اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت کنترل فاز با avr

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت کنترل فاز با avr

اگر از یکسو ساز استفاده کنیم آنوقت سه فاز dc داریم که جمعا میشه یه مثبت و یه منفی اما اگر سه فاز متناوب را به adcبدیم می تونیم روی ال سی دی ولتاژ بین فاز و نول و حتی سه فاز راهم نشون بدیم و این ولتاژ سه فاز خیلی در تشخیص توالی فازها و اختلاف فاز و یا حتی قطع شدن یک فاز به ما کمک میکنه

دیدگاه

یه پیشنهاد داشتم، از وصل کردن مستقیم فازها به سیستم اندازه گیری تون که ADC یا وقفه باشه، جداً خودداری کنین.اصلا قابل اطمینان نیست.

از اپتوکوپلر آنالوگ استفاده کنین برای ADC و اپتوکوپلر معمولی هم برای اینتراپت.

دیدگاه

درباره ی اپتوکوپلر آنالوگ میتونید یه توضیح بدید؟

دیدگاه

تو اپتوکوپلرهای معمولی،ترانزیستور داخلی (گیرنده)دوحالت بیشتر نداره.قطع-اشباع.اما اپتوکوپلرهای آنالوگ میزان هدایت این ترانزیستور با توجه به جریان عبوری از فرستنده داخلی اپتوکوپلر،تغییر میکنه.

این هم برای محکم کاری! :
          نوشته اصلی توسط طراح
          برای ایزوله کردن سیگنال های آنالوگ می توانید از اپتوکوپلرهای آنالوگ استفاده کنید.
          بعضی از شماره های این قطعه
          HCNR201 - IL300
          البته نمیدونم ایران این شماره ها پیدا میشن یا نه؟ یه خرده سرچ بزنین.

دیدگاه

با سلام برای اندازه گیری ولتاژها بهتره dc نشه وهمون ac اندازهگیری بشه چون وقتی دی سی میشه فقط اگر شکل موج سینوسی باشه درست جواب میده و اگر شکل یک مقدار بهم بریزه یا اسپایک بیاد دیگه درست نیست و برای یک کنترل فاز صنعتی باید ولتاژها به صورت True RMS اندازه گیری شود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مجید باقری
              اگر از یکسو ساز استفاده کنیم آنوقت سه فاز dc داریم که جمعا میشه یه مثبت و یه منفی اما اگر سه فاز متناوب را به adcبدیم می تونیم روی ال سی دی ولتاژ بین فاز و نول و حتی سه فاز راهم نشون بدیم و این ولتاژ سه فاز خیلی در تشخیص توالی فازها و اختلاف فاز و یا حتی قطع شدن یک فاز به ما کمک میکنه
              سلام
              اگه از سه تا پل دیود استفاده کنیم که بین نول و فاز ها وصل بشه .در نتیجه سه تا فاز یکسو شده داریم که نسبت به هم اخطلاف 120 درجه دارن .میمونه افت ولتاژ حدودا 1.2 ولتی که اونم میتونیم بعد از اندازه گیری و قبل از نمایش 1.2ولت به مقدار خونده شده اضافه کنیم .اینجوری دیگه نیازی به اعمال جریان متناوب به ورودی adc نیست
              روزی که درک کردیم همه چیز به خدا تعلق دارد . آن روز .روز طلوع دانش است

دیدگاه

وقتی سه فاز یا حتی 9 فاز را هم یکسو کنیم حتی جدا جدا یعنی اختلاف فازها را از بین بردیم دیگه اختلاف فازی نمیمونه مثل اینه که 3 باطری 1.5 ولتی را یا ، با فرض اینکه 1.2 افت ولتاژ ما در خروجی باشه و از 5 ولتم کم بشه و3.8 بمونه و به قول شما جدا جدا هر فازی را با نول بگیریم ما سه باطری 3.8 ولتی داریم که اگر ولتمتر را بین مثبت باطری 1 و مثبت باطری 2 قرار بدهیم ولتمتر 0 را نشان می دهد اگر به شکل موج سینوسی توجه کرده باشید وقتی فاز 1 صفر باشد فاز دوم چون 120درجه جلوتر است پس در لحضه ای که فاز 1 صفر است منفی است و فاز 2 در 120درجه آینده صفر می شود اگر dc که تمام این موج سینوسی حذف می شود ویک مثبت می ماند اما ما باید از سه مدار نمونه برداری بین فاز و نول بطور جدا استفاده کنیم اما بهتر روی برای ایزوله کردن یه فکری بکونیم شاید هم نخواد ایزوله کنیم که ریسکش بالاست البته کار dc کردن به صورت نیم موج نه پل شاید جواب بده نظرتون چیه؟
                یه خواهش یکی به من بگه پرتئوس را از چه لینکی دانلود کنم که در ویندز 7 و32بیتی نصب بشه ممنون میشم؟

دیدگاه

فرمایش شما درست هست؛ اما این اتفاق میتونه نیفته.چطور؟
                  کافیه لحظه ای که هر فاز بعد از یکسو شدن، صفر میشه رو با یه اینتراپت تشخیص بدیم و اختلاف زمان های 3 تا اینتراپت خارجی رو بدست بیاریم تا توالی فازها رو تشخیص بدیم.(البته اگه میکرو 3 تا وقفه ی خارجی داشته باشه!)
                  برای اندازه گیری ولتاژ هم از اونجایی که فرکانس برق شهر در مقابل فرکانس میکرو خیلی کم هست،با خوندن 3 تا ADC و به کمک یه تایمر برای اندازه گیری زمان بین دو وقوع یکی از وقفه ها ی خارجی، میشه در لحظه ی پیک ولتاژ هر فاز، ADC رو خوند.(عجب توضیح مختصری دادم!! :mrgreen: )

