اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت فرستنده بیسیم ساده

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت فرستنده بیسیم ساده

سلام دوستان، وقت همگی بخیر؛
    چند سالیه که به رادیو آماتوری علاقه‌مند شدم و دارم سعی می‌کنم یه چیزایی یاد بگیرم و ابزارهایی تهیه کنم. یکی از چیزایی که خیلییی وقته ذهنمو درگیر کرده، ساختن یه فرستنده بیسیم ساده هست که با حداقل ابزارها و قطعاتی که دارم بسازمش.

اصلا برام مهم نیست که چه برای چه فرکانسی باشه (البته بین ۵ مگاهرتز تا ۱ گیگاهرتز باشه بهتره) و حتی نمی خوام صدا هم بفرسته، فقط یه بوق ممتد یا یه چیزی که قابل درک باشه کافیه.

ترجیحا می‌خواستم با ترانزیستور 2N2222 و یه اسیلاتور حدود ۳.۵ مگاهرتز بسازمش و از هوش‌مصنوعی هم کمک گرفتم اما هیچکدوم از مدارها جواب نداد.

من مبتدی هستم، ممنون میشم دوستان یه مدار ساده رو بگین با این قطعات که واقعا کار کنه

سلام.
    حداکثر برد مورد نظرتون چیه؟

دیدگاه

مرسی از پاسختون. بردش مهم نیست فعلا. فقط میخوام بساز، هرچند ساده ولی کار کنه.

دیدگاه

میتونید از این دو ماژول استفاده کنید
        3011005014​
        3011005012​
        پایه های VCC و GND فرستنده رو به مثبت و منفی یک تغذیه 5 ولت وصل کنید
        به پایه دیتا فرستنده یک کلید وصل کنید و اونطرف کلید رو با یک مقاومت 330 اهم به مثبت وصل کنید.
        بین پایه های دیتا و منفی فرستنده یک مقاومت 10 کیلو بزارید

پایه های VCC و GND گیرنده رو به مثبت و منفی یک تغذیه 5 ولت جداگانه وصل کنید
        دو پایه وسط به هم متصل هستند و خروجی هستند، به خروجی ترجیحا یک بازر وصل کنید تا صدا دهد
        وقتی که هر دو برد تغذیه شوند و کلید متصل به فرستنده فشار داده شود خروجی گیرنده بسته به فاصله اش از فرستنده یک مدت زمان محدودی بازر را روشن می کند

دیدگاه

خیلی ممنون بابت راهنماییتون!

روشی که گفتین موثره ولی خب می‌خواستم از صفر بسازمش.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط AbolfazlX نمایش پست ها
            سلام دوستان، وقت همگی بخیر؛
            چند سالیه که به رادیو آماتوری علاقه‌مند شدم و دارم سعی می‌کنم یه چیزایی یاد بگیرم و ابزارهایی تهیه کنم. یکی از چیزایی که خیلییی وقته ذهنمو درگیر کرده، ساختن یه فرستنده بیسیم ساده هست که با حداقل ابزارها و قطعاتی که دارم بسازمش.

اصلا برام مهم نیست که چه برای چه فرکانسی باشه (البته بین ۵ مگاهرتز تا ۱ گیگاهرتز باشه بهتره) و حتی نمی خوام صدا هم بفرسته، فقط یه بوق ممتد یا یه چیزی که قابل درک باشه کافیه.

ترجیحا می‌خواستم با ترانزیستور 2N2222 و یه اسیلاتور حدود ۳.۵ مگاهرتز بسازمش و از هوش‌مصنوعی هم کمک گرفتم اما هیچکدوم از مدارها جواب نداد.

