اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آموزش ساخت دیمر دیجیتال با AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آموزش ساخت دیمر دیجیتال با AVR

نوشته اصلی توسط hamedtaran
    اینم مدار طراحی شده توسط آقای مهندس لاچینی که به نظرم مدار خیلی خوبی هست: :applause:
    آقا حامد من اخرش هم موندم کدوم مدار رو واسه Zero Cross Detector انتخاب کنم... :cry2:
    اون مدار که خودم پیشنهاد دادم که اصلا کار نمیکنه...نمیدونم طراحش چجوری ازش جواب گرفته!
    دیتاشیت PC817 رو یه نگاه انداختم جریان لازم واسه روشن کردن دیودش بین 20 تا 50 میلی آمپ هست....اون مدار که من گذاشته بودم 3میلی آمپ عبور میده(با فرض 0بودن مقاومت فوروارد دیود که عملا من وقتی اندازه گرفتم 900اهم بود!)
    اومدم با تقسیم ولتاژ مقاومتی اوپتو رو روشن کنم دیدم یه مقاومت 250وات نیاز دارم!!!!!!تقسیم ولتاژ خازنی رو هم امتحان نکردم!
    این مدار که خودتون استفاده کردید درست و حسابی کار میده؟...طول عمرش هم واسم مهمه!چون قراره چندین و چندسال ازش استفاده بشه...
    یه مدار دیگه هم خودم پیدا کردم به نظر کارایی داره...اگه میشه یه لطف کنید بین مدار خودتون و اینی که الان پیشنهاد دادید و این مدار که لینکشو میذارم بگید کدومش بهتره...
    http://www.radiolocman.com/shem/sche...html?di=125698
    بالاخره تجربه شما خیلی بیشتر از ماهاست...میخوام یه چیز عمری از آب ر بیاد...
    شرمنده اگه خیلی سوال میپرسم...
    سپاس فراوان
    تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

www.intelart.ir

ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

دیدگاه

تو این تاپیک جناب نوربخش‎راد یه پروژه کامل و تر و تمیز گذاشته و شرح داده، از جمله قسمت آشکار ساز گذر ازصفر رو هم گفته.
      فکر کردم شاید کمکت کنه که مشکلت رو حل کنی دوست عزیز.

اینم لینکش: http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=62806.0

موفق باشی.

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : آموزش ساخت دیمر دیجیتال با AVR

نوشته اصلی توسط punisher.x64
        آقا حامد من اخرش هم موندم کدوم مدار رو واسه Zero Cross Detector انتخاب کنم... :cry2:
        اون مدار که خودم پیشنهاد دادم که اصلا کار نمیکنه...نمیدونم طراحش چجوری ازش جواب گرفته!
        دیتاشیت PC817 رو یه نگاه انداختم جریان لازم واسه روشن کردن دیودش بین 20 تا 50 میلی آمپ هست....اون مدار که من گذاشته بودم 3میلی آمپ عبور میده(با فرض 0بودن مقاومت فوروارد دیود که عملا من وقتی اندازه گرفتم 900اهم بود!)
        اومدم با تقسیم ولتاژ مقاومتی اوپتو رو روشن کنم دیدم یه مقاومت 250وات نیاز دارم!!!!!!تقسیم ولتاژ خازنی رو هم امتحان نکردم!
        این مدار که خودتون استفاده کردید درست و حسابی کار میده؟...طول عمرش هم واسم مهمه!چون قراره چندین و چندسال ازش استفاده بشه...
        یه مدار دیگه هم خودم پیدا کردم به نظر کارایی داره...اگه میشه یه لطف کنید بین مدار خودتون و اینی که الان پیشنهاد دادید و این مدار که لینکشو میذارم بگید کدومش بهتره...
        http://www.radiolocman.com/shem/sche...html?di=125698
        بالاخره تجربه شما خیلی بیشتر از ماهاست...میخوام یه چیز عمری از آب ر بیاد...
        شرمنده اگه خیلی سوال میپرسم...
        سپاس فراوان
        این لینکی که گذاشتی مدارشو باید تست کرد تا ببینیم خوبه یانه، به نظر خیلی شلوغش کرده! مدار آقای لاچینی هم خوبه، اگه ببندی صد درصد جواب میگیری، مداری که توی اولین پست پیشنهاد دادم هم جواب میده حتما، ببین قطعات کدومشو داری اونو ببند، ببین تو زیاد به این مدار آشکارساز گیر میدی :smile: کافیه یکیشو ببندی خودت ببینی چجوری خروجی میده، البته نه توی پروتئوس :biggrin: توی عمل باید دید که چجوری کار میکنه، چون توی این مدار با زمان سروکار داریم، پس مهمه که عملی تست کنی، یه اسکوپ پیدا کن و خروجی مدار آشکار ساز و همچنین ورودی 220 رو ببند به کانالهاش ببین همزمان هست یانه، همین. بازم سوالی بود در خدمتم
        انسانها 10 دسته اند: دسته ای که باینری میدانند و دسته ای که باینری نمیدانند!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سینا_80
          تو این تاپیک جناب نوربخش‎راد یه پروژه کامل و تر و تمیز گذاشته و شرح داده، از جمله قسمت آشکار ساز گذر ازصفر رو هم گفته.
          فکر کردم شاید کمکت کنه که مشکلت رو حل کنی دوست عزیز.

