اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

معرفی تکنولوژی الکتروفلو ، تنها دستگاه بهینه ساز کیفیت برق.

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : معرفی تکنولوژی الکتروفلو ، تنها دستگاه بهینه ساز کیفیت برق.

نوشته اصلی توسط Ultra_Penic
    جناب رضایی یک دوستی برای اینکه محاسباتشون رند بشه و مثالی رو بزنند این مقدار جریان رو گفتند. من موندم شما چرا به جای اینکه اصل موضوع رو بخونید به فرعیات خیلی اهمیت میدید؟ :surprised:
    فکر نمیآ‌کنم تبدیل 40 به 400 باعث رند شدن چیزی بشه!
    چه خوبه مثال هایی که زده میشه به واقعیت نزدیک باشه تا برای تازهآ‌وارد ها باعث سوال نشه!
    تا این جای کار نتیجه گرفتیم تو مصارف خونگی موضوع توان راکتیو منتفیه(از قبل هم معلوم بود)
    تنها میآ‌مونه اون هارمونیک هایی که شما گفتید. من از یکی از اساتید شنیدم که هارمونیکآ‌ها هم جزو توان راکتیو محسوب میشن.
    خوشحال میشم اگه کسی اطلاعی داره ، در اختیارمون بذاره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمیدرضا رضائی
      تا این جای کار نتیجه گرفتیم تو مصارف خونگی موضوع توان راکتیو منتفیه(از قبل هم معلوم بود)
      تنها میآ‌مونه اون هارمونیک هایی که شما گفتید. من از یکی از اساتید شنیدم که هارمونیکآ‌ها هم جزو توان راکتیو محسوب میشن.
      خوشحال میشم اگه کسی اطلاعی داره ، در اختیارمون بذاره
      منم فکر میکنم همینطور باشه، البته دلیل این هم برمیگرده به ماهیت عملکرد سلف وقتی که در مدار قرار میگیره، من همچنان منتظر جوابم

دیدگاه

Ultra_Penic جان این حرفتون صحت نداره :
        جناب رضایی یک دوستی برای اینکه محاسباتشون رند بشه و مثالی رو بزنند این مقدار جریان رو گفتند.
        مثالی که من زدم و تو صفحه ی اول هم موجوده (بدون داشتن ویرایش) اینه :
        فرض کنید در منزل یک یخچال و تلویزیون و کولر دارید که مثلا یخچال 200 وات و تلویزیون 180 وات و کولر 500 وات هستش. در مجموع میشه 880 وات. شما چه بخواید چه نخواید مصرفتون 880 وات هست با هیچ دستگاهی هم نمیتونید این 880 وات رو کم کنید. اما با این دستگاه که شما معرفی میکنید چون میفرمایید افزایش ضریب توان میکنه فقط می تونه جریان مصرفی رو کاهش بده. که این به حال من مصرف کننده ی خانگی سودی نداره چون آخر ماه باید پول برق رو بر حسب kWh مصرفی بدم نه Ah یا هرچی!!
        این مثال 880 وات رو زدم تا محاسبات رند بشه مثلا فرض کنید این دستگاه اصلاح ضریب توان کرد و ضریب توان ما در بهترین حالت شد 1. حالا با توجه به فرمول : جریان میشه 880 تقسیم بر 220 که میشه 4 آمپر. حالا اگه اصلاح ضریب توان نمیکردیم و cos فی با مقدار 0.8 داشتیم جریان اینبار میشد 880 تقسیم بر (220 * 0.8) که میشه 5 آمپر.
        این صحبت هایی بود که من در صفحه ی اول نوشته بودم. Ultra_Penic جان همونطور که می بینید من بیشترین جریانی که مثال زدم 5 آمپر بود و بقیه به وات هست. چون فرمودید که بنده مثال 400 آمپر رو زدم لازم دیدم که توضیح بدم. وگرنه اصلا موضوع مهمی نیست پس بگذریم.
        همینکه ما داریم یک بحث سالم رو میکنیم و با همدیگه تبادل اطلاعات می کنیم این خیلی عالیه. خدا رو شکر تو این تاپیک هم هیچکس خودش رو علامه دهر نمیدونه و همه با تعامل پیش میریم. ولی یه جایی هست که دیگه موضوعات علمی بعد از یکسری بحث و آوردن دلیل باید به یک نقطه ختم بشه. فلسفه که نیستش هرکسی یک نظری داشته باشه. موضوع علمیه.

