اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

فرکانس نمونه برداری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : فرکانس نمونه برداری

سلام
    نوشته اصلی توسط shaiigan
    سلام blue apple
    1 - توی دیتا شیت 202 نوشته که حساسیت نامی این ای سی با تغذیه 5 ولت 300mv/g میشه این یعنی چی؟
    یعنی اگه با 5 ولت تغذیه بشه، اونوقت به ازای هر 1g ، به شما 300mV ولتاژ در خروجی میده
    نوشته اصلی توسط shaiigan
    2- 0g یعنی خروجی افست سنسور؟یعنی وقتی که جاذبه نداریم ؟میشه اینطور گفت؟
    درست تر اینه که بگیم وقتی محور حساس شتاب سنج موازی با افق قرار بگیره(و البته شتاب سنج ثابت هم باشه) اونوقت شتاب وارد شده به اون 0g خواهد بود. در این صورت ولتاژی که در خروجی ظاهر میشه همون ولتاژ افسته
    نوشته اصلی توسط shaiigan
    سلام blue apple
    3- +- 1g یعنی چی؟
    اگر جسمی به سمت زمین سقوط آزاد داشته باشه، سرعتش مدام زیاد میشه، یعنی حرکتش شتابداره(البته از اثر اصطکاک هوا صرف نظر میکنیم) اندازه این شتاب g1 هست و معادل m/s2 9.8 هست. یعنی سرعت در هر ثانیه 9.8 متر بر ثانیه بیشتر میشه.
    از 1g به عنوان واحد اندازه گیری شتاب هم استفاده میشه مثلا ممکنه جسمی در فضای بین ستاره ای شتابی برابر 100g داشته باشه
    پس g1 یعنی شتاب سنج داره با شتاب 9.8 m/s/s در یک جهتی حرکت میکنه و 1g- یعنی با همون شتاب در خلاف جهت اولیه داره حرکت میکنه
    نوشته اصلی توسط shaiigan
    4- در مورد کالیبره کردن سنسور گفته که محورهای اندازه گیری روی زمین قرار گیرد مقدار 1g خوانده شود بعد 180 درجه میچرخانیم مقدار -1g
    را بدست میاوریم sesitivity =A-B/2gاینکار برای چیه؟ فرق این با حساسیت 300mv/g چیه؟
    همون نتیجه رو میده. یعنی شما باید همون حساسیت رو بدست بیارین
    این یک شیوه برای کالیبره کردن شتاب سنجهایی هست که فرکانسهای DC رو هم میتونن اندازه گیری کنن
    نوشته اصلی توسط shaiigan
    5- فرکانس نمونه برداری که گفتیم حداقل باید 2f باشه کجا مشخص میشه؟ مثلا الان که پهنای باندم 20 هرتز هست فرکانس نمونه برداری حداقل 40 میشه درسته؟این کجای طراحی قرار داره کجا تعیین میکنیم که اینقدر باشه؟
    نگاه کنید، 2f حداقل فرکانس نمونه برداریه، بهترش اینه که 10f رو انتخاب کنید.
    برای اینکار باید در هر ثانیه 200 بار از خروجی شتاب سنج نمونه برداری کنید.(با یک ADC) البته من با فرض اینکه شما میخواهید از خروجی آنالوگ استفاده کنید میگم.
    خروجی دیجیتالشو من کار نکردم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط BlueApple
      وقتی محور حساس شتاب سنج موازی با افق قرار بگیره(و البته شتاب سنج ثابت هم باشه) اونوقت شتاب وارد شده به اون 0g خواهد بود. در این صورت ولتاژی که در خروجی ظاهر میشه همون ولتاژ فرض اینکه شما میخواهید از خروجی آنالوگ استفاده کنید میگم.
      سلام
      توضیحاتت مثل همیشه عالی بود :applause:

1- پس ما 1g رو به سمت داخل زمین داریم و -1g رو به سمت اسمون داریم درسته؟

202 دو تا محور داره درسته این ولتاژ افست برای هر محور جداست دیگه؟ اگه یه محور با افق موازی بشه اون یکی عمود میشه بر افق (این د رحالتیه که ای سی رو رو زمین صاف قرار بدیم )درسته؟یک حالت دیگه هم میشه اگه یکی موازی با افق باشه اون یکی در خلاف جهت شتاب زمین یعنی 1g میشه یعنی به سمت بالا(در حالتی که ای سی رو ایستاده قرار بدیم روی زمین)درسته؟لازمه این ولتاژهای افست رو جدا برای هر محور بدست اورد یا همین که تو دیتا شیت گفته رو بدونیم کافیه؟

ممنون

دیدگاه

سلام
        نوشته اصلی توسط shaiigan
        توضیحاتت مثل همیشه عالی بود :applause:
        ممنون
        خواهش میکنم، قابلی نداشت
        نوشته اصلی توسط shaiigan
        1- پس ما 1g رو به سمت داخل زمین داریم و -1g رو به سمت اسمون داریم درسته؟
        البته علامت منفی قراردادیه. میتونید مثبت رو به سمت آسمان بگیرید و منفی رو به سمت زمین
        نوشته اصلی توسط shaiigan
        202 دو تا محور داره درسته این ولتاژ افست برای هر محور جداست دیگه؟ اگه یه محور با افق موازی بشه اون یکی عمود میشه بر افق (این د رحالتیه که ای سی رو رو زمین صاف قرار بدیم )درسته؟یک حالت دیگه هم میشه اگه یکی موازی با افق باشه اون یکی در خلاف جهت شتاب زمین یعنی 1g میشه یعنی به سمت بالا(در حالتی که ای سی رو ایستاده قرار بدیم روی زمین)درسته؟لازمه این ولتاژهای افست رو جدا برای هر محور بدست اورد یا همین که تو دیتا شیت گفته رو بدونیم کافیه؟
        هر محور دارای ولتاژ افستی برابر نصف تغذیه هست.
        اگه آی سی رو صاف روی زمین قرار بدین(یعنی کف آی سی روی زمین قرار بگیره)، هر دو محور موازی افق قرار میگیرن
        اگه آی سی ایستاده باشه، اونوقت یکی از محورها عمود بر افق و دیگری موازی با افقه
        چیزی که توی دیتاشیت نوشته شده، مقادیر نوعیه نه دقیق. برای دست یافتن به مقادیر دقیق لازمه خودتون یکبار خروجی آفست رو روی یک سطح تراز اندازه گیری کنین