اینم لینکش: http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=62806.0

موفق باشی.
          سلام دوست عزیز، ممنون که لینک دادین، ولی پروژه دوست ما دیمر نیست، فقط به قسمت آشکار ساز عبورازصفر نیاز دارن که چند نمونه توی همین تاپیک موجوده. بهرحال ممنون

دیدگاه

سلام
            من نمیدونم دنبال چی هستین
            اما اگه دنبال مدار عبور از صفر هستین همون مدار توی پروژه اقای نور بخش استفاده کنید
            ساده و خوب

دیدگاه

سلام خدمت آقا حامد و لوک عزیز
              یه چن روزی نبودم مزاحم بشم! :mrgreen:
              آقای لوک عزیز این مدار رو اگه تحلیل کنید میبینید که جریانی که از دیود اوپتو عبور میده چیزی حدود 3 میلی هست که با توجه به مقادیر ذکر شده در دیتاشیت خیلی کمه!
              اونجا محدوده 20میلی تا 50میلی رو واسه ش در نظر گرفته!
              حالا فرض کنید با 3 میلی در دمای اتاق روشن هم بشه...اگه دماش بالا بره صددرصد دیودش خاموش میشه و معلوم نیست مدار کلی درست کار کنه یا نه...
              فکر کنم این مداری که آقا حامد گذاشتن و اونی که پیشنهاد دادن مناسب باشه...
              الان ترانزیستوراشو ندارم که تست کنم...دمبال مشهابهش هستم ببینم جواب میده یا نه...
              شما تونستید از مدار گذر از صفر جناب نوربخش نتیجه بگیرید؟

www.intelart.ir

دیدگاه

آقای لوک عزیز این مدار رو اگه تحلیل کنید میبینید که جریانی که از دیود اوپتو عبور میده چیزی حدود 3 میلی هست که با توجه به مقادیر ذکر شده در دیتاشیت خیلی کمه!
                حالا فرض کنید با 3 میلی در دمای اتاق روشن هم بشه...اگه دماش بالا بره صددرصد دیودش خاموش میشه و معلوم نیست مدار کلی درست کار کنه یا نه...
                الان ترانزیستوراشو ندارم که تست کنم...دمبال مشهابهش هستم ببینم جواب میده یا نه...
                پروژه شما به کجا رسیده؟ گفتی چیه؟

دیدگاه

اره کار میکنه
                  اتفاقا همین الانم جلوی چشامه
                  خیلی راحت خوب کار میکنه
                  فقط تقریبا 400 میکرو قبل صفر وقفه میشه که لازم هم هست
                  اما اگه مقاومت کمتر کنی و وات بالاتر باز این زمان کمتر میشه

