اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

حداکثر فرکانس موتور پله ای چقدره ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : حداکثر فرکانس موتور پله ای چقدره ؟

سلام
    خواهش میکنم
    در رگلاتور : بستگی به مدارت داره که استفاده بشه یا نشه اگه مدارت میخای یه پک کامل باشه بهتر بزاری ولی اگه در حد پروژه دانشجویی هست میشه نزاشتتش ( اگه بگی مدارت چی هست نقشه قسمت تغذیه رو برات کامل میگم )

چون فرکانس های تولیدی PWM محدود هست ولی من هر فرکانسی بین 0 تا 2 هرتز (حرکت موتور) رو با دقت صدم می خوام
    ( بین 0 تا 2 هرت) فکر نمیکنم با این فرکانس اصلا متورت حرکت کنه
    ( دقت صدم ) باید ببینی دقت صدم درجه رو متورت ساپورت میکنه یا نه من خودم بیشترین دقتی که تو بازار دیدم 1.8 درجه بوده دقت کمتر از اونو خبر ندارم هست یا نه

اگه میخای متورت با دقت حرکت کنه ، اگه از همون مداری که من بهت پیشنهاد دادم استفاده کنی و این شکلی براش برنامه بنویسی:

مثلا برای فول استپ :

PORTA=0x0a
    delay_ms(3);
    PORTA=0x06
    delay_ms(3);
    PORTA=0x05
    delay_ms(3);
    PORTA=0x09
    delay_ms(3);

برنامه بالا رو تو یه حلقه FOR بنویسی ، با تغییر delay میتونی فرکانست یا دور متورو تغییر بدی

کلا برای فول استپ باید اینطوری عمل کنی :

1010
    0110
    0101
    1001

برای هالف استپم اگه خواستی اینطوریه :

1010
    1110
    0110
    0111
    0101
    1101
    1001
    1011

تو این مدل سرعتت تقریبا نصف حالت قبله

اینطوری با تعداد مرتبه ای که حلقه FOR تکرار میشه میتونه درجه های مختلف رو بدست بیاری
    اگه باز مشکلی بود بپرس.
    A-Hosseini

دیدگاه

باز هم ممنون !
      بزارین بگم .. من باید 3 تا موتور پله ای رو با میکرو کنترل کنم .. فرکانس هر کدوم با دیگری فرق میکنه و یه چیزی بین 0 تا 2 هرتز هست . موتورهام 1.8 درجه ای هستند و 5 ولت و 0.5 آمپر . من یه منبع تغذیه 5 ولت 2 آمپر دارم. ممنون میشم مدار تغذیه رو برام بکشید.

علت اینکه میگید بین 0 تا 2 هرتز نمیشه چیه ؟؟ مشکلی نداره که ... با ایجاد delay می تونم فرکانس رو کاهش بدم . از تایمر صفر با فرکانس 2000000 و با عدد 200 پر شده استفاده می کنم. یعنی در هر ثانیه 10000 بار تابع وقفه فراخوانی میشه ! پس میتونم فرکانس چرخش موتور رو با دقت صدم هرتز کنترل کنم. یعنی به ازای هر 5000 بار فراخوانی تابع وقفه ی تایمر اگه یه پالس بدم سرعت موتور میشه 0.01 هزتر و اگه به ازای 2500 بار فراخوانی یه پالس بدم میشه 0.02 هرتز و الی آخر ...

البته نمیدونم چرا تو پروتئوس درست جواب نمیده یعنی سرعت موتور درست در نمی یاد .. راست مسگن تایمر های میکرو تو پروتئوس درست عمل نمیکنه ؟

راستی من از atmega32 با کلاک 16 استفاده می کنم ! و اینکه پروژه دانشجویی نیست .. آبروییه !

دیدگاه

اگه از منبع تغذیه استفاده میکنی که خوب پس جریان دهی خوبی باید داشته باشی .
        چاره همه این درده سرها بستن اون به صورت عملی هست اون موقه هست که میشه فهمید چی عملی هست وچی عملی نیست من خودمم تو پروتئوس درست جواب نگرفتم
        A-Hosseini

دیدگاه

من از امروز بستن عملی رو شروع می کنم .. فقط امیدوارم جواب بگیرم و چیزی هم این وسط نسوزه ... اگر به مشکلی خوردم میگم ..

باز هم از راهنمایی های شما ممنونم !

دیدگاه

سلام
            اولین مشکل ... پایه های l298 به برد بورد نمیخوره ... :sad: حالا من چجوری مدارم رو ببندم ؟ :sad: :cry:

تبدیلی چیزی وجود داره برای پایه های l298 ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hadikazemi
              سلام
              اولین مشکل ... پایه های l298 به برد بورد نمیخوره ... :sad: حالا من چجوری مدارم رو ببندم ؟ :sad: :cry:

تبدیلی چیزی وجود داره برای پایه های l298 ؟
              من خودم با پین هدر های نر و ماده و یه تیکه کوچیک برد ماتریسی یه تبدیل براش درست کردم سخت نیست ولی یه کم لحیم کاریش حوصله برانگیزه .
              A-Hosseini

دیدگاه

آقا پین هدر دیگه چیه ؟ یه عکس ازش نداری من برم فردا بخرم باهاش تبدیل بسازم ؟

دیدگاه

انواع واقسام سوکتها که پین هدر هم توشون هست

http://www.matrixconnector.com/Products%20Index.htm
                  A-Hosseini

دیدگاه

البته شما نر و ماده یک ردیفشو میخاید
                    A-Hosseini

دیدگاه

تو برد برد یا فیبر؟
                      اگر برد بورد رو میگین که میشه ! البته سخته انصافا ولی همین امروز من یکیش رو چپوندم اونتو
                      پایه های کوتاه رو بزار تو بعد پایه های بلند رو تو ردیف پایین بزار و اون ردیف خالی وسطشون باشه.

ولی port rs232 رو هرکاری کردم رو برد وای نستاد :sad:
                      I ❤️ ECA

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیرعلی بلورچیان
                        تو برد برد یا فیبر؟
                        اگر برد بورد رو میگین که میشه ! البته سخته انصافا ولی همین امروز من یکیش رو چپوندم اونتو
                        پایه های کوتاه رو بزار تو بعد پایه های بلند رو تو ردیف پایین بزار و اون ردیف خالی وسطشون باشه.

ولی port rs232 رو هرکاری کردم رو برد وای نستاد :sad:
                        آره اینطوری هم میشه ولی یه بار من انقدر با 298 ور رفتم آخر پایش شکست ، بد تر از اون 6203 یازده پایست اصلا تو نمیره
                        A-Hosseini

دیدگاه

ادامه این پست رو الان دیدم!!!
                          من منظورم از pwm توو موتور های Dcآ‌برای کنترل سرعت بود ها!!!آ‌ منظورم این بود که اگه فرکانس پایه pwm بالا بگیرین،هسته به اشباع می ره ...

می شه بپرسم کلا اینجا منظور از هرتز چیه که مطرح شده ؟ خوب اگه پالسها رو خیلی دیر دیر بدین، موتور یواش می چرخه،البته چرخش اون زیاد هم عادی دیده نمی شه،اگه پله هاش زیاد باشه،مثل عقربه ساعت پله پله دیده می شه ... اما هرتز چیه و دقت هزارم هرتزمنظور چیه؟
                          اگه می خواین موتور پله ای دقتش بالا بره،از نیم موج استفاده می کنن که دقت نصف اون درجه گفته شده می شه،مثلا استپ 1.8 درجه رو با 0.9 درجه راه می ندازن ... اما اگه دقت زیاد میخواین،دیگه پالسها رو نباید 0 و1 بدین،بلکه باید اون رو آنالوگ اعنال کنین که بهتره بی خیال شین!!!
                          اگه سوال رو کامل توضیح بدین شاید بتونم کمک کنم ...

به پایه شکسته ای سی سی لحیم کنین... درست میشه ...

به جای پین هیدر می تونین سیم میله تی خوب لحیم کنین ...
                          یک قسمت از مدار رو روو فیبر ببندین سیم های کنترلی رو به برد بورد بزنین ...

اینقدر هم از برد بورد استفاده نکنین...

من یک روش دارم با حا له .... یک پست باز می کنم می نویسم ...

دیدگاه

من یک روش دارم با حا له .... یک پست باز می کنم می نویسم ...
                            منم از برد برد بدم میاد ممنون میشم اگه زودتر این روشتونو بگید . شاید جای گزین برد برد بشه کردتش.
                            A-Hosseini

دیدگاه

اولا از همه ممنونم !
                              ثانیا اینکه منظورم از هرتز تعداد دفعات گردش موتور در ثانیه است .. و دقت 0.01 هرتز ... یعنی مثلا در یک ثانیه 1.01 هرتز یا معادل 363.6 درجه بچرخه ...
                              من هم از مد کامل و هم نیم موج استفاده کردم ... به صلاح دید کاربر...
                              از اینا ..
                              من مدار رو بستم .. از روش زوری ... فرو کردم تو برد بورد ... من مجبورم تا شنبه کاملش کنم پس روش های دیگه رو بعد از تحویل برای خودم آزمایش می کنم. راستی آقای KhepeleSibilo .. اگه پستی باز کردین لینکش رو اینجا بزارین .. ممنون میشم ..

و اینکه من هنوز با تایمر های میکرو تو پروتئوس مشکل دارم .. یکی بگه این پروتئوس قابل اطمینانه ؟ راستی از کجا می تونم بفهمم که تابع وقفه ی تایمرم احتمالا over lap نداره ... یعنی قبل از اتمام یک وقفه ی تایمر ..زمان وقفه ی بعدیش نرسیده ؟؟

موتور هم راه اندازی شد .. البته فکر نمی کردم موتور 1.8 درجه اینقدر تیک بزنه !!! :sad:

روش آنالوگ رو هم توضیح بدین ممنون میشم .. من جایی ندیدم ...

سوال رو هم کامل گفته بودما ... 3 تا موتور پله ای رو با فرکانس های متغیر که از کامپیوتر میگیرم با یه delay بین هر کدوم باید راه اندازی کنم .. البته تا شنبه :redface:

دیدگاه

http://www.eca.ir/forum2/index.php/topic,8875.msg37571.html#msg37571

کوچکترین مضرب مشترک زمان تایمر ها رو در نظر بگیرین،واحد زمانی رو اوون در نظر بگیرین،یک تایمر تعریف کنین،3 متغیر روی رم به عنوان شمارنده تعریف کنین،در هر واحد زمانی اونها رو یک واحد افزایش بدین،هر کدوم به عدد خودش که رسید یک پالس بدین به l298 و یا مقدار خروجی رو(اگر مثلا با uln2803 بستین) عوض کنین ...

بی خیاله پروتئوس،گفتم که زمان سپری شدش در کنار دکمه اجرا،نوشته می شه و قابل اطمینانه اما با روشی که گفتم 3 سوته فیبر در بیارین و ... هیچ چیز به اندازه کار عملی قابل اطمینان نیست ...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X