اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

میکرو و پوتانسیو متر و تشخیص سریع ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : میکرو و پوتانسیو متر و تشخیص سریع ؟

راستی استاد عزیز لطفا به این سوال هم یه نظری بدهید . :rolleyes:

در ضمن یادم رفت من این 74HC595 و SPI رو توی پروتیوس شبیه سازی کردم اما سر در نیاوردم که چطوری کار میکنه اگه لطف کنید یه شماتیک همراه با کد اینجا قرار بدید ممنون میشم , البته تا اونجایی که متوجه شدم دو تا پایه تعداد یک کردن یا صفر کردن پایه های خروجی رو مشخص میکنن و یه پایه هم به عنوان کلاک عمل میکنه .
    با تشکر :nerd:
    دانلود کی های جدید کاسپر
    جهت سفارش طراحی و برنامه نویسی سایت, قالب, بنر قیف و فلش
    با این آی دی تماس بگیرید :
    sam.shark360

دیدگاه

در ضمن چطوری برای تابع switch در داخل هر Case یه شرطی بزارم که اگه متغییر بین 0 تا 20 بود فلان کار رو بکن و اگه بین 20 تا 40 بود فلان کار رو بکن و الی آخر ...

یه چیزه دیگه یه جایی شما گفته بودین پتانسیومترهای صنعتی که بعضا به جای انکودرها استفاده میشن سرعت بالایی دارن , این پتانسیومترها به این اسم (پتانسیومترهای صنعتی) مشهورن یا اسم های خاصی دارن ؟ اینو واسه این پرسیدم که اگه یه موقع رفتیم یکی بخریم پیش فروشنده ضایع نشیم. :mrgreen:
      دانلود کی های جدید کاسپر
      sam.shark360

دیدگاه

دقیقا
        در 74HC595 سه پایه ی دیتا، کلاک و لود داریم. میکرو با پورت SPI به دو پایه ی دیتا و کلاک فرمان می دهد و پایه ی لود را باید خودمان در برنامه کنترل کنیم.

نحوه ی عمل 74HC595 به این صورت است که:
        فرض کنید می خواهیم عددی 8 بیتی مثل A را به 74HC595 بفرستیم.

بیت هفتم A را به پایه ی دیتای 74HC595 می دهیم و پایه ی کلاک آنرا یک و بعد صفر می کنیم.
        بیت ششمA را به پایه ی دیتای 74HC595 می دهیم و پایه ی کلاک آنرا یک و بعد صفر می کنیم.
        ...
        بیت صفرم A را به پایه ی دیتای 74HC595 می دهیم و پایه ی کلاک آنرا یک و بعد صفر می کنیم.

عدد A به 74HC595 رفت اما هنوز در پایه های خروجی 74HC595 ظاهر نشد.

حال پایه ی لود 74HC595 را یک و بعد صفر می کنیم و می بینیم که عدد A در پایه های خروجی 74HC595 ظاهر می شود.

قسمت SPI میکرو دقیقا همین کار را انجام می دهد. البته وقتی SPI یک بایت را به 74HC595 فرستاد ما باید پایه ی لود را خودمان یک و صفر کنیم.

برنامه و شماتیک نمونه در http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=2560.msg133098#msg133098 هست
        با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sharktech
          در ضمن چطوری برای تابع switch در داخل هر Case یه شرطی بزارم که اگه متغییر بین 0 تا 20 بود فلان کار رو بکن و اگه بین 20 تا 40 بود فلان کار رو بکن و الی آخر ...

یه چیزه دیگه یه جایی شما گفته بودین پتانسیومترهای صنعتی که بعضا به جای انکودرها استفاده میشن سرعت بالایی دارن , این پتانسیومترها به این اسم (پتانسیومترهای صنعتی) مشهورن یا اسم های خاصی دارن ؟ اینو واسه این پرسیدم که اگه یه موقع رفتیم یکی بخریم پیش فروشنده ضایع نشیم. :mrgreen:
          احتیاج نیست محدوده بگذارید. اگه به نوشته های قبلی توجه کنید و کمی ریاضی نگاه کنید می بینید اگر متغیر را بر 20 تقسیم کنید کار ساده می شود.

متغیر Aآ‌ را در نظر بگیرید و B آ‌را برابر با تقسیم Aآ‌ بر 20 در نظر بگیرید. اگر Aآ‌ از صفر تا 20 باشد به می شود صفر. اگر Aآ‌ از 20 تا 40 باشد Bآ‌ می شود 1 و .................

پس B را در سوئیچ بگذارید و مقادیر 0 و 1 و 2 و 3 و... را در کیس بگذارید oo:

دیدگاه

استاد با عرض شرمندگی توی اون شماتیکی که هست من نفهمیدم که پایه های میکرو و این 74HC595 چطوری به هم وصل شدن , اون قسمت توی شماتیک نیست !!! :angry:

اگه براتون امکان داره نحوه اتصال میکرو و 74HC595 رو بر روی این مدار http://www.ecapic.ir/image/ECA-090615045303.gif پیاده سازی کنید تا من IQ ببینم آخرش اینا چطور به هم وصل میشن.

یه چیزه دیگه یه جایی شما گفته بودین پتانسیومترهای صنعتی که بعضا به جای انکودرها استفاده میشن سرعت بالایی دارن , این پتانسیومترها به این اسم (پتانسیومترهای صنعتی) مشهورن یا اسم های خاصی دارن ؟ اینو واسه این پرسیدم که اگه یه موقع رفتیم یکی بخریم پیش فروشنده ضایع نشیم. icon_mrgreen
            این سوال من خیلی دیده نمیشه ( یا من جواب نمی بینم ) !!! :mrgreen:

ببخشید ما جوونا شما پیر ها رو هی با سوالات مشنگمون عصبانی میکنیم. :mrgreen: :mrgreen:
            دانلود کی های جدید کاسپر
            sam.shark360

دیدگاه

اول راجع به سوال از قلم افتاده بگم که اینها در بازار به نام های مختلفی هستند. یکی از این نام ها پتانسیومتر صنعتی هست. از نام سنسورهای مقاومتی چرخشی یا خطی هم استفاده میشه. باید خودتون برید لاله زار تا ببینید اسامی عجیب و غریبی را که برای چیزای مختلف بکار میره.

اتصال 74HC595 به میکرو نقشه ی شماتیک نمی خواد:

پایه کلاک 74HC595 را به SCK میکرو وصل میشه ( پایه PB7 در مگا 32)
              پایه دیتای 74HC595 را به MOSI میکرو وصل میشه ( پایه PB5 در مگا 32)
              پایه لود 74HC595 به هر پایه ی دلخواه میکرو وصل میشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X