اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت یک کامپیوتر به وسیله ی ARM

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت یک کامپیوتر به وسیله ی ARM

دو سه تا چیز داره یادتون میره.
    1- میخوایین بر اساس ARM کار کنین. این شرکت هایی که BIOS نوشتن برای IBM-PC مدل AT و قبلا XT بود. اونم بر اساس 80x86
    2- هر تجهیزی یک کنترلر میخواد. طراحی اولیه فقط شامل نحوه ارتباط بین CPU و تجهیزات جنبی هست. نه خود تجهیز. مثلا کارت سریال از فضای IO استفاده میکنه و کارت صفحه تصویر از DMA و IRQ و فضای حافظه و IO.
    حالا چکار میکنن بجای خود.
    3- قصد ساخت سیستم اولیه هست یا یک سیستم که بهترین باشه؟ اگر دومی هست که این سیستم هیچ وقت آماده نمیشه. چون همیشه چیز بهتری هم به دستتون یا به اطلاعتون میرسه.

دیدگاه

1- این شرکت ها که اسمشون رو نوشتم به درخواست یکی از دوستانی بود که PM فرستاده بود منم جوابش رو اینجا دادم تا شاید بقیه هم استفاده کردند .
      این شرکتها به صورت سفارشی هم برای کمپانی های مختلف کار میکنن . اگر به BIOS مادر بوردتون نگاه کنید برای یکی از همین شرکتهاست . تازه میتونید با مراجعه به سایتشون BIOS تون رو هم پدیت کنید .
      2- راست میگید . اونا رو بیشتر برای این نوشتم که بقیه بدونن از چه تجهیزاتی میخوام استفاده کنم .
      راستی یه سوال برای برد میخواید ISA Slot در نظر بگیرید یا PCI Slot ؟
      3- نه دوست عزیز هدف من تنها اینه که از حداکثر امکاناتی که میتونیم استفاده کنیم . :biggrin:
      دعایم کنید که شاید به واسطه ی دعای خیر شما مشکلاتم حل شود .

دیدگاه

ببخشید با چکمه گلی میپرم وسط بحث. ولی یه جورایی به بحث مربوط میشه
        این لینک رو یه نگاهی بندازین

http://www.narenji.ir/3540

این هم لینک سایت شرکت سازنده

http://www.fxitech.com/products

یعنی واقعیت داره!!!؟

دیدگاه

سلام دوستان
          در مورد این موضوع منم خیلی وقته میخوام کار کنم سیستم فرندلی ارم رو دارم ولی اصلا برای اموزش خوب نیست !!
          مثلا اینکه هنوز نمیتونم کامل تحلیلش کنم !!
          یه چیپ ست 289 تا پایه داره !!
          پردازنده اصلیه ساخت شرکت سامسونگ !!
          530 مگا هرتز سرعت پردازش داره !
          ولی چرا یدونه هاست usb
          البته 2 تا دیده بودم که یکیش توی فرندلی استفاده شده
          و به هیچ وجه نتونستم از 3 تا دست گاه بیشتر بهش وصل کنم با hub usb
          نمیشناسه
          بزرگترین توقع من باز کردن حد اقل 10 تا وسیکه جانبی متصل شده با هاب هستش
          به سیستم عاملم ربط داره فکر کنم اونیکه نصب کردم روش ce 5.0 بود !!
          دوستم نصب کرد !!
          [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد رحیمی
            سلام دوستان
            در مورد این موضوع منم خیلی وقته میخوام کار کنم سیستم فرندلی ارم رو دارم ولی اصلا برای اموزش خوب نیست !!
            مثلا اینکه هنوز نمیتونم کامل تحلیلش کنم !!
            یه چیپ ست 289 تا پایه داره !!
            پردازنده اصلیه ساخت شرکت سامسونگ !!
            530 مگا هرتز سرعت پردازش داره !
            ولی چرا یدونه هاست usb
            البته 2 تا دیده بودم که یکیش توی فرندلی استفاده شده
            و به هیچ وجه نتونستم از 3 تا دست گاه بیشتر بهش وصل کنم با hub usb
            نمیشناسه
            بزرگترین توقع من باز کردن حد اقل 10 تا وسیکه جانبی متصل شده با هاب هستش
            به سیستم عاملم ربط داره فکر کنم اونیکه نصب کردم روش ce 5.0 بود !!
            دوستم نصب کرد !!
            سلام
            اگه برنامه واسط بین سیستم عامل و سخت افزار نداشته باشه یعنی خود سیستم عامل رو تغییر دادن پس فکر کنم اگه اینطور باشه باید فقط از سیستم عامل هایی که همراهش فروخته شده استفاده کنید .

