اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درایور موتور dc با جریان دهی بیشتر حدود 10 آمپر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : l298 با جریان دهی بیشتر حدود 10 آمپر

نوشته اصلی توسط داریوش عباسی
    نمی دونم اصلا آیا اینکار من درسته که بدون n_fet ها hip4082 رو درایو کردم و انتظار کارکرد دارم
    باید مدار رو کامل با تمام قطعاتی که داخلش هست ببندی
    دوتا از ماسفت ها اصلا وظیفه شارژ خازن بوت استراپ رو دارن
    AYRIC

دیدگاه

البته من با مدار کامل فتها هم که تست می کنم فرقی نداره و خروجیها ثابته .
      البته من وردویها رو طبق دیتا شیت وصل کردم ولی اون دوتا ورودی که گفته شده به pwm بزنیم رو فعلا ثابت به 0 و1 زدم و برعکس هم یکی را صفر و دیگری رو 1 کردم .
      هیج عکس العملی نشان نمی ده

دیدگاه

من حتی پایه dis=1 می کنم و طبق دیتاشیت باید خروجیها صفر بشه ولی خروجیها تغییری نمی کنه و مثلا پایه 16 همواره 1 است .
        تغذیه هم حدود 12 ولت کردم و تست کردم نتیجه ای نداد

دیدگاه

اون خازن و دیودها مقدارشون چقدر باید باشه

اولین قدم تست اینه که ورودی dis=1 می کنم باید تمام خروجیها 0 بشن که نمیشه

خود ic رو هم عوض کردم ولی تفاوتی نکرد .
          من هنوز هیچ میکرویی بهش وصل نکردم و پایه ها رو مستقیم به تغذیه وصل کردم و بعدا میکرو pwm رو به پایه ها اعمال می کنه ولی همین معمولی هم کار نمی کنه
          میشه بهم کمک کنید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط داریوش عباسی
            اون خازن و دیودها مقدارشون چقدر باید باشه

اولین قدم تست اینه که ورودی dis=1 می کنم باید تمام خروجیها 0 بشن که نمیشه

خود ic رو هم عوض کردم ولی تفاوتی نکرد .
            من هنوز هیچ میکرویی بهش وصل نکردم و پایه ها رو مستقیم به تغذیه وصل کردم و بعدا میکرو pwm رو به پایه ها اعمال می کنه ولی همین معمولی هم کار نمی کنه
            میشه بهم کمک کنید؟
            خازن بستگی به فرکانس pwm داره مثلا اگه 30 کیلوهرتزهحدود 470 نانو خوبه
            برای دیود یه شاتیکی بذار مثلا 5819
            یه شماتیک از مدارت بذار تا ببینیمش
            AYRIC

دیدگاه

پاسخ : درایور موتور dc با جریان دهی بیشتر حدود 10 آمپر

من در فاز اول اصلا pwm نمی خوام !!
              آیا می تونم معمولی با صفر و یک کردن پایه ها کار کنم باهاش؟ نه؟
              مقدار خازنها رو عدسی 100 نانو گذاشتم
              دیودها رو البته 4007 گذاشتم که الان عوض می کنم و با شماتیک خدمتتون نتیجه رو می گم

دیدگاه

البته دیودها رو هم عوض کردم ولی فرقی نکرد
                VCC بالای 9 ولت یه وقتایی یه کاراهایی می کنه وی خروجیها قشنگ و کامل صفر ویک نمی شن
                من یک موتور فعلا12 ولت معمولی که زیر 1 آمپری است رو بهش وصل کردم
                تغذیه VDD=12 ولت گرفتم.
                بعضی وقتا حس می کنم HIP4082 داره داغ میشه که زود تغذیه VCC رو میارم پایین
                ولتاژ vdd و vcc را چند بذارم خوبه ؟ چون دارم با منبع تغذیه به اون ولتاژ نی دم .

