اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تابلو روان با atmega 32

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تابلو روان با atmega 32

درود بر دوستان
    مدتی است که روی تابلوهای روان کار میکنم و به نتایج جالبی رسیدم و از آنجائی که اطلاعات زیادی در این زمینه از این سایت بدست آوردم خودرا مدیون این سایت میدانم .لذا تصمیم گرفتم که مقاله ای کوتاه دراین باره بنویسم و روی سایت قرار بدم تا شاید دیگران بهره ای ببرند.
    از لینک زیر فایل board.rar را دنلود کنید ، فایل متنی به نام board1.doc را حتما بخوانید . در این متن اساس نمایش یک فونت را توضیح داده ام. سورس برنامه به زبان bascom نوشته شده وفایل پروتوس مربوطه نیز قرار داده شده است .

http://www.4shared.com/file/6554526/82e986d5/board.html

من که ملول گشتمی از نفس فرشتگان قال و مقا ل عالمی میکشم از برای تو
    اینم لینک یک تابلوی روان 5 کاراکتری شبیه سازی شده با پرتوس که خودم طراحی کردم . سورس برنامه را هم به زبان C وهم bascom اینجا گذاشتم .
    متن روی تابلو هم اسم خودم هست ((حجت )) که از چپ به راست حرکت میکنه .
    امیدوارم رضایت بخش باشه .

فایل های پیوست شده
    گر جان عاشق دم زند آتش بر این عالم زند
    وین عالم بی اصل را چون ذره ها بر هم زند

تابلو روان

دوستان عزیز لطفا اگر مداری را در نرم افزاری شبیه سازی کرده اید علاوه بر خود فایل مدار ,لینک عکس مدار به فرمت jpg یا gif را در ادامه لینکها قرار دهید تا دوستانی که به این ورژن از نرم افزار دسترسی ندارند از این عکس استفاده کنند.

دیدگاه

تابلو روان با atmega 32

سلام
      بعضی از دوستان گفتند که فایل sec دو مدار بالا رو اینجا قرار بدم تا دوستانی که پروتوس قدیمی دارن بتونن از این مدارها استفاده کنند .

از لینک زیر فایل secfile.rar را دانلود کنید . که شامل 3 فا یل به شرح زیر
      می باشد :

1- فایل t2.bmp که تصویری از تابلوی روان 5 کاراکتری است .

2- فایل hojat.sec مربوط به لینک دوم (بالا)

3- فایل board1.sec مربوط به لینک اول(بالا)

http://www.4shared.com/file/6554827/fd362510/secfile.html

پاینده باشید .

دیدگاه

تابلو روان با atmega 32

سلام.
        شما در عمل هم از این تابلوها نتیجه گرفتید؟
        من یکی دو تاش رو به صورت عملی تست کردم اما کار نکرد. ولی توی پروتئوس کار میکرد.
        الهم عجل لولیک الفرج

دیدگاه

تابلو روان با atmega 32

سلام

به صورت عملی نه ، اما دلیلی وجود نداره که در عمل کار نکنه ، البته شاید در عمل یه تغییرات کمی داشته باشند .

من فعلا دارم روی اتصال کی برد به مدار و رابط نرم افزاریش کار میکنم ، انشاءالله وقتی تمام قسمتهای مدار رو شبیه سازی کردم و نتیجه گرفتم ، کلش رو به صورت عملی خواهم ساخت .

دیدگاه

پاسخ : تابلو روان با atmega 32

درود بر دوستان گرامی

اتصال کی برد به ATMEGA32

برنامه های زیر برای تابلوی روان کاربرد دارند ، گرچه این پست رو در تاپیک دیگری هم قرار دادم .
            فایل keyboard.rar را از لینک زیر دنلود کنید . در فایل pckey.pdf توضیحات مفیدی به زبان فارسی راجع به اتصال کی برد به AVR و نیز فایلهای دیگر آرشیو ، داده شده است. این فایلها شامل سورس کد بزبان C جهت اتصال کی برد به atmega32 می باشند. اگر پرسشی در این باره دارید ، در این تاپیک مطرح کنید ، تا حد ممکن پاسخگو خواهم بود.

http://www.4shared.com/file/8170706/8d57cd45/Keyboard.html

فایل های ضمیمه scset1 و scset2 و scset3 را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.
            فراموش کردم اونارو توی آرشیو قبلی قرار بدم.(جدول اسکن کدها)

http://www.4shared.com/file/6910250/2ca4524e/scset.html

پاینده باشید.

دیدگاه

درود بر دوستان گرامی

برخی از دوستان درباره عمل شیفت دادن و چگونگی حرکت فونت ها در چند بلوک نمایشگر تابلو روان سئوالاتی داشتند ، من هم تا جائی که وقت به من اجازه می داد ، مقاله ای کوتاه تهیه کردم که می توانید آن را از لینک زیر دنلود کنید. امید است که مقبول افتد.

پاینده باشید.

