اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درخواست راهنمایی برای انتخاب میکروکنترلر مناسب برای کار در دمای بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

درخواست راهنمایی برای انتخاب میکروکنترلر مناسب برای کار در دمای بالا

سلام
    من نیاز به یک میکرو کنترلر دارم که توانایی کار در یک پروسه صنعتی و دمای بالا تا حدود 60 درجه رو به طور مداوم داشته باشه
    نیاز به سرعت پردازش بالا و امکانات خاصی وجود نداره و پروسه از نظر منطقی ساده ست
    فقط می مونه بحث دما و نویز و کارکرد قابل اطمینان (مشکل هنگ و ارور و ...)
    چه میکرویی رو پیشنهاد می کنید دوستان؟
    من با avr کار کردم
    arm از این نظر مزیت خاصی داره؟
    ممنونم :smile:

پاسخ : درخواست راهنمایی برای انتخاب میکروکنترلر مناسب برای کار در دمای بالا

نوشته اصلی توسط starshid
    سلام
    من نیاز به یک میکرو کنترلر دارم که توانایی کار در یک پروسه صنعتی و دمای بالا تا حدود 60 درجه رو به طور مداوم داشته باشه
    من با avr کار کردم
    سلام
    شما میتونید از LPC18xx استفاده کنید . که جای xx عدد قرار می گیره .
    اکثرشون دمای -45 تا +110 درجه رو ساپورت می کنن .
    تازه امسال نشستی برگزار شد و قرار بر این شد که ARM ای تولید بشه که به صورت ذاتی برای کار در محیط های با نویز بالا مناسب باشه .

دعایم کنید که شاید به واسطه ی دعای خیر شما مشکلاتم حل شود .

دیدگاه

سلام
      اینو توی دیتاشیت AT91SAM7X256 نوشته
      Fully Static Operation: Up to 55 MHz at 1.65V and 85°C Worst Case Conditions
      یعنی این توانایی رو داره که در دمای 85 درجه به صورت پایدار کار کند
      زندگی یعنی امید و حرکت
      کارهایتان را آغاز کنید، توانایی انجام دادنش را بدست خواهید آورد
      سوالاتی که در انجمن قابل طرح شدن هستند در پیام خصوصی جواب داده نمی شود.
      برای تشکر از دکمه تشکر کنار هر پست استفاده کنید، پست هایی که فقط حاوی تشکر هستند پاک می شوند.
      به دلیل کار بر روی پایاننامه و دفاع، مدتی نیستم!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط starshid
        من با avr کار کردم
        وقتی که اینطوریه چرا از همون AVR استفاده نمیکنید که قبلا باهاش آشنایی دارید(همچنین جواب هم پس داده)؟
        براتون میصرفه؟ فکر کنم توی میکروهای بیس آرم فقط LPC خوب تست شده. بقیه من زیاد نشنیدم. یکی از روشهای هوشمند طراحی اینکه که شما پروژه رو تا جای ممکن بصرفه طراحی کنید و بسازید. در واقع این کاملا به نفع خود شماست.

دیدگاه

از راهنمایی شما عزیزان ممنونم
          در مورد بحث دما در Arm موضوع تقریبا برام روشن شد
          اما دوستی پیشنهاد داده بود که از همون Avr استفاده کنم
          آیا عملا کسی در شرایط مشابه، که عرض کردم از Avr جواب گرفته؟ (همنون بحث دما و کارکرد مطمئن و بدون وقفه صنعتی)

نکته آخر اینکه در انتخاب نوع Arm هم بدلیل نداشتن تجربه کافی موندم ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط starshid
            از راهنمایی شما عزیزان ممنونم
            در مورد بحث دما در Arm موضوع تقریبا برام روشن شد
            اما دوستی پیشنهاد داده بود که از همون Avr استفاده کنم
            آیا عملا کسی در شرایط مشابه، که عرض کردم از Avr جواب گرفته؟ (همنون بحث دما و کارکرد مطمئن و بدون وقفه صنعتی)

