اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درایور موتور dc با جریان دهی بیشتر حدود 10 آمپر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : درایور موتور dc با جریان دهی بیشتر حدود 10 آمپر

نوشته اصلی توسط داریوش عباسی
    می خوای مدارتون رو با یک نرم افزار سیمولاتور مثل proteus ببنید و نتیجه رو ببینیم .
    البته من یه جا خونده بودم که فت نمی تونه با pwm بعنوان سوییچ عمل کنه ولی سیموله کردنش خیلی به ما کمک می کنه
    دم شما گرم شما که ماسفت رو با این حرف بردید زیر سوال که :biggrin: اصلا ماسفت برای سوئیچ کردن در سرعت های بالا (یعنی فرکانس های بالاست) و میتونه تا اون فرکانسی که اوی دیتاشیت هم ذکر شده مثلا 100mhz رو هم ساپورت کنه. تنها مسئله ای که هست درایو گیت ماسفته که بستگی به ولتاژ سوئیچ و نوع فت هایی که میخواید استفاده کنید متفاوت میشه مثلا برای این درایوری که شما میخواید اگر بخواید برای ماسفت هایساید p کانال و برای ماسفت لوساید n بذارید با 3 تا ترانزیستور هم نیمپل راه میافته ولی اگر ولتاژتون زیاد نباشه. یعنی در کل به 6 تا ترانزیستور احتیاج دارید
    در مورد اون مدار هم که توی پروتئوس کار میده شما ولتاژ سر موتور رو بگیرید احتمالا باید 5 ولت یا کمتر یر موتور بیافته چون اختلاف ولتاژ گیت سورس ماسفت های بالایی 10 نیست و ماسفت های بالایی کامل روشن نمیشن و ماسفت رو دارید بیچاره میکنید با این کارتون :mrgreen:
    AYRIC

دیدگاه

پاسخ : درایور موتور dc با جریان دهی بیشتر حدود 10 &

نوشته اصلی توسط aliila
      من اعتقادی به شبیه سازی تازه اون هم تو پروتیوس ندارم

خوب انگار باید تجربی بریم جلو .
      پیشنهاد من اینه (به قول مرحوم مارتین لوترکینگ که گفت رویای من اینه )

دوتا مشکل داره این مدار یکی اینکه گیت ماسفت های پایینی مستقیم وصل شده و جریانش تامین نمیشه اگه تقویتش نکنید
      دوم اینکه ماسفت های بالایی هم با یه مقاومت 10 کیلو خاموش میشن که خیلی زیاده و تلفات ماسفت رو به شدت بالا میبره
      کلا این روش روش خوبی نیست
      اون دیود هایی هم که گذاشته پشت ماسفت که دیگه .....
      AYRIC

دیدگاه

در مورد اون مدار هم که توی پروتئوس کار میده شما ولتاژ سر موتور رو بگیرید احتمالا باید 5 ولت یا کمتر یر موتور بیافته چون اختلاف ولتاژ گیت سورس ماسفت های بالایی 10 نیست و ماسفت های بالایی کامل روشن نمیشن و ماسفت رو دارید بیچاره میکنید با این کارتون :mrgreen:
        خق با شماست ولی من دلیلش رو درک نمی کنم اون 10 ولت که شما می گید باید ولتاژ گیت از سورس بیشتر باشه رو می گم!
        مگه ولتاژ threshold فتها حدود 3 ولت نیست پس اگه گیت سورس بالای این باشه ترانزیستور باید روشن بشه !

دیدگاه

خق با شماست ولی من دلیلش رو درک نمی کنم اون 10 ولت که شما می گید باید ولتاژ گیت از سورس بیشتر باشه رو می گم!
          مگه ولتاژ threshold فتها حدود 3 ولت نیست پس اگه گیت سورس بالای این باشه ترانزیستور باید روشن بشه !
          فرض کنید که فت بالایی کاملا روشن بشه. در این صورت سر سورس بالایی 12 ولت میافته و اگه شما بخواید ماسفت بالایی رو کاملا تحریک کنید باید 22 ولت یعنی 10 ولت بیشتر از سورس به گیت بدید. این کار رو درایورهای هافبریج انجام میدن.
          اما در این ولتاز و این جریان میتونید ماسفت بالایی رو p بذارید و نیازی به درایور هاف بریج نیست به نظر من مدار زیر برای شما مدار کاملیه:

البته تا ولتاژ 15 رو مشکلی نداره اما اگه بخواید تا 19 ببرید باید اون مقاومت های 1k رو 0.5 وات بذارید. بیشتر از 19 هم به این مدار نمیشه داد
          البته من فت های 640 و 9530 گذاشتم چون برای پروتئوس فرقی نمیکنه :mrgreen: اصلا نمیفهمه مقاومت درین سورس چیه :mrgreen: ولی شما از z44 و 4905 استفاده کن

و یه چیز دیگه برای اصولی تر شدن کار سر هر کدوم از گیتها یه مقاومت 33 اهم اضافه کن

با این نقشه برای هر موتور فقط به یه pwm برای تغییر جهت و کنترل سرعت نیاز داری. pwm رو هم بجای همون لاجیک استیت بذار

AYRIC

دیدگاه

ممنون ولی مدار شما یک ورودی داره ولی ما برای موتور 3 حالت چپ گرد و راستگرد و متوقف داریم برای اینکار چکار باید بکنم و البته
            موتور من 24 ولته و فکر منم با ولتاژهای پایینتر خیلی ضعیفتر حرکت می کنه.