دیدگاه

جناب آقازاده
              برای قسمت کارت گرافیک میخواید اونو ISA در نظر بگیرید یا PCI .

دیدگاه

با سلام،

به اینها هم یه نگاهی بندازید، ایده میده :
                http://www.pbjtech.com/index.html#noPC
                http://www.seeedstudio.com/wiki/DSO_Quad
                مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

برای قسمت کارت گرافیک میخواید اونو ISA در نظر بگیرید یا PCI .
                  ببین! هر چی میخوام چیزی نگم که نمیذارین که! :mrgreen:

این اصلا مهم نیست. شما هنوز ساختار سخت افزاری رو در نیاوردی. چطور میخوایی مشخص کنی که چه نوع سخت افزاری استفاده کنی؟
                  اگر بردت ISA رو پشتیبانی کنه خوب ISA هم میشه. اگر PCI بخوای بذاری اونم میشه. حتی میشه چیزی مشابه PCI-EXPRESS گذاشت. اما روی چی؟ باد هوا که نمیشه. اول باید ساختارهای پایه طراحی و مشخص بشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا آقازاده
                    ببین! هر چی میخوام چیزی نگم که نمیذارین که! :mrgreen:
                    قرار بود شما یه طرح اولیه پیشنهاد بدید بر اساس همون جلو بریم دیگه .
                    تازه یه بار دیگه سوالم رو خوب بخونید !!! :nice:

دیدگاه

من طرحی رو که به ذهنم رسید که گفتم. یک مادر برد پایه. بدون CPU. البته CPU بر اساس یک مدار پایه روی یک daughter board میشینه و اون روی یکی از اسلات های مادر برد قرار میگیره. ارتباط بین این اسلات با اسلات های جنبی میتونه از طریق یک باس مثلا با 32 بیت خط آدرس و 32 بیت خط داده (شاید هم کمتر. با یا بدون مالتی پلکس) به اضافه خطوط IRQ و کانالهای DMA و خطوط BUSY و بقیه خطوط کنترلی مورد نیاز به همراه تغذیه صورت بگیره. البته میشه چیزی مشابه PCI-EXPRESS رو هم در این باس دید. اینجوری شما میتونین براحتی با حداکثر سخت افزارها ارتباط برقرار کنین.
                      هر کارت سخت افزاری ممکنه دارای ارتباطاتی از طریق حافظه - IO - IRQ و DMA با سیستم اصلی داشته باشه. اما مورد مهمش اینه که کارتهایی که بر اساس BIOS داخلی کار میکنن یا کدی برای اجرا دارن بر اساس یک خانواده ثابت کار میکنن. مثلا x86. که نمیشه روی آرم بکارشون گرفت. اما میشه ترتیبی داد که این تیپ کارتها یا بدون نرم افزار داخلی خودشون کار کنن و یا در صورت نیاز درایورشون داخل خودشون باشه. این درایور میتونه بر اساس انتخاب شما با یک زبان غیر وابسته به پروسسور مثل Java یا MSIL کار کنه.

بردی که CPU روی اون قرار میگیره میتونه (و احتمالا باید) شامل بر یک میزان ROM و RAM برای اجرای کد BIOS و اجرای کد های اجرایی باشه. برنامه هایی که روی سیستم بار میشه بر اساس همون زبان کذایی غیر وابسته در سیستم بار بشه و در صورت نیاز به زبان پایه سیستم JIT بشه. اینطوری میشه یک سخت افزار خیلی منعطف و گردن کلفت رو بر اساس یک میکروی کوچیک هم درآورد. مثلا یک ARM7TDMI.

برای کار با تجهیزات؛ از خیر تجهیزات جنبی خود CPU عمدتا باید گذشت. و از تجهیزات نصب شده روی اسلات های گسترش استفاده کرد. از اونجایی که BIOS جزئی از کارت پروسسور هست؛ و ارتباط بین این BIOS و برنامه ها از طریق خود CPU انجام میشه؛ پس نیازی به شناختن کد NATIVE سیستم توسط برنامه های کاربردی نیست. از طرفی ماکزیمم سرعت رو برای اجرای این نوع کد ها در اختیار داریم.

