اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تولید موج سینوسی با AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تولید موج سینوسی با AVR

نوشته اصلی توسط زوار
    با سلام مهندس به نظر شما در خروجی میکرو اپتو کوپلر بذارم ؟یعسه تا اپتو روی سه تا پایه ای که از میکرو میاد بذارم و قبل از اپتوها را به گیت not بدم ودر خروجی گیت not اپتو بذارم درسته؟من این pcb را کلید وlcd میذارم که بعدا بشه کاملترش کرد اگر چیزه دیگه ایم لازمه بفر مایید تا اضافه کنم ممنون
    در خروجی سه فاز سه اپتوکوپلر فرکانس بالا مانند 6N137 قرار دهید و گیت های NOT می تواند در بخش قدرت و بعد از اپتوکوپلرها قرار بگیرد. می توانید از 74240 استفاده کنید و ورودی Enable آن را هم به عنوان فرمان Run/Stop در نظر بگیرید که برای این فرمان هم یک اپتوکوپلر مانند TLP521 کفایت می کند. از نظر ورودی به برد میکرو هم حداقل یک فرمان fault لازم است که از بخش قدرت به برد میکرو وارد شود. از نظر سایر ورودی و خروجی ها هم میتوانید ورودی هایی برای فرمان های قطع و وصل و تغییر جهت موتور از بیرون برد و یک ورودی آنالوگ برای تغییر دور آن در نظر بگیرید. منظور از این ورودی ها این است که فرض کنید لازم باشد با یک کلید یا کنتاکت رله یا مانند آن از فاصله دورتر به برد برای حرکت موتور فرمان بدهید. البته این امکان چندان واجب نیست و می تواند در توسعه های بعدی در نظر گرفته شود.
    اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
    دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
    برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
    وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
    قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
    اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
    ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

با سلام مهندس این شماتیک یه نگاه بندازید تاییدش کنید PCB را شروع میکنم برای قدرت هم یک برد قبلا برای MC3PH ساختم از همون استفاده میکنم فقط نتونستم به PDF تبدیل کنم فمر کنم پروتلم مشکل داره فایل پروتل را گذاشتم
      motor cont_u_2.rar

دیدگاه

با سلام اینم فایل pdf
        http://www.persiangig.com/pages/download/?dl=http://zavar.persiangig.com/document/SPWM.pdf

دیدگاه

در نقشه شما مواردی به شرح زیر به نظر می رسد:

1- روشی که برای ساخت تغذیه انتخاب کرده اید، برای کاربردی مانند اینورتر مناسب نیست و نمی تواند جلوی هنگ کردن میکروکنترلر را بگیرد. برای معذورات تغذیه اینجا را مطالعه کنید.
          2- در ورودی 6n137 باید مقاومت های 470 اهم سری شود.
          3- ورودی fault باید از طریق اپتوکوپلر به میکروکنترلر وارد شود.
          4- خروجی های 74240 را مجددا به ورودی گیت ها اعمال و Not این 3 خروجی را با خارج برد اعمال کنید. ضمنا 6 مقاومت pullup هم در این خروجی ها قرار دهید( با فرض استفاده از IR2130 به عنوان درایور).
          5- از نقشه شما متوجه نشدم که صفحه نمایش وجود دارد یا نه و همچنین SPARE1 و SPARE2 و IC با 6 پایه به چه منظوری پیش بینی شده اند. همچنین بهتر است 2 کلید دیگر هم برای فرمان تنظیمات در نظر بگیرید.
          وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
          اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم

دیدگاه

با سلام مهندس تغییراتی که گفته بودید انجام شد فقط چند تا سوال:
            1-((خروجی های 74240 را مجددا به ورودی گیت ها اعمال و Not این 3 خروجی را با خارج برد اعمال کنید))من این خروجیها را از اپتو گرفتم که یکبار not شده بعد دادم به 74240 یکبار دیگه not میشه اگر دوباره به ورودیها بدم که با سه تای قبل هم فاز میشه درسته؟
            2- sprare1, spare2 هم برای رزرو است که اگر جایی نیاز بود استفاده کنیم اون دو تا کلید راهم اضافه کردم اما متوجه نشدم برای چه فرمانی استفاده میشود
            3- در پست مر بوط به نویز گفتید استفاده از emi filter این فیلتر چه جوریه؟خازن 100نانو 400 ولت قبل از ترانس چه کاری انجام میده؟در ضمن شما گفتید از نمونه های مرغوب avr به جای نمونه های تقلبی استفاده شود چه جوری میشه تشخیص داد که تقلبیه؟
            اینم فایل اگر باز هم ایرادی داره بفرمایید تا اصلاح کنم ممنون از پاسختون
            http://www.persiangig.com/pages/download/?dl=http://zavar.persiangig.com/document/SPWM.pdf