خب چه تحلیلی ؟
                  220/ 66 کیلو = 0.003 333
                  3 وات بذار حل
                  گرمم بشه مهم نیست در حد داغ یا اسیب دیدن نیست که
                  من 2 وات گذاشتم کمی گرم ولی مشکلی نداره
                  و اگه مدارتونو فن داشته باشه که اصلا دیگه گرم نمیشه
                  در کل جواب میده نگران گرمی مقاومت نباش
                  حتی کمترش کن و وات مقاومت بیشتر کن تا زودتر وقفه انجام بشه

و اون 20 _50میلی امپری هم که میگی تو دیتاشیت زده فکر کنم ماکزیمم جریان خروجیش باشه (اپتو کوپلر )
                  ال ای دیش ماکزش فکر کنم 15 میلی هست
                  خیلی حساس تر از اونه که فکر کنی

دیدگاه

سلام
                    هدف من ساخت دیمر نیست...دارم یه کنترلر PID فازی طراحی میکنم که قراره دمای یه المنت 300 وات رو با الگوریتم Clustring کنترل کنه...چون خروجی AC نیاز دارم باید قسمت قدرت مدارم به شکل یه دیمر باشه...واسه همین اول سعی دارم یه دیمر خوب پیدا کنم و بعد برم سراغ ادامه کار...اتفاقا همین امروز یه مگا8 رو پروازش دادم رفت!حواسم نبود که تقسیم ولتاژ بزارم یه ترانس 7 حالته رو وصل کردم به مقایسه کننده آنالوگ فک کردم روی 3ولته!نگو 12 بوده!!!هیچی دیگه میکرو بای بای کرد و پرکشید! :applause:
                    بله چشم اونو هم امتحان میکنم... یه چیزی مدار شما دقیقا در لحظه 0 اینتراپت رو تحریک میکنه؟
                    فقط یه سوال دیگه دارم...براس تغذیه مدار به جای استفاده از ترانس چه چیزی رو پسشنهاد میکنید؟میخام 12ولت 300میلی آمپ رو جواب بده...از این مبدل ها که تو بازار هست میشه استفاده کرد؟

خب در مورد منبع تغذیه :
                    اولا که این مبدل بنظرم مناسب نیست چون رگلاتوره نیست
                    شما باید از رگلاتور استفاده کنید تا میکرو بتونه درست کار کنه یعنی از 12 ولت استفاده کنید
                    که هم از 12 برای فن استفاده کنی و هم با یه رگلاتور 5 ولت تعمین کنی
                    چون ولتاز باید بیشتر از 5 ولت باشه تا رگلاتور خوب کار کنه نه اینکه خود 5 ولت بدی به رگلاتور

و اینکه داری این مدار برای pid استفاده میکنی خیلی هم خوب و عالی
                    چون منم با pid مشکل دارم و همین کار میخوام کنم یعنی تنظیم دمای اتاق با هیتر

اگه در مورد pid و تعیین ضرایبش صحبت کنی و حتی یه تاپیک اموزشی بزنی خیلی خوب میشه
                    در واقع یک نفر قبلا یه توضیحاتی بهم داد که اصلا سر درنیوردم که از نرم افزار خاصی برای تعیین ضرایب استفاده کرده بود خیلی دقیق
                    اگه بتونی این اموزش بدی که خیلی خوب و پر طرفدار میشه و برای مثال هم از همین کنترل دما استفاده کنید
                    در کل من با این تعیین ضرایب مشکل دارم و رشته م برق الکترونیک نبوده
                    نیاز دارم یکی باشه که قدم قدم و راحت و ساده بیان کنه تا مسئله رو درک کنم

در کل اگه این کار کنید کار ارزشمندی میشه
                    پیشاپیش ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط لوک

