اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک در کنترل سرعت موتور یونیورسال موتور لباسشویی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کمک در کنترل سرعت موتور یونیورسال موتور لباسشویی

با سلام
    یه لباسشویی با موتور یونیورسال داریم که برد منترلش سوخته . الان بنده قصد دارم موتور رو با یه برد ساداده که بامیکرو میسازم کنترل کنم وبرنامه شستشو رو خودم بنویسم .میخوام موتور سه دو تا دور داشته باشه دور بالا برای خشک کن ودور میانی برای شستشوی میانی همین . ولی نمیدونم این موتور رو که وقتی میزنم به برق مثل هواپیما اوج میگیره رو چطور کنترل کنم که قدرتشم کم نشه ،موتور هم آسیب نبینه . اینم بگم من نمیخوام دائم با میکرو سرعتشو بسنجم می خوام با یه مدار دوتا سرعت ثابت داشته باشم همین ،کند وتند . ممنون میشم کمکم کنید.​
    Caption
    معلولیت محدودیت نیست

آنکس که عاجز از خلق لحظه هاست، معلول است. نه من...روح بلند آدمیت فراتر از هر معلولیتی است.

نوشته اصلی توسط mahdi210 نمایش پست ها
    با سلام
    یه لباسشویی با موتور یونیورسال داریم که برد منترلش سوخته . الان بنده قصد دارم موتور رو با یه برد ساداده که بامیکرو میسازم کنترل کنم وبرنامه شستشو رو خودم بنویسم .میخوام موتور سه دو تا دور داشته باشه دور بالا برای خشک کن ودور میانی برای شستشوی میانی همین . ولی نمیدونم این موتور رو که وقتی میزنم به برق مثل هواپیما اوج میگیره رو چطور کنترل کنم که قدرتشم کم نشه ،موتور هم آسیب نبینه . اینم بگم من نمیخوام دائم با میکرو سرعتشو بسنجم می خوام با یه مدار دوتا سرعت ثابت داشته باشم همین ،کند وتند . ممنون میشم کمکم کنید.​
    Caption
    سلام موتور یونیورسال رو میشه با دیمر دورش رو کم و زیاد کرد پس باید یک دیمر داشته باشی که زاویه آتش اون با میکرو کنترلر بشه و زوایای آتش مناسبی رو که می خواهی رو از طریق میکرو به مدار قدرت اعمال کنی
    قصه زندگی همیشه با مدادی که ما دوست داریم نوشته نمی شه .....

دیدگاه

یعنی دیمر رو به جای استفاده از ولوم ،از میکرو و با استفاده از سنسور دور موتور روی موتور استفاده کنم؟ آیا جواب میده؟ توان دیمر چقدر باید باشه؟در بارهای بالا زمانی که مخزن پر لباس وآب هست مشکلی پیش نمیاد؟ یعنی توان چرخاندن رو خواهد داشت؟. ( رشتم الکترونیک نیست ولی از قدیم با این انجمن تونستم میکرو هم در حدخودم یاد بگیرم واستفاده کنم)ببخشید که پارانتز باز کردم خواستم سطح آشناییم با الکترونیک رو بدانید ودر اون سطح راهنمایی بفرمایید .الان چیزی که فکر میکنم اینه : موتور در پشتش یه سنسور داره وقتی موتور با بار زیاد (حداکثر لباس وآب) میخواد بچرخه ولی اگر دیمر ثابت باشه توان چرخاندن موتور رو شاید نداشته باشه واینجا میکرو با کمک سنسور دور موتور میفهمه که باید ولوم دیمر رو کم کنه تا برق زیادی وارد موتور بشه تا موتور با شدت بالا شروع به چرخش کنه ووقتی سنسور فهمید دور موتور زباد شده میکرو ولوم دیمر رو بیاره بالا تا جریان بیاد پایین و این چرخه همینطور ادامه پیدا کنه تا سرعت دلخواه ایجاد بشه . آیا چیزی که در ذهنم هست درسته ؟؟؟ در حد تئوری
      جدیدترین ویرایش توسط mahdi210; ۲۱:۴۸ ۱۴۰۴/۰۹/۰۵.
      معلولیت محدودیت نیست

آنکس که عاجز از خلق لحظه هاست، معلول است. نه من...روح بلند آدمیت فراتر از هر معلولیتی است.

