اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

حل کردن مشکل تطبیق منطق XMEGA با سایر قطعات

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : حل کردن مشکل تطبیق منطق XMEGA با سایر قطعات

نوشته اصلی توسط طراح
    اخیرا یک LCD با کنترل کننده T6963c و تعداد نقاط 240X128 را بصورت مستقیم به XMEGA متصل کردم که تنها 8 مقاومت یک کیلواهم در مسیر خطوط Data (که دوطرفه است)، قرار داده شد و مطابق پیش بینی در مورد عملکرد دیود های حفاظت داخلی، LCD بدون هیچ مشکل و آسیبی با XMEGA و در کلاک 32 مگاهرتز ارتباط برقرار کرد.
    با عرض درود و عرض تبریک سال نو خدمت استاد عزیزم جناب آقای کی نژاد
    در این ارتباط می خواستم خواهش کنم اگر امکان دارد جزئیات بیشتری را بیان فرمایید و بفرمایید اتصالات به چه شکلی است؟ در صورت استفاده از برد آموزشی شما ، آیا اتصال از طریق همان پورت 20 پین GLCD انجام میشود؟ برای نمایش از چه کتابخانه ای استفاده کرده اید؟ سئوال دیگرم این است که چنانچه لازم باشد دو LCD به یک میکرو XMEGA متصل شوند و هردو اطلاعات مشابهی نمایش دهند (دو کپی از یک خروجی داشته باشیم)چه تمهیدی باید اندیشده شود؟ چنانچه شاگرد نوازی فرمایید و مانند بقیه پروزه هایی که تاکنون منتشر نموده اید ،جزئیات راه اندازی LCD سایز 240*128 با کنترولر 6963 و با استفاده از برد آموزشی خودتان (اتصال پین ها و نمونه کد) را در اختیار بنده و سایرین قرار دهید لطف بزرگی نموده اید. البته با توجه به مشغله فراوان جناب کی نژاد ، در این راستا از سایر دوستان که می توانند این مشکل را حل نمایند نیز تقاضای همکاری دارم. با سپاس فراوان
    "این اعمال ساده – یک عدد را جمع کن، جوابش را در فلان عدد ضرب کن، اگر بزرگتر از عدد دیگر است، فلان کار را بکن. – هستند که وقتی به تعداد یک میلیون بر ثانیه می رسند، کاری جادویی می کنند." استیو جابز

دیدگاه

برای اتصال LCD سایز 240x128 با کنترلر T6963c به برد آموزشی باید پین های 2 تا 21 در LCD را به ترتیب به همان پین های 1 تا 20 در کانکتور برد آموزشی متصل کنید و با خطوط Data در LCD، تعداد 8 عدد مقاومت 1 کیلواهم را در مسیر کابل Flat سری کنید. برای نمایش اطلاعات مشابه روی 2 عدد از این نوع LCD با توجه به اینکه ارسال Data بصورت یکطرفه نیست و لازم است از طرف هر LCD پاسخی داده شود، می توانید از chip select های مجزا برای هر LCD استفاده کنید. در این شرایط باید در سورس برنامه هم تمهیدات لازم در نظر گرفته شود. در مورد کتابخانه فعال سازی این نوع LCD هم کدهای موجود را بررسی می کنم و نمونه ای را در سایت قرار خواهم داد.
      اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
      دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
      برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
      وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
      قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
      اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
      ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

در فرصت موجود و قبل از دیدن پست مهندس کی نژاد بنده یک عدد LCD مارک WINSTAR سایز 128*240 و کنترلر RA6963 را مطابق دیتا شیت به پورتهای B و C میکروکنترلر در برد آموزشی متصل نمودم و فقط در فایل t6963c.h سورسی که در پایان ذکر میشود پورتهای آدرس و دیتا را اصلاح نمودم و با شادمانی بسیار ال سی دی بدون هیچ مشکلی راه اندازی شد. چون در تعطیلات عید و در منزل پدری بودم و دسترسی نداشتم حتی مقاومتهایی که شما فرمودید را قرار ندادم و طی یک تست چند ساعته خوشبختانه هیچ مشکلی به وجود نماید.
        چون دیدم مهندس کی نژاد قبلا در سایت avrfreaks پیگیر این موضوع بوده و راجع به اتصال مستقیم قطعات TTL و مخصوصا LCD های پنج ولتی به XMEGA سئوال فرموده بودند و یکی گفته بود از نوع 3.3 ولتی استفاده کنید و جواب داده بودند که در محل زندگی ما نوع 5ولتی به وفور یافت میشود گفتم این موضوع را به اطلاع برسانم که با اتصال مستقیم و یک تست 6 ساعته همه چیز به خوبی کار کرد.حال سئوالم از دوستان و مخصوصا جناب کی نژاد این است که ایا این روش اتصال و راه اندازی صحیح است و مشکلی در دراز مدت و پروژه های جدی ایجاد نمی کند ؟
        جهت راه اندازی LCD های گرافیکی با کنترولر 6963 میتوانید سورس موجود در پست 241 تاپیک "نمونه کدهایی برای XMEGA" که بنده از آقای NAO_ROBOT نقل قول نموده ام و سورس متعلق به ایشان می باشد را دریافت نماید و پارامترهای مربوط به سخت افزار خودتان شامل سایز LCD-سایز فونت-پورت دیتا و کنترل را تعیین و تمامی انواع LCD هایی با این کنترلر را راه اندازی نمایید.
        لینک سورس بالا : http://s2.picofile.com/file/7130509565/T6963.rar.html
        "این اعمال ساده – یک عدد را جمع کن، جوابش را در فلان عدد ضرب کن، اگر بزرگتر از عدد دیگر است، فلان کار را بکن. – هستند که وقتی به تعداد یک میلیون بر ثانیه می رسند، کاری جادویی می کنند." استیو جابز

