اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کتابخانهآ‌ای برای چیپ AD7780-AD7730

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کتابخانهآ‌ای برای چیپ AD7730

نوشته اصلی توسط ali_elect62
    سلام
    آیا IC و یا مدار هست که بشه خروجی PT100 به 4 تا 20 میلی آمپر و یا 0 تا 10 ولت تبدیل کنه؟آی سی آنالوگ من 12 بیتی هستش.
    ممنون میشم در این مورد راهنمایم کنید.
    سلام دایی جان
    بله که هست دایی جان
    آی سی AD693 مخصوص این کاره که جوان میفروشه ۱۴ تومن
    منظورت از جمله "آی سی آنالوگ من 12 بیتی هستش" رو نفهمیدم دایی
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام به همه دوستان بخصوص استاد AHMADMN عزیز
      بالاخره تونستم از این آیسی AD7780 جواب بگیرم یه کم نویز داشت که آنهم با گذاشتن یه خازن کوچولو روی ورودی ولتاژم که از USB است حل شد.کل مشکلم تو PCB بود که با دست کشیده بودم !!! اما حالا که با روش اتو کار کردم بعد چند بار آزمایش و خطا یه برد کوچولو که بصورت DIP هست ساختم و روی برد بورد گذاشتم و کل مشکل حل شد.
      استادیه سوال این بایت Status =77 هست که با seting سخت افزاریم کاملاً مطابق هست. ولی یه مشکل کوچولو هنوز باقیست هر 30 - 40 دادهی که می خونه یه بار Status رو صفر می خونه که برام عجیبه، داده مربوط به آن هم پرته. البته این برام مهم نبود چون تو برنامه با یک دستور if ساده از آن چشم پوشی کردم.دلیل این چیه؟
      ممنون استاد واقعاً خیلی کمک کردین.
      :applause: :wow: :wow: :wow: :
      «اگر واقعیات با نظریات هماهنگی ندارند، واقعیتآ‌ها را تغییر بده.»
      آلبرت انشتین

دیدگاه

دمت دایی جان :applause:
        بالاخره امید و پشتکارت باعث موفقیت شد.
        برای منم عجیبه که گاهی عدد درست نمی خونی چون من اصلا کاری به STATUS ندارم و همیشه درست می خونه!
        طبق معمول وقتی چیزی رو نمی دونیم میندازیم گردن نویز بیچاره! :biggrin:
        به بردبورد هم نمیشه اعتماد کرد.
        اگه اون PCB اصلی رو زدی و هنوز مشکل باقی بود باید بریم سراغ نرم افزار و اونجا دنبال یه اینتراپت اشتباه یا تاخیری نابجا بگردیم.

دیدگاه

با سلام خدمت استاد عزیز Ahmadmn
          یه مسئله حیثیتی برام پیش اومده اگه امکانش هست منو راهنمایی کنید
          روی یه ب*****ی کار می کنم که دارای 4 لودسل هست که فکر کنم میلی ولت بر ولتش 1.38
          خیلی وقت هست که این ب***** مشکل داره می خواستم بدونم درسترین روش برای تست لودسل ها چیه
          من خودم گرفتم یه تغذیه 5 ولت دی سی به ورودی همشون دادم و نتایج زیر رو در بی باری گرفتم
          لودسل 1 = 0.1 میلی ولت
          لودسل 2 = 0.6 میلی ولت
          لودسل 3 = 0.1 میلی ولت
          لودسل 4 = 3.8 میلی ولت
          وزن رو که حدود 10 تا 15 تن بود رو روی ب***** قرار دادم و نتایج به صورت زیر بود
          لودسل 1 = 0.1 میلی ولت
          لودسل 2 = 1.4 میلی ولت
          لودسل 3 = 0.1 میلی ولت
          لودسل 4 = 4.8 میلی ولت
          اون لودسل هایی که 0.1 رو نشون می دین هیج تغییری به ازای وزن نداشتند و لودسل 2 و 4 دارای تغییرات بودند و لی با هم متفاوت
          می خواستم بدونم این روش من درسته یا روش بهتر و صحیح تری برای تست لودسل وجود دارده
          مقاومت ورودی و خروجی همه لودسل های باهم برابره مساوی حدودا 760 اهم هستش
          با تشکر
          www.ElectronShop.ir

