اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد فرستنده و گیرنده (دیتا)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوال در مورد فرستنده و گیرنده (دیتا)

با سلام ممنون برای کمکت فقط یه مساله ایا این دو مدار که AM هستن و روی 27 مگاهرتز کار میکنن دارای این برد مورد نظر من هستند بعدش این مشخصات سیم پیچ ها دقیقا متوجه نشدم اگه لطف کنید یکم بهتر توضیح بدید ممنون میشم ودر اخر راجع به متصل کردن خروجی ای سی دیکودر pt2272-m6 به 4 ورودی ای سی l298 که برای درایور موتور هست چه نظری دارید بعد ایا فرکانس 27 مگاهرتز روی موج AM هست؟ با تشکر

دیدگاه

سلام

فرکانس 27 مگاهرتز نوع مدولاسیونش AM است و در ناحیه SW یا همون SHORT WAVE عمل میکند . البته محدوده 26 تا 28 مگاهرتز به CB یا همون CITIZEN BAND
      که باند شهروندی هم معنی میده اطلاق میشود که کار در این ناحیه برای رادیوآماتورها مجاز است .اگر از آنتن مناسب با طول موج فرستنده استفاده کنی به برد 500
      در فضای باز دست پیدا میکنی .
      -
      سیم پیچ L1 - L4 شامل 9 دور سیم 0.15 میلیمتر هستند که روی یک بوبین با هسته فریت پیچی به قطر 4.5 میلیمتر پیچیده میشود .
      سیم پیچ L2 هم 15 دور سیم 0.5 میلیمتر روی یک مته 5 میلیمتری میپیچی و سپس مته را بیرون میاوری . یعنی هسته هوا محسوب میشود .
      سیم پیچ L3 هم 3.5 دور سیم 0.5 میلیمتر روی یک مته 5 میلیمتری میپیچی و سپس مته را بیرون میاوری . یعنی هسته هوا محسوب میشود .
      -
      کار با آی سی PT2272 هم بسیار ساده است .صدها تاپیک کامل میتونی تو همین سایت پیدا کنی که توضیحات کامل رو دوستان دادن . وقتی در
      نوع M6 انکودر این آی سی پایه های آدرس رو صفر یا یک میکنی همین عمل در پایه های مشابه در دیکودر هم تغییر وضعیت میدهند و میتونی به
      ورودیهای آی سی L298 متصل کنی . ولی عموما پایه دیکودر رو مستقیم به آی سی L298 متصل نمیکنند بلکه توسط چند گیت لاجیک و با دستوری
      که از پایه VT در آی سی دیکودر مبنی بر صحیح بودن کدینگ آدرس ها اعلام میشود این گیت های لاجیک هم بسته به نیاز صفر یا یک میشوند .

دیدگاه

با سلام بازم ممنون بابت کمکت فقط شرمنده من درباره ی سیم پیچ زیاد سوال میکنم چون تو پیچیدن سیم پیچ زیاد تبهر ندارم میخواستم ببینم که من برای سیم پیچ باید از سیم های لاکی استفاده کنم بعد اون اعداد 0.15 و 0.5 و 0.5 میلیمتر منظور قطر سیم هست یا نه بعد این بوبین رو چطور میشه تهیه کردکه قطرش 4.5 میلیمتر باشه

دیدگاه

با سلام سوال ما جواب نداشت؟

دیدگاه

سلام

بله دوست عزیز منظور از اون اعداد قطر سیم مسی لاکی است که همه جا پیدا میشود . مخصوصا کسانی که موتور های الکتریکی کولر یا پمپ
            کولر تعمیر میکنند . بوبین رو هم قرار نیست که بسازی باید از فروشگاههایی که سلف و بوبین میفروشند تهیه کنید که در انواع سایز و قطر موجود
            میباشد . حالا اگر نتونستید 4.5 میلیمتر برای بوبین پیدا کنید قطر 5 میلیمتر به وفور پیدا میشود .
            ضمنا حتما از فروشنده زغال فریت بوبین رو هم بخواهید چون اصولا برای سود بیشتر زغال های فریت رو باز میکنند و جدا میفروشند .
            اگردر تهران هستید پاساژ عباسی و زیر زمین امجد چندین فروشگاه این قطعات رو دارند.

