اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

علم بهتر است یا ثروت؟ (مبحث علمی پولی)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : علم بهتر است یا ثروت؟ (مبحث علمی پولی)

خوب مهندس در کشور های پیشرفته یه تعریف دقیق داره. برای همین سیستم آموزشیشون می دونه انقدر هزینه کنه فلان مقدار برداشت میکنه !وگرنه واقعا دیوانه نیستند که 40 هزار دلار فاند بدن به دانشجو که بره اونجا درس بخونه :mrgreen:! هرچند رشته های وکالت ،اقتصاد و پزشکی به مراتب طرفدارای بیشتری داره.(فقط ببینید چه تعداد وحشتناکی سالانه فارق اتحصیل پزشکی دارند! هر ایرانی رفته اونجا بچشو فرستاده پزشکی خونده!) oo: -البته برای طبابت در آمریکا باید یه امتحان بدید تا مجوز طبابت بدن بهتون.
    در هر صورت مهندسی یکی از سختترین و با کلاسترین و پولسازترین تخصص های دنیاست .که تو ایران سخت ترینش نصیب برق شده؛با کلاسترینش نصیب صنایع (مدریت ! ) شده oo:؛ پولسازترینش هم نصیب مهندسی دلالی شده! :NO:

فعلا دانشگاه به فکر ساخت ساختمون های nطبقه سنگ گرانیت و مرمره! و دانشجوی دکتری اش باید از دست زدن به یه برد بترسه خدایی نکرده خراب نشه! :eek: (عین واقعیته-بدون هیچ کم و زیادی!)
    ولی پول خداییش خوب میشه در اورد فقط باید مزه ی دهن مردم ایران رو بدونید :mrgreen:
    من یکی که به عشق پول موندم وگرنه میرفتم عین 13-14 نفر (شایدم بشتر)از هم دوره ایام. :read:

Gracias A La Vida
    [glow=red,2,300]ساخت فرز CNC[/glow]
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=56308.0
    http://up9.iranblog.com/images/4xd21f8vemt8g46011fx.jpg
    زمین سفت است و آب شلست و هوا نرم است و همه چیز عالیست در این حوالی...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MortezaMir
      سلام
      اگه دنبال این هستین که پول در آوردن از راه علمی رو با پول در آوردن از راه های دیگه مقایسه کنین oo:
      زهی خیال باطل که بشه از راه علم پول در آورد
      به نظر من یک انسان تحصیل کرده و با دید وسیع خیلی بهتر می تونه پول در بیاره تا یک آدمی که از ته چاه داره به دنیا نگاه می کنه ...
      دست هایی که کمک میکنند از دست هایی که دعا میکنند مقدس ترند....کوروش کبیر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amintlk
        به نظر من یک انسان تحصیل کرده و با دید وسیع خیلی بهتر می تونه پول در بیاره تا یک آدمی که از ته چاه داره به دنیا نگاه می کنه ...
        مرحوم زاکانی ( عبید خودمون :biggrin چند صد سال پیش جواب این بیان را داده است، نقل قول مستقیم از ایشان می کنم :

رو مسخرگی پیشه کن و مطربی آموز
        خواهی که شود بخت تو فرخنده و پیروز
        خواهی که شود عید سعیدت همه نوروز
        خواهی که شود طالع تو شمع شب افروز
        خواهی که رسد خلعت و انعام به هر روز

رو مسخرگی پیشه کن و مطربی آموز
        امروز به جز مسخره رندان نپسندند
        علم و هنر و فضل بزرگان نپسندند
        ادراک و کمالات به تهران نپسندند
        جز مسخره در مجلس اعیان نپسندند

عزیز این یک تیکه از این شعر زیبا هست.
        برای کاری در حوزه اربعین نیاز به نیروی داوطلب هستیم.
        http://hosseinwalkingday.com