دیدگاه

ممنون استاد
            1-نه هنوز PCB شما رو استفاده نکردم نتیجه با انهم تست می کنم بازم مزاحم میشم.
            2-راستی استاد با PCB شما میشه از 24 بیت استفاده کرد ؟ یا ملاحظات دیگری نیز باید مد نظر باشد؟ آیا در کل امکان استفاده از دقت 24 بیت هست یا نه؟
            با تشکر
            آلبرت انشتین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط POORHASAN
              با سلام خدمت استاد عزیز Ahmadmn
              یه مسئله حیثیتی برام پیش اومده اگه امکانش هست منو راهنمایی کنید
              روی یه ب*****ی کار می کنم که دارای 4 لودسل هست که فکر کنم میلی ولت بر ولتش 1.38
              خیلی وقت هست که این ب***** مشکل داره می خواستم بدونم درسترین روش برای تست لودسل ها چیه
              من خودم گرفتم یه تغذیه 5 ولت دی سی به ورودی همشون دادم و نتایج زیر رو در بی باری گرفتم
              لودسل 1 = 0.1 میلی ولت
              لودسل 2 = 0.6 میلی ولت
              لودسل 3 = 0.1 میلی ولت
              لودسل 4 = 3.8 میلی ولت
              وزن رو که حدود 10 تا 15 تن بود رو روی ب***** قرار دادم و نتایج به صورت زیر بود
              لودسل 1 = 0.1 میلی ولت
              لودسل 2 = 1.4 میلی ولت
              لودسل 3 = 0.1 میلی ولت
              لودسل 4 = 4.8 میلی ولت
              اون لودسل هایی که 0.1 رو نشون می دین هیج تغییری به ازای وزن نداشتند و لودسل 2 و 4 دارای تغییرات بودند و لی با هم متفاوت
              می خواستم بدونم این روش من درسته یا روش بهتر و صحیح تری برای تست لودسل وجود دارده
              مقاومت ورودی و خروجی همه لودسل های باهم برابره مساوی حدودا 760 اهم هستش
              با تشکر
              دایی جان گلم
              حیثیت انسان به درونشه و وابسته به آدمای دیگه نیست!
              تست الکتریکی یک لوسل با اهممتر انجام میشه و همونطوره که خودت انجام دادی.
              به ندرت پیش میاد لودسلی از نظر الکتریکی خراب بشه. فقط رعد و برق یا اتصال به برق شهر می تونه یه لودسل رو بسوزونه.
              اما متاسفانه تست مکانیکی لودسلها اصلا ساده نیست!
              لودسلها اگه از فلز درست و حسابی ساخته شده باشند به هیچ وجه خرابی مکانیکی پیدا نمی کنند مگر در اضافه بار. یعنی باری بیشتر از 3 برابر مقدار نامیشون.
              مثلا یه لودسل 10 تن المانی فقط ممکنه در بار بالای 30 تن دیفورمه یا در اصطلاح علم مقاومت مصالح "پلاستیک" بشه.
              پس من بعید می دونم لودسلهای شما هیچکدوم خراب باشه.
              مقدار ولتاژ افست 3 لودسل اول معقوله اما لودسل چهارمی افست نرمالی نداره.
              به نظر من مشکل توی استراکچر ب*****ه و باعث شده بار بصورت مساوی روی هر چهار لودسل توزیع نشه.
              نظر من اینه که بهتره لودسل ها رو باز کنی و هر کدوم رو جداگونه تست کنی. اگه همه سالم بودن معلومه که عیب از استراکچره و بار درست توزیع نشده.

