اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آموزش ساخت دیمر دیجیتال با AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آموزش ساخت دیمر دیجیتال با AVR

نوشته اصلی توسط hamedtaran
    آقای رضایی به نظرتون اگه مدار کنترولو اینجوری ببندیم چطوره؟ تلفیقی از دیمر آنالوگ و دیجیتال!
    اینو آقای مشرقی توی یکی از تاپیکای آنالوگ نوشتن و میگن که عملیه صد درصد:
    من با پروتوس تست کردم اصلا جواب نداد .البته خودم هم هرچی نگاه کردم نتونستم چیزس ازس سردر بیارم .نمیدونم کار اون اپتو کوپلر اونجا چی هست
    روزی که درک کردیم همه چیز به خدا تعلق دارد . آن روز .روز طلوع دانش است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط جعفر رضائی
      من با پروتوس تست کردم اصلا جواب نداد .البته خودم هم هرچی نگاه کردم نتونستم چیزس ازس سردر بیارم .نمیدونم کار اون اپتو کوپلر اونجا چی هست
      این تقریبا یه دیمر آنالوگه که ما با اون اپتوکوپلر میتونیم زمان شارژ شدن خازنو کنترل کنیم مثلا با دیوتی سایکل %100 که به اپتو وصله ، خازن زودتر شارژ میشه و برعکس. اگه دیوتی 100% بدیم، مثل این میمونه که خازن به زمین وصل میشه و سریعتی شارژ میشه و در نتیجه دیمر کمترین مقاومتو نسبت به عبور برق ازخودش نشون میده، مثل این میمونه که توی آنالوگ ما پتانسیومترو روی کمترین مقدار قرار بدیم، به نظر کاملا عملی میاد، میخوام نظرتونو بگین، یه سوال، شما میتونین مدار یه دیمر ساده رو توی پروتئوس شبیه سازی کنین و ازش جواب بگیرین؟ اگه میتونین، لطفا انجام بدین و بذارین اینجا، نمیدونم چرا مشکل دارم توی شبیه سازیش. تک تک قطعات اکتیو هستن و بصورت جدا جدا تست کردم و جواب گرفتم ولی نمیدونم چرا مدار کامل دیمر توی پروتئوس عمل نمیکنه :angry: :angry:
      ممنون از کمکتون
      انسانها 10 دسته اند: دسته ای که باینری میدانند و دسته ای که باینری نمیدانند!

دیدگاه

آقا کسی هست بتونه دیمرو توی پروتئوس بسازه و جواب بگیره؟

دیدگاه

این تقریبا یه دیمر آنالوگه که ما با اون اپتوکوپلر میتونیم زمان شارژ شدن خازنو کنترل کنیم مثلا با دیوتی سایکل %100 که به اپتو وصله ، خازن زودتر شارژ میشه و برعکس. اگه دیوتی 100% بدیم، مثل این میمونه که خازن به زمین وصل میشه و سریعتی شارژ میشه و در نتیجه دیمر کمترین مقاومتو نسبت به عبور برق ازخودش نشون میده، مثل این میمونه که توی آنالوگ ما پتانسیومترو روی کمترین مقدار قرار بدیم، به نظر کاملا عملی میاد، میخوام نظرتونو بگین، یه سوال، شما میتونین مدار یه دیمر ساده رو توی پروتئوس شبیه سازی کنین و ازش جواب بگیرین؟ اگه میتونین، لطفا انجام بدین و بذارین اینجا، نمیدونم چرا مشکل دارم توی شبیه سازیش. تک تک قطعات اکتیو هستن و بصورت جدا جدا تست کردم و جواب گرفتم ولی نمیدونم چرا مدار کامل دیمر توی پروتئوس عمل نمیکنه :angry: :angry:
          ممنون از کمکتون
          من عملی تستش نکردم ولی بعید میدونم کار کنه چون وقتی خازن شارژ میشه ز اونطرف قبل از اینکه گیت تحریک بشه از طریق فتوترانزیستور تخلیه میشه و در نتیجه گیت تحریک نمیشه