دیدگاه

1- خروجی اپتوکوپلر مستقیما به درایور متصل نمی شود، بلکه 6 خروجی Not اعمال می شوند که باید در شکل هم تصحیح شود.
              2- معمولا 6 کلید enter و esc و up و down و left و right جوابگوی عملکرد های مختلف روی یک صفحه lcd است.
              3- مدار emi filter یا noise filter بصورت آماده در بازار وجود دارد و می توان آنرا بصورت مجزا هم بست. خازن ورودی به عنوان بخشی از emi filter است و برای خنثی سازی نوسانات روی شبکه و بارهای سلفی بکار می رود. از نظر مرغوبیت هم در حال حاضر نمی توان به جنس های بازار زیاد مطمئن بود، اما نسخه های smd نسبت به انواع dip قابل اطمینان تر هستند.
              همچنین در ورودی اولین رگولاتور خازن 2200uf قرار دهید و برای پایه ریست میکروکنترلر یک ج4امپر در نظر بگیرید که بعد از تکمیل پروگرام کردن، بصورت مستقیم به Vcc متصل شود. ترکیب زنری که در خروجی قرار داده اید هم درست نیست و مقاومت باید به خروجی 12 وصل شود و از خروجی 5 با یک دیود 1n4148 به زنر متصل شود. مقاومتت های خروجی 6n137 هم ترجیحا 470 اهم در نظر گرفته می شوند.

دیدگاه

با سلام مهندس ممنون از وقتی که برای آموزش اختصاص میدید و تجربیات مفیدتون را در اختیار ما قرار میدید من شماتیک را اصلاح کردم اگر بازم چیزی اشتباه است بفرمایید اصلاح کنم مهندس شما در یک پست در XMEGA برخی امکانات را برای درایو موتورها گفتید که در XMEGA وجود دارد برای این کار هم XMEGA امکاناتی که باعث بهبود طرح شود دارد؟

دیدگاه

کاتد دیود 1n4148 و زنر باید با یک مقاومت حدود 10 کیلواهم به ولتاژ 12 ولت متصل شود تا زنر بایاس شود. خازن 10 میکرو هم در خروجی 12 ولت لازم نیست. در مورد پایه AREF با توجه به اینکه قصد استفاده از AVCC به عنوان مرجع را دارید، این پایه باید با یک خازن به زمین متصل شود ( به مشخصات mega64 مراجعه کنید). یک مورد دیگر که در شرایط نویز زیاد ممکن است وجود آن لازم باشد، یک سلف سری بین خروجی 5 ولت و تغذیه میکروکنترلر (به علاوه خازن هایی در دو سر تغذیه) است که فعلا می توانید جای سلف را پیش بینی کنید و در ابتدا آن را اتصال کوتاه کنید و در صورت لزوم سلف را قرار دهید. مقدار کریستال هم ممکن است لازم باشد تغییر کند. فعلا با همین وضعیت می توانید کار خود را شروع کنید.
                  درباره مزیت های XMEGA باید گفت که در این IC امکاناتی پیش بینی شده که وظایف منطقی ( نه ولتاژ بالا و قدرت) یک IC درایور را انجام دهد. از جمله امکان تولید PWM های متقارن و تعریف dead time و قطع سریع خروجی ها با فرمان fault. در سمیناری که برای XMEGA برگزار کردم از این IC بدون اپتوکوپلر و رعایت ایزولاسیون برای راه اندازی موتور سه فاز استفاده کردم و شرایط به گونه ای بود که فازمتر با اتصال به XMEGA روشن می شد، اما مشکلی هم در عمل به وجود نمی آمد. همچنین در این خانواده این امکان وجود دارد که کلاک 128 مگاهرتز برای تولید PWM بکار رود و این امر دقت PWM و موج سینوسی را بسیار افزایش می دهد.

دیدگاه

مهندس واقعا ممنونم از اطلاعات مفیدتون من pcb را میکشم و بعد به شما اطلاع میدم امیدوارم با کمک شما بتونیم یک پروزه خوب وکامل که فکر کنم برای بقیه دوستان هم مفید باشه در سایت قرار دهیم

دیدگاه

باسلام مندس من pcb را کشیدم یکشنبه میفرستم برای چاپ در آخرین تغییرات پایه aref را از 5 ولت جدا کردم و با یک خازن به زمین وصل کردم دو تا سوال هم دارم 1- شما گفتید در xmega میشه از کلاک 128 مگا برای pwm استفاده کرد که این دقت را بالا میبره مگه دقت pwm و سینوسی که ساخته میشود به تعداد بیتهای pwm مربوط نمیشود؟چه رابطه ای با فرکانس دارد ؟2- در پست مربوط به نویز شما گفتید از خازن 10u/Tantalium استفاده شود دلیل استفاده از این نوع خازن در اینجا چیست؟من در دستگاههای خارجی دیدم که معمولا برای تغذیه از خازن عدسی استفاده میشود3-(( رگولاتور باید بصورت دو مرحله ای باشد))-((
                      6- دیودهای زنر از نوع Fast و با ولتاژی اندکی بزرگتر از ولتاژ تغذیه باید در خروجی تغذیه های 5 و 12 موازی شود.)) دلیل این دوتا چیه؟ ببخشید زیاد سوال میکنم ممنون از پاسختون

دیدگاه

شما گفتید در xmega میشه از کلاک 128 مگا برای pwm استفاده کرد که این دقت را بالا میبره مگه دقت pwm و سینوسی که ساخته میشود به تعداد بیتهای pwm مربوط نمیشود؟چه رابطه ای با فرکانس دارد ؟
                        در نظر بگیرید برای کلاک 16 مگاهرتز، اگر دقت PWM را 9 بیتی در نظر بگیریم، فرکانس PWM حدود 15.6 کیلوهرتز خواهد شد. حال اگر کلاک بجای 16 مگاهرتز، 128 مگاهرتز باشد، آنگاه می توان برای همین فرکانس به دقت 12 بیتی در PWM رسید که 8 برابر حالت قبلی است.