دیدگاه

ملت ما هم دقیقا همین کارا رو کردن که الان وضعمون اینه ... به قول یک تاریخ نویس : 100 سال پیش وقتی شاهان قاجار رو تختشون لم داده بودن و داشتن با بچه هاشون بازی می کردند ... اروپایی ها و امریکایی ها داشتن زیر زمین واسه مترو هاشون تونل می کندند .. .. بهتره از بحث خارج نشیم دیگه
          ما زنده به آنیم که آرام نگیریم - موجیم که آسودگی ما عدم ماست... شاید این درست باشه که الان از راه علم مخصوصا الکترونیک نشه براحتی پول در آورد ولی این دلیل نمی شه ما سعی مونو نکنیم
          دست هایی که کمک میکنند از دست هایی که دعا میکنند مقدس ترند....کوروش کبیر

دیدگاه

حس میکنم یه جوارایی کار ما الکترونیکی ها کار نیست یه جور عشقه
            خودمونیم چند تا برد واسه پول در آوردن ساختین ؟
            چند تا پروژه برا دلتون انجام دادین ؟
            چند بار عزمتون رو جزم کردین دیگه کاری که توش پول نباشه انجام نمیدم وسط پروژه بعدی ذلتون کشید به یه کار دیگه ؟
            هر وقت میرین جمهوری تو امجد و توکل چقدر وسایل و سنسور و آی سی و ماژول جدید میخرین ؟ چقدر براتون پولساز بوده ؟

چقدر در مزد گرفتن شجاع هستین موقع پول گرفتن چه عواملی رو در نظر میگیرین ؟ احتمالا آخر هم کمترین قیمت ممکن رو میگین طرف هم کلی چونه میزنه شما هم کوتاه میاین .