دیدگاه

من عملی تستش نکردم ولی بعید میدونم کار کنه چون وقتی خازن شارژ میشه ز اونطرف قبل از اینکه گیت تحریک بشه از طریق فتوترانزیستور تخلیه میشه و در نتیجه گیت تحریک نمیشه
            چجوری تخلیه میشه؟این عکسی گذاشتم، یه دیمر آنالوگه دقیقا، با این تفاوت که توی مدار دیمر آنالوگ معمولی (بدون اپتو کوپلر) ، به جای اپتو کوپلر اتصال کوتاه است، پس دیمر معمولی چجوری کار میکنه؟ چون خازن بصورت مستقیم به زمین وصله، دائما تخلیه میشه و گیت تحریک نمیشه؟ oo:
            به نظرم باید یه فایل پروتئوس پیدا کنیم که دیمر آنالوگ بصورت اکتیو توش شبیه سازی شده باشه، شما میتونین بسازین؟

دیدگاه

چجوری تخلیه میشه؟این عکسی گذاشتم، یه دیمر آنالوگه دقیقا، با این تفاوت که توی مدار دیمر آنالوگ معمولی (بدون اپتو کوپلر) ، به جای اپتو کوپلر اتصال کوتاه است، پس دیمر معمولی چجوری کار میکنه؟ چون خازن بصورت مستقیم به زمین وصله، دائما تخلیه میشه و گیت تحریک نمیشه؟ oo:
              به نظرم باید یه فایل پروتئوس پیدا کنیم که دیمر آنالوگ بصورت اکتیو توش شبیه سازی شده باشه، شما میتونین بسازین؟
              والا من که تو این عکس هیچ اتصال کوتاهی بین گیت وزمین نمیبینم

دیدگاه

اگه کسی بلده یه دیمر آنالوگ با پروتئوس شبیه سازی کنه یا فایلشو داره اینجا بذاره، توی پروتئوس نمیتونم پیادش کنم :angry:

دیدگاه

توجه نکردی. نمیگم بین گیت و زمین! :surprised:، میگم بین اون خازن دومی و زمین، ببینید، به نظرتون اگه اون اپتو رو بین اون خازن اولی و زمین قرار بدیم چه اتفاقی میفته؟ همون خازنی که توی همین عکسه

دیدگاه

توجه نکردی. نمیگم بین گیت و زمین! :surprised:، میگم بین اون خازن دومی و زمین، ببینید، به نظرتون اگه اون اپتو رو بین اون خازن اولی و زمین قرار بدیم چه اتفاقی میفته؟ همون خازنی که توی همین عکسه
                    به نظرتون با ایجاد تاخیر در شارژ این خازن میشه کنترلش کرد؟
                    به اینصورت:

دیدگاه

به نظرتون با ایجاد تاخیر در شارژ این خازن میشه کنترلش کرد؟
                      به اینصورت:
                      اره خب اینجوری میشه فقط باید مقدار خازن و اون مقاومت بالایی جوری تنظیم بشن که همون اول موج شارژ کامل بشه تا اگه مقدار دیوتی رو کم کردیم زمان شارژ بیشتر بشه و در نتیجه ........

