اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کتابخانهآ‌ای برای چیپ AD7780-AD7730

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کتابخانهآ‌ای برای چیپ AD7730

:angry:
    از اول یه مروری کنیم
    در حالت نرم افزاری
    Config Spi = Soft , Din = Pina.1 , Dout = Porta.0 , Ss = None , Clock = Porta.2
    Spdr = &H58
    Spsr = &H00
    اولش 32 تا بیت 1 می فرسیم تا ریست شه
    بعد فیلتر رجیستر رو می نویسیم
    B00000011
    B10000000
    B00000000
    B00000000

بعد مد رجیستر و می نویسم unipolarو 80 میلی ولت و های رفرنس و پیوسته
    B00000010
    B00110000
    B10110000

بعد خواندن مستمر از دیتا رجیستر با نوشتن در communication register
    B00100001

بعدش وارد حقله do - loop
    اگر rdy صفر شد دو بایت خوانده شود
    بایت اول 8 تا شیفت به چب با 8 بیت دوم جمع شود
    عدد آمادست

دیگه من مخم نمیکشه oo:

دیدگاه

سلام خدمت دوست عزیزم آقای Ahmadmn و دیگر دوستان
      جناب آقای Ahmadmn من که بالاخره نتونستم با ad7730 کار کنم و لی امیدوارم که بتونم. ولی برای من یک چیز دیگه مهم تر از کار با این آی سی هست. چون این آی سی رو بالاخره رامش می کنم .
      من در یک مجتمع فولاد مشغول خدمت سربازی هستم (امریه دارم) با یه سری نمایشگر های وزن کار کردم ومداراتشون رو دیدم اون خارجی هاش رو که بیخیال مداراتشون. همه SMD و از مدارات با فیبرهای سه لایه ساخته شده که اصلا نمیتونی از مداراتش سر دربیاری ولی تو همشون از ad7730 استفاده شده هم جدیداش و هم قدیمیاش . نمایشگرای وزن که بهش دیزومت هم میگن در اینجا چند نوع وجود داره ( مثل Schenck ، RAMSEY و Leon Engineerig که خارجی اند و gama, alpha که ایرانی اند و ساخت شرکت فراسو دقت ) . در نوع ایرانیش (ساخت وطن) در قسمت اتصال لودسل به ad7730 یه سری مدارات که فکر می کنم فیلتر باشن وجود داره (سلف و خازن های MKT و ...) اینا مقدمه ای بود که این سوالات رو مطرح کنم :
      1-آیا برای از بین بردن نویز در ورودی ad7730 طراحی این گونه مدارات الزامی است و در صورت نبودنش چه مشکلاتی ممکن است اتفاق بیفته ؟
      2-آیا برای این گونه فیلترها شما مداراتی رو پیشنهاد می کنید ؟
      3- اصلا طراحی این گونه مدارات که نویز های حاصل از خروجی سنسور ها رو از بین میبره نیازمند یادگیری چه چیزی هست ؟ مرجع سریعی برای یادگیری این موضوع وجود داره ؟
      4- در دستگاه ایرانی نمایشگر وزن از پایه های ACX استفاده شده است این دو پایه به دو درایور متصل شده اند که فکر می کنم ولتاژ 0 و 5 ولت نوسانی را ایجاد می کنند علت استفاده که این پایه ها چیه؟ استفاده از تحریک نوسانی چه مزیتی داره و پیکره بندیش چه جوریه؟
      5- در منوی پیکره بندی این دستگاه میشه تعداد نمونه برداری از سیگنال لودسل را بیشتر کرد یا کمتر این مورد چه جوری در ad7730 پیکره بندی میشه ؟
      6- یه سوال دیگم اینکه Ad7730 در هر ثانیه چند بار از ورودی نمونه می گیره و اگه به ورودی آی سی هیچی وصل نشده باشه چه عددی در رجیستر دیتا قرار می گیره ؟
      با تشکرو ببخشید که سوالاتم زیاد شد

www.ElectronShop.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pmomeni

:angry:
        از اول یه مروری کنیم
        در حالت نرم افزاری
        Config Spi = Soft , Din = Pina.1 , Dout = Porta.0 , Ss = None , Clock = Porta.2
        Spdr = &H58
        Spsr = &H00
        اولش 32 تا بیت 1 می فرسیم تا ریست شه
        بعد فیلتر رجیستر رو می نویسیم
        B00000011
        B10000000
        B00000000
        B00000000