دیدگاه

با سلام اقا بازم تشکر فقط یه مطلبی راجع به ای سی pt2262 که ای سی فرستنده میشه ایا من اگه بخوام از 4 تا کلید فشاری برای ارسال دیتا استفاده کنم میتونم یک سر هر کلید رو به همون خروجی وسر دیگه هر کدوم رو به منفی وصل کنم چون جایی من دیدم که این کلید ها به راه های دیگه ای هم میشه وصل کرد بعد ایا طول انتن در فرستنده وگیرنده یعنی 500 میلیمتر هست یا نه این حداقل است وبالاتر میتونه باشه با تشکر

دیدگاه

سلام

شما به تعداد پین های آدرس میتونید کلید وصل کنید .مثلا نوع M2 برای 2 تا کلیده و نوع M4 برای 4 تا کلید و تا آخر . نکته مهم اینکه هر زمان که کلیدی
                رو فشار میدهید باید پین TE در آی سی PT2262 هم به زمین متصل شود . پس توسط یک دیود در بایاس معکوس سر کلید ها رو به این پین باید متصل
                کنی که با فشار کلید بخش ارسال دیتا در این آی سی فعال شود .
                -
                در مورد طول آنتن هم باید بگم که طول آنتن به طول موج شما بستگی داره برای فرکانس 27 مگاهرتز طول موج حدود 11متر است که معمولا یک چهارم
                این مقدار برای آنتن تعیین میشود یعنی 2.75 متر .

دیدگاه

با سلام اقا شرمنده ما اینقدر سوال میکنیم فقط راجع به انتن ایا این طولی که توو نقشه نوشته اشتباه هست یا این طولی که شما گفتین که خیلی زیاده پس باید چکار کرد مثلا اگه طول انتن مخصوصا فرستنده 35 سانتیمتر باشه نمیشه و بعد راجع به همین ای سی pt2262 که گفتین نمیشه که من می خوام از کلید های فشاری استفاده کنم مثلا 4 تا که یک سر هر کلید بطرف 4 پین ارسال دیتا برود وسر دیگه رو به منفی وصل کنم واز دیود استفاده نکنم در رابطه با پین TE که این پین فقط برای فعال سازی ای سی هست دیگه پس اگه یکسره به منفی وصل باشه مشکلی که نداره درسته؟ بعدش این بوبین گیر نمیاد میشه جاش چیز دیگه ای بکار برد با تشکر

دیدگاه

سلام

دوست عزیز فرکانس های پایین آنتن بلند و بوبین و هسته فریت می خواهند به همین دلیله که از فرکانس های بالا استفاده میشود تا این مشکلات بوجود نیاید .
                    آنتن قید شده در شماتیک برای بردی در حدود 30 تا 50 متر میباشد . برای برد زیاد باید آنتن رو بلند تر انتخاب کنید.
                    -
                    بله پایه TE رو میتونی مستقیم به منفی وصل کنی و همیشه بخش ارسال دیتا رو روشن نگه داری ولی در این صورت امنیت مدار پایین میاید و هر سیگنال نا
                    خواسته و نویزی که روی پین های آدرس بیفتد به خروجی هدایت میشود و یک آدرس محسوب میشود .
                    -
                    در مورد بوبین هم اگه بگردی پیدا میشه حدود 20 تا مغازه در محدوده جمهوری کارشون سلف و بوبینه . بوبین 5 میلیمتر رایج ترین بوبینه .
                    اگه فکر میکنی به مشگل بر میخوری میتونی از فرکانسهای بالاتر در محدوده UHF استفاده کنی که زغال و بوبین ندارند.