همونطور که جناب رضائی و جناب آریانژاد هم اشاره کردند بحث هارمونیک ها ربطی به توان اکتیو نداره. یک صحبت خوبی تو ویکی صفحه ی Ac Power نوشته بود که اینجا کپی میکنم :

if we assume the voltage of the mains supply is a single frequency (which it usually is), this shows that harmonic currents are a bad thing. They will increase the rms current (since there will be non-zero terms added) and therefore apparent power,
        but they will have no effect on the real power transferred. Hence, harmonic currents will reduce the power factor

می بینید Ultra_Penic جان اینجا هم هارمونیک ها رو به توان راکتیو نسبت داده و گفته که باعث کاهش ضریب توان میشه و همونطور که من بارها توضیح دادم این موضوع باعث افزایش جریان میشه (They will increase the rms current) که این خودش در اثر کشیدن توان راکتیو هست. اینجا هم همونطور که من و بقیه ی دوستان هم گفتیم نوشته (they will have no effect on the real power transferred) این they به هارمونیک اشاره داره. شما می دونید که توان ظاهری (apparent power) مجموع دو توان اکتیو (واقعی) و توان راکتیو هست. پس اینجا که میگه :
        They will increase the rms current and therefore apparent power
        یعنی هارمونیک ها توان ظاهری رو افزایش میدهند از طرفی هم که توان اکتیو ثابته پس فقط هارمونیک ها توان راکتیو رو افزایش می دهند. به همین دلیل بود که من تو صحبت های قبلم ازتون خواهش کردم که بحث هارمونیک ها رو وسط نکشید.
        من هم کماکان مثل بقیه ی دوستان منتظر جوابتون هستم. همونطور که گفتم بحث علمیه پس باید و باید به یک نتیجه ی واحد برسیم یا ما حرف شما رو باور کنیم یا شما باید به ما بپیوندید :biggrin: وگرنه بحث از اول بیهوده بوده. هدف من هم از اول یادگرفتن از اطلاعات شما عزیزان بوده هرچند ممکنه به حرف هایی که تا الان زدم خیلی مطمئن باشم.
        HELLO WORLD

دیدگاه

نکته ای که به ذهنم رسید اینه که شاید این هارمونیک ها باعث کاهش بهرهآ‌وری دستگاه بشن.یعنی یه جورایی دستگاه با حداکثر بازده خودش کار نکنه(مطمئن نیستم)

نکتهآ‌ی دیگه اینه که پشت قبض های برق ما نوشته "با نصب خازن کیفت برق خود را بهبود بخشید)
          حالا منظورش از کیفیت چی بوده نمیآ‌دونم.شایدم میآ‌خواستن که توان راکتیو رو کم کنن( که به نفع خودشونه وگرنه برای مصرف کننده خونگی فرقی نداره!)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمیدرضا رضائی
            نکته ای که به ذهنم رسید اینه که شاید این هارمونیک ها باعث کاهش بهرهآ‌وری دستگاه بشن.یعنی یه جورایی دستگاه با حداکثر بازده خودش کار نکنه(مطمئن نیستم)
            گفته آقای رضایی رو تایید می کنم
            همین موضوع در مورد توان راکتیو هم میتونه یه جورایی مفید باشه
            با کاهش توان راکتیو جریان عبوری از هادی ها و در نتیجه افت ولتاژ رو اونا کم میشه و مشخصه ولتاژ مصرف کننده به حد استاندارد نزدیک تر میشه

در هر دو حالت هم در حالتی که هارمونیک ها کم بشن هم در حالت دوم که توان راکتیو رو کم کردیم و مشخصه ولتاژی رو بهبود دادیم راندمان مثلا موتور یخچال رو بالا بردیم در این حالت بجای اینکه موتور یخچال با دور زیر دورنامی کار کنه با دور نامی خود کار میکنه و زودتر ایجاد سرما میکنه و در نتیجه متوسط زمان روشن بودن اون در شبانه روز کاهش پیدا می کنه و توان مصرف اکتیو اون هم کم میشه .