دیدگاه

این سوال که علم بهتره یا ثروت را می شد این طور مطرح کرد که اگه غول چراغ جادو اینجا بود و یکی از این دوتا رو بهت میداد کدوم رو انتخاب میکردی؟
              یا میشد این طور مطرح کرد که در جامعه ی فعلی ما دنبال پول رفتن بهتره یا علم؟
              جواب سوال اول رو همین قدر بدم که پولی که از تحصیل حاصل نشه هیچ ارزشی نداره.حقیقت اینه که ممکنه پول بدون هیچ زحمتی حاصل بشه ولی در مورد علم همچین چیزی وجود نداره.
              جواب سوال دوم رو باید از دو منظر حقیقت و واقعیت بررسی کرد.از منظر حقیقت هیچ چیزی یارای تقابل با عشق(مثلا عاشق علم بودن) رو نداره ولی واقعیت میگه که گشنه نشدی تا عاشقی از کلت بپره.هر کسی در جامعه ی امروز ما قید پول رو بزنه معلومه که تا حالا نفسش از جای گرم بلند میشده!ملاک تشخص و انسانیت در جامعه ی امروز ما پوله!یک واقعیت مسلم!
              ولی علم و پول در حقیقت ماهیت متفاوتی دارن.علم برای انسان یک ارزش و هدف تلقی میشه ولی پول اگه از حد وسیله بودن بالاتر بیاد باید دور انسان بودن رو خط کشید.
              برای تحصیل علم هم اسبابی لازمه و یکی از اونا پوله.یک مشکلی که خیلی ها مخصوصا بچههای فنی باهاش مواجه اند اینه که برای عملی کردن فکرشون و در واقع به بار نشاندن علمشون پول کافی ندارن. افرادی که در اطراف من بودن و از این مشکل گلایه میکردن دو نوع بودن:یه دسته بودن که اولا حتی فکری در سرشون نبود که بخوان عملی کنن و در حد خیال و آرزو بود مثلا میخوام چنین دستگاهی بسازم که نه جزئیاتش مشخص بود و نه کلیاتش!جالب اینه که همه جا هم گله و شکایت میکردن!این جور افراد مشکلشون تنها پول نیست.نوع دوم افرادی بودن که میدونستن میخوان چیکار کنن ولی تنها مشکلشون پول بود.ولی اونچه که من دیدم اونا میخواستن همه چی رو با هم داشته باشن.مثلا در یه مورد طرف خرج تیپ و کلاسش بالا بود!یا مثلا در شان خودش نمیدید که بیاد بره یه جایی در حد و شان یه مهندس! نیست کار کنه.
              یه عده هم هستند که با هر مکافاتی و از زیر سنگ هم شده کاری رو صورت میدن ولی بعد میان میبینن که چنین طرحی بازار خاصی نداره یا در تولید انبوهش مشکل داره و ... اونچه که مسلمه اینه که اینها تحلیل درستی از ابعاد کلی طرحشون نداشتن.یه داستانی هست که میگه یک مربی حیوانات تصمیم میگیره که به شتر عقب عقب راه رفتن رو یاد بده چون هیچ شتری نمیتونه اینکار رو انجام بده و این کار برای قوم شتر یه تجربه ی جدیدیه!خلاصه با کلی صرف وقت و هزینه بالاخره موفق میشه و قرار میشه در یک سیرک به نمایش در بیاد.صاحب سیرک با کلی تبلیغات که قراره کار خارق العاده و جدیدی در سیرکش انجام بشه کلی آدم رو جمع میکنه. وقتی نوبت به نمایش اتفاق خارقالعاده میوفته ملت منتظر و ملتهب میبینن که یه شتر داره عقب عقب راه میره.مسلما یه فرد عادی که اینکار هیچ جنبه ای از اعجاز براش نداره با خودش میگه خوب که چی!
              وضعیت خیلی از آدما نه تنها محققان و ..همینطوره.طرف هشت سال بکوب درس میخونه و خ... میزنه با فوق لیسانس دکترا با کلی امید میاد بیرون. وقتی با واقعیت مواجه میشه جوابی که میشنوه همون "خوب که چی" بیشتر نیست!
              اوچه که من بعنوان اصل زندگیم واقعا درک کردم هم برام حجت عینی داشته و هم حجت شرعی و هم تجربه ی شخصی و هم شهود قلبی همون جمله ی معروف "غیر ممکن غیر ممکنه" است و اونچه که واقعا ادما رو محدود کرده بنظر من عقایدشون و سطح توقعشون از خودشونه !
              اونچه که لااقل عقل من از احساسم قبول نمیکنه همون نتونستنه و برای دیگران هم همینطورم.بهانه ی نداشتن پول برای انجام یه طرح برای من غیرقابل قبوله چون افراد زیادی با شرایط به مراتب فجیعتر تونستن همه کار بکنن و اینا همون طور که گفتم برای ما نشانه! و دلیل هستند.اگه پول نداری پول دربیار حتی شده کارگری کنی!
              نکته دومی اینه که پول در اوردن از علم هیچ اشکالی نداره ولی اگه بخاطر پول دنبال علم باشی امکان نداره علم بدست نمیاری همون میشی استاد دانشگاه!
              البته بازم باید برای بحث دقیقتر باید علم رو تعریف کرد.خلاصه علم یه ارزشه و هیچ ارزشی با پول یا برای پول بدست نمیاد مگه اینکه تعریفشو عوض کنیم.

دیدگاه

سلام دوستان

حساب علم را از سواد جدا کنید

اگر کوهی از پول هم بدهید علم را نمی توان بدست آورد

دیدگاه

اگه دنبال این هستین که پول در آوردن از راه علمی رو با پول در آوردن از راه های دیگه مقایسه کنین
                  زهی خیال باطل که بشه از راه علم پول در آورد
                  خب همونطور که دوستان گفتند تو ایران علم به معنای واقعیش وجود نداره. همون اسمش رو بزاریم سواد بهتره. منظور من پول درآوردن از همین سواد هست و نمیخوام با پول درآوردن از راههای دیگه مقایسه اش کنم. (البته تو ایران اینطوریه وگرنه تو خیلی از کشورها عمده شرکت هایی که تو زمینه فناوری کار می کنن الان رو بورس هستند و کمترین آسیب رو از بحران اقتصاد جهانی خورده اند)
                  افرادی رو میشناسم که واقعا از لحاظ علمی واقعا خیلی کارشون درسته و برق رو خوردن و از این راه هم پول درمیارن خفن. کنترل چند تا نیروگاه و یه سری طرحهای ملی دیگه دستشونه. اما همچین کار جدیدی هم نمیکنن. بیشتر چون کسی تو این زمینه ها وارد نشده الان اینا دارن پادشاهی می کنن وگرنه گفتم که همچین کار خاص و جدیدی که بدرد کشور بخوره نمیکنن. در واقع این دسته از افراد میدونستن که اگه میرفتن خارج اونجا حرفی برای گفتن نداشتن و کار درست رو کردن که بمونن اینجا و پادشاهی کنن.

