نوشته اصلی توسط Tanha7
نمایش پست ها
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
پرسش درباره*ی روشن نشدن دانه*های ال*ای*دی در لامپهای DOB
Collapse
X
-
یک جنبه از این سوالم که «آیا میدانید که میتوان آیسی RM9003A را که تککاناله است جایگزین آیسی چهارکانالهی مدار لامپهای مورد بحث کرد یا خیر؟» همین است که نیازمند چه تغییراتی در مدار است.نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
بنظر میرسد بهترین راه جایگزین کردن آیسی است ، میتوانید از آیسی RM9003 استفاده کنید البته ممکن است نیازمند تغییر در مدار باشید.
آیا شما میدانید که نیازمند چه تغییراتی در مدار است؟جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; 2024/02/25, 17:52.
یک دیدگاه بنویسید:
-
بنظر میرسد بهترین راه جایگزین کردن آیسی است ، میتوانید از آیسی RM9003 استفاده کنید البته ممکن است نیازمند تغییر در مدار باشید.نوشته اصلی توسط Tanha7 نمایش پست ها
سلام و تحیت
مدتی پیش، الایدیهای دو لامپ 7وات DOB را که در پست 105 تصویرشان را گذاشتم نو نصب کردم. لامپ سمت راست آن تصویر را «الف» مینامم، و لامپ سمت چپ را «ب».
حتا لامپ الف که جریانکشی DCاش، 0.029 میلیآمپر است، همچنان در مقایسه با لامپهای 7وات درایوردار، بهمیزان محسوسی کمنورتر است.
لامپ ب، از لامپ الف هم کمنورتر است. با توجه به این که آیسی برد این لامپ چهارکاناله/دارای چند خروجی بالانسکننده است، و ولتاژ الایدیها هرچه به سر مثبت مدار نزدیک باشند بیشتر است، تصمیم گرفتم جریانکشی الایدی ابتدایی و الایدی انتهایی را اندازهگیری و مقایسه کنم. نتیجه: جریانکشی الایدی واقعشده در سر مثبت مدار 0.015 آمپر است؛ جریانکشی الایدی واقع در سر منفی مدار، 0.008 آمپر است. (این آزمایش را دربارهی لامپ الف انجام ندادم.)
با توجه به این که در پست 117 گفتم مقاومتهای این لامپها سالم است و اکنون الایدیها نیز نو هستند، آیا میتوان گفت تنها عامل کمنوری این لامپها، آیسی است؟
آیا میدانید که میتوان آیسی RM9003A را که تککاناله است جایگزین آیسی چهارکانالهی مدار لامپهای مورد بحث کرد یا خیر؟
یک دیدگاه بنویسید:
-
سلام و تحیتنوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
1-بله درست است
2- با این نتایج به دست آمده ، مشکلی در مقاومت ها وجود ندارد
3- بله با توجه به تصویر ، LED های لامپ فرسوده شده.
مدتی پیش، الایدیهای دو لامپ 7وات DOB را که در پست 105 تصویرشان را گذاشتم نو نصب کردم. لامپ سمت راست آن تصویر را «الف» مینامم، و لامپ سمت چپ را «ب».
حتا لامپ الف که جریانکشی DCاش، 0.029 میلیآمپر است، همچنان در مقایسه با لامپهای 7وات درایوردار، بهمیزان محسوسی کمنورتر است.
لامپ ب، از لامپ الف هم کمنورتر است. با توجه به این که آیسی برد این لامپ چهارکاناله/دارای چند خروجی بالانسکننده است، و ولتاژ الایدیها هرچه به سر مثبت مدار نزدیک باشند بیشتر است، تصمیم گرفتم جریانکشی الایدی ابتدایی و الایدی انتهایی را اندازهگیری و مقایسه کنم. نتیجه: جریانکشی الایدی واقعشده در سر مثبت مدار 0.015 آمپر است؛ جریانکشی الایدی واقع در سر منفی مدار، 0.008 آمپر است. (این آزمایش را دربارهی لامپ الف انجام ندادم.)
با توجه به این که در پست 117 گفتم مقاومتهای این لامپها سالم است و اکنون الایدیها نیز نو هستند، آیا میتوان گفت تنها عامل کمنوری این لامپها، آیسی است؟
آیا میدانید که میتوان آیسی RM9003A را که تککاناله است جایگزین آیسی چهارکانالهی مدار لامپهای مورد بحث کرد یا خیر؟جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; 2024/02/24, 21:04.