دیدگاه

اره خب اینجوری میشه فقط باید مقدار خازن و اون مقاومت بالایی جوری تنظیم بشن که همون اول موج شارژ کامل بشه تا اگه مقدار دیوتی رو کم کردیم زمان شارژ بیشتر بشه و در نتیجه ........
                        میشه یکم بیشتر توضیح بدین؟ ینی باید اون مقاومتا جوری تنظیم بشن که در صورتی که دیوتی 100 باشه، (مث اتصال کوتاه دوسر ترانزیستوری اپتو کوپلر بشه، مث این که اصلا اپتویی در کار نیست) خازن در همون ابتدا، زودتر از یه نیم موج AC شارژ بشه تا بتونه خروجی ترایاک رو حداکثر (220) کنه، اگه دیر تر از نیم موج 10 میلی ثانیه ای شارژ بشه، در لحظه صفر ، چون کاملا شارژ نشده پس وقتی دشارژ میشه زودتر به آستانه دیاک میرسه و جریان دیاک زودتر قطع میشه و در نتیجه مقدار بیشتری از موج AC توسط ترایاک برش میخوره و در آخر ولتاژ کم میشه، شرمنده سرتو درد آووردم :biggrin:
                        اینایی که گفتم درست بود؟ حالا میشه در مورد اون دوتا مقاومت یکم توضیح بدی که چجوری باید تنظیم بشن؟
                        به نظرت میتونیم اون پتانسیو مترو توی حالت کمترین مقاومت (یا اتصال کوتاه) قرار بدیم (تا خروجی دیمر حداکثر بشه) و بعدش فقط کنترول مدارو بدیم به دست اپتو؟ ینی دست به مقاومتا نزنیم.
                        و در آخر اینکه به نظرت این ترانزیستور که توی اپتو هست، میتونه این ولتاژ و جریانو تحمل کنه؟ آخه به نظر ضعیف میاد :biggrin:
                        ممنون از توجهتون

دیدگاه

سلام
                          تحلیل شما درسته
                          در مورد تحمل اپتو میشه گفت بیشتر بستگی به خود اپتو داره بعضی هاشون میتونن ولی بعضی ها نه حالا این که کدوم اره کدون نه باید خودت دنبالش بگردی البته میتونی با فتوترانزیستور بیس یه ترانزیستور دیگه مثل mje13005 رو تحریک کنیو اون ترانزیستور رو بجای این اپتو در مدار بزاری که فکر کنم درستش هم اینه .برای اون پتانسیو متر هم همونطور که خودت گفتی بهتره در کمترین مقدار باشه تا بیشترین جریان روی خازن بیفته و خازن زودتر شارژ بشه تا بتونیم با کنترل جریان خازن از طریق اپتوکوپلر .به خواستمون برسیم

دیدگاه

این موضوع کم کم داره برای من جالب میشه .تا حالا که خوب پیش رفتیم .فکر کنم تا دوسه روز دیگه کار دست خودمون بدیم

دیدگاه

این موضوع کم کم داره برای من جالب میشه .تا حالا که خوب پیش رفتیم .فکر کنم تا دوسه روز دیگه کار دست خودمون بدیم
                              آره منم از همین میترسم :mrgreen: ولی اگه خوب کار کنه حتی میشه از آی سی دیوتی سایکل استفاده کرد بجای میکرو ، البته اینجوری باید بیخیال نمایشگر و ... شد، پس میکرو بهتره :nice:
                              این ترانزیستوری که گفتین مشخصات کلیش اینا هستن، به نظرت میتونه جواب بده؟ چون باید فرکانس دیوتی بالا بگیریم تا دقت کار بره بالا، یعنی توی بازه وسیع تری قابل تنظیم باشه، مثلا 1KHZ یا بیشتر:

دیدگاه

سلام
                                هموطور که خودت هم میبینب این ترانزیستور هم از نظر توان هم از نظر ولتاژ امیتر کلکتور و هم از نظر جریان مناسب هست میمونه فرکانس که اونم مشکلی نداره چون از این ترانزیستور در داخل لامپ های کم مصرف استفاده میشه و تا جایی که میدونم فرکانس کاری این لامپ ها کمش 1 کیلو هرتز هست .علاوه بر اون من خودم برای ایجاد pwm با ولتاژ 220 ولت در قسمت مدار قدرت از این ترانزیستور استفاده کردم و به خوبی جواب داده میمونه تستش که اونم زحمتشو خودت بکش .در ضمن پروتوس رو بیخیال شو و برو سراغ کار عملی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X