعمیرات همین هست ۱۰۰% تسلط و آگاهی و دانش و تجربه تا نتیجه ۱۰۰% حاصل شود با تجربه نسبی کم نمی شود چیزی تعمیر یا درست شود مگر اینکه به شناس و آزمون و خطا اکتفا کنیم ولی با هزینه گذر و تلف شدن وقت و زمان پرداخت می شود
          تعمیرات پتانسیل منفی هست به سمت منفی ها سوق داده می شوی
          چون قطعات دارای عمر مفید هستند آیسی ها یا پاک شدند یا سوهان گرفته شده و مخدوش شدند برد در رزین و انواع چسب سیلیکون غرق هست آیسی های برنامه پذیر قفل برنامه دارن
          انواع قطعات کپی و فیک باتری ها و ترانزیستورها و آیسی ها در بازار موجود هست
          برای انحصاری شدن شرکت سازنده... اینجا تعمیرات و تعمیرکار هست که دچار فشار و چالش و داستان می شود تعمیرات همین هست شما در دل تعمیرات هستید
          با اینکه سطح بالایی از کار هستم متاسفانه یا خوشبختانه خیلی بالا هستم ولی به پشت سر که نگاه می کنم واقعاً نمی ارزید پاره شدم ولی نمی ارزید یک ضرب مثل رو برای خودم در نظر گرفتم تا ابد آویزه گوشم باشه
          اینه
          در تعمیرات و تعمیرکاری پاره ام مگر اینکه خلافش ثابت بشه
          تعمیرات همین هست !
          جدیدترین ویرایش توسط electronium; 2026/05/09, 12:41.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط electronium نمایش پست ها
            خسته نباشید تعمیرات همین هست ۱۰۰% تسلط و آگاهی و دانش و تجربه تا نتیجه ۱۰۰% حاصل شود با تجربه نسبی کم نمی شود چیزی تعمیر یا درست شود مگر اینکه به شناس و آزمون و خطا اکتفا کنیم ولی با هزینه گذر و تلف شدن وقت و زمان پرداخت می شود
            تعمیرات پتانسیل منفی هست به سمت منفی ها سوق داده می شوی
            چون قطعات دارای همر مفید هستند آیسی ها یا پاک شدند یا سوهان گرفته شده و مخدوش شدند برد در رزین و چسب انواع سیلیکون غرق هست آیسی های برنامه پذیر قفل برنامه دارن
            انواع قطعات کپی و فیک باتری ها و ترانزیستورها و آیسی ها در بازار موجود هست
            برای انحصاری شدن شرکت سازنده اینجا تعمیرات و تعمیرکار هست که دچار فشار و چالش و داستان می شود تعمیرات همین هست شما در دل تعمیرات هستید
            با اینکه سطح بالایی از کار هستم متاسفانه یا خوشبختانه خیلی بالا هستم ولی به پشت سر که نگاه می کنم واقعاً نمی ارزید پاره شدم ولی نمی ارزید یک ضرب مثل رو برای خودم در نظر گرفتم تا ابد آویزه گوشم باشه
            اینه
            در تعمیرات و تعمیرکاری پاره ام مگر اینکه خلافش ثابت بشه
            تعمیرات همین هست !
            درود...
            سلامت باشید دوست عزیز... سالهاست عمرم را پای برق و الکترونیک ریخته ام...میدانم و میدانم و میدانم.....
            تا الان کلی از این نوع تلویزیون ها تعمیر کرده ام با مشکلات مختلف و جدید ... اما این یکی مال خودم نو بر است!! هیچ جایی نیست و در هیچ کتابی نوشته نشده که این مشکل از کجاست!! تا بحال در این همه سال تعمیرات به مورد بر نخورده بودم...
            پرش تصویر دارد چپ به راست! هیچکسی هم نمیداند که مشکلش در چیست....
            قطعاتش نیست! اگر هم باشد قیمت یک تلویزیون دیگر است.
            تازه به بالا و پایین هم پرش تصویر دارد...

دیدگاه

درود...
              برای اطلاع دوستان آی سی TDA8374A و TDA4665 و TDA8395P را به سختی از چند فروشگاه مختلف پیدا و سفارش زدم و منتظر رسیدنشان هستم...
              نتیجه را به شما اعلام میکنم...
              تلویزیون به قدری گران است که ناچار به تعمیر و استفاده از تلویزیون قدیمیم هستم ...
              CRT کار کرده 4 میلیون تومان بود!!!! تلویزیون نو هم که برویم برای بالای 25 میلیون !!!
              امیدوارم که با تعویض این 3 آی سی مشکل بر طرف گردد///
              برای همه آرزو میکنم که روزی برسد که به راحتی همه یک تلویزیون نو و خوب داشته باشند....

دیدگاه

درود...
                برای اطلاع دوستان آی سی TDA8374A و TDA4665 و TDA8395P را به سختی از چند فروشگاه مختلف پیدا و سفارش زدم و منتظر رسیدنشان هستم...
                نتیجه را به شما اعلام میکنم...
                تلویزیون به قدری گران است که ناچار به تعمیر و استفاده از تلویزیون قدیمیم هستم ...
                CRT کار کرده 4 میلیون تومان بود!!!! تلویزیون نو هم که برویم برای بالای 25 میلیون !!!
                امیدوارم که با تعویض این 3 آی سی مشکل بر طرف گردد///
                برای همه آرزو میکنم که روزی برسد که به راحتی همه یک تلویزیون نو و خوب داشته باشند....
                تلویزیون برای خودتونه یا مشتری؟

دیدگاه

تلویزیون برای خودتونه یا مشتری؟
                  برای خودم و خونه ام هست..

