اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

*** شروع کار با GPS (بحث ها و سوالات پایه ای)

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : *** شروع کار با GPS (بحث ها و سوالات پایه ای)

:cry:
    چندین بار مطرح کردم کسی جواب نداد !!!
    کسی تا حالا انتن معمولی gps دیده ؟
    چه شکلیه ؟
    باید حتما 16 تومن به انتن اکتیو بدیم ؟؟؟؟
    نمیشه یه انتن معموری بزنیم ؟؟؟؟
    ماژول gps04 با انتن معمولی کار میکنه >؟
    [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sey22
      سلام من چند تا سوال دارم دوستان راهنمایی کنند ممنون میشم
      1-من واسه موقعیت و ساعت و تاریخ و سرعت می خوام از GPRMC استفاده کنم که همه چی توش هست.درسته بقیه خروجیها تعدا ماهواره و ......رو نشون می ده ولی اکثرا یه سری مشخصات شبیه رو می ده دلیلش چیه که این همه خروجی داریم یه دونش هم کافیه(غیر از خروجی شماره ماهواره)
      2-ولی سوال مهمم اینه که این یه مدل خروجی خود دیتا شیته
      $GPRMC,104549.04,A,2447.2038,N,12100.4990,E,016.0, 221.0,250304,003.3,W,A*22<CR><LF>
      برای خوندن موقعیت این مقادیر 2447.2038 برای N و 12100.4990 برای E رو تو google erth چه طوری سرچ کنم؟خودم با چشم این موقعیت ها رو ها رو پیدا می کنم ولی تو سرچ گوگل ارث که می زارم یه جای دیگه رو میاره املایه بخصوصی داره؟
      3-ایا لازمه که مقدار تقسیم به 60 و با رو رقم اول که همون درجه است جمع کنم؟در ضمن به غیر از گوگل ارث دیگه چی هست که بشه باهاش موقیعیت رو دید؟
      4-چه جوری هم E و هم N رو وارد کنم اگه محاسباتی هم داره بگید ممنون میشم
      کسی این سوالمارو جواب نمی ده؟ :angry:
      تو این جهان 7 میلیاردی من معنی ندارد و اگه تو این دنیا فقط 1 نفر وجود داشت باز هم من معنی نداشت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد رحیمی
        :cry:
        چندین بار مطرح کردم کسی جواب نداد !!!
        کسی تا حالا انتن معمولی gps دیده ؟
        چه شکلیه ؟
        باید حتما 16 تومن به انتن اکتیو بدیم ؟؟؟؟
        نمیشه یه انتن معموری بزنیم ؟؟؟؟
        ماژول gps04 با انتن معمولی کار میکنه >؟
        سلام حامدجان!
        آنتن معمولی منظورتون همون passive هستش؟ من که ندیدم اما تو گوگل سرچ کنی کلی عکس واست میاره!
        در مورد ماجولتون هم از معمولا داخل دیتاشیت نوشته میشه که با چه نوع آنتن هایی سازگاره، اما فکر میکنم آنتن دهی آنتهای اکتیو بسیار بهتر باشه(من با ماجول lea-5 و آنتن اکتیو کار میکنم بسیار هم راضیم-زیر سقف،محیط کاملا بسته به 6-7تا ماهمواره کانکت شد -navagation)
        اونچیزی که در دانشگاه یاد میگیرید، "الفبایی" هست برای نوشتن یک "رمان" !!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sey22
          سلام من چند تا سوال دارم دوستان راهنمایی کنند ممنون میشم
          1-من واسه موقعیت و ساعت و تاریخ و سرعت می خوام از GPRMC استفاده کنم که همه چی توش هست.درسته بقیه خروجیها تعدا ماهواره و ......رو نشون می ده ولی اکثرا یه سری مشخصات شبیه رو می ده دلیلش چیه که این همه خروجی داریم یه دونش هم کافیه(غیر از خروجی شماره ماهواره)
          2-ولی سوال مهمم اینه که این یه مدل خروجی خود دیتا شیته
          $GPRMC,104549.04,A,2447.2038,N,12100.4990,E,016.0, 221.0,250304,003.3,W,A*22<CR><LF>
          برای خوندن موقعیت این مقادیر 2447.2038 برای N و 12100.4990 برای E رو تو google erth چه طوری سرچ کنم؟خودم با چشم این موقعیت ها رو ها رو پیدا می کنم ولی تو سرچ گوگل ارث که می زارم یه جای دیگه رو میاره املایه بخصوصی داره؟
          3-ایا لازمه که مقدار تقسیم به 60 و با رو رقم اول که همون درجه است جمع کنم؟در ضمن به غیر از گوگل ارث دیگه چی هست که بشه باهاش موقیعیت رو دید؟
          4-چه جوری هم E و هم N رو وارد کنم اگه محاسباتی هم داره بگید ممنون میشم