حالا اگه این گفته ها درست باشه مساله فایده و هزینه پیش میاد که اگه این دستگاه رو بخرم و N تومن پولشو بدم چقدر برای من صرفه جویی میکنه و آیا اصلا میتونه هزینه خودشو از محل صرفه جویی در هزینه برق در مدت معقول دربیاره یا نه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohsen++
              گفته آقای رضایی رو تایید می کنم
              همین موضوع در مورد توان راکتیو هم میتونه یه جورایی مفید باشه
              با کاهش توان راکتیو جریان عبوری از هادی ها و در نتیجه افت ولتاژ رو اونا کم میشه و مشخصه ولتاژ مصرف کننده به حد استاندارد نزدیک تر میشه

در هر دو حالت هم در حالتی که هارمونیک ها کم بشن هم در حالت دوم که توان راکتیو رو کم کردیم و مشخصه ولتاژی رو بهبود دادیم راندمان مثلا موتور یخچال رو بالا بردیم در این حالت بجای اینکه موتور یخچال با دور زیر دورنامی کار کنه با دور نامی خود کار میکنه و زودتر ایجاد سرما میکنه و در نتیجه متوسط زمان روشن بودن اون در شبانه روز کاهش پیدا می کنه و توان مصرف اکتیو اون هم کم میشه .

حالا اگه این گفته ها درست باشه مساله فایده و هزینه پیش میاد که اگه این دستگاه رو بخرم و N تومن پولشو بدم چقدر برای من صرفه جویی میکنه و آیا اصلا میتونه هزینه خودشو از محل صرفه جویی در هزینه برق در مدت معقول دربیاره یا نه
              سلام

1. فرضاً که این جوری باشه، مصرف کننده خانگی به غیر از یخچال، دیگه چی داره که میشه راجع بهش این جوری صحبت کرد؟ مثلاً اگه به کولر ولتاژ کاملاً سینوسی بدیم، زودتر خنک میکنه؟ یا واسه تلویزیون چطور؟
              2. ببینید توان راکتیو یه توان رفت و برگشتیه واسه همینه که تو کنتور خانگی ثبت نمیشه، تو یه نیم سیکل به شبکه تزریق میشه و در یه نیم سیکل از شبکه گرفته میشه، واسه همینه که به شبکه توزیع فشار میاره و اداره برق واسش پول اضافه میگیره(البته اگه کنتور راکتیو داشته باشیم)
              3.این کار زمانی مقرون به صرفه است که یا ما کنتور راکتیو داشته باشیم، یا دستگاهی باشه که مستقیم روی توان اکتیو تاثیر داشته باشه(!!!)

دیدگاه

خواستم در مورد راکتیو صحبت کنم، قبلش یه سرچ تو سایت زدم دیدم یه تایپیک قدیمی هست که دوستان راجع بهش صحبت کردن، فقط لطفاً تمام مطالب رو بخونید تا به حقیقت برسید، اینم لینکش:

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=4134.0

دیدگاه

نوشته اصلی توسط آریانژاد
                  خواستم در مورد راکتیو صحبت کنم، قبلش یه سرچ تو سایت زدم دیدم یه تایپیک قدیمی هست که دوستان راجع بهش صحبت کردن، فقط لطفاً تمام مطالب رو بخونید تا به حقیقت برسید، اینم لینکش:

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=4134.0
                  تاپیک کاملی بود ممنون
                  من در حال تنظیم کردن داکیومنتی درباره این موضوع هستم(شب و روزم رو گرفته کلی تحقیق کردم در این باره) امکان داره یه مقدار طول بکشه اما سعی میکنم هرچه زودتر دوباره بیام با هم بحث رو شروع کنیم البته بادستی پر، همونطور که گفتید اگر به جواب قانع کننده ایی از دکتر فتوحی نرسیدم منم به جمع شما دوستان می پیوندم.
                  ولی همچنان بحث ادامه داره ها

این که دوستان می گویند اثر هارمونیک ها تولید کننده توان راکتیو هستند یعنی چی یکی توضیح بده لطفاً.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ultra_Penic
                    این که دوستان می گویند اثر هارمونیک ها تولید کننده توان راکتیو هستند یعنی چی یکی توضیح بده لطفاً.
                    علت ایجاد هارمونیک ها وجود عناصر غیر خطی در سیستم قدرت می باشند. عناصرغیر خطی جزئی از مدار الکتریکی است که در آن ولتاژ متناسب با جریان نمی باشد. این بارها باعث آسیب رساندن به شکل موج ولتاژ و جریان می شوند.

دیدگاه

دوستان من این چه طرز فکریه؟
                      ما یه استادی داشتیم حرف قشنگی میزد می گفت مه ای کاش 100 مهندس با سواد توی ایران پیدا بشه.
                      حقیر قصد جسارت ندارم ولی بیایید منطقی باشیم و خدا وکیلی اگر در موردچیزی اطلاعات نداریم حرفی نزنیم من در پست های بالا دیدم دوستان استدلالاتی دارند مبنی بر اینکه اگر جایی کنترراکتیو نداشته باشه مصرف راکتیو بر روی پول برق شان تاثیری ندارد.
                      من به شما قول می دهم این دوستان حتی یک بار هم نه این مسئله را امتحان کرده اند و نه از لحاظ ریاضی به بررسی آن پرداخته اند.
                      صرفا جهت اطلاع من بارها و بارها و بارها و بارها در اماکن تجاری بدون کنتر راکتیو این سیستم (بانک خازن) را نصب کردم و هم خودم و هم کافرما از نتیجه راضی بوده چرا؟
                      اگر ضریب توان مدار به سمت 1 میل کند جریان شروع به کم شدن می کند کنتر های قدیمی (آنالوگ) نمی توانند ضریب توان را محاسبه کنند فلذا مقدار مصرف شما برحسب ولت آمپر است نه وات ساعت.
                      توضیح بیشتر خواستید در خدمتم .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط reza2102
                        ما یه استادی داشتیم حرف قشنگی میزد می گفت مه ای کاش 100 مهندس با سواد توی ایران پیدا بشه.
                        مهندس جان این استادتون خیلی شکسته نفس بوده! 2 تا مهندس بیشتر تو این مملکت نیست اونم خودشو خودت!