دیدگاه

برای خودم و خونه ام هست..
                    بدون فیش و بدون آنتن حالت تلویزیون نه video بازهم پرش تصویر داری؟

دیدگاه

بدون فیش و بدون آنتن حالت تلویزیون نه video بازهم پرش تصویر داری؟
                      خیر محیط osd و منو اصلا به هیچ عنوان حتی روی حالت av یا آنتن پرش ندارد ..
                      ورتیکال و هوریزانتال را چک کردم ...

دیدگاه

خیر محیط osd و منو اصلا به هیچ عنوان حتی روی حالت av یا آنتن پرش ندارد ..
                        ورتیکال و هوریزانتال را چک کردم ...
                        از سالم بودن کابل فیش av مطمئنی؟
                        پرش تصویر که میگی موقع زدن فیشه یا موقعی که فیش داخله سوکت av هست؟

دیدگاه

از سالم بودن کابل فیش av مطمئنی؟
                          پرش تصویر که میگی موقع زدن فیشه یا موقعی که فیش داخله سوکت av هست؟
                          بله با چندین دستگاه مختلف تست کرده ام نتیجه همان است .
                          وقتی که فیش در لحظه اول وصل میشود برای چند میلی ثانیه تا رنگ و ... تنظیم شود لرزش ندارد بعد که رنگ و ... تنظیم میشود دوباره شروع میشود...
                          تصویر به چپ و راست ( افقی ) لرزش دارد و تکان تکان میخورد ... ( وقتی که برد در هنگام رفع قلع مردگی از دستم در رفت و ضربه خورد و اشتباهی هنگام لحیم کاری چند پایه آی سی جنگل به جاهای مختلف اتصال پیدا کرد...)
                          از آن به بعد این اتفاق افتاد ... حالا خازن های الکترولیت برد را هم تعویض کرده بودم... گفتم شاید بخاطر esr خازن ها باشد خازن های خودش را برگرداندم سرجایش و خوب نشد... خازن روی خط کلکتور هوریزانتال را تعویض کردم باز هم رفع نشد...
                          تبدیل av به rf هم گرفتم باز هم روی حالت rf و کانال یابی همین وضع بود....
                          میتواند از tda4665 و tda8395 باشد؟ من در هر حال این آی سی ها و به علاوه آی سی جنگل را خرید زدم...

دیدگاه

بله با چندین دستگاه مختلف تست کرده ام نتیجه همان است .
                            وقتی که فیش در لحظه اول وصل میشود برای چند میلی ثانیه تا رنگ و ... تنظیم شود لرزش ندارد بعد که رنگ و ... تنظیم میشود دوباره شروع میشود...
                            تصویر به چپ و راست ( افقی ) لرزش دارد و تکان تکان میخورد ... ( وقتی که برد در هنگام رفع قلع مردگی از دستم در رفت و ضربه خورد و اشتباهی هنگام لحیم کاری چند پایه آی سی جنگل به جاهای مختلف اتصال پیدا کرد...)
                            از آن به بعد این اتفاق افتاد ... حالا خازن های الکترولیت برد را هم تعویض کرده بودم... گفتم شاید بخاطر esr خازن ها باشد خازن های خودش را برگرداندم سرجایش و خوب نشد... خازن روی خط کلکتور هوریزانتال را تعویض کردم باز هم رفع نشد...
                            تبدیل av به rf هم گرفتم باز هم روی حالت rf و کانال یابی همین وضع بود....
                            میتواند از tda4665 و tda8395 باشد؟ من در هر حال این آی سی ها و به علاوه آی سی جنگل را خرید زدم...
                            اگه داستان این هست احتمالا با تعویض آیسی جانگل مشکل بر طرف شود آیسی جانگل حساس هست mA ها نقش اساسی در این آیسی ایفا می کنند احتمالاً آیسی جانگل آن قسمت مربوط به سینگ سازی تصویر دچار مشکل شده چون با توجه به دیتا شیت باید ولتاژ مد نظر آن داشتیه باشیم و دیتا شیت گفت مثلاً پایه
                            ۱۴ 5v
                            ۱۱ ۳.۳
                            ۱۲ 5v
                            بر فرض پایه ۱۱ و ۱۲ اتصال خورده که نباید میخورد
                            حالا پایه
                            12 2.5v
                            11 3.3v
                            تلویزیون از کار خواهد افتاد بر حسب اینکه پایه ۱۲ پایه مهم مربوط به تصویر بود

دیدگاه

اگه داستان این هست احتمالا با تعویض آیسی جانگل مشکل بر طرف شود آیسی جانگل حساس هست mA ها نقش اساسی در این آیسی ایفا می کنند احتمالاً آیسی جانگل آن قسمت مربوط به سینگ سازی تصویر دچار مشکل شده چون با توجه به دیتا شیت باید ولتاژ مد نظر آن داشتیه باشیم و دیتا شیت گفت مثلاً پایه
                              ۱۴ 5v
                              ۱۱ ۳.۳
                              ۱۲ 5v
                              بر فرض پایه ۱۱ و ۱۲ اتصال خورده که نباید میخورد
                              حالا پایه
                              12 2.5v
                              11 3.3v
                              تلویزیون از کار خواهد افتاد بر حسب اینکه پایه ۱۲ پایه مهم مربوط به تصویر بود
                              درود ..
                              صبحتان بخیر . بله بنده هم احتمال بسیار بالا میدهم از جنگل باشد....
                              tda4665 و tda8395p نقششان چیست؟ چون این دو آی سی را هم خریدم...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X