از 7780 نمیشه دقت 24 بیت گرفت به دو دلیل.
              1- باید لودسلی داشته باشی که 8mV/V باشه تا در بار نهای 40 میلی ولت بده. همچین لودسلی رو هیچکس جز من ندید دایی!!! اونی که من دیدم هم داخل خودش یه تقویت کننده تفاضلی داشت.
              2- حتی اگه چنین لودسلی پیدا کنی باید منبع تغذیه بدون نویز، زمین مناسب، جعبه کاملا فلزی، یک PCBآ‌ فوق حرفه ای و در نهایت یک سیستم کنترل دما برای داخل جعبه داشته باشی!
              فقط در چنین شرایطی ممکنه به دقت 24 بیت برسی. اگه Application note خود آنالوگ دیوایس رو بخونی می بینی که مهندسان حرفه ایه خودش دقت بالای 14 بیت نگرفتن!!!
              البته علتش کاملا واضحه. اونا دقت بالاتر از این نمی خوان چون لودسلی با دقت بالای 14 بیت وجود نداره! :biggrin:
              وقتی خود سنسور خطاش اینقدر زیاده چرا ما باید با دقت زیاد قرائتش کنیم!؟

دیدگاه

سلام استاد
                نوشته اصلی توسط ahmadmn

از 7780 نمیشه دقت 24 بیت گرفت به دو دلیل.
                1- باید لودسلی داشته باشی که 8mV/V باشه تا در بار نهای 40 میلی ولت بده. همچین لودسلی رو هیچکس جز من ندید دایی!!! اونی که من دیدم هم داخل خودش یه تقویت کننده تفاضلی داشت.
                2- حتی اگه چنین لودسلی پیدا کنی باید منبع تغذیه بدون نویز، زمین مناسب، جعبه کاملا فلزی، یک PCBآ‌ فوق حرفه ای و در نهایت یک سیستم کنترل دما برای داخل جعبه داشته باشی!
                فقط در چنین شرایطی ممکنه به دقت 24 بیت برسی. اگه Application note خود آنالوگ دیوایس رو بخونی می بینی که مهندسان حرفه ایه خودش دقت بالای 14 بیت نگرفتن!!!
                البته علتش کاملا واضحه. اونا دقت بالاتر از این نمی خوان چون لودسلی با دقت بالای 14 بیت وجود نداره! :biggrin:
                وقتی خود سنسور خطاش اینقدر زیاده چرا ما باید با دقت زیاد قرائتش کنیم!؟
                ممنون از توجهتون، استاد شما جواب دو تا پست رو تو یک پست دادین.
                استاد من قبلاً هم خدمتتون عرض کردم من این آیسی رو برای اندازه گیری دقیق ولتاژ می خوام ، مثل یه ولتمتر فوق دقیق، راستی استاد 14 بیت کم نیست؟ شما که قطعاً از همین 24 بیت 32 بیت می تونین دقت بگیرین با آن شگردهای خودتون!!!
                حالا خدایش چیکار میبشه کرد با همون فیلتر ساده دوتا مقاومت سری با ورودی و 1 خازن موازی با ورودی ها و دو تا خازن از ورودی ها به GND نمیشه به دقت بهتر رسید.(همون چیزی که در Datasheet گفته رو می گم.)
                استاد من که تو PCB سادش موندم PCB فوق حرفه ای رو از کجا بیارم؟
                بازم ممنون از پاسختون
                آلبرت انشتین

دیدگاه

برای اینکه مطمئن بشی می تونی نتایج تست خود آنالوگ دیوایس رو ببینی که با همون مقاومت خازن ها فقط دقت 14 بیت گرفت:
                  http://www.analog.com/en/circuits-from-the-lab/CN0107/vc.html
                  14 بیت کم نیست اما 1000 برابر کمتر از 24 بیته!
                  بازهم می گم فقط در شرایط فوق العاده ایده آل میشه به دقت 24 بیت رسید اما این دقت بدرد هیچکس نمی خوره چون هیچ سنسور یا منبع ولتاژی با این دقت پیدا نمیشه که بخوای با این مدار بخونیش!

دیدگاه

دمت دایی جان
                    مدار اتصال میکرو به AD7780 اونقدر سادست که نیازی به شماتیک نداره. البته خود آنالوگ دیوایس یه شماتیک داده که چیزای اضافه هم داره:
                    http://www.analog.com/en/circuits-from-the-lab/CN0107/vc.html
                    اونچه من گذاشتم فقط PCB هست که می تونید از اینجا دانلود کنید:
                    http://rapidshare.com/files/421011210/AD7780.PCB
                    البته دایی AMBآ‌ زحمت کشیدن و چیزای دیگه به این PCBآ‌ اضافه کردن.
                    برای خوندن لودسل نیازی به ولتاژ رفرنس ندارید چون نحوه قرائت سنسورهای تناسبی(ratiometric) اینجوریه!
                    اما اگه می خواهید سنسورهای غیر تناسبی مثل ترموکوپل و فشار و .. رو بخونید در صفحات قبل شماتیک گذاشتم.

