اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درخواست راهنمایی در مورد تغذیه میکرو در مدار های رله ای

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

درخواست راهنمایی در مورد تغذیه میکرو در مدار های رله ای

سلام خدمت همه دوستان!
    شرمنده از اینکه تاپیک تکراری زدم! مشکلم حل نمیشه.
    من میخوام با میکرو 8 تا رله را فقط در حد یک تک استارت یا قطع و وصل لحظه ای کنترل کنم.
    دستور کنترل این رله ها توسط پورت سریال دریافت میشه به این صورت که مثلا اگه عدد 1 را بفرستم رله شماره 1 یه لحظه قطع و وصل میشه.
    رله ها همه 12 ولتی هستند و مستقیما از ورودی مدار تغذیه میکنند.
    برق میکرو هم توسط یک 7805 که به ورودی مدار وصل هست تغذیه میشه.
    ((یک خازن 3300 با ورودی 12 ولتی مدار موازی شده + یک خازن 100UF با خروجی 7805 یا همون تغذیه میکرو موازی شده))
    رله ها هم توسط ULN2803 درایو میشه به این صورت که در ورودی های ULN2803 یک مقاومت 10K سری کردم و و خروجی های اون را مستقیما به رله ها وصل کردم.
    مدار در حالت عادی خوب جواب میده و مشکلی نداره.
    ولی طبق معمول اگه رله ها را زیر بار ببرم(مثلا یکی از رله ها رو سر راه موتور یا حتی کنتاکتور بزارم) مدار بعد از چندبار قطع و وصل کردن میکرو هنگ میکنه و واچ داگ به دادش میرسه.
    ورودی 12 ولتی مدار را هنگام کنتاکت رله ها توسط اسکوپ چک کردم و اصن هیچ گونه نویزی نداشت!
    ولی خروجی 7805 یا همون تغذیه میکرو به هنگام کنتاکت رله ها به شدت تغییرات ولتاژ داره (اصن یه وضعیه) و از اون جایی که مدار دستوراتش از خط سریال میگیره ، وجود نویز توی تغذیه میکرو باعث میشه یه سری دستورات خونده نشه و رله ها عمل نکنه!

توی نت که فقط نوشته از تغذیه مناسب استفاده کنید!! خوب تغیذیه مناسب باید چطوری باشه؟ یعنی نیاز به فیلتر هست؟
    به نظرتون چطوری باید جلوی این نویز ها رو بگیرم.
    ممنون میشم راهنمایی کنید.
    جدیدترین ویرایش توسط hosseinghaheri; ۱۶:۲۸ ۱۳۹۵/۰۹/۳۰.

پاسخ : درخواست راهنمایی در مورد تغذیه میکرو در مدار های رله ای

معمولاً توی این مدارات نویز از مسیر گراند وارد می شه. مثلا می تونی با فریت بید گراند و تغذیه میکرو رو از بقیه مدار جدا کنی و از خازن های 100 نانوفاراد نزدیک به تغذیه میکرو استفاده کن.

دیدگاه

ممنون از پاسختون.
      میشه یه توضیحی در مورد فریت بید و نحوه اتصالش به میکرو بدید .
      من اطالاعات چندانی در موردش ندارم.

مقدارش باید چند باشه
      جدیدترین ویرایش توسط hosseinghaheri; ۱۷:۰۳ ۱۳۹۵/۰۹/۳۰.

دیدگاه

سلام
        وقت بخیر
        نوشته اصلی توسط hosseinghaheri نمایش پست ها
        سلام خدمت همه دوستان!
        شرمنده از اینکه تاپیک تکراری زدم! مشکلم حل نمیشه.
        من میخوام با میکرو 8 تا رله را فقط در حد یک تک استارت یا قطع و وصل لحظه ای کنترل کنم.
        دستور کنترل این رله ها توسط پورت سریال دریافت میشه به این صورت که مثلا اگه عدد 1 را بفرستم رله شماره 1 یه لحظه قطع و وصل میشه.
        رله ها همه 12 ولتی هستند و مستقیما از ورودی مدار تغذیه میکنند.
        برق میکرو هم توسط یک 7805 که به ورودی مدار وصل هست تغذیه میشه.
        ((یک خازن 3300 با ورودی 12 ولتی مدار موازی شده + یک خازن 100UF با خروجی 7805 یا همون تغذیه میکرو موازی شده))
        رله ها هم توسط ULN2803 درایو میشه به این صورت که در ورودی های ULN2803 یک مقاومت 10K سری کردم و و خروجی های اون را مستقیما به رله ها وصل کردم.
        مدار در حالت عادی خوب جواب میده و مشکلی نداره.
        ولی طبق معمول اگه رله ها را زیر بار ببرم(مثلا یکی از رله ها رو سر راه موتور یا حتی کنتاکتور بزارم) مدار بعد از چندبار قطع و وصل کردن میکرو هنگ میکنه و واچ داگ به دادش میرسه.
        ورودی 12 ولتی مدار را هنگام کنتاکت رله ها توسط اسکوپ چک کردم و اصن هیچ گونه نویزی نداشت!
        ولی خروجی 7805 یا همون تغذیه میکرو به هنگام کنتاکت رله ها به شدت تغییرات ولتاژ داره (اصن یه وضعیه) و از اون جایی که مدار دستوراتش از خط سریال میگیره ، وجود نویز توی تغذیه میکرو باعث میشه یه سری دستورات خونده نشه و رله ها عمل نکنه!