یک دیدگاه بنویسید:
-
1-بله درست استنوشته اصلی توسط Tanha7 نمایش پست ها
1. مقاومتهای تنظیم جریان در این نوع برد، همانهایی هستند که در عکس زیر، در کادر قرمز قرار دادهام. درست است؟

2. اگر همانها هستند، بر اساس مطالب زیر، به نظر میرسد که مقدارشان همان چیزی است که باید باشد:
در یکی از این بردها که دارم، 1 مقاومت 39اهمی با 1 مقاومت 47اهمی، موازی شدهاند، که مجموعشان میشود 21.3 اهم. اهممتر من (که کالیبره است و در اتصال پروبها به هم، 0 اهم نشان میدهد)، همین مقدار را برای این دو مقاومت موازی نشان میدهد.
در دو برد دیگر، 1 مقاومت 39 اهمی با 1 مقاومت 43اهمی، موازی شدهاند، که مجموعشان میشود 20.4 اهم. اهممتر، همین مقدار را برای این دو مقاومت موازی نشان میدهد.
آیا این مطالب نشان نمیدهد که مشکل کمنوری این لامپها، ناشی از اشکال مقاومتهای تنظیم مقاومتهای جریان نیست؟
3. با توجه به این که آمپرمتر من در حالتِ بدون علامت منفی، برای برد این لامپها، 0.023 آمپر جریانکشی نشان میدهد، و طبق راهحل مطرحشده در پستهای 27 و 33 تاپیک «کمبود ولتاژ درایور الایدی و کمبود نور لامپ»، باید آن را بهاضافهی 0.006 کنم، بنابراین جریانکشی برد این لامپها 0.029 آمپر است. این میزان آمپرکشی برای چیپهای 36ولتی، جریانکشی خوبی به حساب میآید زیرا بدین معنی است که 1.044 وات بر این چیپها اعمال میشود.
شاید مشکل کمنوری ناشی از فرسودگی یا کمکیفیت بودن چیپها باشد. چیپها را عوض خواهم کرد تا ببینم آیا کمنوری برطرف میشود یا نه.
2- با این نتایج به دست آمده ، مشکلی در مقاومت ها وجود ندارد
3- بله با توجه به تصویر ، LED های لامپ فرسوده شده.
یک دیدگاه بنویسید:
-
1. مقاومتهای تنظیم جریان در این نوع برد، همانهایی هستند که در عکس زیر، در کادر قرمز قرار دادهام. درست است؟نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
دوباره که با بزرگنمایی بیشتر به تصاویر نگاه کردم، به نظر میرسد که مقاومت های تنظیم جریان خال زدند.
این میتواند باعث مشکل کم نوری شود.

2. اگر همانها هستند، بر اساس مطالب زیر، به نظر میرسد که مقدارشان همان چیزی است که باید باشد:
در یکی از این بردها که دارم، 1 مقاومت 39اهمی با 1 مقاومت 47اهمی، موازی شدهاند، که مجموعشان میشود 21.3 اهم. اهممتر من (که کالیبره است و در اتصال پروبها به هم، 0 اهم نشان میدهد)، همین مقدار را برای این دو مقاومت موازی نشان میدهد.
در دو برد دیگر، 1 مقاومت 39 اهمی با 1 مقاومت 43اهمی، موازی شدهاند، که مجموعشان میشود 20.4 اهم. اهممتر، همین مقدار را برای این دو مقاومت موازی نشان میدهد.
آیا این مطالب نشان نمیدهد که مشکل کمنوری این لامپها، ناشی از اشکال مقاومتهای تنظیم مقاومتهای جریان نیست؟
3. با توجه به این که آمپرمتر من در حالتِ بدون علامت منفی، برای برد این لامپها، 0.023 آمپر جریانکشی نشان میدهد، و طبق راهحل مطرحشده در پستهای 27 و 33 تاپیک «کمبود ولتاژ درایور الایدی و کمبود نور لامپ»، باید آن را بهاضافهی 0.006 کنم، بنابراین جریانکشی برد این لامپها 0.029 آمپر است. این میزان آمپرکشی برای چیپهای 36ولتی، جریانکشی خوبی به حساب میآید زیرا بدین معنی است که 1.044 وات بر این چیپها اعمال میشود.
