همون طور که دوست عزیزمون در صفحه اول توضیح دادن sdr هایی که تولید میشه و دربازاربرای فروش هستند شامل دوقسمت سخت افزاری و نرم افزاری هستند.قسمت سخت افزاری شامل تقویت کننده ،ADC،ویک پروسسور هستش که کارهایی مثل تقویت کردن ،فیلتر کردن،آنالوگ به دیجیتال و.....رو انجام میدن.قسمت نرم افزاری یا همون GNU هستش که شما بااستفاده از نرم افزار میتونید تغییرات دلخواه خود را روی سیگنال بدست آورید.در واقع GNU ،منبع باز هستش.اگر دوستان فکر میکنند اشتباه هستش یا نیاز به تصحیح داره ممنون میشم راهنمایی کنند.
GNU نام پروژه بزرگ از بنیاد نرم افزار های آزاد می باشد که شامل سیستم عامل، انواع کامپایلر ها، ابزار ها و ... می باشد.
چیزی که شما به اون اشاره کردید بسته نرم افزاری GNU Radio هست و نه GNU تنها.
GNU Radio یک بسته نرم افزاری برای انجام پردازش های دیجیتال بر روی داده های رادیویی هست و توسط اون شما می تونید یک پردازشگر دیجیتال داده را توسعه بدید. این بسته نرم افزاری بصورت عمومی نوشته شده و توانایی کار با هرگونه سخت افزار موجود ( که از قبل بهش شناسونده شده ) و خروجی دهی در انواع مختلف فرمت ها و انجام انواع پردازش های دیجیتال و آنالوگ رو بصورت نزم افزاری داره.
البته استفاده از GNU Radio در کار های پردازش سیگنال های رادیویی وحی منزل نیست، و شما می تونید استفاده نکنید، کما اینکه بعضی جا ها هم به دلیل مسائل کارایی استفاده نمیشه و الگوریتم های مورد استفاده مستقیما در برنامه پردازش سیگنال پیاده می شه.
سلام.یک سری مطالب متوجه شدم در موردSDR که فکر کنم بد نباشه بگم.یکی از کارهای FPGAاین است که سیگنال دریافتی شما رو از رنج رادیویی به باند پایه بیاره تا بشه توسط نرم افزار روش کار کرد.کدهای FPGA شامل کورهای متفاوتی که سعی میکنم اماده که شد فایل PDF رو بزارم.
این ویژگی با نام Digital Down Conversation شناخته میشه و عموما با یک ضرب کننده دیجیتال و یک LO دیجیتالی یا با استفاده از الگوریتم CORDIC و یک Phase Accumulator دیجیتالی پیاده سازی میشه.
سلام رفقا
یکی از نرم افزارهای بسیار مهم در دنیای رادیو نرم افزاری، گنورادیو gnuradio نام دارد که با استفاده از اون در کنار سخت افزار مناسب (مثلا USRP) تقریبا هر سیستم مخابراتی را می توان به صورت عملی پیادهسازی کرد. متاسفانه درباره این نرمافزار مطالب فارسی بسیار کمی وجود دارد و این مساله کار را برای مبتدیها سخت میکند. به همین دلیل ما اقدام به راهاندازی یک سایت و همچنین یک وبلاگ درباره نرمافزار گنورادیو gnuradio نمودیم. مطالب این وبلاگ درباره گنورادیو، USRP و رادیو نرم افزاری بوده و هدف اصلی آن علاوه بر آموزش گنورادیو، ترویج نرمافزارهای متن باز بین محققین و دانشجویان رشتههای فنی و به ویژه مهندسین مخابرات میباشد.
آدرس وبسایت فارسی گنورادیو: www.gnuradio.ir
آدرس وبلاگ فارسی گنورادیو: www.gnuradio.bolgfa.com
بنده به تازگی از پایان دور کارشناسی خودم با عنوان " طراحی و پیاده سازی یک گیرنده رادیو نرم افزاری برای کار در باند VHF/UHF/L " دفاع کردم و به دلیل اینکه منبع فارسی خوبی فعلانه درباره رادیو نرم افزاری و ساختارش موجود نیست فایل PDF پایان نامه رو روی وب سایتم پلود کردم که می تونید دانلود کنید. البته اینکار با علم به اینکه ممکن از طرف دانشگاه مورد ماخذه قرار بگیرم انجام میدم، امیدوارم تونسته باشم کمک هرچند کوچکی به علاقه مندانی که دسترسی به امکانات دانشگاهی ندارند کرده باشم.
دیدگاه