1- البته یه دونش که کافی نیست! اما بله، مثلا ساعت رو داخل 2-3تا خروجی میده،دلیلش رو دقیقا نمیدونم اما فکر میکنم به این دلیل هستش که اگه شما مثلا GPRMC رو نگرفتی با GPGGA بتونی زمان رو داشته باشی، شاید هم دلیلش چک کردن صحت دریافتی باشه-مثلا برای همین زمان که عرض شد.
          2- برای نمایش مختصات جغرافیایی چندشکل نمایش داریم: ddmm.mmmm یا dd.dddddd یا ddmmss.sss که اونی که با پروتکل NMEA نشون داده میشه فرمت ddmm.mmmm هستش که به راحتی میتونی به دو فرمت دیگه تبدیلش کنی(این لینکو ببین: http://info.bioenabletech.com/technologies/gps/document.2007-05-17.6984184885) .
          فرمتی که سرچ گوگل ارث قبول میکنه هم ddmmss.sss هستش که با سرچ Coordinate Conversions داخل گوگل سایتهای زیادی پیدا میکنی که به راحتی عملیات تیبدیل رو واست انجام میدن(خودت هم به راحتی میتونی برنامش رو با لینکی که دادم بنویسی :job

3- بله،لازمه!(چون شما میخوای به فرمت dd.dddddd دربیاریش دیگه)
          به غیر از گوگل ارث،اینا هم هستن: maps.yahoo.com , www.bing.com/maps , www.openstreetmap.org
          4- منشورتون چیه دقیقا؟ اگه برای تیدیل از ddmm.mmmm به dd.dddddd هستش:
          اگر مختصات شما S یا W بود، هنگام تبدیل به dd.dddddd کافیه یه علامت منفی اضافه کنید(برای نحوه محاسبات هم کافیه همون عبارت Coordinate Conversion رو داخل گوگل سرچ کنی،موارد مفیدی پیدا میکنی )
          موفق باشید...

دیدگاه

بابا برقی ممنون خیلی پاسخت کامل بود
            ولی هنوز یه چیز واسه من نیوفتاد اونم اینکه مگه ما دو تا جهت تو خروجی نداریم مثلا N و E خوب این دو تا رو با توجه به مثال همون لینک بالا که معرفی کردین مثلا داریم 2500.1472
            1-اصلان این N یا E در ضمن برای پیدا کردن هر دو لازمه یا فقط N یا E کافیه
            2-Divide mm.mmmm by 60 to get .d (0.1472/60 = 0.0024)
            Add .d to D to get D.d - >25.0024 (Decimal degrees) اینم همین کارو کرد اول تقسیم بعد جمع با 2 تای اول حالا اصل قضیه به من اینو 25.0024 چه طوری تو گوگل ارث سرچ کنم چون وقتی اینو سرچ می کنم یا یه جای دیگه رو میاره یا میگه اصلا اشتباهه
            تو این جهان 7 میلیاردی من معنی ندارد و اگه تو این دنیا فقط 1 نفر وجود داشت باز هم من معنی نداشت

دیدگاه

خواهش میکنم
              بله، اگه شما از فرمت ddmm.mmmm برای نمایش مختصات استفاده کنید، خب طبیعتا دو تا از جهتهای شمال یاجنوب و شرق یاغرب رو در نمایش خواهید داشت(برای درک بهتر موضوع این رو ببینید: http://kolaheh.persianblog.ir/post/272 )، در اصل این دو مختصات مبین طول و عرض جغرافیایی هستن و شما برای نمایش باید هر دو رو داشته باشید. بنابراین
              1-شما باید مثلا هر دوتای E,N رو داشته باشید(مثلا xدرجه شمال و yدرجه شرق)
              2- خب طبیعیه که اشتباه میاره! چون شما فقط دارید طول جغرافیایی رو بهش میدید و عرض جغرافیایی رو ندادید! پس شما باید هم طول و هم عرض جغرافیایی رو به برنامه بدید تا مکان درست و منحصر به فردی رو براتون نمایش بده (امیدوارم توضیحاتم گیج کننده نبوده باشه :mrgreen

دیدگاه

منم همین کارو کردم ولی وقتی هم N و هم E را باهم وارد می کنم اصلا قبول نمی کنه یه مثال میزنی که هر دوتارو چه طوری باید وارد کرد؟این مثال دیتا شیته حالا باید چه طوری اینو بنویسم تو گوگل ارث؟یکمشو خودم میرم
                GPRMC,104549.04,A,2447.2038,N,12100.4990,E,016.0,2 21.0,250304,003.3,W,A*22<CR><LF>

47.2038/60+24=24.7867 این شد برای N

100.499/60+13=13.6749 اینم برای E حالا هر دوی اینارو چه طوری تو گوگل ارث بنم اخه تک تک قبول می کنه

دیدگاه

شما باید مختصات رو به این صورت در گوگل ارث وارد کنید:
                  24.786700, 13.674900
                  توجه کنید که باید 6رقم اعشار داشته باشه(به خاطر همین 2تا صفر آخرشون اضافه کردم)
                  گوگل ارث فرمت های دیگه رو هم میتونه نمایش بده، یه سرچی تو نت بزنید تا همه چی دستتون بیاد