شاید مشکل کمنوری ناشی از فرسودگی یا کمکیفیت بودن چیپها باشد. چیپها را عوض خواهم کرد تا ببینم آیا کمنوری برطرف میشود یا نه.جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; 2024/01/11, 17:28.
یک دیدگاه بنویسید:
-
پاراگراف سوم، مسأله را بهتر و راحتفهمتر (از پاراگراف دوم) طرح میکند: در حالتی که عدد آمپرسنج علامت منفی دارد، تقریباً 0.010 آمپر بالاتر از حالتی است که علامت منفی ندارد.نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
در پارگراف دوم پست ۱۱۰ دقیقا متوجه نشدم چه کاری انجام دادید.
برای پرهیز از تکرار، این مسأله را در پست زیر پی میگیریم:
سلام و تحیت در یک لامپ الایدی 7وات، همهی چیپها روشن میشوند، اما لامپ کمنور است. ولتاژ دو سر هریک از چیپهای این لامپ (که 9 عدد هستند) بین 8.0 تا 8.1 است. به نظر میرسد اگر بتوان ولتاژ چیپها را به 9 ولت رساند، لامپ پرنورتر خواهد شد. ولتاژ خروجی درایور در حالی که چیپها روشن هستند، 72 ولت است. آیا میتوان کاری کرد که ولتاژجدیدترین ویرایش توسط Tanha7; 2024/01/10, 10:56.
یک دیدگاه بنویسید:
-
در پارگراف دوم پست ۱۱۰ دقیقا متوجه نشدم چه کاری انجام دادید.نوشته اصلی توسط Tanha7 نمایش پست ها
من در پست 110، مسأله (که میتواند ناشی از یک مشکل باشد) را طرح کردم.
پس از آن، نوبت حل مسأله (یا پیدا کردن مشکل) است.
آیا شما میتوانید بگویید چگونه میتوان این مسأله را حل کرد (یا میتوانید بگویید چه مشکلی وجود دارد)؟
یک دیدگاه بنویسید:
-
من در پست 110، مسأله (که میتواند ناشی از یک مشکل باشد) را طرح کردم.نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
قطعا مشکلی در کار وجود دارد.
آیا شما میتوانید بگویید چگونه میتوان این مسأله را حل کرد (یا میتوانید بگویید چه مشکلی وجود دارد)؟
یک دیدگاه بنویسید:
-
دوباره که با بزرگنمایی بیشتر به تصاویر نگاه کردم، به نظر میرسد که مقاومت های تنظیم جریان خال زدند.نوشته اصلی توسط Tanha7 نمایش پست ها
1. من در پست فوق، مسأله (که میتواند ناشی از یک مشکل باشد) را طرح کردم.
2. آیا از نحوهی افزایش جریان در مدار این نوع لامپ DOB اطلاع دارید؟ اگر بله، لطفاً بفرمایید.
این میتواند باعث مشکل کم نوری شود.
یک دیدگاه بنویسید:
-
1. من در پست فوق، مسأله (که میتواند ناشی از یک مشکل باشد) را طرح کردم.نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
قطعا مشکلی در کار وجود دارد.
2. آیا از نحوهی افزایش جریان در مدار این نوع لامپ DOB اطلاع دارید؟ اگر بله، لطفاً بفرمایید.جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; 2024/01/04, 12:12.
یک دیدگاه بنویسید:
-
قطعا مشکلی در کار وجود دارد.نوشته اصلی توسط Tanha7 نمایش پست ها
در اندازهگیری جریان DC، و سری کردن آمپرمتر با مدار چیپهای الایدی این لامپ، بسته به این که پروبهای آمپرمتر چگونه به مدار متصل شوند، مقدار جریانکشی تفاوت میکند: 0.033 آمپر؛ 0.023 آمپر. شرح مطلب را در پاراگراف بعدی میآورم. اشکال از آمپرمتر نیست، چون در اندازهگیری آمپرکشی لامپ رشتهای 12ولت خورویی، با جابجا کردن پروبهای آمپرمتر، مقدار جریانکشی تفاوت نمیکند.