توی نت که فقط نوشته از تغذیه مناسب استفاده کنید!! خوب تغیذیه مناسب باید چطوری باشه؟ یعنی نیاز به فیلتر هست؟
        به نظرتون چطوری باید جلوی این نویز ها رو بگیرم.
        ممنون میشم راهنمایی کنید.
        بررسی شماتیک مدار میتونه کمک زیادی باشه برای رفع ایراد .
        برای تعذیه مناسبتر میتونید از مدارات DC to Dc نظیر LM2576 استفاده نمایید .

با احترام
        95/9/30

دیدگاه

با سلام
          به نظر من مشکل شما از عدم تامین جریان کافی برای راه اندازی رله ها توسط منبع تغذیه است یعنی شما باید جریانی را که فیلد رله ها از مدار میکشند حساب کنید و جریان خود میکرو را هم در نظر بگیرید و مجموع آنها جریانی است که باید توسط منبع تامین گردد اگر این جریان تامین نشود این اشکال پیش میآید که طبیعی هم است و ربطی هم به گراند مشترک سیستم ندارد.

دیدگاه

سلام
            جریان کلی مدارتون رو بگین تغذیه روهم بگین دقیقا مداری که ساختید رو بزارید برسیش کنیم عکس از ساخته تون هم بزارین
            بدرود
            Proudly @real_ahmadi
            #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
              با سلام
              به نظر من مشکل شما از عدم تامین جریان کافی برای راه اندازی رله ها توسط منبع تغذیه است یعنی شما باید جریانی را که فیلد رله ها از مدار میکشند حساب کنید و جریان خود میکرو را هم در نظر بگیرید و مجموع آنها جریانی است که باید توسط منبع تامین گردد اگر این جریان تامین نشود این اشکال پیش میآید که طبیعی هم است و ربطی هم به گراند مشترک سیستم ندارد.
              شما درست میگید ولی توی این مداری که الان بستم فک نمیکنم مشکل از امپر کشی باشه!
              چرا؟
              1) همه رله ها با هم روشن نمیشه! در واحد زمان فقط یک رله ممکنه روشن بشه!
              2) زمان ان تایم بودن رله 300 میلی ثانیه هست و بعد از اون قطع میشه!
              3) اگه امپر کشی داشت 7805 داغ میکرد.
              4) همچنین در صورت کمبود جریان، افت ولتاژ روی اداپتور ورودی محسوس میشد. + من از اداپتور 2 امپر استفاده میکنم.

طبق گفته جناب b.zouyousefain از خازن 100 نانو استفاده کردم!
              نویز ها حذف شدن و تا حد زیادی مشکل حل شد ولی گاهی اوقات بازم هنگ میکنه.
              الان نتونستم فریت بید تهیه کنم.
              به نظرتون اگه فریت بید را به مدار اضافه کنم مشکل به طور کامل حل میشه؟

دیدگاه

شما درست میگید ولی توی این مداری که الان بستم فک نمیکنم مشکل از امپر کشی باشه!
                چرا؟
                1) همه رله ها با هم روشن نمیشه! در واحد زمان فقط یک رله ممکنه روشن بشه!
                2) زمان ان تایم بودن رله 300 میلی ثانیه هست و بعد از اون قطع میشه!
                3) اگه امپر کشی داشت 7805 داغ میکرد.
                4) همچنین در صورت کمبود جریان، افت ولتاژ روی اداپتور ورودی محسوس میشد. + من از اداپتور 2 امپر استفاده میکنم.