دیدگاه

در شرایط فعلی ظاهرا به دلیل امپدانس پین های خروجی LCD و محدودیت جریان دهی آن، آسیبی متوجه پین های میکروکنترلر در شرایط ورودی نشده است. اما آیا اینکه در درازمدت بتوان با ضریب اطمینان بالا به این مدار اعتماد کرد، مسئله ای است که بدون اطلاع از مشخصه پین های دیتای LCD در وضعیت خروجی نمی توان با قاطعیت در مورد آن اظهار نظر کرد و بهتر است مقاومت های محدود کننده جریان بصورت سری قرار داده شوند.
          وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
          اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم

دیدگاه

قطعا همین طور است که شما می فرمایید ولی صرفا جهت اطلاع به عرض می رسانم که طی چند روز استفاده متوالی و روشن بودن مدار به صورت دایمی خوشبختانه هنوز مشکلی به وجود نیامده است ولی به روی چشم در مدار نهایی پروژه حتما از مقاومتهای محدود کننده استفاده خواهم کرد. اکنون این سئوال برایم مطرح است که در صورتی که LCD بدون این مقاومتها و به صورت مستقیم متصل شود ، احتمال آسیب به LCD هم متصور است یا فقط احتمال دارد میکروکنترلر XMEGA آسیب ببیند؟

دیدگاه

به علت محدودیت جریان دیود های پورت اگر بنا باشد آسیبی ایجاد شود احتمالا در سمت میکروکنترلر خواهد بود. اما در صورت آسیب در پورت ممکن است در نتیجه آن برای LCD هم جریان کشی غیر مجاز ایجاد شود و باعث آسیب در LCD شود.

دیدگاه

پیشنهاد میکنم دوستان برای مواردی که لازمه از ترانزیستور برای سوئیچ استفاده بشود .
                کاربرد های مثل (بازر ، رله ،سگمنت .......) بجای استفاده از bjt از mosfet استفاده کنند.

ماسفت های fdn360p و 2n7002 را با ولتاژ گیت-سورس 3.3 امتحان کردم بخوبی کار میکند .
                جریان بسیار پایین گیت برای پایین آوردن مصرف مدار کمک بزرگیه .
                البته با این سطح ولتاژ rds on در کمترین مقدار نیست ولی با توجه به کاربرد هایی که گفتم مناسبه .
                از جمله ی رفتگان این راه دراز
                باز آمده ای کو که به ما گوید راز
                هان بر سر این دو راهه از روی نیاز
                چیزی نگذاری که نمی آیی باز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط meerkat
                  پیشنهاد میکنم دوستان برای مواردی که لازمه از ترانزیستور برای سوئیچ استفاده بشود .
                  کاربرد های مثل (بازر ، رله ،سگمنت .......) بجای استفاده از bjt از mosfet استفاده کنند.

ماسفت های fdn360p و 2n7002 را با ولتاژ گیت-سورس 3.3 امتحان کردم بخوبی کار میکند .
                  جریان بسیار پایین گیت برای پایین آوردن مصرف مدار کمک بزرگیه .
                  البته با این سطح ولتاژ rds on در کمترین مقدار نیست ولی با توجه به کاربرد هایی که گفتم مناسبه .
                  دوست عزیز من می خوام که بتونم توسط میکرو یک ماژول مستقل (که در اینجا ماژول شبکه هست ) رو خاموش و روشن کنم در دیتا شیت ماژول جریان مصرفی اون رو 75 میلی آمپر ذکر کرده و البته خود سوکت lan هم تغذیه 3.3 بهش متصل میشه (نمیدونم چرا شاید بخاطر فیلتر دار بودنش باشه ) که نمی دونم چقدر جریان میکشه حالا اگر فرض کنم که اونم همین 75 میلی رو مصرف کنه . می تونم توسط همین ماسفت هایی که فرمودید جریان حدودا 150 میلی آمپری رو براشون قطع و وصل کنم ؟
                  و اگر براتون امکان داره شماتیکی از اون برام قرار بدید ؟ در ضمن این شماره هایی که فرمودید بطور مستقیم به xmega وصل میشن ؟
                  - به دنبال فرصت عمری تباه کردم ! فرصت جوانی ام بود من اشتباه کردم .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط PRO-DESIGNER
                    سرعت بالا
                    ساخته شده برای مبدل 3.3 به 5 ولت و بلعکس
                    قیمت مناسب و موجود در بازار
                    کیفیت خوب و سادگی عملکرد

74LVX4245
                    قیمت هم حدود 900 تومان

در فروشگاه های معتبر بخواهید :icon_razz:
                    سلام
                    آیا از 74LVX4245 می توان به عنوان مشابه به جای max3002 یا GTL2003 استفاده کرد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X