دیدگاه

اقا سلام در رابطه با بوبین که گیر نمیاد من میتونم از بوبین با هسته ی زغال که تووی مدار ماشینهای رادیو کنترل(RC) استفاده میشه استفاده کنم وبعد سیم های اوون بوبین رو در بیارم وسیم های این مدار رو بپیچم بعد راجع به ای سی pt2262 این مساله ی کلیدهای فشاری خیلی برای من مهمه شما راجع به این مساله که توو پست قبل من سوال کرده بودم چیزی نگفتین در رابطه این که ایا من میتونم سر دیگه ی هر کلید رو فقط به منفی وصل کنم که دیگه نیازی به دیود نباشه بعد اگه طول انتن فرستنده 35 سانتیمتر باشه چه بردی را میتونه بگیره با تشکر

دیدگاه

سلام

دوست عزیز من به تمام سئوالات شما پاسخ دادم . بهتره پست های بالایی رو با دقت بخونی . icon_surprised
                        راجع به آنتن و پایه های آی سی کامل توضیح دادم .
                        -
                        راجع به بوبین هم مطمئنم اصلا نگشتی چون براحتی میتونی پیدا کنی . هر بوبینی رو نمیتونی استفاده کنی . هر هسته فریت ناحیه عمل
                        و فرکانس کار خودش رو داره . برای فرکانس 27 مگاهرتز باید از هسته فریت هایی استفاده کنی که روی آنها رنگ سبز یا سفید زده شده . این
                        رنگ ها نشانگر محدوده فرکانسی 1تا 30 مگاهرتز برای فریت سبز رنگ . و 10 تا 100 مگاهرتز برای فریت سفید رنگ میباشد .
                        -
                        با 35 سانتیمتر آنتن فقط میتونی 20 تا 30 متر برد داشته باشی . ضمنا همین طور که در پست های قبلی گفتم طول آنتن باید ضریبی از طول
                        موج شما باشد . شما نمیتونید هر اندازه آنتن که میخواهید نصب کنید . با این کار امپدانس خروجی مدار دچار مشکل شده و ممکنه فرستنده
                        بسوزد . یعنی نتواند امواج خودش رو منتشرکند و تلفات روی قطعه پاور شما بالا برود .

دیدگاه

سلام دوست گرامی شرمنده با اینهمه سوالمون راجع به بوبین من تا الان این مغازه اون مغازه دنبال بوبین بودم ولی متاسفانه پیدا نکردم اخه توو شهرستان از اینا ندارن دیگه و بعد من یکی دو بار توو ساخت اینگونه مدارات کاملا موفق نبودم خواستم ایندفعه کاملا تحقیق کنم بعد شروع به ساخت مدار کنم و این فرکانس مشکلش اینه که با این بردی که من میخوام انتن بسیاری بلندی میخواد واین تقریبا غیر عملی میشه اگه میشه یه مداری پیشنهاد بدین که هم طول انتنش تقریبا کم باشه وبردش هم 500 متر باشه محدوده ی فرکانسیشم برام مهم نیست با این ای سی ها هم سازگار باشه با تشکر

دیدگاه

سلام

لینک زیر را ببینید .در صفحه اول تاپیک یه فایل فرستنده و گیرنده ضمیمه شده است . لطفا کل تاپیک رو بخونید و اگر مطلبی بود بپرسید .

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=16501.0

دیدگاه

با سلام در رابطه با مطالب تاپیک همه رو مطالعه کردم ولی من دنبال یه مداری میگردم که تووی هواپیماهای رادیو کنترل (مدل) بکار میرود ومگه این مدارات با محدودهی فرکانسی 27 مگاهرتز کار نمیکنند پس چرا نسبتا انتن زیاد بلندی ندارند وبرد زیادی هم دارند با تشکر از شما

دیدگاه

سوال در مورد فرستنده و گیرنده (دیتا)

:byeبا سلام به همه دوستان
                                بنده می خواهم توسط یک فرستنده به بی نهایت گیرنده اطلاعاتی مانند یک اس ام اس( در قالب یک پکیج) بفرسته حداکثر زمان ارسال باید 3 ثانیه باشه و مسافت هم حداکثر به شعاع دایره 15 متر هستش و این ارتباط می تونه ی طرفه باشه مثل رادیو و نباید این فرستنده دراری آنتن باشه . من در مورد مدارات رادیویی و بلوتوث چیزایی خوندم اما هنوز نتونستم جواب این سوالارو پیدا کنم . آیا چنین مداری هست .

:rolleyes:پیشاپیش از شما تشکر می کنم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X