اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آمپلی فایر های قدرت با تغذیه تک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آمپلی فایر های قدرت با تغذیه تک

اگر به تاپیک عکس ها برید ، اخرین پست یه آمپلیفایر B&C ایرانی گذاشتم که تغذیه قسمت آمپلیفایرش 60 ولته. من احساس میکنم آمپلیفایرهایی که در خروجی آنها از خازن استفاده شده ، زیاد جالب نیستند و این هم همینطوره.

شما آمپلیفایری قدرتمند تری سراغ ندارین که در خروجیش خازن نباشه ؟

دیدگاه

خب اون خازن به دلیل تک بودن تغذیه هستش که لازمه مولفه DC رو حذف کنه.
      من مدارو برای ماشین استفاده میکنم. از اونجا که ساخت تغذیه دوبل از باتری ماشین یه کم جاگیر بود برام، دنبال آمپلی با تغذیه تک بود که کیفیت و قدرت داشته باشه.
      یه مدار مبدل هم ساختم که 12 رو به 60 ولت 3 آمپر تبدیل میکنه و میتونه 2 تا از این آمپلی رو تغذیه کنه. اون دو تارو هم بریج بستم و الان دارم استفاده میکنم.
      به جرات میتونم بگم که هر باندی رو نمیشه بهش وصل کرد، چون امکان سوختنش هست.

راستی اینو فراموش کردم بگم، وقتی مدارو بصورت بریج ببندی مولفه DC آمپلی ها حذف میشه و نیازی به اون خازن کوپلاژ هم نیست.

دیدگاه

میگم میشه توضیح بدی امپلی های با تغذیه تک رو چطوری بریج میبندن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mostafa65
          میگم میشه توضیح بدی امپلی های با تغذیه تک رو چطوری بریج میبندن
          مثل هر آمپلی دیگه!
          فقط فرقش اینه که دیگه به خازن خروجی آمپلی نیازی نیست.

دیدگاه

یعنی مثبت این یکی رو میدیم به منفی اون یکی خازن ها رو هم در میاریم راستی چرا مولفه dc حذف میشه؟

دیدگاه

منبع اصلی مدار :

http://www.electronics-lab.com/projects/audio/008/index.html

نمیشه خودمون یه مقدار تغییرات توش بدیم ؟ مثلا از 2 جفت ترانزیستور 2N3773 یا 5200 استفاده کنیم ؟ من میخواهم که اگر خروجیش امپدانسش کم شد ، به مشکل بر نخوره.
              اگر بشه به این صورت که گفتم به خروجیش ترانزیستور اضافه کنیم ، من خودم PCB بهمراه مدار پل و یه پروتکشن و تاخیر و.. براش ردیف می کنم. چون نسبتا برام مهمه.

خب اون خازن به دلیل تک بودن تغذیه هستش که لازمه مولفه DC رو حذف کنه.
              یعنی به دلیل معکوس بودن ورودی ها ، DC ها همدیگه رو خنثی می کنند ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد.ح
                منبع اصلی مدار :

http://www.electronics-lab.com/projects/audio/008/index.html

نمیشه خودمون یه مقدار تغییرات توش بدیم ؟ مثلا از 2 جفت ترانزیستور 2N3773 یا 5200 استفاده کنیم ؟ من میخواهم که اگر خروجیش امپدانسش کم شد ، به مشکل بر نخوره.
                اگر بشه به این صورت که گفتم به خروجیش ترانزیستور اضافه کنیم ، من خودم PCB بهمراه مدار پل و یه پروتکشن و تاخیر و.. براش ردیف می کنم. چون نسبتا برام مهمه.

یعنی به دلیل معکوس بودن ورودی ها ، DC ها همدیگه رو خنثی می کنند ؟
                :question:

دیدگاه

من فکر میکنم همون مدار تا بار 2 اهم هم جواب بده.
                  بعید میدونم با تغییر تو ترانزیستورهای قدرتش ، توان خروجی تغییر کنه و یا امپدانس بار کمتر بشه!

تو آمپلی هایی که با تغذیه دوبل کار میکنن، چون تغذیه دوقطبیه، یعنی یکی از خطها ولتاژی کمتر از صفر ( زمین مدار ) داره، مبنا یا محوری که موج سیگنال روش تقویت میشه صفره، پس مولفه DC نخواهیم داشت. ( البته تو بعضی از مدارات، حتی با تغذیه دوبل هم شاید تو خروجی مقداری ولتاژ DC داشته باشیم که پتانسیومتری برای تنظیمش وجود داره تا اون رو صفرش کنیم )
                  میدونید که وجود ولتاژ DC در خروجی دیافراگم بلندگو رو به جلو یا عقب متمایل میکنه و نگه میداره ( اینکه جلو بره یا عقب به مثبت و منفی بودن ولتاژ DC خروجی ارتباط داره و اینکه دیافراگم با چه فشاری به جلو یا عقب متمایل بشه هم به دامنه اون ولتاژ مربوطه ). تو این شرایط، صدای هووووم فجیعی شنیده میشه.

حالا اگه دو تا آمپلی با تغذیه دوبل بریج بشن، دیگه یکی از پایه های بلندگو به زمین وصل نمیشه. اگه جفت آمپلی ها تنظیم شده باشن، مولفه DC وجود نداره و نیازی به خازن نیست. هرچند تو حالت غیر بریج هم این نوع آمپلی ها ( تغذیه دوبل ) به خازن کوپلاژ نیازی ندارن.

