اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تابلو روان با اتصال پورت سریال

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تابلو روان با اتصال پورت سریال

سلام دوستان
    من یه تابلو روان دروست کردم که توش حداقل 2تا میکرو 8051 میخوره (بسته به ابعادش).
    ارتباط بین 2 میکرو hand sheiking است.
    و از طریق 1 نرم افراری که کار یکی از دوستام بود اطلاعات مورد نظر کد میشه و از درگاه سریال به میکرو ارسال میکنه.
    اگه بدردتون میخوره یا مشکلی دارین خوشحال میشم کمکی کرده باشم.

دیدگاه

سلام درسته که بحث کاملا عوض شده و من باعث اون بودم وعذرخواهی میکنم من دوست دارم پروتوکل ارتباطی HAND SHEIKING را بدونم احتمالا به معنی فرماندهی دستی . :nice:
      بعدا یه جمله قشنگ مینویسم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hossein.r
        سلام دوستان
        من یه تابلو روان دروست کردم که توش حداقل 2تا میکرو 8051 میخوره (بسته به ابعادش).
        ارتباط بین 2 میکرو hand sheiking است.
        و از طریق 1 نرم افراری که کار یکی از دوستام بود اطلاعات مورد نظر کد میشه و از درگاه سریال به میکرو ارسال میکنه.
        اگه بدردتون میخوره یا مشکلی دارین خوشحال میشم کمکی کرده باشم.
        دوست عزیز ممنون
        میشه در مورد تابلویی که درست کردی بیشتر توضیح بدی ؟ به کیبرد هم متصل میشه ؟
        کمتر به سایت میام .....

دیدگاه

سلام بر همگی دوست عزیز شما پیشنهاد کمک دادی خواهش میکنم راجب به پروتوکل نامبرده اطلاع رسانی کن :cry2: من خیلی دوست دارم پروتکولهای ارتباطی رو یاد بگیرم
          مرسی :agree:

دیدگاه

سلام بر همگی.
            پروفسور عزیز راست می گه , درباره این پروتوکل یکم توضیح بده؟
            با تشکر.
            موفق و پیروز باشی. :applause:
            زهر است عطای خلق هر چند که دوا باشد***حاجت ز که می خواهی جایی که خدا باشد

دیدگاه

سلا دوست عزیزمون جواب نمیده من یه ردپائی از این پروتوکل توی شبکه اینترنت پیدا کردم و باید پروتوکل پیچیده ای باشه که در شبکه اینترنت کاربرد داره :applause:

دیدگاه

سلام پروفسور ممنون از راهنماییت یه سوال برام پیش اومده و اینه که در این پروا¾ا¾ا¾ا¾زه فقط احتیاج به خواندن مقادیر از حافظه خارجیه که در اینجا همون کدهای هگزه (مقادیر )
                برای این کار از قبل چطور باید اطلاعات روی حافظه EEPROM ریخته بشه ؟
                کمتر به سایت میام .....

دیدگاه

سلام خوشحالم که بلخره جواب دادی :wow:
                  برنامه نوشتن خیلی راحتره
                  (H = High(Ad
                  (L = Low(Ad
                  I2cstart
                  I2cwbyte 160
                  I2cwbyte H
                  I2cwbyte L
                  I2cwbyte An, Nack
                  I2cstop
                  Waitms 100
                  Cls: Home
                  Lcd An
                  Lcd " "
                  Lcd Ad
                  Incr Ad
                  Waitms 50

بله دقت کن که چند سطر حذف شده یعنی برای نوشتن کافی همزمان با صداکردن آی سی شما بایت نوشتن یا 160 را وارد کنید و بلافاصله آدرس دهی کنید و در خط بعد در دستور I2cwbyte An, Nack مقدار اطلا عات رو وارد کنید البته در این دستور حرف R به معنی خوندن تبدیل به W به معنی نوشتن شده.

وبرای نمایش بیشتر روی نمایشگر میتونی در آخرین خط زمان بیشتری رو اعمال کنی.
                  روش کارکن و هروقت کافی بود بگو تا مدل های دیگر نوشتن وخوندن رو برات شرح بدم که بیشتر در کار تابلو مورد نیازه. :bye

دیدگاه

ممنون از توضیحاتت پروفسور ولی من مبحث ادرس دهی حافظه های خارجی رو خوب متوجه نشدم :angry: :angry: کتاب کاهه هم ...