دیدگاه

درود.
        اگر رشتتون این نیست کارتون خیلی سخت میشه.

[مثل این میمونه که به یک دکتر بگید از راه دور بهتون یاد بده یک بیمار رو عمل قلب کنید!!!]

لباسشویی فقط کنترل موتور با میکرو خالی نیست.کلی الگوریتم و کد باید بنویسید تا درست عمل کند.

کلی وقت و انرژی و هزینه ازتون میگیره و باز هم شاید اون چیزی که میخواید درست در نمیاد.

پیشنهاد میکنم یک برد همه کاره لباسشویی بخرید که اماده هست السیدی داره کلی برنامه شستشو داره و حاضر و آماده هست.

لینک برد لباسشویی
        ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

ممنون از راهنمایی تون اون برد همه کاره هم دیدم من این کارو برای پر کردن اوقات فراغتم میکنم چون زیاد اهل فیلم دیدن و گردش نیستم سرمو اینطوری گرم میکنم واز سختیش اصلا نمیترسم و از هرمرحله کار چیزهای تازه یاد میگیرم البته با کمک دوستان انجمن مثل اساتیدی مثل شما . ممنون میشم در این مورد راهنمایی بفرمایید ببینم چیزی که تو ذهنمه درسته یا اشتباه فکر کردم (((الان چیزی که فکر میکنم اینه : موتور در پشتش یه سنسور داره وقتی موتور با بار زیاد (حداکثر لباس وآب) میخواد بچرخه ولی اگر دیمر ثابت باشه توان چرخاندن موتور رو شاید نداشته باشه واینجا میکرو با کمک سنسور دور موتور میفهمه که باید ولوم دیمر رو کم کنه تا برق زیادی وارد موتور بشه تا موتور با شدت بالا شروع به چرخش کنه ووقتی سنسور فهمید دور موتور زباد شده میکرو ولوم دیمر رو بیاره بالا تا جریان بیاد پایین و این چرخه همینطور ادامه پیدا کنه تا سرعت دلخواه ایجاد بشه . آیا چیزی که در ذهنم هست درسته ؟؟؟ در حد تئوری)))
          معلولیت محدودیت نیست

دیدگاه

درود
            اگر با برنامه نویسی میکروکنترلرها آشنایی دارید باید برنامه ای بنویسید و با PWM دور موتور و چپ گرد، راست گرد آنرا کنترل کنید (کاری که در بورد اصلی ماشین لباسشویی انجام میشود) البته بجز PWM باید درایور این موتور را هم با ماسفت یا IGBT بسازید. راه اصلی کنترل دور موتورهای یونیورسال PWM است نه دیمر. برای پیدا کردن دور موتور هم از یک سنسور اثر هال که روی بدنه موتور و یک آهنربای نئودیوم که روی شفت موتور قرار میگیرد میتوانید استفاده نمایید (از سنسور IR بصورت فرستنده و گیرنده هم میتوانید استفاده کنید) پالسهایی که سنسور اثر هال تولید میکند توسط میکرو خوانده شده و دور آن محاسبه میگردد ودر نهایت در برنامه از آن بعنوان کارکرد موتور در حالت عادی یا حالت خشک کن (سانتریفیوژ) استفاده کنیدخلاصه کار زیاد پیچیده ای نیست ولی خب زمان بر هست.
            راه دیگر آنستکه یا بورد را تعمیر کنید یا دسته دوم آنرا از اوراق فروشی ها تهیه نمایید.

دیدگاه

بسیار عالی.
              موتور های یونیورسال هم میشود از طریق ac با ترایاک کنترل کرد.مثل بردهای لباسشویی و ...

هم میشود از روش دیسی با ماسفت و ایجیبیتی کنترل کرد مثل بردهای تردمیل و ...

موتور های یونیورسال لباسشویی عموما با یک ترایاک مثلا bta16 کنترل میشود و ۲ عدد رله.
              ۱ رله چپگرد راستگرد
              یک رله دور کند و تند.

