اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

محافظ منبع تغذیه در برابر اتصال کوتاه

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : محافظ منبع تغذیه در برابر اتصال کوتاه

علی اقا شما این مدارو که ساختید به منبع تغذیه متصل کردید و جواب گرفتید؟؟

اخه مدار شماچیز خاصی نداره که الان ما به مشکل برخوردیم .یه 4 تا مقاومت و یه OPAMP . فکر میکنم باید یه تغییراتی در مدار داده بشه . :read:

اضافه شده در تاریخ :
    نوشته اصلی توسط علی علی پور ریکنده

مقاومت بین input - و پایه 4 اوپ امپ رو بگیر
    اینو متوجه نشدم .یه کم باز کنید
    یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط اقای دکتر
      علی اقا شما این مدارو که ساختید به منبع تغذیه متصل کردید و جواب گرفتید؟؟

اخه مدار شماچیز خاصی نداره که الان ما به مشکل برخوردیم .یه 4 تا مقاومت و یه OPAMP . فکر میکنم باید یه تغییراتی در مدار داده بشه . :read:
      از این مدار جواب گرفتم ولی اصلا از اون منبع نتونستم جواب بگیرم دوبار ساختمش جواب نداد دیگه بیخیالش شدم
      یعنی مدار رو به مدار اصلی متصل کن و مقاومت بین پایه 2 و 4 اوپ امپ رو بگیر

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : محافظ منبع تغذیه در برابر اتصال کوتاه

ولتاژ منبع رو روی مثلا 12 تنظیم کن و ولتاژ پایه بین پایه 4 و 2 و بین 4 و 3 و بین 4 و 7 و بین 4 و 6 اوپ امپ رو در حالت عادی و در حالت اتصال کوتاه بگیر
        مقاومت بین input - و پایه 4 اوپ امپ رو بگیر
        سلام
        تست کردم نتایج به قرار ذیل می باشد ::

درحالتی که 30 ولت به com رله و تغذیه 741 داده شده این نتایج حاصل شد ::(بدون زدن کلید استارت)

بین 2و 4 30 ولت
        " 3و4 صفر "
        " 6و4 2 "
        " 4و7 30 "

====================================
        حالتی که استارت رو زدم

بین 2و4 صفر ولت
        " 3و4 27 ولت
        " 4و6 29 "

========================================
        خروجی رو اتصال کوتاه کردم رله قطع نمیشه .ولی یه ولتاژِی کمی روی رله میاد و باعث میشه که رله قطع نشه و شروع میکنه به سروصدا کردن .

2و4 16 ولت
        3و4 15 ولت
        4و6 15 "

دیدگاه

سلام
          تست کردم نتایج به قرار ذیل می باشد ::

درحالتی که 30 ولت به com رله و تغذیه 741 داده شده این نتایج حاصل شد ::(بدون زدن کلید استارت)

بین 2و 4 30 ولت
          " 3و4 صفر "
          " 6و4 2 "
          " 4و7 30 "

====================================
          حالتی که استارت رو زدم

بین 2و4 صفر ولت
          " 3و4 27 ولت
          " 4و6 29 "

========================================
          خروجی رو اتصال کوتاه کردم رله قطع نمیشه .ولی یه ولتاژِی کمی روی رله میاد و باعث میشه که رله قطع نشه و شروع میکنه به سروصدا کردن .