بعد مد رجیستر و می نویسم unipolarو 80 میلی ولت و های رفرنس و پیوسته
        B00000010
        B00110000
        B10110000

بعد خواندن مستمر از دیتا رجیستر با نوشتن در communication register
        B00100001

بعدش وارد حقله do - loop
        اگر rdy صفر شد دو بایت خوانده شود
        بایت اول 8 تا شیفت به چب با 8 بیت دوم جمع شود
        عدد آمادست

دیگه من مخم نمیکشه oo:
        نه دایی جان تا RDY صفر نشه نباید به دیتا رجیستر دسترسی پیدا کنی!
        با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط POORHASAN
          سلام خدمت دوست عزیزم آقای Ahmadmn و دیگر دوستان
          جناب آقای Ahmadmn من که بالاخره نتونستم با ad7730 کار کنم و لی امیدوارم که بتونم. ولی برای من یک چیز دیگه مهم تر از کار با این آی سی هست. چون این آی سی رو بالاخره رامش می کنم .
          من در یک مجتمع فولاد مشغول خدمت سربازی هستم (امریه دارم) با یه سری نمایشگر های وزن کار کردم ومداراتشون رو دیدم اون خارجی هاش رو که بیخیال مداراتشون. همه SMD و از مدارات با فیبرهای سه لایه ساخته شده که اصلا نمیتونی از مداراتش سر دربیاری ولی تو همشون از ad7730 استفاده شده هم جدیداش و هم قدیمیاش . نمایشگرای وزن که بهش دیزومت هم میگن در اینجا چند نوع وجود داره ( مثل Schenck ، RAMSEY و Leon Engineerig که خارجی اند و gama, alpha که ایرانی اند و ساخت شرکت فراسو دقت ) . در نوع ایرانیش (ساخت وطن) در قسمت اتصال لودسل به ad7730 یه سری مدارات که فکر می کنم فیلتر باشن وجود داره (سلف و خازن های MKT و ...) اینا مقدمه ای بود که این سوالات رو مطرح کنم :
          1-آیا برای از بین بردن نویز در ورودی ad7730 طراحی این گونه مدارات الزامی است و در صورت نبودنش چه مشکلاتی ممکن است اتفاق بیفته ؟
          2-آیا برای این گونه فیلترها شما مداراتی رو پیشنهاد می کنید ؟
          3- اصلا طراحی این گونه مدارات که نویز های حاصل از خروجی سنسور ها رو از بین میبره نیازمند یادگیری چه چیزی هست ؟ مرجع سریعی برای یادگیری این موضوع وجود داره ؟
          4- در دستگاه ایرانی نمایشگر وزن از پایه های ACX استفاده شده است این دو پایه به دو درایور متصل شده اند که فکر می کنم ولتاژ 0 و 5 ولت نوسانی را ایجاد می کنند علت استفاده که این پایه ها چیه؟ استفاده از تحریک نوسانی چه مزیتی داره و پیکره بندیش چه جوریه؟
          5- در منوی پیکره بندی این دستگاه میشه تعداد نمونه برداری از سیگنال لودسل را بیشتر کرد یا کمتر این مورد چه جوری در ad7730 پیکره بندی میشه ؟
          6- یه سوال دیگم اینکه Ad7730 در هر ثانیه چند بار از ورودی نمونه می گیره و اگه به ورودی آی سی هیچی وصل نشده باشه چه عددی در رجیستر دیتا قرار می گیره ؟
          با تشکرو ببخشید که سوالاتم زیاد شد
          سلام دایی
          1- آی سی AD7730 تمام ملزومات ضروری برای قرائت لودسل رو داره به شرطی که سیگنالهای خروجی لودسل پایدار و بدون نویز باشه. در محیطهای صنعتی منابع نویز فراوونه و می تونه در عملکرد این آی سی اختلال ایجاد کنه. فیلتر دیجیتال داخلی آی سی قادره نویز فرکانس پایین رو حذف کنه اما نویز فرکانس بالا اعداد خروجی ای سی رو تغییر میدن. بنابراین اگه در محیط مابع نویز فرکانس بالا زیاد باشند بهتره از فیلترهای پایین گذر برای حذف نویز استفاده کنیم.
          2- خود کمپانی ADآ‌ در App note هاش فیلترهای مشخصی رو توصیه کرده اما نمی شه دقیقا فیلتر خاصی گذاشت چون معلوم نیست نویز تو چه فرکانس هایی بیشتره. من از یک مقاومت 1 کیلواهم و یک خازن 10 نانو فاراد برای هر کدوم از ورودی ها استفاده می کنم و با یک خازن 100 نانو هم ایندو رو به هم وصل می کنم.
          3- بهترین مرجع برای فیلترها اینترنته. اگه AD7730 رو جستجو کنید مدارات مختلفی رو می بینید که فیلتر های خوبی توشون بکار رفته. برای یاد گیری اصول کارکرد فیلترها هم بهترین منبع اینترنته. کتابهای طراحی فیلتر هم در بازار فراوونه.
          4- یکی از مشکلاتی که در تقویت کننده ها وجود داره افست ولتاژه. این افست نسبت به دما تغییر می کنه و باعث خطا در قرائت ما میشه. اگه سنسورها رو با سیگنال ACآ‌ درایو کنیم می تونیم این افست رو حذف کنیم. در واقع افست DCآ‌ در یک نیم سیکل AC بصورت مثبت و در نیم سیکل بعدی بصورت منفی ظاهر میشه و متوسط ایندو همدیگرو خنثی می کنه.
          5- سرعت نمونه برداری AD7730 با تغییر مقدار رجیستر فیلتر صورت می گیره. بنابراین پایه ای برای این کار در نظر گرفته نشده. شما می تونید مقدار رجیستر فیلتر رو به دلخواه تغییر بدید. سرعت نمونه برداری از 50 تا 4 کیلو نمونه در ثانیه قابل تغییره. اعدادی که در بالا می بینید برای 150 نمونه در ثانیه است. معمولا این سرعت برای نمایشگرها زیاده بنابراین شما می تونید مثلا هر 15 نمونه رو با هم جمع و متوسط گیری کنید. اینجوری نویز بیشتری حذف میشه و دقت قرائت بالاتر میره.
          6- وقتی چیزی به ورودی آی سی وصل نشده باشه عددی رندومی خونده میشه. ممکنه صفر یا ماکزیمم بخونید. داخل ای سی امکاناتی برای تشخیص قطع بودن لودسل وجود داره.

