اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اندازه گیری جریان ac با avr و سنسور جریان ACS754

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

اندازه گیری جریان ac با avr و سنسور جریان ACS754

میخوام جریان یک موتور رو اندازه بگیرم، موتورشم فرق نداره ولی از یه موتور سشوار میخوام استفاده کنم،

سنسور جریان رو تو مدار سری قرار دادم، فرمول تبدیل و اندازه هاش که خطی هست رو میدونم، دادمش به آنالوگ دیجیتال ، حالا سنسور جریان زیاد تغییر میکنه، چه باید کرد برای اندازه گری یه جریان ac ، چون در واقع اینجا سنسور جریان رو جلوی سیم جریان برق میذاریم .. و کاری نداریم که مثلا موتور سشوار ac هست..

حالا مثلا این جریان متناوب برق شهر رو باید به چه صورت اندازه گرفت ؟ این جریان تقریبا سینوسی هست دیگه ؟

پیشنهاد چیه ؟ چون همونطوری بدون در نظر گرفتن این تناوب بودن جریان، جریان هم خیلی مشکل داشت هم اینکه اکثرا در حد 0.3 و 0.4 آمپر رو نشون میداد وقتی هر وسیله ای به برق میزدیم .. و تغییرات در حد 0.3 و 0.2 هم بسیار داشت ..

من نمیدونم این چیزی که میگم درسته یا نه ..

نظرم اینه که فرکانس برق شهر 50 هرتز هست و ما یه سیکل کاملش رو که مثلا 20 میلی ثانیه هست در نظر بگیریم، چون جریان هی داره بالا پایئن میره، مثلا تو این 20 میلی ثانیه ، 4 بار مقدار بخونیم یعنی به فواصلی 5 میلی ثانیه، بعد از اینها میانگین گیری کنیم به عنوان خروجی .. این کار درسته ؟ جریان خروجی ac رو به ما میده ؟؟ یا باید کار دیگه ای کرد ؟؟

پاسخ : اندازه گیری جریان ac با avr و سنسور جریان ACS754

سلام
    چون روی مدارت نویز زیاده باید از فیلتر پایین گذر که توی دیتا شیت میکرو ت هست استفاده کنی
    ببین این سنسوری که استفاده کردی جریان AC رو هم اندازه میگیره یا نه ؟
    اگه جواب مثبت بود دیگه نیاز به این صغرا کبرا نیست مشکلت همون نویز بوده و بس.
    یا علی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hjn
      سلام
      چون روی مدارت نویز زیاده باید از فیلتر پایین گذر که توی دیتا شیت میکرو ت هست استفاده کنی
      ببین این سنسوری که استفاده کردی جریان AC رو هم اندازه میگیره یا نه ؟
      اگه جواب مثبت بود دیگه نیاز به این صغرا کبرا نیست مشکلت همون نویز بوده و بس.
      یا علی
      اگه منظور از فیلتر پایین گذر همون خازن و مقاومت تو تغذیه و همچنین پایه ولتاژ خروجی سنسور هست، آره رعایت کردم .. عزیز ..

اره سنسور هم واسه جریان های ac هست و هم واسه جریانهای dc !

اخه میدونید، مشکل اصلا نویز نیست، استادم در پروژه میگه، جریان ac متناوب هست ، و چه جوری یه مقدار رو از کانال دیجیتال میخونی .. وقتی این مثلا تو این سیکل هی داره تغییر میکنه ..

یعنی فکر کنم میگه که نمونه گیری کن از سیگنال ac ، چون داره تغییر میکنه ..

دیدگاه

با سلام

فرکانس برق شهر 50 هرتز است پس زمان برای هر سیکل کامل میشود 20 میلی ثانیه که 10 میلی ثانیه سیکل منفی که امکان خواندن با ADC میکرو را نداریم می ماند 10ثانیه سیکل مثبت که شما با استفاده از دانستن زمان گذر از صفر و تاخیر 4 تا 5 میلی ثانیه میتوانید قله را اندازه گیری نمایید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Shapour-Ardebil
          با سلام

فرکانس برق شهر 50 هرتز است پس زمان برای هر سیکل کامل میشود 20 میلی ثانیه که 10 میلی ثانیه سیکل منفی که امکان خواندن با ADC میکرو را نداریم می ماند 10ثانیه سیکل مثبت که شما با استفاده از دانستن زمان گذر از صفر و تاخیر 4 تا 5 میلی ثانیه میتوانید قله را اندازه گیری نمایید
          اون 10 میلی ثانیه اول که درسته مثبت هست و مشکلی نداره، ولی اون 10 میلی ثانیه دوم رو میشه ازش قدرمطلق گرفت.. و میانگین مثلا نمونه برداری تو 4 لحظه متفاوت رو گذاشت .. مثلا تو 20 میلی ثانیه ، هر 5 میلی ثانیه یه بار ، مقدار ADC رو بخونیم .. اینطوری هم میشه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amirmufc
            اون 10 میلی ثانیه اول که درسته مثبت هست و مشکلی نداره، ولی اون 10 میلی ثانیه دوم رو میشه ازش قدرمطلق گرفت.. و میانگین مثلا نمونه برداری تو 4 لحظه متفاوت رو گذاشت .. مثلا تو 20 میلی ثانیه ، هر 5 میلی ثانیه یه بار ، مقدار ADC رو بخونیم .. اینطوری هم میشه ؟
            با سلام

اگر اسرار به نمونه های بیشتر در مدت زمان کمتر داشته باشیم میتوان با opamp اینکار را کرد ولی من ترجیح میدهم نمونه برداری های من با تاخیر زمانی حداقل 20 سیکل انجام شود تا چنانچه بعلت کلید زنی ویا ......... نمونه براشته شده قابلیت اطمینان کمتری داشت در نمونه برداری های بعدی تقریبا اصلاح شود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Shapour-Ardebil
              با سلام

اگر اسرار به نمونه های بیشتر در مدت زمان کمتر داشته باشیم میتوان با opamp اینکار را کرد ولی من ترجیح میدهم نمونه برداری های من با تاخیر زمانی حداقل 20 سیکل انجام شود تا چنانچه بعلت کلید زنی ویا ......... نمونه براشته شده قابلیت اطمینان کمتری داشت در نمونه برداری های بعدی تقریبا اصلاح شود
              منظورتون جریان های با اطمینان کم هم هست ، خب من فکرم واسه این قضیه این بود که مثلا تو هر 5 میلی ثانیه که نمونه برداشته میشه، اگه از یه بازه و محدوده ای ، بیشتر یا کمتر بود ، انگار نویز هست و پرتی محسوب میشه و اونو حساب نمیکنیم ..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amirmufc
                منظورتون جریان های با اطمینان کم هم هست ، خب من فکرم واسه این قضیه این بود که مثلا تو هر 5 میلی ثانیه که نمونه برداشته میشه، اگه از یه بازه و محدوده ای ، بیشتر یا کمتر بود ، انگار نویز هست و پرتی محسوب میشه و اونو حساب نمیکنیم ..
                فرض کنیم شما درحال اندازه گیری جریان مصرفی امپلیفایر هستید نمونه براشته شده توسط شما در زمان پخش صدای زیر و بم و شدت صوت ( مثل زمانی که خواننده نیز همراه آلات موسیقی در حال خواندن است یا نواختن طبل با نواختن ارگ ) اختلاف معنی داری دارد اگه بنا بر حذف از یه بازه و محدوده ای را داشته باشید اطلاعات شما صحیح نخواهد بود پس به نظر من بهترین راه استفاده از برداشت نمونه های بیشتر و تاخیر بین نمونه ها می باشد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X