من مبتدی هستم، ممنون میشم دوستان یه مدار ساده رو بگین با این قطعات که واقعا کار کنه
            درود ،
            این شماتیک ساده ترین فرستنده رادیویی جهان :
            Click image for larger version

Name:	Simplest_RF_Transmitter.jpg
Views:	33
Size:	50.6 کیلو بایت
ID:	1165539
            همونطور که مد نظر شماست ، این مدار یک سوت ممتد رو ( بسته به شرایط ) در شعاع 1 الی 30 متر ارسال میکنه.
            به دلیل تولید هارمونیک های فراوان ، میتونید امواج این فرستنده رو در باند های MW, SW و FM دریافت کنید.
            ولتاژ تغذیه بین 2 تا 4 ولت هست ،
            به جای 2N3904 میتونید از هر ترانزیستور NPN برای مدار استفاده کنید ، به شرطی که
            ولتاژ کلکتور-امیتر بالای 30 ولت
            جریان کلکتور بالای 300 میلی آمپر
            فرکانس انتقال بالاتر از 100 مگاهرتز
            بهره بین 50 تا 500
            رو داشته باشه.
            سلف L1 هم با سیم لاکی 0.2 الی 0.6 دور میله ای به قطر 3 تا 5 میلی متر پیچیده میشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

درود ،
              این شماتیک ساده ترین فرستنده رادیویی جهان :
              Click image for larger version  Name:	Simplest_RF_Transmitter.jpg Views:	2 Size:	50.6 کیلو بایت ID:	1165539
              همونطور که مد نظر شماست ، این مدار یک سوت ممتد رو ( بسته به شرایط ) در شعاع 1 الی 30 متر ارسال میکنه.
              به دلیل تولید هارمونیک های فراوان ، میتونید امواج این فرستنده رو در باند های MW, SW و FM دریافت کنید.
              ولتاژ تغذیه بین 2 تا 4 ولت هست ،
              به جای 2N3904 میتونید از هر ترانزیستور NPN برای مدار استفاده کنید ، به شرطی که
              ولتاژ کلکتور-امیتر بالای 30 ولت
              جریان کلکتور بالای 300 میلی آمپر
              فرکانس انتقال بالاتر از 100 مگاهرتز
              بهره بین 50 تا 500
              رو داشته باشه.
              سلف L1 هم با سیم لاکی 0.2 الی 0.6 دور میله ای به قطر 3 تا 5 میلی متر پیچیده میشه.
              مرسیییی

راستش من تازه کارم و یه چیزایی رو نفهمیدم. خازن رو قبل سلف بزارم یا بعدش؟ و اینکه این مدار نیاز به Ground نداره؟ (نمی‌فهمم اون شکل ولتاژ ورودی چه معنی‌ای میده) مقدار خازن ۲۲ پیکوفاراد هست؟ سلف چند نانو هانریه؟

این تاپیکم ممنون میشم یه سر بزنید: https://forum.eca.ir/forum/%D9%85%D8%AE%D8%A7%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%86%DB%8C%D A%A9%DB%8C-%D9%81%D8%B1%DA%A9%D8%A7%D9%86%D8%B3-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%A7/1165537-%D8%AA%D9%82%D9%88%DB%8C%D8%AA-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%88-%D9%81%DB%8C%D9%84%D8%AA%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-si5351
              جدیدترین ویرایش توسط AbolfazlX; ۱۲:۰۷ ۱۴۰۵/۰۵/۲۲.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط AbolfazlX نمایش پست ها

مرسیییی

راستش من تازه کارم و یه چیزایی رو نفهمیدم. خازن رو قبل سلف بزارم یا بعدش؟ و اینکه این مدار نیاز به Ground نداره؟ (نمی‌فهمم اون شکل ولتاژ ورودی چه معنی‌ای میده) مقدار خازن ۲۲ پیکوفاراد هست؟ سلف چند نانو هانریه؟

این تاپیکم ممنون میشم یه سر بزنید: https://forum.eca.ir/forum/%D9%85%D8%AE%D8%A7%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%86%DB%8C%D A%A9%DB%8C-%D9%81%D8%B1%DA%A9%D8%A7%D9%86%D8%B3-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%A7/1165537-%D8%AA%D9%82%D9%88%DB%8C%D8%AA-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%88-%D9%81%DB%8C%D9%84%D8%AA%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-si5351
                خواهش میکنم.
                سلف سه سر هسته هوا هست و خازن باید به پایه وسط سلف وصل بشه.
                تغذیه از باتری هست و ارت و مورد خاصی نیاز نداره.
                خازن 22 نانوفاراد هست ولی با مقدار کمتر یا بیشتر ( بین 10 تا 33 نانوفاراد ) هم کار میکنه.
                مجموع اندوکتانس سلف هم ( وابسته به قطر و ارتفاع ) بین 200 تا 500 نانوهانری هست.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X