دیدگاه

پایه های 10 و 11 که برعکس هستند.احتمالا توی شماتیک اشتباه گذاشتی

تغذیه آیسی حتما باید بالای 10 ولت باشه

مشکل دیگه ای نداره
                  AYRIC

دیدگاه

با تشمر از شما
                    آره پایه 10 و 11 رو روی شماتیکی که گذاشتم اشتباه کشیدم والا مدار بسته شده درسته
                    تغذیه رو که بالای 10 میدم بعد از جند دقیقه ic داغ میشه و جریان مصرفی حتی تا 300 میلی آمپر میشه این طبیعیه؟
                    و البته بخاطر ترس از آسیب رسیدن به اون معمولا تست رو متوقف می کنم .

دیدگاه

کار با این ic زیاد مشکل نیست، دیتاشیت رو کامل مطالعه کن. مدارات هم روتین هستند مثل :
                      http://obrazki.elektroda.net/91_1287524576.jpg

طبق جدول زیر کار میکنه (داخل دیتاشیت هست):

دیدگاه

من مدار رو مثل دیتا شیت بستم
                        البته سواد آنالوگی زیادی ندارم بهمین خاطر نمی تونم مدار رو خوب تحلیل کنم .
                        آیا داغ کردن و جریان کشی برای اون طبیعیه؟

دیدگاه

داخل دیتاشیت یه سری جدول قرار داده، پارامترها رو توضیح داده، جریان و ... هم گفته. وقتی از یه ic استفاده می کنی باید طبق دیتاشیت کار کنی. جدول درستی (truth table) هم که به سواد آنالوگ کاری نداره.
                          300 میلی هم برای این زیاده. این ic ترانزیستورها رو سوییچ و کنترل می کنه، جریان زیادی لازم نداره. تو نت در مورد h-bridge سرچ کنی، کلی مطلب داره، این ic درایور همین پل هاست.

دیدگاه

اگه طبق شماتیک بسته باشی یا آیسی سوخته یا داری اشتباه میکنی و یه جا رو اشتباه کردی توی وصل کردن

یکاری کن. به آیسی فقط یه تغذیه وصل کن تا مطمئن بشی این آیسیه داره جریان میکشه یا مدار
                            AYRIC

دیدگاه

البته اولین مشکل من این بود که چرا طبق جدول درستی کار نمی کنه و اون رو دیده بودم !
                              در مورد جریان کشی هم با خلرج کردن همه چیز و دادن تنها تغذیه هم جریان می کشید که آی سی رو عوض کردم که جریان کشی درست شد .
                              من کل مدار رو از تست کردم و فکر نمی کنم اشتباهی کرده باشم با این وجود خروجی طبق دیتا شیت نیست !
                              و حتی وقتی dis=1 می دهم خروجیهای h=1 و l=0 هستند !!
                              در صورتیکه یdis=0 باشد و وقتی که پایه های 3 و4 ( هر کدام مجزا) از صفر جدا می کنم تغذیه vdd ( تغذیه ای که برای خود فتهاست نه تغذیه ic به شدت جریان می کشه!
                              خیلی عجیبه من مدار رو بارها و بارها از نظر اتصالات چک کردم
                              البته الان اون خازنها رو هم 10 میکرو کردم .
                              کار دیگری هم می تونم بکنم که منشا مشکلم پیدا بشه

دیدگاه

در صورتیکه یdis=0 باشد و وقتی که پایه های 3 و4 ( هر کدام مجزا) از صفر جدا می کنم تغذیه vdd ( تغذیه ای که برای خود فتهاست نه تغذیه ic به شدت جریان می کشه!
                                این مورد رو اومدم با برداشتن خود IC از روی برد و کنترل دستی پایهای خورجی اون چک کردم بازهم مدار ترانزیستوری در برخی مواقع جریان ریاد می کشه پایه های AHO,ALO ,BHO,BLO را دستی به صفر و یک می دهم و موتور هم وصله به خروجی اونها .
                                آیا این تست من با توجه به اینکه هر 4 ترانزیستور N_CHANNEL هستند منطقی است ؟
                                PROTUES هم چنین ICیی نداره که من با اون تحلیلش کنم ؟
                                اصلا HIP4082 نداره ؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X