سلام
من بازم امدم
یه مدت نبودم انجمن چقدر متحول شده ها!
خوب مثل همیشه عرضی نیست جز ملال درد آور نادانی و ناتوانی .
آقا من این تلوزیون هستش که گفتم اینجا ، تلوزیون شهاب رو میگم -که بازش کردم- راستش جرائت نکردم بهش دست بزنم به خاطر اون ، "های ولتاژ" به خاطر همینم تا امروز یه جوری باهاش سر کردیم
اما دیگه حوصله همه رو سر بردم از کیه که گفتم میخوام درستش کنم !
آقا تور رو خدا یکی بیاد به من بگه من چه جوری این "های ولتاژ" تلوزیون رو تخلیه کنم
یه چیز دیگه فقط باید "های ولتاژ" رو تخلیه کنم یا باید خازنای کنارشم تخلیه بشن ؟
سلام
برای اینکه کاملا با هایولتاژ اشنا بشی و بدونی چقدر خطرناکه بهتره یه بار بگیردت :icon_razz:
ولی اگه دلشو نداری کاری که میگم بکن:تلوزیون رو از برق بکش بیرون بعد از چند دقیقه پستونک های ولتاژ رو با انبردست از روی لامپ باز کن و نوکش رو بزن به شاسی دستگاه احتمالا یه جرقه کوچیک مشاهده میشه.البته با دست هم میشه این سوکت رو جدا کرد ولی برای من پیش اومده که به دلیل سوراخ بودن این سوکت... :twisted: وبعدش 5 دقیقه بیحرکت بودم..در مرحله بعد یه سوسماری بردار و یه سرشو بزن به شاسی دستگاه(رادیاتور ترانزیستور قدرت) و سر دیگه رو بزن به سوراخ روی لامپ تصویر که سوکتو ازش جدا کردی یه جرقه دیگه میبینی.حالا این موجود رام شده و میتونی هر کاری خواستی بکنی
برای اینکه کاملا با هایولتاژ اشنا بشی و بدونی چقدر خطرناکه بهتره یه بار بگیردت :icon_razz:
ولی اگه دلشو نداری کاری که میگم بکن:
خداییش نه
میگم شما برای یه همچین کاری چقدر حق و زحمه میگیرد ؟
تلوزیون رو از برق بکش بیرون بعد از چند دقیقه پستونک های ولتاژ رو با انبردست از روی لامپ باز کن و نوکش رو بزن به شاسی دستگاه احتمالا یه جرقه کوچیک مشاهده میشه.
ببخشید ببینید درست متوجه شدم
منظورتون اینه که سر اون پستونک رو یه بار به زنم به شاسی تلوزیون (برای تخلیه خازن کنار های ولتاژ) از کجا باید بفهمم که کاملا تخلیه شده راستی نیازی به مقاومت نیست که تو مسیرش بزارم یه جا دیدم که تو مسییر تخلیه از یه مقاومت استفاده کرده بودند
ر مرحله بعد یه سوسماری بردار و یه سرشو بزن به شاسی دستگاه(رادیاتور ترانزیستور قدرت) و سر دیگه رو بزن به سوراخ روی لامپ تصویر که سوکتو ازش جدا کردی یه جرقه دیگه میبینی
این سری هم یعنی همون شاسی رو این سری وصل کنم به اون سوراخ لامپ تصویر(اینکه همون چیزی شد که شما گفتید، ای بابا چیکار کنیم دیگه اینا همش کار دله!) درسته ؟
خداییش دلش و ندارم اما فکر کنم باید یه باری شکه رو تجربه کنم نه ؟
خداییش نه
میگم شما برای یه همچین کاری چقدر حق و زحمه میگیرد
الان که دیگه خیلی وقته از این چیزا تعمیر نمیکنم ولی اون موقع یه 20 تومنی میگرفتیم...
اگه جرقه نزده احتمالا به خاطر اینه که خیلی وقته تلوزیون خاموش بوده و تخلیه شده...
خازنهای رو برد زیاد ترس ندارن چون بیشتریت ولتاژی که دارن300 هست ولی چون تو محل اتصال پستونک به لامپ یه خازن بزرگ به صورت طبیعی ایجاد میشه که حدود 18 کیلو ولت شارژ داره گفتم سوسماری رو بهش بزنی تا تخلیه بشه
در کل مشکلی نیست کار رو شروع کن
بازم سلام
اساتید عزیز دست همگی تون درد نکنه واقعا دمتون گرممممممم
آقا بالاخره درست شد
فقط با اجازتون مشکلم رو دوباره بگم و بگم چیکار کردیم که درست شد تا یه جمع بندی کلی از تاپیک داشته باشیم .