نوشته اصلی توسط reza2102
                        حقیر قصد جسارت ندارم ولی بیایید منطقی باشیم و خدا وکیلی اگر در موردچیزی اطلاعات نداریم حرفی نزنیم من در پست های بالا دیدم دوستان استدلالاتی دارند مبنی بر اینکه اگر جایی کنترراکتیو نداشته باشه مصرف راکتیو بر روی پول برق شان تاثیری ندارد.
                        من به شما قول می دهم این دوستان حتی یک بار هم نه این مسئله را امتحان کرده اند و نه از لحاظ ریاضی به بررسی آن پرداخته اند.
                        صرفا جهت اطلاع من بارها و بارها و بارها و بارها در اماکن تجاری بدون کنتر راکتیو این سیستم (بانک خازن) را نصب کردم و هم خودم و هم کافرما از نتیجه راضی بوده چرا؟
                        اگر ضریب توان مدار به سمت 1 میل کند جریان شروع به کم شدن می کند کنتر های قدیمی (آنالوگ) نمی توانند ضریب توان را محاسبه کنند فلذا مقدار مصرف شما برحسب ولت آمپر است نه وات ساعت.
                        توضیح بیشتر خواستید در خدمتم .
                        دوست عزیز از اونجایی که طرف صحبت شما بنده هم هستم اجازه بدید جوابتون رو بدم.
                        جسارت نباشه ولی من فقط با 2 جمله از صحبت های شما موافقم :
                        جمله اول :
                        حقیر قصد جسارت ندارم ولی بیایید منطقی باشیم و خدا وکیلی اگر در موردچیزی اطلاعات نداریم حرفی نزنیم
                        منم با این قسمت فرمایش شما موافقم.
                        و جمله دوم :
                        اگر ضریب توان مدار به سمت 1 میل کند جریان شروع به کم شدن می کند کنتر های قدیمی (آنالوگ) نمی توانند ضریب توان را محاسبه کنند
                        بیاید در مورد بقیه قسمت ها بحث کنیم :
                        صرفا جهت اطلاع من بارها و بارها و بارها و بارها در اماکن تجاری بدون کنتر راکتیو این سیستم (بانک خازن) را نصب کردم و هم خودم و هم کافرما از نتیجه راضی بوده
                        اگه جایی که کنتور راکتیو داره درخواست نصب بانک خازن رو داده 3 دلیل بیشتر نداره یکی اینکه کشیده شدن جریان راکتیو رو از سیمهاش کمتر کنه درنتیجه از حداکثر ظرفیتش استفاده کنه (وسایل بیشتری رو به برق بزنه)
                        یا اینکه بخواد از افت ولتاژ جلوگیری کنه
                        دلیل سوم هم اینکه بابابرقی باشه و دلش برا برق بسوزه
                        یه دلیل دیگه هم داره اینکه بی اطلاع باشه.

همونطور که خودتونم اشاره کردید کنتور های اکتیو نمی تونند ضریب توان رو محاسبه کنند اما این دلیل نمیشه که کنتورهای اکتیو بر حسب ولت آمپر اندازه بگیرند. اصلا خودتون دارید میگید ولت آمپر. که هم توش اکتیو هست هم راکتیو. پس چه طور ممکنه کنتوری که اسمش اکتیوه توان راکتیو اندازه بگیره؟!
                        فکر کنم اشکال اینجاست که شما اینطور تصور میکنید که چون فرمول توان اکتیو توش cos phi داره پس کنتور اکتیو فقط میاد ولتاژ رو ضرب در جریان میکنه. اولا که این دید شما غلطه. کنتور که کاغذ و قلم دستش نمیگیره که بیاد ضریب توان رو اندازه بگیره بعد ضرب در جریان کنه بعد ولتاژ و بعد ساعت! کنتور میاد یه جریان رو میبینه و اونو ثبت میکنه. اتفاقا این جریانی که کنتور اکتیو میبینه I نیست بلکه I ضرب در کسینوس فی هست.

اگه فکر میکنید حرفام غیر منطقی هست، بفرمایید تا ازتون بیشتر بیاموزیم.
                        HELLO WORLD