دیدگاه

وقتی سه فاز یا حتی 9 فاز را هم یکسو کنیم حتی جدا جدا یعنی اختلاف فازها را از بین بردیم دیگه اختلاف فازی نمیمونه مثل اینه که 3 باطری 1.5 ولتی را یا ، با فرض اینکه 1.2 افت ولتاژ ما در خروجی باشه و از 5 ولتم کم بشه و3.8 بمونه و به قول شما جدا جدا هر فازی را با نول بگیریم ما سه باطری 3.8 ولتی داریم که اگر ولتمتر را بین مثبت باطری 1 و مثبت باطری 2 قرار بدهیم ولتمتر 0 را نشان می دهد اگر به شکل موج سینوسی توجه کرده باشید وقتی فاز 1 صفر باشد فاز دوم چون 120درجه جلوتر است پس در لحضه ای که فاز 1 صفر است منفی است و فاز 2 در 120درجه آینده صفر می شود اگر dc که تمام این موج سینوسی حذف می شود ویک مثبت می ماند اما ما باید از سه مدار نمونه برداری بین فاز و نول بطور جدا استفاده کنیم اما بهتر روی برای ایزوله کردن یه فکری بکونیم شاید هم نخواد ایزوله کنیم که ریسکش بالاست البته کار dc کردن به صورت نیم موج نه پل شاید جواب بده نظرتون چیه؟
                    یه خواهش یکی به من بگه پرتئوس را از چه لینکی دانلود کنم که در ویندز 7 و32بیتی نصب بشه ممنون میشم؟
                    سلام
                    اگه بعد از پل دیود خازن و یا به عبارتی صافی بزاری .خب در اون صورت فرمایش شما درست هست ولی چون ما به لحظه عبور از صفر احتیاج داریم .دیگه اینجا نباید خازن بزاریم و همونطور که خودت هم میونی این اختلاف فاز 120 درجه مکانی و زمانی در همه جای موج وجود داره یعنی با تشخیص لحظه صفر بهتر و راحت تر میتونیم اختلافت رو اندازه بگیریم .روش کار هم دقیقا هموجور هست که دوست عزیزمون اقای مستقیمی فرمودن .
                    من همیشه گفتم بازم میگم .. نیازی نیست کار رو پیچیدش کنیم .میتونیم با ایجاد ابتکاراتی همون کاری رو که میخایم انجام بدیم شاید راحت تر و بهتر

دیدگاه

سلام
                      مرسی از راهنمایی هاتون دوستان من پرتیوس ندارم یکی اگه میشه این مطالب بالا را تست کنه اگه جواب داد مدارشو بذارین تا من سخت افزارش را ببندم ممنون میشم

دیدگاه

سلام
                        اپتوکوپلر های پروتوس قابل پبیه سازی نیستن .به نظرم باید عملی تست کنیم

دیدگاه

خببا این توضیحاتی که دوستان دادند من فکر کنم بهتر باشه فازها رو با یک دیود بدون خازن صافی یکسو کنیم که dc سینوسی بشن و مقدار منفی نداشته باشن و اینکه هم بتونیم توالی فازها رو داشته باشیم. مقدار افت ولتاژ روی دیود رو هم میشه بهش اضافه کرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط josephx86
                            خببا این توضیحاتی که دوستان دادند من فکر کنم بهتر باشه فازها رو با یک دیود بدون خازن صافی یکسو کنیم که dc سینوسی بشن و مقدار منفی نداشته باشن و اینکه هم بتونیم توالی فازها رو داشته باشیم. مقدار افت ولتاژ روی دیود رو هم میشه بهش اضافه کرد.
                            البته ما هم به همین نتیجه رسیدیم ولی نه با یه دیود بلکه با سه تا پل دیود

دیدگاه

سلام
                              بعد از مدتها و دوباره ادامه بحث
                              در مورد اپتو کوپلر های آنالوگ که من چیزی دستگیرم نشد و تو ایران هم بهتره بگم گیر نمیاد
                              اما اپتو های معمولی از یک ال ای دی و یک فتو دیود یا فتو ترانزیستور تشکیل شدن وقتی ال ای دی روشن باشه یک وقتی خاموش باشه صفر ومقدار را نمی سنجه با سرعت بالا پالس ها را می شماره اینجا بدرد ما نمی خوره

دیدگاه

سلام
                                بعد از مدتها و دوباره ادامه بحث
                                در مورد اپتو کوپلر های آنالوگ که من چیزی دستگیرم نشد و تو ایران هم بهتره بگم گیر نمیاد
                                اما اپتو های معمولی از یک ال ای دی و یک فتو دیود یا فتو ترانزیستور تشکیل شدن وقتی ال ای دی روشن باشه یک وقتی خاموش باشه صفر ومقدار را نمی سنجه با سرعت بالا پالس ها را می شماره اینجا بدرد ما نمی خوره
                                مطمئن هستین که اپتوکوپلر آنالوگ پیدا نمیشه؟!
                                جدای از پیدا شدنش تو بازار ؛در مورد عملکرد این قطعه، نقطه ی ابهامی براتون وجود داره؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X