دیدگاه

سلام
            من یک لودسل درام که سه تا سیم بشتر نداره یکیش مشترکه با دوتای دیگه وحدود 120اهم داره با مشترک مدل لودسل اینه( c2lfl-400-35-r یا a321-49509 ) آیا میشه این لودسل به ad7730 وصل کرد

دیدگاه

همچین لودسلی نداریم دایی جان
              اگه دیتا شیت داره یا لینکی از دیتاش داری بزار .
              ممکنه نیاز به دوتا مقاومت اضافی برای تشکیل پل وتسون داشته باشه

دیدگاه

سنسور بسیار جالبیه
                و جالبتر اینه که باید از اونها بصورت دوبل استفاده کرد. یعنی دوتا سنسور باهم تشکیل یک لودسل میده. بااینکه ولتاژ خروجی هر کدوم از اینها 50mV/V است که وقتی جفت بشن میشه 100mV/V . اما میشه با AD7730 اونو خوند.
                اگه ولتاژ تغذیه سنسورها رو 5 ولت در نظر بگیریم ولتاژ خروجی اون 500 میلی ولت. پس باید با تقسیم مقاومتی 500 میلی ولت را به 80 میلی ولت تبدیل کنیم تا بشه به ورودی AD7730 داد.
                اطلاعات کامل این سنسورها در فایل های زیر موجود است:
                http://www.dfe.com/pdfs/trnmodcdsr5.pdf
                http://www.dfe.com/pdfs/trnmodcmanr6.pdf