دیدگاه

درود
                          نخیر بنده عرض کردم ولتاژضرب در جریان ولا غیر.
                          p=ui این عبارت سه تا عنصر داره با فرض بر اینکه ولتاژ ثابت است با اگر جریان کشی (خدتون به موضوع اشاره کردید.) کاهش پیدا کنه شما بگو توان چه تغییری پیدا می کند؟
                          اگه بگی زیاد می شه من حرفی ندارم گردنم از مو نازک تر قبول می کنم. ولی اگه گفتی کم نمی کنه قبول کن ولت آمپر توانی است شامل توان اکتیو و راکتیو اگر بتوانیم بخش اکتیو اون را حذف یا کم کنیم توان مدار کم می شود (به ولت آمپر)
                          اگه می خواهید پیام خصوصی برایم بفرستید نمونه قبض برایتان ارسال کنم. اگه قبول ندارید نمونه کار معرفی کنم.
                          اگه قبول نمی کنید من سکوت اختیار خواهم کرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط reza2102
                            درود
                            نخیر بنده عرض کردم ولتاژضرب در جریان ولا غیر.
                            p=ui این عبارت سه تا عنصر داره با فرض بر اینکه ولتاژ ثابت است با اگر جریان کشی (خدتون به موضوع اشاره کردید.) کاهش پیدا کنه شما بگو توان چه تغییری پیدا می کند؟
                            اگه بگی زیاد می شه من حرفی ندارم گردنم از مو نازک تر قبول می کنم. ولی اگه گفتی کم نمی کنه قبول کن ولت آمپر توانی است شامل توان اکتیو و راکتیو اگر بتوانیم بخش اکتیو اون را حذف یا کم کنیم توان مدار کم می شود (به ولت آمپر)
                            اگه می خواهید پیام خصوصی برایم بفرستید نمونه قبض برایتان ارسال کنم. اگه قبول ندارید نمونه کار معرفی کنم.
                            اگه قبول نمی کنید من سکوت اختیار خواهم کرد.
                            نه عزیز من سکوت چیه حتما براتون pm میفرستم ولی اجالتا :

قبول کن ولت آمپر توانی است شامل توان اکتیو و راکتیو اگر بتوانیم بخش اکتیو اون را حذف یا کم کنیم توان مدار کم می شود (به ولت آمپر)
                            جمله اولتون رو مگه میشه قبول نداشت؟ هرکی قبول نداشته باشه که بی سواد است و بس. این از این. اما جمله دومتون معنی نداره دوست عزیز! مگه میشه توان اکتیو رو حذف کرد؟ اصلا توان اکتیو هست که کار انجام میده. توان اکتیو هست که لامپ رو روشن میکنه. توان اکتیو هست که موتور رو راه میندازه (هر چند موتور ممکنه به راکتیو هم نیاز داشته باشه) حذف کردن توان اکتیو بی معنیه حتی کم کردنش هم بی معنیه. یه لامپ 200 وات، 200 وات مصرف میکنه! مگه میشه کردش 190 وات؟! یه تلویزیون که پشتش نوشته 150 وات همین قدر مصرف میکنه حالا هر دستگاهی بذار این عدد کم نمیشه. اینو از من قبول کن (تو رو خدا :mrgreen البته من یه بار کاتالوگ یکی از این شرکت ها رو خوندم بحث اونا اصلا بحث من و شما نیست اونا یه ادعا های عجیب غریب دیگه میکنند اونا میگند سیم ها مقاومت داره ما این دستگاه رو بذاریم مقاومت سیم هاتون میاد پایین باور بکن تو کاتالوگ نوشته بود مثل این میشه که سیم های مسی تون به سیم های از جنس طلا تبدیل بشه
                            شما قبض خونتون رو بردار نگاه کن والا نوشته مصرف شما فلان kWh هست ننوشته VAh یا KVARh .
                            من حرف دیگه ای ندارم میل خودتونه که به یه چیزی که به نظر درست نمیاد اصرار کنید
                            به هر حال من براتون PM می فرستم
                            HELLO WORLD

دیدگاه

یکی میشه بگین اینجا چه خبره!!؟ دوا شده منو خبر نکردین!! :mrgreen:

بی شوخی من یه فکری کردم برای خونه ها که فقط کنتور اکتیو دارن ...

فقط یکی باید به من بگه ماهیت توان راکتیو ( جهت جریان) از مصرف کننده به شبکه برق هستش یا از شبکه به مصرف کنننده؟

دیدگاه

بالا آوردن تاپیک زیر خاکی (ضمن عذر خواهی از دوستان)

دوست عزیز خیلی ها هم یه فکرایی کرده بودن برا خونه ها و هم برا کار خونه ها
                                منتهی مثل اینکه بارشون رو بستن
                                دیگه نه از بحث خبری شد نه از پاسخ سوالها نه از پروفسور و نه از ...
                                امیدوارم شما هم بارتون رو ببندید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X