دیدگاه

سلام به همه دوستان

من یه PCB واسه راه اندازی PT100 با AD7780 ساختم . البته خودم طراحی کردم و از مطالب سایت استفاده کردم . اما جواب درست نگرفتم . موقع خوندن بایت ها از SPI به من 3 تا 255 و بایت Status هم 0 می ده . نمی دونم اشکال از کجاست . البته فکر می کنم که آی سی درست وصل شده چون وقتی سنسور PT100 را جدا می کنم به جای 3 تا 255 برای هر کدوم اعداد درهم و برهم مثلا 150 می خونم و نشون می ده که SPI درست کار می کنه و 7780 داره دیتا می فرسته و میکرو هم می خونه اما وقتی سنسور PT100 وصل می شه بازهم 3 تا 255 می خونم.
                      اینم PCB ساخته شده :

یه سوال دیگه اینکه پایه Dout/Dry را باید با مقاومت 2.2K به VCC وصل کنم؟ چون من تو بقیه مدارهای SPI چنین چیزی ندیدم و نتیجه دریافت های من بدون این مقاومت و با این مقاومت تفاوتی ندارند و همگی همونطور هستند که گفتم.
                      دیگه اینکه من تنظیمات SPI را اینجوری انجام دادم :

PORTB=0b00000000;
                      DDRB=0b10110000;

SPCR=0x5C;
                      SPSR=0x01;
                      درسته؟
                      متاسفانه نمونه برنامه ای از AD7780 تو تالار موجود نیست یا اینکه قابل دانلود نیست ، ممکنه دوستان لطفی کنند و نمونه برنامه در سایت پلود کنند؟
                      ممنون .

دیدگاه

سلام. از تعریفتون ممنون امیدوار شدم استاد ! :nerd:
                        آخه برد من واسه خوندن PT100 هست اما اون که ایشون زدن مال لودسل بود . بعدشم من پروتل بلد نیستم! سعی کردم یاد بگیرم اما با پروتئوس راحت ترم . برد خودمم پروتئوس بود . زیادم از برد آقای AMB سر در نیاوردم! VDD ها هم یکی مال تغذیه انالوگ 7780 بود و یکی مال دیجیتالش ، یکی هم مال PT100 . می دونم خیلی زیاده اما می خواستم مثلا محکم کاری کرده باشم! اما خیلی گیج شدم . نمی دونم مشکل کجاست که دیتایی که از 7780 میگیرم برای هر 3 بایت 255 هست و استاتوس هم همیشه 0 می شه . راستی در حالت عادی استاتوس باید چند دریافت بشه؟
                        تست کردم در حین کار مدار ولتاژ Ref+=4.8V , Ref-=0V , Ain+=2.41V , Ain-=2.37V و اختلاف Ain+,Ain-=41mV بود که مقادیر کاملا منطقی هستند. همونطور که گفتین محدوده Ain+,Ain- در حدود نصف اختلاف رفرنسها است .
                        همونطور که می بینید پایه Gain هم به زمین وصل شده که بهره باید 128 باشد و برای این اندازه گیری دقیق باید مناسب باشد.
                        پایه Filter با مقاومت یک مگا اهم (مطابق دیتاشیت) به VCC وصل شده که فرکانس اندازه گیری را به 10 هرتز کاهش می دهد.
                        پایه PDRST هم به VCC وصل شده و پایه BPDSW هم زمین شده است. با تمام این ملاحظات به نتیجه نرسیدن خیلی زور داره!

از نمونه برنامتون ممنون . باید کامل برسی کنم ببینم مشکلم کجاست . ممنون که اینقدر هوای تازه کار ها را دارین :job:

دیدگاه

ببخشید استاد نکنه اشکال از همین گین باشه؟
                          اختلاف Ain+ و Ain- در مدار من 41mV شده که 0.041*128=5.248V که از اختلاف رفرنس ها بیشتره!
                          شاید به خاطر همینه که عدد به دست اومده 3 تا بایت 255 هست ! در واقع آیسی OverFolw کرده ! الان تستش می کنم.