نکته آخر اینکه در انتخاب نوع Arm هم بدلیل نداشتن تجربه کافی موندم ...
            توی دیتا شیت مگا 32 در قسمت Electrical Characteristics که صفحه 285 هست رنج دمایی رو داده.
            برای کارکرد توی دمای -40 تا 85 درجه میتونه خوب کار کنه
            البته دمای های بیشتر تا 125 هم میتونه تحمل کنه ولی نه در طولانی مدت
            برای همون -40 تا 85 درجه رو پیشنهاد داده
            برای آرم هم باید ببینی چه نیازهایی داری و چه امکاناتی میخای
            البته تقریبا همشون انواع پورت های ارتباطی رو دارن
            موفق باشید
            زندگی یعنی امید و حرکت
            کارهایتان را آغاز کنید، توانایی انجام دادنش را بدست خواهید آورد
            سوالاتی که در انجمن قابل طرح شدن هستند در پیام خصوصی جواب داده نمی شود.
            برای تشکر از دکمه تشکر کنار هر پست استفاده کنید، پست هایی که فقط حاوی تشکر هستند پاک می شوند.
            به دلیل کار بر روی پایاننامه و دفاع، مدتی نیستم!

دیدگاه

بهتره برای این کارها از IC هایی با استاندارد Automotive استفاده کنید که همونایی هستند که تا 110 درجه هم کار می کنن.
              ولی جدا از اینکه چه آی سی استفاده کنید، بحث خنک کردن آی سی و نوع پکیج آی سی هست.
              اگر خوب PCB طراحی کنید میتونید دمای آی سی رو بکشید و به قسمت های دیگر منتقل کنید.
              { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdiks
                بهتره برای این کارها از IC هایی با استاندارد Automotive استفاده کنید که همونایی هستند که تا 110 درجه هم کار می کنن.
                ولی جدا از اینکه چه آی سی استفاده کنید، بحث خنک کردن آی سی و نوع پکیج آی سی هست.
                اگر خوب PCB طراحی کنید میتونید دمای آی سی رو بکشید و به قسمت های دیگر منتقل کنید.
                دوست عزیز فکر کنم دمای محیط 60 درجه هست و اگه منظورتون هیت سینک ( به خودی خود ) هست باید بگم که اینجا کاربرد نداره چون بیشتر دمای محیط رو جذب میکنه .
                ولی میشه خنک کننده تعبیه کرد که هم میشه ساختش و هم به صورت آماده خریداری کرد
                ممکنه بیشتر توضیح بدی که چطور با طراحی PCB میشه دمای IC رو به جای دلخواه منتقل کرد ؟ :-O

دیدگاه

برای این کار اول باید پکیج خوبی انتخاب کرد. QFN و BGA معمولا عملکرد خوبی تو دمای بالا دارند.
                  بعد باید دمای آی سی رو بیرون بیارید و تو نقطه های دیگه مدار ببرید و اونجا دما را تلف کنید . برای این زیر آی سی رو که لحیم میکنید تمام قسمت های دیگر رو شاخه شاخه بیرون میارید دما به سمت این قسمت ها میره و آی سی تغییرات دماییش کم میشه ؛ این کارا برای برد های چند لایه سادست ولی برای برد های معمولی خیلی سخت پیاده میشه.
                  .
                  اگر یک میکرو اصل خوب هم بزارید تقریبا بدون این کارا می تونید برد را راه بندازید.تو دمای 60 درجه.
                  .
                  یه مقدار به مادر برد هاا هم نگاه کنید ایده های خوبی برای خنک کردن دارند چون دمای مادربرد هم نزدیک های CPU به شدت بالا میره و به دلیل بسته بودن فضا مجبورن از ایده های خنک کردن استفاده کنن.
                  { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdiks
                    بعد باید دمای آی سی رو بیرون بیارید و تو نقطه های دیگه مدار ببرید و اونجا دما را تلف کنید . برای این زیر آی سی رو که لحیم میکنید تمام قسمت های دیگر رو شاخه شاخه بیرون میارید دما به سمت این قسمت ها میره و آی سی تغییرات دماییش کم میشه ؛ این کارا برای برد های چند لایه سادست ولی برای برد های معمولی خیلی سخت پیاده میشه.
                    من متوجه نمیشم قسمت قرمز رو !
                    دما رو چطور میخواید تلف کنید ؟
                    منظورتون استفاده از Plate هایی هست که زیر پکیج QFN قرار داره و معمولا GND هست ؟

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

در مورد Motherboard و CPU باید بگم که دمای اونها بیشتر از دمای محیط هست ولی اونطور که طراح مطرح کرده تو این پروژه دمای محیط بیشتر از دمای میکرو خواهد بود .