دیدگاه

ممنون ولی مدار شما یک ورودی داره ولی ما برای موتور 3 حالت چپ گرد و راستگرد و متوقف داریم برای اینکار چکار باید بکنم و البته
              موتور من 24 ولته و فکر منم با ولتاژهای پایینتر خیلی ضعیفتر حرکت می کنه.
              با یه pwm هر سه کار رو میشه انجام داد.به این صورت که اگه دیوتی 50 درصد باشه موتور میاسته اگه دیوتی به 0 نزدیک بشه سرعت موتور به جلو و اگه به 100 درصد نزدیک بشه سرعت موتور به سمت عقب زیاد میشه

اگه برای ولتاژ 24 یا بالاتر بخوای باید از شماتیک زیر استفاده کنی:
              http://s1.picofile.com/file/8100822992/h_bridge_transistor3.bmp

که کامل شدش میشه این:
              http://s2.picofile.com/file/8100823450/h_bridge_transistor2.bmp

چیز خوبیه اما خیلی شلوغه. اگه مشکل هزینه نداره که آیسی درایور استفاده کن. مثلا ir2104 خوبه. بجای اینهمه ترانزیستور. اگرم که میخوای ارزون دربیاد همین شماتیک آخری دیگه آخرشه :mrgreen: البته تا 40 ولت رو من تست کردم
              فقط این مدارات چه خودت با ترانزیستور بخوای درست کنی چه آیسی بذاری بخش درایور گیت یه تغذیه حدود 10 12 میخواد که باید تامینش کنی. و هر ولتاژی رو که موتورا میخوای بدی رو بدی به ماسفت ها
              AYRIC

دیدگاه

ir2104 که قیمتش 3 هزار تومنه
                و در مقایسه با اون مدار بزرگ بهتر به نظر می رسه .
                ورودی که میتونه pwm هم باشه ؟نه؟
                فقط من فکر می کنم دوتا باید استفاده کنم و هر کدوم برای یک طرف موتور .
                و خیلی شبیه به hip4082 نشون می ده که من نتونستم راش بندازم . می گیرم و امتحانش می کنم

دیدگاه

ir2104 که قیمتش 3 هزار تومنه
                  و در مقایسه با اون مدار بزرگ بهتر به نظر می رسه .
                  ورودی که میتونه pwm هم باشه ؟نه؟
                  فقط من فکر می کنم دوتا باید استفاده کنم و هر کدوم برای یک طرف موتور .
                  و خیلی شبیه به hip4082 نشون می ده که من نتونستم راش بندازم . می گیرم و امتحانش می کنم
                  بله 2104 بهتر
                  نه مشکلی با pwm نخواهید داشت
                  شما فعلا روی یه نیم پل کار کنید درست که شد دیگه حله
                  AYRIC

دیدگاه

توی protrus هم ir2101 داشت ( ظاهرا خیلی شبیه به 2104 است )
                    فکر کردم قبل از اینکه برم آی سی رو بخرم توی protus انتحان کنم .
                    مدار ذیل رو بسیتم ولی باز هم کار نمی کنه علت چیه؟
                    البته vcc=12 ولت و درین فتq1 هم 24 ولت است .

دیدگاه

یه همچین مداری میشه برای فول بریج :

دیدگاه

با protues این مدار رو بستم ولی طبق دیتا شیت کار نمی کنه .
                        من اولین باره با این نرم افزار کار می کنم شاید یک جایی اشتباه کرده باشم اگه میشه فایل من رو ببینید .
                        http://uplod.ir/ui5xt4l4i8jf/23.DSN.htm

دیدگاه

کسی مدار من رو تست نکرد ؟
                          همه چیز طبق دیتا شیته و البته خذوجیها هم خوبه ولی دو سر موتور ولتاژ کمی می افته که نباید اینطوری باشه و سرعت حرکت موتور خیلی خیلی کمه !

دیدگاه

از این مدار استفاده کن:
                            http://s4.picofile.com/file/8101506150/driver_MOSFET.dsn.html

البته من pwm گذاشتم شما میتونی اون رو برداری و لاجیک استیت یا چیزی که میخوای بذاری
                            البته باید یادت باشه که توی پروتئوس با این خازن های کوچک نمیتونی زمان زیادی حتی در حد یک ثانیه ماسفت بالایی رو روشن نگه داری برای همین من pwm رو اینجوری بستم. اگر لاجیک استیت هم بذاری نباید مدت زیادی ماسفت بالایی رو روشن نگه داری
                            AYRIC

دیدگاه

البته من pwm گذاشتم شما میتونی اون رو برداری و لاجیک استیت یا چیزی که میخوای بذاری
                              البته باید یادت باشه که توی پروتئوس با این خازن های کوچک نمیتونی زمان زیادی حتی در حد یک ثانیه ماسفت بالایی رو روشن نگه داری برای همین من pwm رو اینجوری بستم. اگر لاجیک استیت هم بذاری نباید مدت زیادی ماسفت بالایی رو روشن نگه داری
                              مدار شما با یک ورودی پالسی ،جهت موتور را به خوبی عوض می کند ولی اگر ما ورودی را ثابت 5 ولت دهیم مثل مدار من است و ولتاژ دو سر موتور خیلی کم است وبه 5 ولت هم نمی رسد و در نتیجه موتور کند حرکت می کند .
                              در مورد خازنها چیز خاصی را باید رعایت کنم ؟

دیدگاه

با سلام و تشکر
                                مدار باید این قابلیت را داشته باشد که بتوان سیگنال dc صاف یا پالس pwm به اون داد و مشکلی نداشته باشه .
                                در صورت امکان این قدم را هم کمکم کنید تا خیالم راحت بشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X