خب در مورد منبع تغذیه :
                      اولا که این مبدل بنظرم مناسب نیست چون رگلاتوره نیست
                      شما باید از رگلاتور استفاده کنید تا میکرو بتونه درست کار کنه یعنی از 12 ولت استفاده کنید
                      که هم از 12 برای فن استفاده کنی و هم با یه رگلاتور 5 ولت تعمین کنی
                      چون ولتاز باید بیشتر از 5 ولت باشه تا رگلاتور خوب کار کنه نه اینکه خود 5 ولت بدی به رگلاتور

و اینکه داری این مدار برای pid استفاده میکنی خیلی هم خوب و عالی
                      چون منم با pid مشکل دارم و همین کار میخوام کنم یعنی تنظیم دمای اتاق با هیتر

اگه در مورد pid و تعیین ضرایبش صحبت کنی و حتی یه تاپیک اموزشی بزنی خیلی خوب میشه
                      در واقع یک نفر قبلا یه توضیحاتی بهم داد که اصلا سر درنیوردم که از نرم افزار خاصی برای تعیین ضرایب استفاده کرده بود خیلی دقیق
                      اگه بتونی این اموزش بدی که خیلی خوب و پر طرفدار میشه و برای مثال هم از همین کنترل دما استفاده کنید
                      در کل من با این تعیین ضرایب مشکل دارم و رشته م برق الکترونیک نبوده
                      نیاز دارم یکی باشه که قدم قدم و راحت و ساده بیان کنه تا مسئله رو درک کنم

در کل اگه این کار کنید کار ارزشمندی میشه
                      پیشاپیش ممنون
                      بله چشم...حتما
                      والا منم خودم اونجوری ک فکر میکنید بلد نیستم...ی چیزایی حالیم هست...پروژه کارشناسیم هم همینه
                      ایشالا یه تاپیک تو انجمن AVR میزنم و قدم به قدم از موارد مورد نیاز تا ساخت یه PID معمولی با ظرایب ثابت و بعد از اون طراحی یه Fuzzy PID که در واقع ضرایب متغیر میشه رو بررسی کنم....
                      الان وضعیت جسمیم خیلی مناسب نیست...ولی همین روزا استارتشو میزنم....

www.intelart.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط لوک
                        اره کار میکنه
                        اتفاقا همین الانم جلوی چشامه
                        خیلی راحت خوب کار میکنه
                        فقط تقریبا 400 میکرو قبل صفر وقفه میشه که لازم هم هست
                        اما اگه مقاومت کمتر کنی و وات بالاتر باز این زمان کمتر میشه

خب چه تحلیلی ؟
                        220/ 66 کیلو = 0.003 333
                        3 وات بذار حل
                        گرمم بشه مهم نیست در حد داغ یا اسیب دیدن نیست که
                        من 2 وات گذاشتم کمی گرم ولی مشکلی نداره
                        و اگه مدارتونو فن داشته باشه که اصلا دیگه گرم نمیشه
                        در کل جواب میده نگران گرمی مقاومت نباش
                        حتی کمترش کن و وات مقاومت بیشتر کن تا زودتر وقفه انجام بشه

و اون 20 _50میلی امپری هم که میگی تو دیتاشیت زده فکر کنم ماکزیمم جریان خروجیش باشه (اپتو کوپلر )
                        ال ای دیش ماکزش فکر کنم 15 میلی هست
                        خیلی حساس تر از اونه که فکر کنی
                        ولی من هرکار کردم جواب نگرفتم ازش!!!!:-(
                        50میلی ماکزیمم هست و 20 میلی محدوده مناسب.واسه این میگم یه مدار مطمئن چون قراره احتمالا دمای مدار تا 50 درجه بالا بره!...ینی باید یه جایی نصب بشه که تغییرات حرارت هم همونجا اتفاق میفته!همین موضوع نگران کننده ست...میترسم دماش که بالا رفت دیودش روشن نشه!
                        اینجا رو ببینید:
                        عینا از دیتاشیت برداشتم :

www.intelart.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamedtaran
                          پروژه شما به کجا رسیده؟ گفتی چیه؟
                          بله آقا حامد...
                          من یه جوری هستم که باید قدم به قدم کارامو پیش ببرم...این پروژه منم الان سر دیمر دیجیتالش مونده و گیر کرده!راه بیفته میرم سراغ ادامه کار...
                          قراره یه کنترلر دمای Fuzzy PID باشه...یعنی علاوه بر اینکه خاصیت PID معمولی رو داره بتونه در مراحل مختلف کنترل با تغییر ضرایب با الگوریتم های فازی یه کنترل بهتر رو ارائه بده...
                          موفق و موید باشید

www.intelart.ir

دیدگاه

آقا حامد سلام مجدد عرض شد...