اشکلات قبل از تعمیر :
1. صدای صوت
2. ایجاد خطوط سفید رنگ در بالای تصویر
3. جمع شدن تصویر از بالا و پایین
4. کشیده شدن تصویر از طرفین
راه حل :
1. این اشکال مربوط به یک خازن 100 میکرو فارد 160 ولت بود که در نزدیکی های ولتاژ قرار داشت به شکلی که به نظرم در اثر نوسانات برق اضافه ولتاژ در دوسر خازن ایجاد شده و باعث باد کردن و نهایت سوراخ شدن خازن شده بود که باعث ایجاد صدا صوت میشد
2. این مشکل هم به نظرم مربوط میشد به خازن 200 میکرو 450 ولت که در کنار آی سی bu508 قرار گرفته و باد کرده بود (به نظرم بازم دلیلش نوسانات برق باشه) با عوض کردن این خازن این مشکل هم بر طرف شد
3. خوب این مشکل همونطور که ازش برمیاد مربوط میشه به طبقه عمودی (vertical)یعنی آیسی KA2131 که با عوض کردن این آیسی این مشکل هم برطرف شد البته به گفته اساتید بهتره خازن های اطرفش رو هم عوض کرد .
4.این مشکل هم بازم همونطور که ازش بر میاد مربوط به طبقه افقی میشه اما این طبقه افقی دو تا آیسی یکی در ورودی و یکی در خروجی داره ، خوب من دیدم که اون خازن 200 میکرو کنار آیسی طبقه خروجی یعنی BU508 قرار گرفته حدس زدم که احتمالا این آیسی باید دچار مشکل شده باشه از همین جهت اونو تعویض کردم و این مشکل هم برطرف شد.
سلام استاد B2 عزیز
توی اون 5 دقیقه تصویر مشکل خاصی نداره اما انگار یه خورده تصویر دوباره از چپ و راست کشیده شده .
بعد از اینکه روشن میشه 5ز دقیقه روشن میمونه و بعد خاموش میمونه و تا تقریبا یک ساعت بعد دیگه روشن نمیشه
اینکه چه اتفاقی میفته راستش نمیدونم میشه بگید دقیقا منظورتون چیه؟
سلام
منظورم اینه که بعد از یه ساعت تلوزیون روشن میشه و دوباره 5 دقیقه کار میکنه؟ به نظرت این مشکل به گرم شدن مربوط میشه؟اکه اره احتمالا لحیم سردی یا ترک توی برد داری.اینکه از شما میپرسم به گرم شدن مربوط میشه یا نه به این دلیله که من اونجا نیستم که تست کنم ببینم به حرارت ربط داره یا نه.
سلام استاد B2 عزیز
راستش هنوز فرصت نشده بازش کنم از اینکه پیگیر هستید واقعا ممنونم
خوب باید یه چیز رو هم بگم شاید مشکل از اون باشه راستش اون BU508 که خریدمش پایه هاش کوچیک بود و به طور کامل از اون ور بورد خارج نمیشد طوری که تقریبا نوک پایه هاش از اون طرف بورد به اندازه شاید یک میل بیرون میزد چون از او نتوستم سوراخ پیچ آی سی به هیت سینک رو بیارم پایین (چیزی دم دستم نبود که باهاش هیت سینک رو سوراخ کنم) رو همین حساب همونجوری بستمش به هیتسینک و اون یه میل رو یه جوری به بورد لحیم کردم حالا به نظزرتون امکان داره مشکل از این باشه از یه طرفم تا قبل از اینکه من تعمیرش کنم همچین مشکلی نداشت پس باید به نظزرتون مشکل رو تو همین لحیم کاریم پیدا کنم ؟
با توجه به ثابت بودن زمان خرابی ، بیشتر به رفتار شارژ و دشارژ یک خازن شبیه است. بعد از خاموش شدن تلویزیون ،خازنهای مشکوک دشارژ بشوند اگر بعدش با فرمان تلویزیون بلافاصله روشن شد مکان خازن معیوب و یا المان معیوب متصل به آن مشخص شده. در ضمن خازن "های ولتاژ" همون بدنه دو جداره لامپ تصویره و روش دشارژش هم زدن یک پیچ گوشتی به سوراخ ورودی لامپ تصویر بهمراه تماس یکدست به عایق پیچ گوشتی و تماس دست دیگه به شاسی به مدت چند ثانیه است . برق گرفتگی "های ولتاژ" خطر جانی نداره ولی با عکس العمل دست امکان شکستن لامپ پرتاب الکترون وجود داره. ظرفیت این خازن زیاد نیست فقط تحمل ولتاژ بالایی داره برای همین به اندازه لامپ تصویر بزرگه.
پس باید به نظزرتون مشکل رو تو همین لحیم کاریم پیدا کنم ؟
به نظرم به جای اینکه با اما و اگر بری جلو ترانزیستور رو باز کن و سه تا سیم به پایه هاش لحیم کن و بعد ببندش سر جاش....اونوقت با خیال راحت کارتو انجام بده
در کل به نظرم اینیکه گفتی میتونه باشه ولی خازن بعیده چون خازنها معمولا با افزایش دما نشتیشون کمتر میشه و بهتر کار میکنن...
نوشته اصلی توسط gtnfs
روش دشارژش هم زدن یک پیچ گوشتی به سوراخ ورودی لامپ تصویر بهمراه تماس یکدست به عایق پیچ گوشتی و تماس دست دیگه به شاسی به مدت چند ثانیه است .
این روش غلطه چون یا اصلا کاری انجام نمیشه(دسته پیچ گوشتی عایقه) یا منجر به شوک میشه.پس تو ولتاژهای بالا از راهنماییهای اشتباه پرهیز کنید
دیدگاه