پشت موتور هم یک قطعه هست به اسم تاکومتر.
              یک سیمپیچ هست و یک اهنربا.
              یک ولتاژ تولید میکند که میرود داخل یک سری مدارات و تبدیل میشود به یک سیگنال مربعی

Click image for larger version  Name:	screenshot_20251128_145138_youtube_sp65.jpg Views:	0 Size:	40.1 کیلو بایت ID:	1161035

میکروکنترلر با انداره گیری فرکانس این پالس مربعی به سرعت موتور پی میبرد.

اگر بازم اشتباه گفتم دوستان تصحیح کنند.
              داخل یوتیوب هم ویدیو تاکومتر هست که روی اسیلوسکوپ نشون میده موج را
              جدیدترین ویرایش توسط majidmalvandi; ۱۵:۱۵ ۱۴۰۴/۰۹/۰۷.
              ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

موتور رو به باری که مد نظرتونه اونو بچرخونه متصل بکنید بعد روشن بکنید.
                موتور یونیورسال بدون بار دورش بسیار بالا میره. بار بیاد روش دور موتور هم کم میشه.
                برای دور بالا احتمالا با اتصال مستقیم به برق و برای دور پایین اگر یک دیود با برق سری بکنید به نتیجه دلخواهتون برسید.
                اگر کنترل دور برای بیش از دو نقطه میخواید دیمر بسازید و در یه زاویه اتش متفاوت راه اندازی بکنید.
                مدارات دیمر چه میکروپروسسوری و چه غیر میکروپروسسوری توی اینترنت موجوده. اگر توان پیاده سازی دیمر رو ندارید پیشنهاد میکنم از مسائل ساده تر شروع به یادگیری بکنید.
                حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
                به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

موتور لباسشویی ۲ دور هست.
                  یعنی دوتا سیم خروجی از سیمپیچ استاتورش اومده بیرون.
                  یک سیمپیچ دور کند.
                  یک سیمپیچ دور تند.
                  سرعت هر سیمپیچ با کنترل زاویه اتش میتونی کنترل کنی
                  و استارت نرم
                  جدیدترین ویرایش توسط majidmalvandi; ۱۰:۲۵ ۱۴۰۴/۰۹/۰۸.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi210 نمایش پست ها
                    با سلام
                    Caption
                    با سلام،
                    کاری که میخوایید انجام بدید در نوع خودش جالبه.
                    اول اینکه بهترین روش کنترل دور ، استفاده از ترایاک و کنترل زاویه آتش هست.
                    این موتور ها تا جایی که یادمه حدود 650 وات مصرف دارن ، ولی محض احتیاط ( بخاطر جریان لحظه راه اندازی ) بهتره از ترایاک 16 یا 24 آمپری استفاده کنید.
                    و البته خروجی مدار دیمر هم باید پل دیود 20 آمپری بذارید ، چون روی برد فابریکی لباسشویی ، خروجی دیمر DC میشه و بعد به موتور اعمال میشه.
                    هر بار که میخوایید موتور رو روشن کنید ، باید با سافت استارت ، دور موتور رو تدریجی ( طی 1-2 ثانیه ) بالا ببرید تا به موتور شوک فیزیکی وارد نشه.
                    اما همونطور که دیگر دوستان گفتن ، در صورتی که دیگ لباسشویی بدون بار باشه سرعت بیشتری نسبت به حالت تحت بار داره.
                    به همین خاطر استفاده از سنسور دور موتور ( تاکومتر ) الزامی هست.
                    اگر داخل حلقه while میکروکنترلر علاوه بر کنترل دور موتور قراره کار هایی مثل نمایش اطلاعات روی LCD و کنترل شیر برقی ها و... قراره انجام بشه ، لازمه از الگوریتم PID برای کنترل دور موتور استفاده بشه تا جلوی دل دل زدن سرعت موتور گرفته بشه.

دیدگاه

ممنون دوستان لطف کردین وقت گذاشتین خدا خیرتون بده
                      معلولیت محدودیت نیست

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X