دیدگاه

دقیقا برای QFN ها و BGA ها خوب جواب میده.
                      { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdiks
                        دقیقا برای QFN ها و BGA ها خوب جواب میده.
                        دما ی بین لایه ها رو ( مثلا دمای بین Layer 1 و Layer 2 رو ) چطور میخواید کاهش بدید ؟

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

در مورد Motherboard و CPU باید بگم که دمای اونها بیشتر از دمای محیط هست ولی اونطور که طراح مطرح کرده تو این پروژه دمای محیط بیشتر از دمای میکرو خواهد بود .

دیدگاه

به نظر من اگه کارتون صتعنیه و خیلی نویز توش زیاد هست احتمال خطای AVR , ARM خیلی بالاتر از PLC ها هست می تویند از یه PLC مدل LOGO استفاده کنید قیمتش هم در حدود 100 تا 130 هست
                          گویند سنگ لعل شود در مقام صبر اری شود ولی به خون جگر شود
                          همیشه آخر همه چیز خوبه، اگر هم هنوز خوب نشده پس هنوز آخرش نشده(چارلی چاپلین)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amin20107
                            به نظر من اگه کارتون صتعنیه و خیلی نویز توش زیاد هست احتمال خطای AVR , ARM خیلی بالاتر از PLC ها هست می تویند از یه PLC مدل LOGO استفاده کنید قیمتش هم در حدود 100 تا 130 هست
                            من با PLC کار کردم ولی با logo نه اگه همین قیمتی رو که گفتید داشته باشه همچنین بتونه خواسته های طراح رو برآورده کنه گزینه خوبی میتونه باشه
                            در مورد AVR و ARM باید بگم که بستگی به کسی داره که قراره از اونها استفاده استفاده کنه .

دیدگاه

خوب دوست عزیز اگه بگی دمایی که میگی مربوط به چه محیط یه بهتره. مثلا" اگه تو موتور خانه خوب تجهیزاتو خارج محیط نصب و دیتا و... سیگنال هارو با سیم به محیط انتقال بده اگر نمیشه یه پک عایق حرارتی برای قسمت خنک مدار که بدون مولد حرارتی و... هست درست کن که ای سی توش باشه در جعبه کاملا" بسته ای قرار بده که هوا بین داخل و خارج جریان نداشته باشه و این جعبه رو داخل جعبه دوم بزار رو روش رو با یونولیت و پشم شیشه عایق حرارتی کن فضای جعبه هم بزرگتر بگیر که هوای داخل تحت تاثیر نوسانات دمایی بیرون قرارنگیر. چرا اینو میگم خوب من جاییی هستم که زیاد با کلمن فلاکس کار دارم :biggrin: فلاکسم از یه شیشه نازک دولایه که وسط اون هواست درست شده حالا وقتی این فلاکسو میزارم توی افتاب چند روز وقتی خالی میکنم دمای اب داخلش در حد اب معمولی کمی بالاتره خوب شما با لایه پشم شیشه و یونولیت عایق حرارتی کردید اون هوای داخل جعبه هم حکم عایق ایجاد کرده می مونه هوای داخل جعبه دوم که بر اثر تغیرات دمای خود مدار و مقدار خیلی کمی دمای شدید بیرون تغییر میکنه.
                              کم باش اصلا هم نگران کم بودنت نباش!!!
                              اونی که اگر کم باشی گمت میکنه, همونیه که اگر زیاد باشی حیفت میکنه!!
                              فقط خوب باش. خوب بودن به اندازه کافی متفاوتت میکنه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X