2و4 16 ولت
          3و4 15 ولت
          4و6 15 "

خوب ولتاژ نشون میده که مدار مشکلی نداره و اون صدا هم احتمالا به این علت هست که رله فرصت وصل شدن پیدا نمیکنه
          اون خازن رو بین ترانزیستور رو چند گذاشتی؟ مقدارش رو چند برابر کن تست کن ببین چی میشه
          راستی بالا که گفتی رله خودش وصل میشه الان این اطلاعاتی که دادی نشون میده خودش وصل نمیشه ... بالاخره خودش وصل میشه یه نه ؟

دیدگاه

خوب ولتاژ نشون میده که مدار مشکلی نداره و اون صدا هم احتمالا به این علت هست که رله فرصت وصل شدن پیدا نمیکنه
            اون خازن رو بین ترانزیستور رو چند گذاشتی؟ مقدارش رو چند برابر کن تست کن ببین چی میشه
            راستی بالا که گفتی رله خودش وصل میشه الان این اطلاعاتی که دادی نشون میده خودش وصل نمیشه ... بالاخره خودش وصل میشه یه نه ؟
            خازن رو نذاشتم
            وقتی که مدار رو جداگانه تست میکنم و به منبع تغذیه متصلش نمیکنم رله خودش وصل نمیشه و باید استارت رو بزنی

ولی وقتی مدار رو به منبع تغذیه متصل میکنم و خروجی منبع تغذیه رو به COM رله میدم و از پل دیودی تغذیه 741 رو تامین میکنم رله خودش وصل میشه .این نتایج رو که اعلام کردم در حالتی هست که مدار بصورت جداگانه تست شده و به منبع تغذیه متصل نیست .استارت میزنی رله متصل میشه ولی وقتی اتصال کوتاه میکنی رله میخاد قطع بشه ولی قطع نمیشه و یه ولتاژی کمتر از ولتاژ راه اندازی رله ، روی رله میره و نمذاره رله قطع بشه و شروع میکنه به سروصدا کردن .من زنر 12 و رله 12 گذاشتم .مثلا وقتی اتصال کوتاه میکنم ولتاژ زیر 12 میره روی رله و چون رله نمیتونه ولتاژ مورد نیاز خود رو تامین کنه شروع میکنه به سروصدا

دیدگاه

خازن رو نذاشتم
              وقتی که مدار رو جداگانه تست میکنم و به منبع تغذیه متصلش نمیکنم رله خودش وصل نمیشه و باید استارت رو بزنی

ولی وقتی مدار رو به منبع تغذیه متصل میکنم و خروجی منبع تغذیه رو به COM رله میدم و از پل دیودی تغذیه 741 رو تامین میکنم رله خودش وصل میشه .این نتایج رو که اعلام کردم در حالتی هست که مدار بصورت جداگانه تست شده و به منبع تغذیه متصل نیست .استارت میزنی رله متصل میشه ولی وقتی اتصال کوتاه میکنی رله میخاد قطع بشه ولی قطع نمیشه و یه ولتاژی کمتر از ولتاژ راه اندازی رله ، روی رله میره و نمذاره رله قطع بشه و شروع میکنه به سروصدا کردن .من زنر 12 و رله 12 گذاشتم .مثلا وقتی اتصال کوتاه میکنم ولتاژ زیر 12 میره روی رله و چون رله نمیتونه ولتاژ مورد نیاز خود رو تامین کنه شروع میکنه به سروصدا

با اجازه علی آقا !

ظاهراً کلیدهای رله رو جابه جا وصل کردی!!! در حالتیکه رله خاموشه ؛ پایه ای که به مشترک رله راه میده ، باید به مقاومت 10 کیلو و اون یکی هم به مقاومت 5 کیلو وصل باشه!

خروجی هم که از سر 5 کیلو میگیریم!

دیدگاه

سلام
                بله شاید هم اینطور باشه
                در ضمن وقتی به یه تغذیه جدا که وصل میکنی باید اون مقاومت 0.47 اهم 5 وات که در مدار اصلی وجود داره رو خودت بزاری
                یعنی تغذیه اوپ امپ و com رله رو مستقیم به تغذیه وصل بکن ولی اون input - رو با این مقاومته به منفی منبع تغذیه وصل کن
                خازن رو هم بزاری بهتره

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : محافظ منبع تغذیه در برابر اتصال کوتاه

نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی

با اجازه علی آقا !