اصلاحیه تاریخ : 28 / 01 / 1386 ساعت 19:50 به وقت تهران
              --------------------------------------------------------------------------------
              درود بر دوستان گرامی

لطفا عذر خواهی مرا بپذیرید. در مقاله font-shifted در دو ،سه خط آخر در صفحه شماره 4 اشتباه بزرگی رخ داده و مطلب گنگ به نظر می رسد ، عبارات صحیح به صورت زیر می باشند :

داده های سطرچهارم بلوک سوم قبل از شیفت دادن 00000011
              داده های سطرچهارم بلوک سوم بعد از7 بیت شیفت دادن به سمت چپ 10000000

عبارات غلط به شرح زیر هستند :

داده های سطرچهارم بلوک سوم قبل از شیفت دادن 00000000
              داده های سطرچهارم بلوک سوم بعد از7 بیت شیفت دادن به سمت چپ 00000011

توضیح : چون این فایل تا حالا 33 بار دنلود شده این اصلاحیه رو نوشتم ، قطعا یکی دو روز دیگه فایل اصلاح شده رو پلود می کنم .

پاینده باشید.
              فایل های پیوست شده

دیدگاه

سلام حجت جان ممنون از اینکه مطالب مفیدی رو برامون گذاشتی ما که خیلی حال کردیم. یک سوال داشتم . یکی از دوستان از من در باره درایو کردن SEVENSEGMENT ازم سوال کرده راستش من تا حالا فقط با LCD کار کردم نه با SEVEN ولی فکر کنم اگه ممکنه یک کمیکی بکنید البته فکر می کنم که باید از جدول LOOKUP استفاده کنم ولی در هر صورت ممنون میشم اگه راهنمایی کنید البته با میکرو AVR . ببخشید که ما سوال بی ربط پرسیدیم.
                موفق باشید
                انجمن LABVIEW
                http://www.eca.ir/forum2/index.php?board=279.0
                اموزش میکروکنترلرهای AVR به زبان ساده
                http://www.eca.ir/forum2/index.php/topic,7070.0.html

دیدگاه

سلام.
                  سون سگمنتها رو به چند شکل میشه درایو کرد.
                  یعنی چند جور میشه به میکرو وصل کرد.
                  *یکی استفاده از خود پایه های میکرو برای درایو سگمنتها (به صرفه نیست , اینجوری برای هر سون سگمنت یک پورت لازم دارید).

*یکی هم اینکه از آی سی های درایور استفاده کنید(آی سی هایی مثل 74xx47 یا 74xx48 و یا ... که با 4 پین و بصورت bcd اطلاعات رو از میکرو میگیرند و سون سگمنت رو درایو میکنند که در این حالت هر پورت میتونه 2 تا سون سگمنت رو ساپورت کنه).

* یکی هم روش مالتی پلکس کردنه (که در این روش میشه از هر دو روش بالا کمک گرفت و میشه تعداد بیشتری سون سگمنت رو راه اندازی کرد. برنامه نویسیش کمی سخت تر از دو مورد قبلیه ولی از نظر پورتها و امکان استفاده از سگمنتهای بیشتر به صرفه هست. مثلا میشه 4 تا سون سگمنت رو با 8 پین درایو کرد).

در مورد هر کدومشون یه مثال مینویسم و قرار میدم.
                  اگر توضیحی هم خواستید بپرسید تا جواب داده بشه.
                  -+-(من هم از همین سایت یاد گرفتم)-+-
                  الهم عجل لولیک الفرج

دیدگاه

چشم.
                    نمیخواید بگید کدوم رو لازم دارید که اول اونو بزارم؟
                    الهم عجل لولیک الفرج

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Iran-PC
                      چشم.
                      نمیخواید بگید کدوم رو لازم دارید که اول اونو بزارم؟
                      سلام دوست عزیز ممنون از این که جوابمو دادی فرقی نداره فقط اگه مقدوره شماتیک و برنامه به زبان baisc رو برام بزارید و مثال برنامه ای که یک متغییر رو با یک میکروسوییچ زیاد کنه و روی سون سگمنت نمایش بده ممنون از شما
                      موفق باشید
                      انجمن LABVIEW
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?board=279.0
                      اموزش میکروکنترلرهای AVR به زبان ساده
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php/topic,7070.0.html

دیدگاه

سلام اقا حجت هیچ کدام از این لینک ها که گذاشتی دانلود نمیشه میشه دوباره اپلود کنی
                        در ضمن من مدار تابلوی بزرگ شما را در اینجا دیده ام میشه ان را اپلود کنید
                        ممنون