دیدگاه

با سلام خدمات دوستان بویژه استاد عزیز آقای Ahmadmn
                  ببخشید بازم چند تا سوال دارم اگه میشه اینارو هم زحمتشونو بکشید
                  1- پایه های ACX به چه صورتی سیگنال می دن آیا برعکس هم صفر و یک می شن ؟
                  2- در مورد اون فیلترهایی که از شما سوال کردم و جواب دادید آیا مدار خاصی دارید برام بذارید ؟ مثلا مدار یک ترازوی دیجیتال صنعتی یا نمایشگر ب***** صنعتی؟
                  3- یک فیلتر پایین گذر ساده که از یک سلف و یک خازن تشکیل شده می تونه نویزهای به وجود اومده در لودسل رو حذف کنه ؟
                  با تشکر مجدد
                  www.ElectronShop.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط AFSHARAN
                    سلام
                    ممنون از اینکه دیتا شیت این لودسل پیداکردین :applause:
                    از این لودسل یکی روی ماشین بیشتر وصل نیست و کارش هم تنظیم کشش فرش میباشد سیمهای خروجی این سنسور به یک بردی وصل میشه که مدل این برد اینه Tension Amplifiers ECD 10
                    بهترین را استفاده از سنسور اتصال 2 مقاومت 1 درصد 120 اهم و تشکیل پل وتسونه. خروجی میشه 250mV/V که با تقسیم مقاومتی میشه با AD7730 یا نوع جدید و عالی AD7780 خوند.
                    نیاز به آمپلی فایر هم نیست چون ایندو آی سی داخلش داره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط POORHASAN
                      با سلام خدمات دوستان بویژه استاد عزیز آقای Ahmadmn
                      ببخشید بازم چند تا سوال دارم اگه میشه اینارو هم زحمتشونو بکشید
                      1- پایه های ACX به چه صورتی سیگنال می دن آیا برعکس هم صفر و یک می شن ؟
                      2- در مورد اون فیلترهایی که از شما سوال کردم و جواب دادید آیا مدار خاصی دارید برام بذارید ؟ مثلا مدار یک ترازوی دیجیتال صنعتی یا نمایشگر ب***** صنعتی؟
                      3- یک فیلتر پایین گذر ساده که از یک سلف و یک خازن تشکیل شده می تونه نویزهای به وجود اومده در لودسل رو حذف کنه ؟
                      با تشکر مجدد
                      سلام دایی جان
                      1- ایندو سیگنال قابل تغییر نیستند و با اختلاف فاز 180 درجه نسبت به هم صفر و یک میشن.
                      2- با یه جستجوی ساده در نت مدارات مختلفی پیدا می کنید اما خود من وقتی مدارمو با یه نمونه صنعتی مقایسه کردم دیدم حساسیت به نویز مدار من نسبت به اون ناچیز بود! من از مقاومت 1 کیلو اهم و خازن 10 نانو بعنوان فیلتر پایین گذر هر ورودی استفاده می کنم و یه 100 نانو هم ببینشون.
                      البته باید بگم من چند هفته است که 7730 رو گذاشتم کنار و با AD7780 کار می کنم که واقعا عالیه و دردسرها 7730 رو هم نداره.

دیدگاه

کد:
                        //********************************************************
                        unsigned char ADCspi(void) 
                        	{
                          unsigned char j,outvar;
                          outvar=0;
                          j=128; 
                          while(j>0)
                            {
                            ADC_CLK=0;
                            ADC_CLK=1;
                            if(ADC_RDY) outvar|=j;    
                            j>>=1;    
                            }
                          return(outvar);
                          }
                        unsigned int ADC_READ_DATA(void)
                          {
                          unsigned int adc_val;
                          adc_val=ADCspi();
                          adc_val=adc_val*256+ADCspi(); 
                          ADCspi();
                          STATUS=ADCspi(); 
                          return(adc_val);
                          } 

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn

توصیه می کنم از AD7780 استفاده کنید که بسیار کم نویز تره. یعنی دقت بالاتری داره
                          با سلام خدمت همه دوستان
                          آقای Ahmadmn شما می گید AD7780 بهتره یعنی تمام قابلیت های ad7730 رو داره و یه چیزی بیشتر
                          نمی دونم من اشتباه می پرسم یا نه ولی تو دیتا شیت ad7780 ذکر شده که دارای دو گین 1 و 128 هست چه جوری مداری که با این ای سی ساختیم رو می تونیم با وزنه استاندارد کالیبره کنیم با توجه به اینکه نمیتوان با توجه به اختلاف وزن به وجود آمده در خروجی مدار ، گین مورد نظر رو در این ای سی تنظیم کنیم با توجه به توضیحاتی که شما در چند پست قبلی دادید لینک صفحش رو در زیر قرار دادم
                          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=21006.120
                          www.ElectronShop.ir