وقتی آمپرمتر را با پایهی مثبت چیپ سری میکنم، اگر پروب مثبت آمپرمتر به پد متصل شود و پروب منفی به پایهی مثبت چیپ متصل شود، 0.023 آمپر جریانکشی رخ میدهد، اما اگر پروب منفی آمپرمتر به پد متصل شود و پروب مثبت به چیپ متصل شود، 0.033 آمپر جریانکشی رخ میدهد. (وقتی آمپرمتر را با پایهی منفی چیپ سری میکنم، داستان برعکس میشود.) تفاوت دو مقدار، 0.010 آمپر است.
جریانکشی واقعی این مدار، کدامیک است، 0.033 یا 0.023، و چرا؟
یک دیدگاه بنویسید:
-
در اندازهگیری جریان DC، و سری کردن آمپرمتر با مدار چیپهای الایدی این لامپ، بسته به این که پروبهای آمپرمتر چگونه به مدار متصل شوند، مقدار جریانکشی تفاوت میکند: 0.033 آمپر؛ 0.023 آمپر. شرح مطلب را در پاراگراف بعدی میآورم. اشکال از آمپرمتر نیست، چون در اندازهگیری آمپرکشی لامپ رشتهای 12ولت خورویی، با جابجا کردن پروبهای آمپرمتر، مقدار جریانکشی تفاوت نمیکند.نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
این هم میتواند روش خوبی باشد ، اما در هر حال نتیجه گیری در اندازه گیری جریان AC این شد که جریان کافی به LED ها نمیرسد.
وقتی آمپرمتر را با پایهی مثبت چیپ سری میکنم، اگر پروب مثبت آمپرمتر به پد متصل شود و پروب منفی به پایهی مثبت چیپ متصل شود، 0.023 آمپر جریانکشی رخ میدهد، اما اگر پروب منفی آمپرمتر به پد متصل شود و پروب مثبت به چیپ متصل شود، 0.033 آمپر جریانکشی رخ میدهد. (وقتی آمپرمتر را با پایهی منفی چیپ سری میکنم، داستان برعکس میشود.) تفاوت دو مقدار، 0.010 آمپر است.
در حالتی که عدد آمپرسنج علامت منفی دارد، تقریباً 0.010 آمپر بالاتر از حالتی است که علامت منفی ندارد.
جریانکشی واقعی این مدار، کدامیک است، 0.033 یا 0.023، و چرا؟جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; 2024/01/08, 17:02.
یک دیدگاه بنویسید:
-
این هم میتواند روش خوبی باشد ، اما در هر حال نتیجه گیری در اندازه گیری جریان AC این شد که جریان کافی به LED ها نمیرسد.نوشته اصلی توسط Tanha7 نمایش پست ها
(ناامیدکننده و دلسردکننده است که باید از طولانی شدن تاپیک در هراس بود. دوستانی که آزردهخاطر شدهاند به من پیام دهند تا صحبت کنیم. کم مانده به نتیجه برسیم.)
به جای اندازهگیری جریانکشی AC که جریان دقیقی نیز نشان نمیدهد،
بهتر است یکی از چیپها را از روی برد آلومینیومی جدا کنم؛ سپس یک پایهی چیپ را با سیم به برد لحیم کنم، و آمپرمتر را بهصورت سری بین پایهی دیگر چیپ و پد مربوطه روی برد آلومینیومی قرار دهم؛ آنگاه جریانکشی DC را اندازهگیری کنم.
یک دیدگاه بنویسید:
-
به جای اندازهگیری جریانکشی AC که جریان دقیقی نیز نشان نمیدهد،نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست هاباید آمپر متر AC در ورودی مدار به شکل سری قرار داد.
البته جریان دقیقی نشان نمیدهد ولی برای فهمیدن مشکل کفایت میکند.
بهتر است یکی از چیپها را از روی برد آلومینیومی جدا کنم؛ سپس یک پایهی چیپ را با سیم به برد لحیم کنم، و آمپرمتر را بهصورت سری بین پایهی دیگر چیپ و پد مربوطه روی برد آلومینیومی قرار دهم؛ آنگاه جریانکشی DC را اندازهگیری کنم.جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; 2024/01/04, 11:17.
یک دیدگاه بنویسید:
یک دیدگاه بنویسید: