اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دو فاز برق ؟!

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

دو فاز برق ؟!

سلام دوستان، یه سوال درباره برق ورودی ساختمون دارم.
    تابلو قدیمیه و ۶ تا فیوز فشنگی داره. سه تا شینه بالایی رو از چپ ۱، ۲ و ۳ در نظر گرفتم و شینه پایین هم نوله.

ولتاژها رو با مولتی‌متر گرفتم:

شینه ۱ به نول: 215 ولت
    شینه ۲ به نول: 216 ولت
    شینه ۳ به نول: 218 ولت
    بین شینه ۱ و ۲: تقریباً 0 ولت
    بین شینه ۱ و ۳: 379 ولت
    بین شینه ۲ و ۳: 378 ولت

وقتی برق رو کامل قطع کردم، بین شینه ۱ و ۲ تست بوق هم گرفتم و بوق می‌زد.

برداشت من اینه که شینه ۱ و ۲ عملاً یه فاز هستن و شینه ۳ یه فاز دیگه‌ست، یعنی انگار دو فاز + نول وارد این تابلو شده.
    به نظرتون اندازه‌گیریم درسته؟ این نوع انشعاب عادیه یا باید بررسی بشه که سیم‌بندی اشتباهه یا انشعاب غیرمعمول/اشکال از اداره برق وجود داره؟​

نوشته اصلی توسط ahooraxx نمایش پست ها
    سلام دوستان، یه سوال درباره برق ورودی ساختمون دارم.
    تابلو قدیمیه و ۶ تا فیوز فشنگی داره. سه تا شینه بالایی رو از چپ ۱، ۲ و ۳ در نظر گرفتم و شینه پایین هم نوله.

ولتاژها رو با مولتی‌متر گرفتم:

شینه ۱ به نول: 215 ولت
    شینه ۲ به نول: 216 ولت
    شینه ۳ به نول: 218 ولت
    بین شینه ۱ و ۲: تقریباً 0 ولت
    بین شینه ۱ و ۳: 379 ولت
    بین شینه ۲ و ۳: 378 ولت

وقتی برق رو کامل قطع کردم، بین شینه ۱ و ۲ تست بوق هم گرفتم و بوق می‌زد.

برداشت من اینه که شینه ۱ و ۲ عملاً یه فاز هستن و شینه ۳ یه فاز دیگه‌ست، یعنی انگار دو فاز + نول وارد این تابلو شده.
    به نظرتون اندازه‌گیریم درسته؟ این نوع انشعاب عادیه یا باید بررسی بشه که سیم‌بندی اشتباهه یا انشعاب غیرمعمول/اشکال از اداره برق وجود داره؟​
    با سلام و احترام
    با توجه به انداره گیری هاتون نتیجه ایی که گرفتید درسته. دو فاز وارد خانه شما شده و پخش شده بین واحدها.
    احتمالا در آن زمان سازنده درخواست سه فاز نکرده چون نیاز نداشته.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها

با سلام و احترام
      با توجه به انداره گیری هاتون نتیجه ایی که گرفتید درسته. دو فاز وارد خانه شما شده و پخش شده بین واحدها.
      احتمالا در آن زمان سازنده درخواست سه فاز نکرده چون نیاز نداشته.
      خیلی ممنون از پاسختون. خونه قدیمی هست پس احتمالا بعید نیست. ولی امکانش نیست فاز سوم مستقیم از جایی دیگر اومده باشه و به جای دیگر رفته باشه ؟ مثلا برای مشاعات خاصی.
      و این که این کار از لحاظ فشار روی سیم ها و فاز مشکل ایجاد نمیکنه ؟ چون بعدا ممکن نیست اتش سوزی رخ بده؟
      و مگه همیشه خونه ها 3 فاز یا تکفاز نیستن؟
      جدیدترین ویرایش توسط ahooraxx; ۰۱:۰۸ ۱۴۰۵/۰۶/۰۸.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahooraxx نمایش پست ها

خیلی ممنون از پاسختون. خونه قدیمی هست پس احتمالا بعید نیست. ولی امکانش نیست فاز سوم مستقیم از جایی دیگر اومده باشه و به جای دیگر رفته باشه ؟ مثلا برای مشاعات خاصی.
        و این که این کار از لحاظ فشار روی سیم ها و فاز مشکل ایجاد نمیکنه ؟ چون بعدا ممکن نیست اتش سوزی رخ بده؟
        و مگه همیشه خونه ها 3 فاز یا تکفاز نیستن؟
        با سلام
        در ایران معمولا برق ساختمان، از طریق تیر برق نزدیک ساختمان با یک کابل وارد جعبه برق ورودی میشه. در ساختمانهای جدید سه فاز وارد میشه و همانجا اداره برق یک کلید قطع و وصل سه فاز در ورودی برق ساختمان میگذارد. برق ورودی بنا بر درخواست سازنده به تعداد مورد نیاز کنتور تک فاز و یا سه فاز وصل میشود. امروزه به دلیل استفاده از اسانسور و پمپهای اب سه فاز معمولا برای مشاعات کنتور سه فاز درخواست میدهند و برای واحدها هم کنتور تکفاز.
        اینکه در ساختمان شما سه فاز نیامده (در صورتیکه تابلویی که شما اندازه گیری نمودید تابلوی اصلی ورودی باشد) شاید دلیلش اینه که مصرف کننده سه فاز نداشته اید. برای واحدها هم آمدن تنها دو فاز در ساختمان مشکلی برای برق واحدها ایجاد نمیکنه. در حالت کلی اداره برق سعی میکنه در هر ترانس‌ بصورت متناسب برق را به روی سه فاز پخش کنه تا تعادل بارها روی هر سه فاز برقرار بشه.

دیدگاه

درود.
          کنتور شما سه فاز هست یا ۳ تا کنتور تکفاز دارید ؟
          خونتون ویلایی هست یا اپارتمان ؟

اگه ویلایی چند متر ؟
          اگه اپارتمان چند واحد ؟

جدیدترین ویرایش توسط majidmalvandi; ۰۰:۰۰ ۱۴۰۵/۰۶/۱۰.
          ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X