بالاخره این مدار دیمر راه انداختم....مشکل از نویز بود!...وقتی السیدی وصل کردم دیدم مرتب خاموش روشن میشه...با یه بدبختی نویزشو یکم کنترل کردم که البته واسه 2یا3 ثانیه جواب میداد و دوباره ریست میشد! :angry:
                            فکر کنم روی برد که ببندم دیگه درست کار کنه...

فقط یه سوال دارم....این خروجی که از MOC3021 میگیریم خودش پالس سوزنی تولید میکنه یا باید خودمون پالس سوزنی به اوپتو تریاک بدیم...چون تو دیتاشیت تریاک خوندم ک نوشته بود بهتره از پالس سوزنی به جای Latch استفاده کنید تا عمر تریاک بیشتر بشه...الان من نمیدونم اگه پالس Latch به اوپتو تریاک بدیم خودش پالس سوزنی به گیت میده یا باید خودمون چالس سوزنی به اوپتو تریاک بدیم...
                            آقا شرمنده ها من خیلی سر این دیمر شما رو اذیت کردم...ایشالا جبران کنم.... :redface:

www.intelart.ir

دیدگاه

ببخشید یه سوال دیگه هم دارم....
                              اگه بخوام 1.5 آمپر از BT136 جریان بکشم باید هیت سینک بذارم؟آخه این مدار قراره یه جایی باشه که اصلا تهویه مناسب نداره و دمای خودم دار هم قراره تا 50 بره بالا....
                              اگه ممکنه تریاک گرم کنه مدل دیگه هست که با این جریان داغ نکنه؟
                              مرسی از پاسختون...

www.intelart.ir

دیدگاه

آقا حامد سلام مجدد عرض شد...

بالاخره این مدار دیمر راه انداختم....مشکل از نویز بود!...وقتی السیدی وصل کردم دیدم مرتب خاموش روشن میشه...با یه بدبختی نویزشو یکم کنترل کردم که البته واسه 2یا3 ثانیه جواب میداد و دوباره ریست میشد! :angry:
                                فکر کنم روی برد که ببندم دیگه درست کار کنه...

فقط یه سوال دارم....این خروجی که از MOC3021 میگیریم خودش پالس سوزنی تولید میکنه یا باید خودمون پالس سوزنی به اوپتو تریاک بدیم...چون تو دیتاشیت تریاک خوندم ک نوشته بود بهتره از پالس سوزنی به جای Latch استفاده کنید تا عمر تریاک بیشتر بشه...الان من نمیدونم اگه پالس Latch به اوپتو تریاک بدیم خودش پالس سوزنی به گیت میده یا باید خودمون چالس سوزنی به اوپتو تریاک بدیم...
                                آقا شرمنده ها من خیلی سر این دیمر شما رو اذیت کردم...ایشالا جبران کنم.... :redface:
                                خواهش میکنم، چه اذیتی
                                زیاد به دیتا شیت توجه نکنید، تمام دیمرهایی که دیدم همین جوری هستن پالساشون. هیچ مشکلی ندارن.
                                گفتین که ساختین؟ دقیقا کدوم مدارو؟
                                در ضمن برای ترایاک بهتره از هیتسینک برای جریان های بالا استفاده بشه، ولی برای 1.5 آمپر فک نکنم نیاز بشه، چون bt136 تا 4 آمپر جریان عبور میده بدون مشکل، ولی اگه هیتسینک اضافه داری بذار ضرر نداره.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X