دیدگاه

سلام دایی جان
                            بهتر بودن یک آی سی نسبت دیگری فقط به امکانات داخل اون نیست.
                            مهمترین مشخصه ی یک ADC دقت اونه. دقت خودش شامل چندین پارامتره. یکی از این پارامترها پایداری حرارتیه.
                            پایداری حرارتی AD7780 نسبت به AD7730 عالیه.
                            همین پارامتر کوچیک کافیه تا من که هردو چندین بار استفاده کردم به شما پیشنهاد کنم از AD7780 استفاده کنید.
                            من حدود 10 سال با AD7730 کار کردم و اینطور نیست که بی دلیل کنار بزارمش! اما از وقتی که با AD7780 کار می کنم کیفیت مدارام چندین برابر شده و مشتری هام خیلی خیلی راضی ترند.
                            راجع به گین هم باید بگم که گین 128 برای لودسل ها بسیار مناسبه و ما اصلا نیازی به گین های دیگه نداریم. زیرا لودسل باخروجی بیشتر از 3mV/V وجود نداره و اگه هم داشته باشه، می تونم به جرات بگم که فقط من دیدمش و شاید اندک معدودی دیگر!!!
                            درباره کالیبراسیون هم باید بگم که با وجود میکروکنترلرهای امروزی مثل AVR ها دیگه نیاز نیست داخل خود آی سی امکانات کالیبره باشه. چون کالیبراسیون نرم افزاری ساده تر و دقیق تره.

مزیت دیگه AD7780 ولتاژ ورودی اونه که 40 میلی ولته(در گین 128) همین باعث میشه اصلا نگران افست شدید در بعضی لودسل ها نباشیم. برای کسایی که با استرین گیج سروکار دارن هم یه نعمته.

مزیت سادگی استفاده احتمالا بزرگترین مزیت AD7780 برای کساییه که تازه کار هستن. اما شروع کار با AD7730 یه مصیبته!

کوچکتر بودن و مصرف جریان کمتر هم مزایای دیگه ی AD7780 است.

باقی هم به عهده شما و تجربیات شما

دیدگاه

ضمن تشکر از مطلب خوبتون

من مدتی هست که درگیر کالیبراسیون یک ترکمتر هستم
                              سنسور ترک از چهار لود سل تشکیل شده که بصورت قرینه در دو طرف یک میله با مقطع مستطیل قرار گرفتند. و در نهایت چهار رشته سیم که بصورت زوجی 1 کیلو اهم مقاومت دارند به ترانسدیوسر متصل می شند و خروجی 4 تا 20 میلی امپ تولید میشه.
                              اما مشکل اینه که اسپم و زیروی ترانسدیوسر از 1 تا 5 میلی ولت رو می گیره و خارج از این محدوده جریان خروجی رنج 4 تا 20 میلی امپ رو نمی ره!
                              در ضمن ولتاژی که از ترانسدیوسر به پل وتسون تشکیل شده از 4 لود سل میره 6 ولت هست.
                              سوال من اینه که چطور می تونم مثلا با یه مقاومت خروجی میلی ولت رو داخل رنج بیارم؟
                              :question:
                              خداوندا آرامشی عطا فرما تا بپذیرم آنچه را که نمی توانم تغییر دهم . شهامتی تا تغییر دهم آنچه را که می توانم.و بینشی که تفاوت این دو را بدانم.

دیدگاه

سلام دایی جان
                                گمونم اون 4 تا چیزی که بصورت قرینه در چهار طرف مقطع فلزی قرار گرفتند لودسل نباشه. احتمالا اونها استرین گیج هستند که چهارتاش تشکیل یک لودسل رو میدن.
                                بگذریم.
                                سوال اینه که چرا ولتاژ خروجی پل وتسون شما بیشتر از 5 میلی ولت میشه؟ بار اضافه بهش وارد می کنی؟ افست خیلی زیاد داره؟
                                چون خروجی پل وتسون معمولا ولتاژ خیلی کمی داره.
                                اگه ولتاژ خروجی پل بیشتر از چند میلی ولته می تونی سر راه دو سیم تغذیه پل مقاومت بگذاری. هر پل وتسون چهار سیم داره که دوتاش واسه تغذیه است و دوتای دیگه خروجی اند. اگه سر راه تغذیه + و - مقاومت 500 اهم بگذاری پل وتسون شما بجای 6 ولت 3 ولت دریافت می کنه. پس ولتاژ خروجی پل هم نصف میشه.
                                بنابراین اگه اسپم خروجی پل 10 میلی ولت باشه، به 5 میلی ولت کاهش پیدا می کنه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X