دیدگاه

دوست عزیز هرکسی برای ساخت تابلو روان از طراحی خاص و منحصر به فرد خودش استفاده می کند ولی این را در نظر بگیرید که هر LED فقط به یک بیت حافظه لازم دارد و حالا نوع حافظه چه باشد بستگی به طراح دارد
                          بعضی طراحان از uln وlatch برخی از latch و بافر و برخی از شیفت رجیسترها استفاده می کنند و ...
                          ولی مهمترین مطلبی که در طراحی است نحوه روشن کردن LED ها یا به عبارتی اسکن کردن صفحه می باشد
                          دوستان همه به نوعی و دست و پا شکسته روش اسکن سطری و ستونی را توضیح دادند و من هم اینجا یک اشاره کوچک می کنم
                          در طراحی تابلو روان به روش اسکن سطری بهتر است از دیکد74hc138 برای انتخاب سطر فعال و استفاده از شیفت رجیسترها جهت درایو ستونها می باشد از آنجا که دیکدر ولتاژ سطرها را تامین می کند پس نمی تواند جریان لازم را برای آرایه ای از LED ها تامین کند پس بهتر است از خروجی دیکدر را جهت فرمان دادن به ترانزیستور یا بهتر بگم ماسفت استفاده کنید تا ماسفت ولتاژ و جریان لازم را تامین کند و با توجه به این که در روش اسکن سطری هر سطر در یک برش زمانی روشن می شود پس در بیشتر موارد همین سطر خاموش است یعنی نور LED ها را چند برابر کم کردبد با این روش ، و تابلوهایی که با این روش ساخته می شوند فقط در محیطهای سرپوشیده کارایی و کاربرد دارند
                          اما برای محیطهایی با فضای باز یا بیرون که نور در آنجا زیاد است استفاده از روش اسکن صفحه ای یا ارسال یک فریم به طور کامل بعد نمایش فریم مشکل را حل میکند اساس کار بدین صورت است : هر LED یک بیت حافظه منحصر به فرد خود را دارد و مثل اسکن سطری به صورت اشتراکی استفاده نمی کند در این روش اطلاعات یک فریم یا صفحه به طور کامل ارسال شده بعد نمایش داده می شود و در این روش بهتر است از شیفت رجیستر استفاده شود
                          البته من خودم دریک شرکت بزرگ تابلو سازی کار می کنم و کارم طراحی و برنامه نویسی تابلوهای تکرنگ و فول کالر است و این تابلوها علاوه بر قابلیت کنترل از طریق خط تلفن و GSM مودم قابلیت کنترل با SMS و نمایش مستقیم SMS را دارند
                          درمورد افکتها هم عرض کنم برخی افکتهای ساده مثل ازچپ به راست یا راست به جپ و ... را به AVR راحت میشه پیاده سازی کرد و لی ما برای افکتهای جالبتر مثل چرخشی، زووم از فایلهای GIF استفاده می کنیم چون در فایل GIF هرافکت جالبی را می شود ساخت و همه به صورت فریم به فریم هستند.
                          یعنی نرم افزار را به گونه ای نوشتیم که فایلهای GIF را خوانده و فریمهای آن را بازیابی کرده و به میکرو ارسال می کند با توجه به اینکه میکرو حافظه لازم جهت ذخیره این فایلها را ندارد از MMC استفاده می کنیم
                          نمایش مستقیم ماتریس:
                          پورت A میکروکنترلر به دیکدر وصل شده است
                          'گردش دیتا از سمت چپ به راست می باشد.
                          نوشته در داخل آرایه mat[8][16] ذخیره شده است.

PORTC.1 جهت کلاک
                          PORTC.2 جهت STB
                          PORTC.3 جهت دیتا
                          و پایه Enable شیفت رجیستر همیشه فعال است
                          #dfine DATA PORTC.3
                          #define CLK PORTC.2=1;PORTC2=0
                          #define STB PORTC.2=1;delay_us(50);PORTC.2=0
                          int i,j,k,l,m;
                          main()
                          {
                          for(i=0;i<8;i++)//jahate scan kardane satrha
                          }
                          PORTA=i;//fal kardan satre i om matris
                          for(j=15;j>=0;j--)//
                          }
                          DATA=mat[j];
                          CLK;

{
                          STB;
                          }

وبرای افکت چپ به راست مثالی را که بالا نوشتم دو باره می نویسم فقط قسمت main را می نویسم

for(k=0;k<=15;k++)
                          {
                          for(i=0;i<8;i++)//jahate scan kardane satrha
                          }
                          PORTA=i;//fal kardan satre i om matris
                          for(j=15;j>=0;j--)//
                          }
                          if(j<=k)
                          DATA=mat[15-(k-j)]
                          else
                          DATA=0;
                          CLK;

{

STB;
                          }
                          }

gli

دیدگاه

سلام آقای قلی نژاد.
                            ممنون میشم توضیحات بیشتری بدید در مورد روش فریم به فریم.آخه دقیقآ مشکل من توی روش رفرش ستونی کم شدن نور led هاست :angry:

دیدگاه

به خاطر رفرش سریع ستونهاست. حداقل تاخیر 10 میلی ثانیه. بیشتر باشه بهتره.
                              کنکوری 90 دیروز،آ‌دانشجو مهندسی نرم افزار پلی تکنیک امروز!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X