من یکی که به عشق پول موندم وگرنه میرفتم عین 13-14 نفر (شایدم بشتر)از هم دوره ایام.
                  خب در این مورد هم گفتم که به نظر من مهم اینه که آدم کاری که دوست داره رو انجام بده. اگه شما فقط به خاطر پول تو ایران موندی و وعلاقه ای بهش نداری به نظر من زیاد جالب نیست. مگه اینکه از راهی که بهش علاقه داری یعنی همین الکترونیک داری پول در میاری که فکر کنم همین طور باشه. بازم موندن جالب نیست اگه میتونی بری. بکن برو !!
                  شما اگه کارت درست باشه تو خارج هم میتونی پول دربیاری.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali norbakhsh
                    سلام دوستان

حساب علم را از سواد جدا کنید

اگر کوهی از پول هم بدهید علم را نمی توان بدست آورد
                    پس این دول استعمارگر چه غلطی می کنن؟ پول میدن و مغز می خرن تا تولید علم کنن.
                    ...............................................

آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است
                    Ctrl+C , Ctrl+V
                    .................................................. ....

دیدگاه

مشکل اینآ‌جاست که مسئولین نمیآ‌خوان قبول کنن ما عقب افتاده هستیم
                      علم در نظر اون ها یعنی فقط علمی که به درد صنایع نظامیآ‌بخوره
                      افتخار این آقایون ایران خودرو و امثالش هست!!
                      هر نماینده،رئیس جمهور و ... تو پایان دورهآ‌ش با افتخار میآ‌گه در زمان من فلان عدد اختراع صورت گرفته(نمیآ‌گه از چند تاش حمایت کردم)
                      برای حمایت شدن هم باید تو هزار خراب شده ، از بسیج و سپاه تا مراکز سیاسی عضو باشی، تا هواتو داشته باشن

نکته دوم اینهآ‌که متاسفانه تو ایران روحیه دلالیآ‌گری به همه جا سرایت کرده، به همین استادآ‌های دانشگاه نگاه کنید،همشون به دانشگاه و مدرک به چشم پول نگاه میآ‌کنن،(وقت و تلاش در ازای مدرک، مدرک و سطح علمی در ازای پول) این جا کسی دلش به حال مملکت نمیآ‌سوزه
                      نکته آخر این که :
                      علم و ثروت خوبه ولی وقتیآ‌که فرهنگ و شعور هم همراهش باشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط کوتلاس

پس این دول استعمارگر چه غلطی می کنن؟ پول میدن و مغز می خرن تا تولید علم کنن.
                        سلام دوست خوبم

اون علم نیست
                        علم نه خریده میشه و نه فروخته

نمی دونم چه تعریفی از علم بکنم مغزم قادر به درک
                        فقط می توانم مثال مولانا بزنم بعد از دیدن شمس

دیدگاه

خوب در حقیقت نمیشه انقدرا هم علم رو بالا برد.
                          چیزهای دیگه ای هم هست که میتونند همین مرتبه رو داشته باشند مخصوصا هنرهای واقعی( نه ریسه رفتن تو فیلم های چرند ایرانی و یا نوازندهای بی سواد از خود راضی که با پارتی استاد شدن تو این موسسات!) و یا کاری که یه ورزشکار حرفه ای انجام میده.
                          اینا رو گفتم چون وقتی به انگلیسی این موضوع رو (یعنی علم بهتر است یا ثروت) سرچ کردم با کمال تعجب دیدم تو خارج بحث بر سر این نیست و اونا میگند:(سلامتی با ارزش تر است یا ثروت)!!!! oo:

در هر صورت من یکی به علم فقط به عنوان در درجه اول کسب یه پول حسابی و در درجه دوم سرگرمی و احساس تاثیرگذاری (یعنی شلغم نبودن) نگاه می کنم و دنبالشم. اگر تو هنر پول بود الان اون رو ادامه میدادم .میدونم مهم نیست اما من قبل از یاد گیری الفبا, موسیقی رو شروع کردم(یا شروع داده شدم!چون 6 سالگی که من تصمیم نمی گرفتم!)
                          در هر صورت این یه شانس بزرگه که بچه های مهندسی دارند که ساخت یه دستگاه درست حسابی هرگز اتفاقی و با پارتی انجام نمیشه!!!