در پست مربوط به نویز شما گفتید از خازن 10u/Tantalium استفاده شود دلیل استفاده از این نوع خازن در اینجا چیست؟من در دستگاههای خارجی دیدم که معمولا برای تغذیه از خازن عدسی استفاده میشود
                        در شرایط نویز زیاد خازن 100 نانو فاراد ممکن است برای مقابله با نویز کفایت نکند و به ظرفیت های بیشتری نیاز است که خازن های تانتالیوم با وجود ظرفیت بالا دارای مشخصه فرکانس بالای بسیار بهتری نسبت به خازن های الکترولیت هستند. ضمن اینکه خازن 100 نانو هم باید همچنان حضور داشته باشد.

دیودهای زنر از نوع Fast و با ولتاژی اندکی بزرگتر از ولتاژ تغذیه باید در خروجی تغذیه های 5 و 12 موازی شود.)) دلیل این دوتا چیه؟
                        وجود این عناصر برای این است که اگر تغییرات سریعی با دامنه بالا از رگولاتورها رد شد و رگولاتورها نتوانستند جلوی آن را بگیرند، توسط زنر ها برش داده شوند.

دیدگاه

با سلام مهندس برد حاضر شد دارم مونتاژش میکنم یه تغییری هم در برنامه دادم برای
                          acceleration اگر براتون مقدور بود یه نگاهی هم به برنامه بندازید در ضمن بیشتر میخوام بدونم کلیت کارم درسته یا نه؟ سپاسگزارم
                          http://www.persiangig.com/pages/download/?dl=http://zavar.persiangig.com/document/SPWM3_1.rar

دیدگاه

با سلام مهندس مونتاژ برد تموم شد به نظر شما رو برنامه کار کنم یا اول همون برنامه را پروگرم کنم و جواب بگیرم؟2-از درایور hcpl316 تا چه توانی میتوان استفاده کرد چون تو دیتا شیت دیدم نوشته 150 آمپر یعنی برای جریانهای بیشتر نمیتوان از این درایور استفاده کرد؟ممنون از پاسختون

دیدگاه

قصد راه اندازی با هر روشی را که داشته باشید، روال اصولی در انجام کار شما این است که در ابتدا بدون اتصال ولتاژ تغذیه به بخش قدرت، از خروجی سیگنال های PWM جواب بگیرید و در مرحله بعد با ولتاژ های تغذیه کم برای بخش قدرت شروع کنید و در صورت نبود مشکل و تولید صحیح خروجی، ولتاژ بخش قدرت را بالا ببرید و بار اصلی را متصل کنید. همه این مراحل مستلزم آن است که به اسیلوسکوپ دسترسی داشته باشید تا بتوانید شکل موج ها را مشاهده کنید و سعی در جواب گرفتن از چنین پروژه ای بدون اسیلوسکوپ در شرایطی که نرم افزار کنترل موتور باید دائما بهینه شود، تا حد زیادی وقت تلف کردن و کاری غیر اصولی است.

نوشته اصلی توسط زوار
                              از درایور hcpl316 تا چه توانی میتوان استفاده کرد چون تو دیتا شیت دیدم نوشته 150 آمپر یعنی برای جریانهای بیشتر نمیتوان از این درایور استفاده کرد؟
                              ظرفیت HCPL316J در همان حدی است که در اطلاعات آن نوشته شده و برای IGBT های با جریان های بالاتر می توانید از درایورهایی که بتوانند در محدوده بالاتری عمل کنند، استفاده کنید. مثلا در مشخصات درایور زیر تا IGBT های 300 آمپر ذکر شده است:

http://www.microsemi.com/datasheets/...A120G-rev2.pdf

دیدگاه

با سلام وممنون از پاسختون اسیلوسکوپ دارم در mc3phac هم من اول قسمت کنترل را به قدرت وصل کردم و با واریاک کم کم ولتاژ را بالا بردم فقط شما اون قسمت که خودتون نوشتید با منحنی v/f را تست کردید؟جواب میده؟اون برنامه ای که برای acceleration نوشته بودم درست بود یا مشکل داره؟در ضمن این آی سی در ایران پیدامیشه؟درایور دیگه ای میشناسید که در ایران باشه تا 300 امپر؟آیا شما کنترل دور با کیلووات بالا ساخته اید که از igbt 300 امپری استفاده کرده باشید اگر جواب مثبت است از چه درایوری استفاده کردید ممنون از پاسختون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X