دیدگاه

سلام بر استاد

به لطف توضیحات شما تا حدودی سر از این ای سی و پروژه و.. در اوردم.اما بازم سوال دارم.

1- میخام ولتاژافست رو اندازه بگیرم برای اینکار باید خازنهای پایه 11 و12(فیلتر) خازن ورودی و مقاومت رو هم بذارم؟
          به ای سی تغذیه 5 یا 3 ولت بدم فرقی نداره خروجیش تغییر نمیکنه؟
          2- مبدل دیجیتال میکرو مقدار انالوگ رو به 0 و 1 تبدیل میکنه یا مقدار یدیگه ای؟
          3- برای بدست اوردن شیب 2 تا فرمول توی دیتا شیت هست :
          pitch=asin(ax/1g) , roll=asin (ay/1g)
          از روی اینها شیب چطور بدست میاد؟
          (ax و ay منظور همون خروجی انالوگه پایه های 11 و 12 است؟)
          4- این ای سی از 0 تا 90 و -90 رو بدست میده ،درسته؟
          5- شیب سنج من دقتش باید 1 درجه باشه این تو برنامه میکرو تعییین میشه؟
          توی برنامه نویسی هم میتونی کمکم کنی؟ : :redface:
          ممنون

دیدگاه

استاد منتظرم

دیدگاه

سلام،
              shaiigan عزیز ما استاد نیستیم :smile:!
              1- فیلترها کلاً باید باشن. پس خازنهای فیلتر رو بزارین. تغذیه روی خروجی اثر میزاره. چون عملکرد آی سی ratiometric هست.
              2- منظورتون رو نفهمیدم!
              3- خوب شتاب سنج دارای دو محور اندازه گیریه، پس دو تا شیب به شما میده.
              (ax و ay منظور همون خروجی انالوگه پایه های 11 و 12 است؟) بله
              4- بله
              5- دقت (یک درجه یا کمتر) بیشتر به رزولوشن شتاب سنج و اونهم به فرکانس کاری و شیوه داده برداری بستگی داره. در مورد فرکانس کاری هم که تو همین تاپیک صحبت شد
              راستش من تبحری توی برنامه نویسی ندارم. شما سوالاتونو مطرح کنید، بقیه دوستان هم کمک میکنن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط BlueApple
                3- خوب شتاب سنج دارای دو محور اندازه گیریه، پس دو تا شیب به شما میده.
                (ax و ay منظور همون خروجی انالوگه پایه های 11 و 12 است؟) 4- بله
                بقیه دوستان هم کمک میکنن
                سلام مهندس(دیگه مهندس هستی دیگه)

2تا شیب میده یعنی چی مگه سطح یه شیب بیشتر داره؟roll و pitch یعنی شیب دو محور؟اگه اینطوره پس شیب کلی چطور بدست میاد؟

بجز شما دوست دیگه ای اینجا نمیبینم. :rolleyes:

ممنون

دیدگاه

سلام
                  شما فرض کنید که دستگاه مختصات طوری روی زمین قرار بگیره که محورهای x و y روی سطح قرار بگیرند و محور z عمود بر سطح زمین باشه.
                  خوب یک شیب حول محور x خواهد بود که همون Roll هست
                  یک شیب حول محور y خواهد بود که همون Pitch هست
                  البته حول محور z هم اگر پیچشی وجود داشته باشه، Yaw نامیده میشه

دیدگاه

سلام
                    فکر کنم منظورم رو متوجه نشدید.

خوب مهندس درسته 2 تا محور داره 2 تا خروجی هم به تبع خواهد داشت ولی روی نمایشگر دیجیتال باید یک عدد باشه اونم شیب سطحیی که روش قرار گرفته درسته؟این 2تا عدد نباید تبدیل بشه؟

دیدگاه

سلام
                      الان منظورو متوجه شدم. شما میخواین بدونین چگونه میشه این دو شیب رو با هم ترکیب کرد. من متاسفانه نمیدونم.
                      شاید بهتر باشه یک تاپیک جدید با همین عنوان مطرح کنید

دیدگاه

سلام blue apple
                        من برنامه این پروژه شیب سنج رو طی فرایندی اماده دارم اگه اینجا بزارم میتونی نگاه بندازی ببینی چطور نوشته شده؟خودم تا حدودی فهمیدم ولی کامل نه.واینکه اگه بخام اینجا بزارم چطور باید اینکارو بکنم؟
                        ممنون

دیدگاه

سلام
                          ظاهرا امکان پلود فقط برای اعضای فعال میسره بنابراین نمیشه پلودش کرد. ولی میتونی کد رو همین جا کپی، paste کنی

دیدگاه

سلام blue
                            برنامه رو دیدی؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X