ظاهراً کلیدهای رله رو جابه جا وصل کردی!!! در حالتیکه رله خاموشه ؛ پایه ای که به مشترک رله راه میده ، باید به مقاومت 10 کیلو و اون یکی هم به مقاومت 5 کیلو وصل باشه!

خروجی هم که از سر 5 کیلو میگیریم!
                  سلام
                  داش مهدی نه پایه ها هم درست وصل کردم طبق شماتیک موجود و ارائه شده

دیدگاه

در ضمن وقتی به یه تغذیه جدا که وصل میکنی باید اون مقاومت 0.47 اهم 5 وات که در مدار اصلی وجود داره رو خودت بزاری
                    یعنی تغذیه اوپ امپ و com رله رو مستقیم به تغذیه وصل بکن ولی اون input - رو با این مقاومته به منفی منبع تغذیه وصل کن
                    سلام
                    چرا باید اینکارو انجام بدم؟؟ چون تا الان این مقاومت رو نذاشته بودم .یعنی به خاطر اینه که جواب نمیده ؟؟

دیدگاه

باید حتما از tip 122 استفاده کنم ؟؟ اخه اینو در دسترس نداشتم و یه چیز دیگه گذاشتم که تو مایه های tip هستش

دیدگاه

نه مشکلی نیست
                        فقط دقت کن npn باشه ...
                        با سپاس

دیدگاه

سلام .
                          جریان این مقاومت چی هست ؟ چرا باید بذارم ؟ چون تا الان اینو استفاده نکرده بودم ؟؟

در ضمن مقاومتهای R1 و R2 که 4.7K و 47K می باشد رو من میخام 10 کیلو و 100 کیلو بذارم (از لحاظ تقسیم مقاومتی مشکلی نداره ؟؟)

دیدگاه

سلام .
                            جریان این مقاومت چی هست ؟ چرا باید بذارم ؟ چون تا الان اینو استفاده نکرده بودم ؟؟

در ضمن مقاومتهای R1 و R2 که 4.7K و 47K می باشد رو من میخام 10 کیلو و 100 کیلو بذارم (از لحاظ تقسیم مقاومتی مشکلی نداره ؟؟)
                            این مقاومت شنت هست واسه اندازه گیری جریان ... اینو اگه نزاشته بودی پس تا الان سر کار بودی ....
                            نه مشکلی نداره
                            با سپاس

دیدگاه

حالا منبع تغذیه درست شده
                              محافظ اتصال کوتاه اذیت میکنه :angry:
                              هر چیکار میکنم درست نمیشه
                              وقتی که به منبع تغذیه وصلش میکنم رله وصل میشه بدون اینکه استارت زده بشه و بعد از اینکه اتصال کوتاه میکنم رله قطع نمیکنه
                              کل این تاپیک رو خوندم ولی نتونستم درستش کنم خازن هم گذاشتم و مقاومت شنت که روی خود مدار هست
                              و برای محکم کاری یک مقاومت دیگه گذاشتم ولی قطع نمیکنه
                              کمککککککککک

دیدگاه

سلام
                                دوستان ببخشید من تازه کارم و اطلاعات دقیقی ندارم، برای همین اگه امکانش هست یه منبع خوب بهم معرفی کنید که بگیرم. میخوام اگه به نظر شما عاقلانست 10 آمپرشو بگیرم که الی الابد کار کنه برام :mrgreen: ضمنا هرچی ولتاژ بالاتر بهتر.
                                ببخشید که سوالاتم زیاده، از کجا باید بدونم که مدار محافظت اتصال کوتاه داره یا نه؟ روش تست خاصی داره؟ من تو مرز هستم و دسترسی به جنس مارکدار و گارانتی ندارم، واسه همین میخوام همه جانبه تستش کنم. مرسی از راهنماییتون
                                تشکر نکن، صلوات بفرست:

[img width=165 height=100]http://www.askdin.com/gallery/images/29839/1___________5.png[/img]

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X