طبق گفته جناب b.zouyousefain از خازن 100 نانو استفاده کردم!
                نویز ها حذف شدن و تا حد زیادی مشکل حل شد ولی گاهی اوقات بازم هنگ میکنه.
                الان نتونستم فریت بید تهیه کنم.
                به نظرتون اگه فریت بید را به مدار اضافه کنم مشکل به طور کامل حل میشه؟
                شما 4تا 100 نانو دقیقا کنار پایه های تغذیه ی میکرو بزار خازن بعد از رگواتور رو 470 یا 1000 میکرو فاراد بزار قبل از 7805 یه خازن 470میکرو فاراد و یه 100 نانو پلی استر 400 ولتی هم بزار
                فریت بید هم ر راه تغذیه رله بزار هم منفیش هم مثبتش یه فریت بید 2M کافی و مناسبه
                موفق باشید درپناه حق
                بدرود
                Proudly @real_ahmadi
                #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهندس احمدی نمایش پست ها
                  سلام
                  جریان کلی مدارتون رو بگین تغذیه روهم بگین دقیقا مداری که ساختید رو بزارید برسیش کنیم عکس از ساخته تون هم بزارین
                  بدرود
                  این مدار هست. (رگولاتور2576 اولی توی عمل توسط جمپر j2 از مدار حذف شده)

اینم عکس از pcb

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

شما 4تا 100 نانو دقیقا کنار پایه های تغذیه ی میکرو بزار خازن بعد از رگواتور رو 470 یا 1000 میکرو فاراد بزار قبل از 7805 یه خازن 470میکرو فاراد و یه 100 نانو پلی استر 400 ولتی هم بزار
                  فریت بید هم ر راه تغذیه رله بزار هم منفیش هم مثبتش یه فریت بید 2M کافی و مناسبه
                  موفق باشید درپناه حق
                  بدرود
                  شما 4تا 100 نانو دقیقا کنار پایه های تغذیه ی میکرو بزار یعنی 4 عدد 100 نانو موازی ببنندم؟؟ یا مقدار خازن میتونه4 تا 100 نانو باشه؟
                  در مورد فریت بید فقط برای رله ها بزارم؟؟؟ میکرو نیاز نداره؟
                  جدیدترین ویرایش توسط hosseinghaheri; ۱۸:۲۷ ۱۳۹۵/۰۹/۳۰.

دیدگاه

این مدار هست. (رگولاتور2576 اولی توی عمل توسط جمپر j2 از مدار حذف شده)

اینم عکس از pcb

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

شما 4تا 100 نانو دقیقا کنار پایه های تغذیه ی میکرو بزار یعنی 4 عدد 100 نانو موازی ببنندم؟؟ یا مقدار خازن میتونه4 تا 100 نانو باشه؟
                    در مورد فریت بید فقط برای رله ها بزارم؟؟؟ میکرو نیاز نداره؟
                    برای میکرو هم بزار خوبه ولی واسه رله ها هم بزاری بد نیست
                    بله یعنی 4تا 100 نانو موازی با پایه های تغذیه میکرو کنترلر همین
                    اگر تغذیتون 2 امپره دقت کنید جریان کلی مدار بیشتر از 2 امپر نباشه مشکلی نیست
                    خازن هارو اضافه کنید با فریت بید مشکل حل خواهد شد
                    موفق باشید
                    Proudly @real_ahmadi
                    #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

برای میکرو هم بزار خوبه ولی واسه رله ها هم بزاری بد نیست
                      بله یعنی 4تا 100 نانو موازی با پایه های تغذیه میکرو کنترلر همین
                      اگر تغذیتون 2 امپره دقت کنید جریان کلی مدار بیشتر از 2 امپر نباشه مشکلی نیست
                      خازن هارو اضافه کنید با فریت بید مشکل حل خواهد شد
                      موفق باشید
                      ممنون از لطفتون.
                      بعد از تست نتیجه بیان میکنم

دیدگاه

سلام!
                        مشکل قبلی تقریبا حل شد ولی یه مشکل دگ هست!
                        من وقتی عدد 1 رو با سریال به میکرو میفرستم رله 1 خاموش و روشن میشه!
                        حالا اگه توی ترمینال(از puttty استفاده میکنم) دستم را گذاشتم روی کلید 1 کیبرد بعد چند ثانیه ارتباط قطع میشه ، دقیقا مثله زمانی که پورت باز است و ما ماژول ttl را از کامپیتور جدا میکنیم.

این مشکل مربوط به برنامه نویسیه؟ اخه چیزه خاصی نداره.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X