برو سر اصل مطلب همونی که به کار من بیشتر میاد :job:
                    کمتر به سایت میام .....

دیدگاه

سلام خوب منهم زیاد توضیح نداده بودم و این غیر عادی نیست چون مهمترین وپیچیده ترین بحث همینجاست.
                      در حقیقت شما برای آدرس دهی و صدا کردن یک آی سی روی این خط به دیتا شیت اون مراجعه کنی و دستور سازنده اون آی سی رو در مورد این کار ببینی
                      من در اینجابه سراغ آی سی های معروف موجود در ایران میرم و همونهایی که در کتاب آقای کاهه شرح داده شده .
                      AT24C02A - AT24C04A - AT24C08A

به تصویر این آی سی ها دقت کن

پایه های 1-2-3 در حقیقت پایه های آدرس دهی سخت افزاری چیپ هستند. ADDRESS INPUTS

پایه 7 محافظ نوشتن روی حافظه است WRITE PROTECT

پایه SCL به معنای SERIAL CLOCK INPUT به معنای ورودی کلاک سریال است
                      پایه SDA به معنای SERIAL DATA ADDRESS به معنای آدرسها و داده های سریال است
                      و دو پایه دیگر که تغذیه و زمین هستند VCC _ GND
                      پایه 7 که کارش معلوم و اگر به زمین متصل نباشه ( یعنی صفر نباشه ) شما نمیتونید روی آی سی چیزی بنویسید اما میتونید اطلاعات اونو بخونین.
                      پایه های تغذیه و زمین هم که معلومه و شما با این دو پایه آی سی رو تغذیه میکنید
                      پایه SCL هم در حقیقت ورودی سیگنال کلاک است.
                      پایه SDA هم ورودی آدرسها ( در زمان آدرس دهی) و ورددی اطلاعات ( در زمان نوشتن ) و خروجی آطلاعات ( در زمان خوندن)

شما برای کار خودتون نیازی به طرز کار و زمان بندی این سیگنالها و پایه ها ندارید و چنانکه خودتون فرمودین فقط نیاز به آدرس دهی و نوشتن یا خوندن دارید

خوب حالا به شکل زیر نگاه کنید

خوب حالا فرض کنید شما میخاین یک حافظه رو صدا کنید وروی اون چیزی بنویسید.
                      چنانکه در برنامه فرستاده شده می بینید در اولین خط فرمان روشن شدن ارتباط ارسال میشه و بلافاصله در خط دوم عددی روی خط ارسال میشه این عدد نام چیپ است ( در حقیقت نام دجیتالی که ما برای اون چیپ مود نظر انتخاب کردیم تا هر وقت خاستیم باهاش ارتباط برقرار کنیم به توسط اون عدد اونو پیدا کنیم) حالا ببینیم این عدد چگونه محاسبه میشه :angry:ما باید با کمک جدول بالا به صورت زیر اون عدد رو حساب کنیم.
                      در ابتدا برای حافظه های یاد شده به جای چهار رقم بالا عدد 1010 دجیتالی را انتخاب میکنیم ( این رقم توسط کارخونه سازنده برای این آی سی در هنگام ارتباط دهی انتخاب شده و برای چیپ های یاد شده همیشه همین عدده AT24C02A - AT24C04A - AT24C08A وبر ای چیپ های دیگه باید به دیتا شیت اون مراجعه کنید)
                      بعد از این شما باید به جای A0 - A1 - A2 مقادیر متناظر اونا روی آی سی رو قرار بدین یعنی اگه پایه A0 آی سی به زمین متصل شده مقدار صفر در خونه A0 جدول قرار میگیره و مثلا اگه A2 آی سی به خط تغذیه متصل شده مقدار یک در خونه A2 جدول قرار میگیره و همینطور در مورد A1 و در خونه
                      R/W اگر بخاهیم روی آی سی بنویسیم مقدار صفر واگر بخاهیم از روی آی سی بخونیم عدد یک را قرار میدهیم و آنگاه بایت به دست آمده را به دسیمال تبدیل نموده و آنرا در دستور I2C CWBYTE xxx قرار میدهیم و با قرار گرفتن این فرمان روی خط به آی سی مورد نظر دست پیدا میکنیم
                      (البته در بعضی آی سی ها ممکنه که آین آدرس دهی به صورت دیگه ای باشه که ما فعلا باهاش کاری نداریم )
                      چون متصل نمودن سه پایه A0 - A1 - A2 در مدار طراحی شده به اختیار شماست ( در مورد آی سی نه جدول ) پس شما میتونی هشت آی سی رو روی یک خط قرار بدی و از اونها استفاده کنی .
                      و نحوه خوندن ونوشتن رو هم که گفتیم

دوستان عزیز توجه داشته باشن که ساخت یک تابلو روان در عین سادگی نیاز به اطلاعات مقدماتی داره که با دونستن اونا کار بسیار ساده تر و زیباتر و قدرتمند تر انجام میشه و من واقعا تعجب میکنم که دوستی اعلام میکنه من با 8951 تابلو روان درست کرده ام در حالی که این آی سی مطلقا حافظه EEPROM یا ROM نداره و من حیرونم که اون دوستمون کارکتر ها شو از کجا فراخونی میکنه oo: چنانکه اشاره شد شما باید محلی رو داشته باشید که کارکترها یا حروف یا علائم مورد نیاز شما آنجا باشه و شما با تابلو اونارو نمایش بدی کاری که در ساخت نمایشگرهای کریستال مایع از اون استفاده شده . :nice:
                      و در غیر اینصورت شما میتونی تابلوئی رو بسازی که چند پیغام و کارکتر محدود رو نشون بده که زیاد جالب نیست پس هرکی دوست داره بزودی بتونه یک تابلو طراحی کنه وبسازه یک پیغام به من بده :job: و شروع کنه و دنبال این مطالب رو بگیره

دیدگاه

پروفسور عزیز واقعا ممنونم از توضیحات کاملت :bye کاملا متوجه شدم حالا باید چیکار کنم منظورم مرحله بعدی کار :nerd:

الیته اینم من اضافه کنم مثلا در ic at2402 ادرس سخت افزاری چیپ جهت نوشتن برابر b10101110& مطابق جدول زیر

کمتر به سایت میام .....

دیدگاه

سلام خوب البته
                          در مثال شما چون آدرس چیپ b10101110& است پس پایه های A0 -A1 - A2 روی چیپ همگی به مثبت تغذیه متصل هستند واگر شما چیپ دیگری رو هم روی این خط قرار بدید که پایه A1 - A2 اون چیپ رو به زمین مدار متصل کرده باشی میتونی اون چیپ رو با این آدرس b10100010& انتخاب کنی و روی اون خط دو چیپ داشته باشی oo: و همینطور تا هشت چیپ میتونی ادامه بدی :wow:
                          خوب مرحله بعدی که مهمتره اینکه شما میتونی عملیات نوشتن و خوندن رو به صورت صفحه ای انجام بدی و با این کار اولا حجم زیادی از برنامه کاسته میشه و دوما سرعت خیلی بیشتر میشه و الی الخصوص شما که روی تابلو روان کار میکنی میدونی که برای خلق هر کارکتر روی تابلو نیاز داری که هشت ردیف ده ستونی یا پنج ستونی رو جارو کنی و به آنها آدرس دهی کنی ( این استاندارد ساخت کارکتر و شما میتونی استاندارد دیگه ای رو انتخاب کنی اما توجه کن که تمام برنامه های مورد نیاز در این رابطه بر این اساس نوشته شده مثلا اولیش همین حافظه یا برنامه های طراحی کارکتر یا خود میکرو یا نمایشگرهای موجود که به صورت ماتریس هشت در پنج موجود هستند و هزارو یک دلیل دیگه بهتره که شما هم همین استاندارد رو رعایت کنی)

خوب بریم سر صحبت خودمون خوندن و نوشتن صفحه ای
                          به این برنامه نگاه کن

(H = High(Ad
                          (L = Low(Ad
                          I2cstart
                          I2cwbyte 160
                          I2cwbyte H
                          I2cwbyte L
                          I2cwbyte An, ack
                          I2cwbyte An+1, ack
                          I2cwbyte An+2, ack
                          I2cwbyte An+3, ack
                          I2cwbyte An+4, ack
                          I2cwbyte An+5, ack
                          I2cwbyte An+6, ack
                          I2cwbyte An+7, ack
                          I2cstop
                          Waitms 100
                          Lcd An
                          Lcd " "
                          Lcd Ad
                          Incr Ad
                          Waitms 50
                          یعنی شما با یک بار آدرس دادن و شروع عملیات نوشتن میتونی تا هشت آدرس بعد رو مثل برنامه بالا مقدار دهی کنی ( البته ما راجب at2402 صحبت میکنیم و آی سی های دیگه ممکنه شما به آدرسهای بیشتری دسترسی داشته باشی اما میتونی اینو تو دیتا شیت آی سی ببینی در قسمت page write)
                          خوب شما وقت خوندن حافظه هم میتونی همین عمل رو انجام بدی با این تفاوت که تا عملیات رو متوقف نکنی مرتبا میتونی اطلاعات آدرس بعدی رو ببینی
                          (H = High(Ad
                          (L = Low(Ad
                          I2cstart
                          I2cwbyte 160
                          I2cwbyte H
                          I2cwbyte L
                          I2cstart
                          I2cwbyte 161
                          I2crbyte An, ack
                          I2crbyte An, ack
                          I2crbyte An, ack
                          I2crbyte An, ack
                          I2crbyte An, ack
                          I2crbyte An, ack
                          I2crbyte An, ack
                          I2crbyte An, ack
                          I2crbyte An, ack
                          I2crbyte An, ack

I2crbyte An, Nack
                          I2cstop
                          Waitms 100
                          Lcd An
                          Lcd " "
                          Lcd Ad
                          Incr Ad
                          Waitms 50
                          یعنی تا زمانی که شما دستور Nack رو نفرستی میتونی به خوندن ادامه بدی.

خوب حالا که نحوه ارتباط با چیپ حافظه رو میدونی ببینیم یک تابلو روان استاندارد چی میخاد ( منظورم تابلوئی بود که بتونی روش بنویسی وببینی نه تابلوهای بازاری که فقط مینویسه WEELCOM واگه بخای روش چیز دیگه ای بنویسی باید با کارخونه سازنده اون تماس بگیری . راستی من دارم برای یکی از دوستانم یه تابلو میسازم شما هم کارائی رو که میگم دنبال کن :job

ابتدا یک ماتریس 8 در 10 درست کن به طوری که ستونها به هم متصل باشن و سطرها به هم ( چیزی که همه میدونن) البته من اینکارو روی مدار چاپی به صورتی انجام دادم که میتونم اونا رو کنارهم بزارم وپایه هاشونو به هم لحیم کنم و هر چندتا کارکتر که خاستم ایجاد کنم

ومن در اینجا میگم که چطور یک کارکتر رو ببینی و شما میتونی بعدا به صورت کاملتر کار کنی
                          وقتی یک ماتریس آماده کردی با استفاده از یک میکرو همه سطرها وستونها رو به میکرو متصل کن ( ماتریس شما باید به صورتی باشه که اگر سطر اول و ستون سوم به تغذیه متصل شد یک ال ای دی روشن بشه درسته) بعد نقشه اونو بفرست تا کارو ادامه بدیم. :bye

دیدگاه

بازم ممنون پروفسور جون
                            ماتریسی که باید درست کنم اندها رو به ستونها وصل کنم یا سطرها ؟ ( هر دو صورت میشه بستگی به برنامه شما داره )
                            و در مورد نقشه اش ؟ چیکار کنم طراحی کنم بذارم اینجا ؟
                            کمتر به سایت میام .....

دیدگاه

سلام دوست من هیچ فرقی نمیکنه
                              ما داریم یک کار کوچولو رو مرور میکنیم و بعد اون من میگم چکار کنیم که پایه های میکرو بیهوده اشغال نشه در حقیقت تابلوی اصلی قضیش بکلی متفاوته :bye

دیدگاه

پروفسور جون من یه ماتریکس 8*8 درست کردم با led که اندهاش رو به ستونها دادم و کاتد رو به سطرها سطرها به پورت b و ستونها به پورت d
                                کمتر به سایت میام .....

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X