در حالی که تو هنر هایی مثل موسیقی و احتمالا چیز های دیگه یه احمق هم که طرف باشه با پارتی میشه استاد! و تو اگه بابات فلان کسک نباشه (سا****اس با گیتار بزنی یا هایدن رو با پیانو بزنی یا هر کوفت دیگه ای رو) بازم به هیچ جا نمیرسی !اما خوشبختانه تو مهندسی برق راه هست.

هرچند بازم یه سری آدم هستند که با امکانات بیشتر دارند خیلی بیشتر از لیاقت و کارشون پول گیر میارند اما این یه قانونه. و آدم های زیادی بودند از صفر به همه جا رسیدند. :read:
                          وای چقدر موعضه کردم :mrgreen:

در هر صورت اینها همشون وسیله هستند. علم و هنر و ورزش و سرگرمی و ... همشون یه وسیله باید باشند واسه احساس راحتی و لذت بردن و به دست اوردن اونچیزهایی که آدم می خواد وگرنه اینا هدف نیستند. آدم باید در درجه اول به خودش کمک کنه . 4روز زندگی رو دریابید. :rolleyes:
                          Gracias A La Vida

دیدگاه

فکر می کنم ماهیت این تاپیک ، حکایت این تاپیک رو داره:

ماشین با کار دائم(تولید برق)

که خیلی هم بحث شده آخرش هم جواب معلومه ولی هیچ کی راضی نمیشه از بحث.
                            البته اگه جواب معلوم باشه که دیگه راضی شدنی مطرح نیست.

انجمن طراحی مدارهای مایکرویو(فرکانس بالا)(http://www.eca.ir/forum2/index.php?board=283.0)
                            انجمن شبکه های عصبی(http://www.eca.ir/forum2/index.php?board=207.0)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر حسین وزیری
                              فکر می کنم ماهیت این تاپیک ، حکایت این تاپیک رو داره:

ماشین با کار دائم(تولید برق)

که خیلی هم بحث شده آخرش هم جواب معلومه ولی هیچ کی راضی نمیشه از بحث.
                              البته اگه جواب معلوم باشه که دیگه راضی شدنی مطرح نیست.
                              ))اون تاپیک که واقعا واسه سرگرمی چیزه جالبی بود.
                              این تاپیک هم من زدم ببینیم نظر هرکی چیه وگرنه اینجا همه می تونند برند بالا منبر از جمله خودم :mrgreen: مطمعنا ماهیت اینجور بحث ها چیزی نیست که ثابت بشه یا رد بشه. هرکی یه چیزی واسش مهمه اما ایجور که معلومه یه چیز خیلی بیشتر مهمتره :read:
                              Gracias A La Vida

دیدگاه

سلام دوست خوبم

اون علم نیست
                                علم نه خریده میشه و نه فروخته

نمی دونم چه تعریفی از علم بکنم مغزم قادر به درک
                                فقط می توانم مثال مولانا بزنم بعد از دیدن شمس
                                پس علم چیه ؟ اینطور که شما مثال زدید منظورتون علم الهی هست نه علم اکتسابی. در اون صورت بحث فلسفی میشه و من هم سر در نمیارم.
                                به هر حال با علم خالی و محض، به آدم نون نمیدن. سعدی 700 سال پیش اینو فهمیده و گفته : عالم بی عمل به چه ماند ؟ به زنبور بی عسل. علم باید کاربردی باشه.
                                ...............................................

آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است
                                Ctrl+C , Ctrl+V
                                .................................................. ....

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X