ساختار نهایی سخت افزار از دید برنامه اجرایی مخفی هست. و این هم دلیل دیگری میشه بر اینکه بشه یک ساختار قابل انعطاف و قدرتمند رو درآورد تا کارتهای توسعه مخصوص این سیستم به نوع CPU هم وابسته نباشه.

یعنی به نوعی میشه گفت میخواییم یک سیستم مبتنی بر جاوا یا دات نت بسازیم. که دات نت یا جاوا زبان native این سیستم هست. و نه مثلا اسمبلی 80x86 یا ARM.
                      مواردی مشابه این سیستم سراغ دارم. حداقل دو مورد. ولی نمونه ای برای کارهای عمومی نیست.
                      اینجا دیگه شما نمیتونین و نباید با اسمبلی برای این سیستم برنامه بنویسین. جز BIOS. تمامی درایور ها - برنامه های کاربردی و سیستم عامل میتونه به زبان فرضی مثل جاوا نوشته بشه.

اینجوری حتی میشه یک سیستم نهایی multi-core با استفاده از یک پروسسور تک هسته ای طراحی کرد.

برای چیزی مثل لینوکس یا NT هم میشه یک کامپایلر آماده کرد یا اگر از MSIL استفاده بشه با vS2008 و ++MC کار کرد تا سورس C رو به MSIL برگردونه که نخواد کامپایلر هم براش بنویسین.

دیدگاه

به نظر من اگر زبان محلی رو Python انتخاب کنیم خیلی بهتره چون هم با لینوکس وهم با ویندوز سازگاری داره و برنامه های نوشته شده توسط اون در هر دو سیستم عامل بدون مشکل اجرا میشوند .

دیدگاه

اول یک روش برای تبدیل این زبون به native پیدا کنین تا بعد.

دیدگاه

از وقتی خبر درگذشت جناب آقازاده عزیز رو شنیدم چنان متالم گشتم که هر بار به این تاپیک سر میزدم و به پست آخر ایشان نگاه میکردم قلبم همچون کوره های خورشیدی آتش میگرفت ولی بهتر دیدم که این مطلب را عنوان کنم تا شاید این پیام شروع تازه ای باشد برای کاری که شروع کرده بودیم .
                            لذا از تاریخ 22 دی دوباره این تاپیک را ادامه خواهم داد درطی این مدت خوشحال میشوم نظراتتان را دنبال کنم .
                            روحش شاد و وجودش قرین مغفرت الهی ...

دیدگاه

من دارم از چند نفر که تو برنامه نویسی هسته ی لینوکس حرفه ای هستند کمک میگیرم .

اینطور که معلومه بقیه نمیخوان هیچ کمکی کنن .
                              خدا بیامرزه مرحوم آقازاده رو که بیشتر هم فکری ها و راهنمایی ها رو ایشون میکردن .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط goldperson2005
                                من دارم از چند نفر که تو برنامه نویسی هسته ی لینوکس حرفه ای هستند کمک میگیرم .

اینطور که معلومه بقیه نمیخوان هیچ کمکی کنن .
                                خدا بیامرزه مرحوم آقازاده رو که بیشتر هم فکری ها و راهنمایی ها رو ایشون میکردن .
                                فکر کنم باید با کامپایلر هایی که تو لینوکس هستند هسته رو برای آرم کامپایل کنید ولی برد کجاست که دنبال نرم افزار هستید؟
                                آخرش هر چی فکر میکنم میبینم نمیشه چون اساسا این پردازنده ها embedded هستند و هدف اینه که فقط برنامه رو اجرا کنه و برای تعویض برنامه باید پردازنده تو مد خاصی باشه و کلی دنگ و فنگ داره + فکر کنم با توجه به معماریشون که حافظه برنامه از داده جدا است نشه دقیقا مثل کامپیوتر پیاده اش کرد مثلا راحت با خودش سیستم عامل عوض کرد اگر هم بشه کلی دردسر داره مثالش هم همین گوشی های موبایل اینا یه حافظه رام دارند که ما هر وقت میخوایم یه تغییر اساسی تو سیستم عامل بدیم باید یه بار اون حافظه رو با کامپیوتر کامل برنامه ریزی کنیم
                                تو این فکرم که با fpga یه پردازنده طراحی کنیم که این مشکل رو نداشته باشه :-?

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X