دیدگاه

بازم ممنون فهمیدم چی شد الانم تست کردم درست شد :wow:
                    فقط اخرین سوال همیشه ما E و N داریم یا ممکنه W یا S هم بیاد؟اگه اومد تو کامنت بالا گفتید باید منفی بزارم درسته؟یه کم توضیح میدین.اصلا با چه قانونی اطلاعات میاد چون من تا حالا غیر از N و E چیز دیگه ای ندیدم

دیدگاه

قابلی نداشت :mrgreen:
                      فکر میکنم اون لینکی که معرفیک ردم http://kolaheh.persianblog.ir/post/272 رو مطالعه نکردید و گرنه همه چی دستتون میومد،به هر حال یه توضیح مختصر میدم:
                      ما میاییم و کره زمین رو به برش های دایره ای افقی و عمودی تقسیم میکنیم و با استفاده از اون ها برای هر نقطه از کره زمین طول و عرض جغرافیایی(Lat , Lon) رو به صورت منحصر به فرد نمایش می دیم. مختصات ما طبیعتا میتونه در شمال جغرافیایی(N)،جنوب(S)،شرق(E) و یا غرب(W) واقع بشه
                      بنابراین هر کدوم از ترکیبهای N,E - N,W - S,E و یا S,W میتونه باشه، این که شما فقط N,E رو دریافت میکنید به خاطر مختصات جغرافیایی کشور عزیزمون ایران هستش(داخل گوگل ارث به نقاط مختلف کره زمین سر بزنید تا منظورم رو دقیقا متوجه بشید )
                      اگه اومد تو کامنت بالا گفتید باید منفی بزارم درسته؟
                      بله،دقیقا همینطوره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ☺بابابرقی☺
                        قابلی نداشت :mrgreen:
                        فکر میکنم اون لینکی که معرفیک ردم http://kolaheh.persianblog.ir/post/272 رو مطالعه نکردید و گرنه همه چی دستتون میومد،به هر حال یه توضیح مختصر میدم:
                        ما میاییم و کره زمین رو به برش های دایره ای افقی و عمودی تقسیم میکنیم و با استفاده از اون ها برای هر نقطه از کره زمین طول و عرض جغرافیایی(Lat , Lon) رو به صورت منحصر به فرد نمایش می دیم. مختصات ما طبیعتا میتونه در شمال جغرافیایی(N)،جنوب(S)،شرق(E) و یا غرب(W) واقع بشه
                        بنابراین هر کدوم از ترکیبهای N,E - N,W - S,E و یا S,W میتونه باشه، این که شما فقط N,E رو دریافت میکنید به خاطر مختصات جغرافیایی کشور عزیزمون ایران هستش(داخل گوگل ارث به نقاط مختلف کره زمین سر بزنید تا منظورم رو دقیقا متوجه بشید )بله،دقیقا همینطوره
                        منم تو ایرانم :mrgreen:
                        چون می خوام تو برنامه احتمالشو بدم،می دونم 4 تا حالت امکان داره ولی تو ایران این طور که شما می گید فقط Nو E رو می ده؟یغنی تو ایران حاتلی نی که S یا W رو هم بده؟

دیدگاه

بله همینطوره
                          نه تنها ایران بلکه تمام کشورهای همسایه نیز در مختصات E,N قرار دارند

دیدگاه

لطفا به تاپیک زیر مراجعه کنید ودر بحث ها شرکت کنید .

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=55305.0

:nice: :nice: :nice:
                            دعایم کنید که شاید به واسطه ی دعای خیر شما مشکلاتم حل شود .

دیدگاه

سلام
                              کسی راجع به پایه ی GPIO و P1PPS در ماژول GPS01 چیزی میدونه ؟

:read:
                              دعایم کنید که شاید به واسطه ی دعای خیر شما مشکلاتم حل شود .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط goldperson2005
                                سلام
                                کسی راجع به پایه ی GPIO و P1PPS در ماژول GPS01 چیزی میدونه ؟

:read:
                                درود!
                                خب! مطابق دیتاشیت:
                                General Purpose Input Output (reserved for GPS status LED indicator) =GPIO
                                و
                                pulse per second time mark = P1PPS
                                دومی(P1PPS) که مشخصه (هر یه ثتنیه یه پالس به خروجی میفرسته)
                                اما اولی(GPIO) : به نظرم این پایه وقتی وقتی عمل میکنه که ماجول اطلاعات معتبری(valid) رو دریافت کنه(یهنی به ماهواره ها کانکت بشه)، اما بعید میدونم اگر شما بهش LED وصل کنیدچشمک بزنه، چون نوشته "reserved" که به نظرم یعنی برای کاربردهای آینده رزرو شده-الان این پایه بلا استفاده است

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X