دیدگاه

ای ول دایی جان :applause:
                            از ما پیرمردا سریعتر رفتی جلو
                            البته بجای تغییر گین باید مقدار مقاومت بایاس PT100 رو زیادتر کنی.
                            بجای 6.2 کیلواهم باید دوبرابرشو بزاری.
                            مقدار دقیقش بستگی به دمای ماکزیمم مورد نظرت داره که هنوز نگفتی!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                              البته بجای تغییر گین باید مقدار مقاومت بایاس PT100 رو زیادتر کنی.
                              بجای 6.2 کیلواهم باید دوبرابرشو بزاری.
                              مقدار دقیقش بستگی به دمای ماکزیمم مورد نظرت داره که هنوز نگفتی!
                              سلام . ممنون . کاملا درست می فرمایید . درستش اصلاح بایاس PT100 بود . رنج دمایی من از 0 تا 100 درجه است(چون تو محیط با آسیب مکانیکی قرار داره فقط باید از PT100 استفاده کنم) که بر اساس مقاومت PT100 تو این رنج و یه حساب سر انگشتی با این نتیجه رسیدم که مقاومت بایاس باید حدود 9 کیلو باشه .
                              اما حالا دو تا سوال بی ربط مرتبط!

1- من برای تغذیه از ولتاژ 12 ولت استفاده می کنم و بعد با رگولاتور 7805 با 2 عدد خازن 10uF در ورودی و خروجی رگولاتور و بعد یک سلف 10uH و یه خازن سرامیکی 100nF در خروجی (مطابق همون مدار PCB پنج تا پست بالاتر)سعی می کنم یه منبع ثابت برای تغذیه مدار فراهم کنم. اما اشکال اینه که خروجی ولتاژ من بعد از رگولاتور 5 ولت نیست و همیشه خروجی 4.8 ولت دارم! به نظر شما اشکال از کجاست؟

2- من چون 2 تا PT100 تو مدارم دارم ناچارم از 2 تا AD7780 اطلاعات بخونم . بر اساس مطالبی که فرمودین سعی دارم از SPI نرم افزاری استفاده کنم . البته شما زحمت گذاشتن کدش رو کشیده بودین اما سعی می کنم خودم هم یه کد بنویسم که کامل بهش مسلط بشم . اما سوال . کلاک ارسالی به Slave ، بالا رونده هست یا پایین رونده؟ در واقع در حالت نرمال خط کلاک SPI بالا هست یا پایین ؟

3- اگه من بخوام با نرخ کلاک مثلا 1/128 کلاک میکرو پالس بفرستم چطوری می تونم این نرخ کلاک را ایجاد کنم؟ مثلا می شه حلقه خالی نوشت که 128 بار اجرا بشه و با هر بار اتمام حلقه یه پالس روی باس SPI ارسال بشه؟ راهش همینه؟

دیدگاه

سلام دایی
                                1- به ورودی رگولاتور 7805 باید ولتاژ بیشتر از 7.5 ولت بدی تا توی خروجی 5 ولت داشته باشی. سلف 10 میکرو هم نباید مقاومت اهمی بالا داشته باشه تا باعث افت ولتاژ در حین جریان کشی بشه. البته به نظر من سلف نیاز نیست.
                                بجای سلف خروجی رگولاتور حتما باید یه خازن 1 میکروفاراد از نوع تانتالیوم داشته باشه.

2- در حالت عادی کلاک باید HI باشه و لبه پایین روندش 7780 رو فعال می کنه.
                                3- اگه کلاک با نرخ دقیق می خوای باید از اینتراپت تایمر میکرو استفاده کنی. کلاک تایمر صفر رو روی ماکزیمم بزار و در مد شمارش تا FF بگذار. مقدار اولیشو 64 بده و اینتراپتشو فعال کن. اینجوری هر 1/64 کلاک وارد روتین اینتراپت میشی. کافیه در این روتین پایه کلاک مورد نظرتو نات کنی. یعنی اگه یک بود صفر کنی، اگه صفر بود یک کنی.
                                البته من هنوز نمی دونم چرا می خوای کلاک دقیق تعریف کنی!!!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X