باسلام
اگه یکی لطف کنه و معنی rms و پیک و چیزی رو که ما بهش میگیم 220 ولت بگه ممنون میشم
مثلا طبق این شکل:
اگر ما برای برق شهری در نظرش بگیریم پیک و rms کدومها هستن؟
با تشکر
نیست بر لوح دلم جز الف قامت دوست *** چه کنم حرف دگر یاد نداد استادم
با سلام
بیایید پیک سیگنال رو با یک آشکار ساز پیک بدست بیارید بعد بدید به adc میکرو مقدار پیک رو بدست بیارید و در آخر هم مقدار موثر سیگنال رو در برنامه محاسبه کنید
ببینید مقدار موثر یک سیگنال برابر هست با مجذور انتگرال مربع اون سیگنال در یک پریود هست حالا چون اینجا سیگنال ما اینجا سینوسی اگر محاسبات رو انجام بدید مقدار موثر میشه : مقدار ماکزیمم سیگنال تقسیم بر رایدکال 2
شاید ابتدایی و مسخره به نظر برسه. اما چه کنیم که چیزی برای ما نگفتن و فقط تو دانشگاه و ... نشستن فرمول تو مغز ما کردن!
فکر کنید ما با ولتمتر میایم و میبینیم ولتاژ شهر 220 هست. آیا این همون rms هست؟
چیزی که با اسکوپ دیده میشه یه چیز شبه سینوسی هست. آیا دامنه اون همون مقدار rms هست و یا چیز دیگه ایه؟ مثلا اگر با اسکوپ برق شهر رو نگاه کنیم آیا بلندی دامنه سینوس 220 هست یا 311؟؟
نیست بر لوح دلم جز الف قامت دوست *** چه کنم حرف دگر یاد نداد استادم
ببینید مقدار موثر یک سیگنال برابر هست با مجذور انتگرال مربع اون سیگنال در یک پریود هست حالا چون اینجا سیگنال ما اینجا سینوسی اگر محاسبات رو انجام بدید مقدار موثر میشه : مقدار ماکزیمم سیگنال تقسیم بر رایدکال 2
استاد من برای محاسبه جریان نیاز به Vrms دارم به نظر تون با AVR میشه این مقدار رو برای یه بازه زمانی خیلی کوچیک حساب کرد ؟؟
درضمن واقعا ممونم
استاد من برای محاسبه جریان نیاز به Vrms دارم به نظر تون با AVR میشه این مقدار رو برای یه بازه زمانی خیلی کوچیک حساب کرد ؟؟
درضمن واقعا ممونم
خوب من فکر میکنم میشه چون مگه بازه شما چقدر هست از فرکانس کاری adc بیشتره یعنی adc نمیتونه حداقل از یک پریود نمونه برداری کنه از طرفی من گفتم پیک سیگنال رو بدست بیارید(میتونید به صورت نرم افزاری هم با میکرو دیتکتش کنید) بعد بدید به میکرو بعد با فرمولی که گفتم محاسبه کنید ، خوب مگه تغییرات پیک سیگنال شما چقدر زیاده که adc میکرو نمیتونه از اون نمونه برداری کنه یعنی اینقدر سیگنالتون ناپایداره ؟
نوشته اصلی توسط Ali_Asadzadeh
محاسبات خیلی پیچیده تر از اینها هست!
اصلا کی گفته که برق شهر 100% سینوسی هست؟
اگه بخواهید به صورت Real time محاسبه کنید، با AVR نمی شه!
اگه میشه در مورد محاسباته مربوطه بیشتر توضیح بدید ممنون
برای محاسبه True RMS بهترین روش استفاده از Over sampeling است،به عنوان مثال اگر ما 64 نمونه در هر سیکل از سیگنال نمونه برداری کنیم،احتیاج به 3200 نمونه در ثانیه برای یک کانال هستیم
با توجه به سری مربوطه می توان مقدار RMS هر شکل موجی را بدست آورد (آخرین فرمول در صفحه)
http://en.wikipedia.org/wiki/Root_mean_square
برای این کار احتیاج دارید که 64 بار به توان دو بر سانید،64 عدد را با هم جمع کنید،همه را بر 64 تقسیم کنید،و نهایتا جذر بگیرد! برای انجام همه مراحل 20 میلی ثانیه(50 هرتز) بیشتر وقت ندارید، که مدت زمانی را هم در وقفه ADC هستید(برای خواندن مقادیر)
بعد از همه این مراحل مقادیر را تازه برای یک کانال بدست آورده اید!
ولی به نظرم هرچقدر هم استپ ها کوچیک باشه بازهم سیگنال که به این صورت از نمونه برداری حاصل میشه بازهم شکل سینوسی کامل نیست و نمیشه این مسئله که چون شکل بدست امده دارای هارمونیکهای این شکلی هست پس سیگنال اصلی هم شامل همین هارمونیک ها هست تعمیم داد چون سیگنال اصلی یک سیگنال پیوسته است و فکر نمیکنم همچین شکلی داشته باشه .
و البته کاملا قبول دارم برای نمونه برداری کامل از یک سیگنال با پریود 20 میلی ثانیه اگر فرض کنیم که ADC میکرو بتونه در بهترین حالت 65 میکرو ثانیه باشه میتونه حالا صرف نظر از زمان لازم برای اجرای بقیه روتین های برنامه میتونه هر 20 میلی ثانیه 300 نمونه برداره که بازهم برای رسیدن به سیگنال اصلی شاید کم باشه ،
ولی چیزی که اینجا مورد سوال بود مقدار موثر سیگنال هست که من میگم مثلا میشه برای محاسبه اون مقدار ورودی رو در همین برنامه شما با مقدار قبلی اون مقایسه کرد و هر وقت که از مقدار قبلیش کمتر شد مقدار قبلی رو مقدار ماکزیمم در نظر بگیریم و بعد بر رادیکال 2 تقسیم کنیم اینجوری مقدار حاصله میشه مقدار موثر سیگنال ولتاژ درسته ؟
شاید ابتدایی و مسخره به نظر برسه. اما چه کنیم که چیزی برای ما نگفتن و فقط تو دانشگاه و ... نشستن فرمول تو مغز ما کردن!
فکر کنید ما با ولتمتر میایم و میبینیم ولتاژ شهر 220 هست. آیا این همون rms هست؟
چیزی که با اسکوپ دیده میشه یه چیز شبه سینوسی هست. آیا دامنه اون همون مقدار rms هست و یا چیز دیگه ایه؟ مثلا اگر با اسکوپ برق شهر رو نگاه کنیم آیا بلندی دامنه سینوس 220 هست یا 311؟؟
:read:
اسیلوسکپ ولتاز پیک رو نشون میده
و ولتاژ 220 ولت ولتاژی هست که در مصرف کننده ما تاثیر داره یعنی زمان که ولتاژ بین 220 تا 311 هستش انقدر کمه که با معدل گیری ا کل پیک ولتاژ rms ما تاین میشه معدل گیری در شکل موج هم با انتگرال گیری انجام میشه
دیدگاه