اما تو آمپلی با تغذیه تک ، موج سیگنال خروجی روی ولتاژ DC سوار هستش که این ولتاژ معمولا نصف ولتاژ تغذیه هست ( برای آمپلی 60 ولتی، بدون خازن
                  کوپلاژ، حدود مثبت 30 ولت DC تو خروجی وجود داره) .
                  ولی وقتی همین آمپلی با یکی مثل خودش بریج بشه، دیگه نیازی به خازن کوپلاژ نیست. دلیلش اینه که؛ یه ولتاژ DC برابر آمپلی اول ( مثلا همون 30 ولت مثبت ) هم رو این یکی پایه بلندگو وجود داره، یعنی دو طرف بلندگو 30 ولت مثبت هست، بنابراین اختلاف ولتاژ DC روی بلندگو صفره ( 30 - 30 = 0 ) و انگار مولفه DC رو حذف کردیم.

امیدوارم توضیحم واضح بوده باشه.

دیدگاه

سلام ,خسته نباشید
                    دو تا سوال داشتم :تو شماتیک 2N3055 برای هر قطعه مثل اینکه یک بازه ای تعریف کرده مثلا برای خازن نوشته 10-47 uF و...
                    انتخاب قطعات دلبخواهی یا یه قائده ای داره؟ مثلا میشه همشوMAX انتخاب کرد؟
                    و دیگه چون من رشته ام الکترونیک نیست و از تئوری سر در نمیارم "فقط خوب مونتاژ میکنم"اگه امکانش باشه در مورد بریج کردن یکم توضیح ساده تری بدین مثلا تو شماتیک ها چی رو به چی وصل کنم.(از اختلاف فاز و این جور چیزها سر در نمیارم oo
                    بعد اقای علم فردا به نظرتون مونتاژ کنم؟ تجربه یا فوت خاصی که نداره؟ گفته بودم که رشتم الکترونیک نیست.
                    مرسی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط behzady
                      سلام ,خسته نباشید
                      دو تا سوال داشتم :تو شماتیک 2N3055 برای هر قطعه مثل اینکه یک بازه ای تعریف کرده مثلا برای خازن نوشته 10-47 uF و...
                      انتخاب قطعات دلبخواهی یا یه قائده ای داره؟ مثلا میشه همشوMAX انتخاب کرد؟
                      و دیگه چون من رشته ام الکترونیک نیست و از تئوری سر در نمیارم "فقط خوب مونتاژ میکنم"اگه امکانش باشه در مورد بریج کردن یکم توضیح ساده تری بدین مثلا تو شماتیک ها چی رو به چی وصل کنم.(از اختلاف فاز و این جور چیزها سر در نمیارم oo
                      بعد اقای علم فردا به نظرتون مونتاژ کنم؟ تجربه یا فوت خاصی که نداره؟ گفته بودم که رشتم الکترونیک نیست.
                      مرسی
                      سلام دوست من
                      قطعات بازه ای تعریف شدن که برای استفاده، هر کدومو داشتی بذاری. میتونی مقادیر مکس رو انتخاب کنی.
                      برای بریج کردن، مدار ایجاد اختلاف فاز ساز نیازه. فکر کنم تو همین تاپیک هست. ( یه OpAmp با چندتا مقاومت و خازنه ) . . از آمپلی هم دوتا بساز. خروجی های اختلاف سازو بده به ورودی های آمپلی هات و ورودی اختلاف فاز سازو بده به سیگنالی که قراره تقویت بشه. ( اختلاف فاز ساز یه ورودی داره و 2 تا خروجی )
                      تجربه خاصی لازم نداره، فقط دقت میخواد و حوصله
                      موفق باشی

دیدگاه

سلام دوباره
                        اقای علم فردا به خاطر جوابتون ممنون " فقط من از انجمن نتونستم یه مدار opamp پیدا کنم(بحث در موردش رو دیدم ولی مداری پیدا نکردم)
                        شما ادرس تایپکی که اقای اشک مدار opamp رو گذاشتن میدونید؟
                        یا اگه امکانش هست مداری که خودتون ساختید رو بزارید .
                        راستی این امپلی (2n3055)ا pcb اماده نداره :redface:تا زود تر بسازمش؟؟؟

دیدگاه

اینم شماتیک همراه با pcb البته اگر خواستی میتونی خودت pcb بزنی. علم فردا هم براش یه pcb زده که میتونی ازش بگیری.
                          http://wdl.persiangig.com/pages/down...com/Berdeg.rar
                          طوری زندگی کن انگار امروز اخرین روز زندگیته!!!
                          امروز رو کامل زندگی کن...
                          (یه روز یعنی هیچوقت!)

دیدگاه

سلام
                            اگه تغذیه دوبل داری، اینو استفاده کن :

اگه تغذیه ت تکه، اینو ببند :

اینم PCB و عکس، البته واسه اونیه که تغذیه دوبل میخواد :

http://wdl.persiangig.com/pages/down...p%20Driver.zip

دیدگاه

سلام ،خسته نباشید
                              من pcb مدار رو کشیدم ،روی فیبر دراوردم،سوراخ کاریش رو کردم ،همه ترانزیستورهاش رو پیدا کردم به جز bc212
                              حالا به خاطر یه bc212 کوچولو کارم لنگ مونده :angry:
                              می خواستم بدونم به جای BC212چه ترانزیستوری میشه جایگزین کرد ؟
                              بعدش من TIP3055رو خریدم ،ولی شبیه اونهایی که اقای علم فردا استفاده کردن نیست ،می خواستم بدونم من اشتباه خریدمشون یا اونا یه چیز دیگس؟
                              بعد تو شماتیک به خاطر اینکه مشخصات قطعات کامل نبود من کمترین مقدار مقاومت ها رو انتخاب کردم (به جز چند مورد )و بیشترین مقدار ظرفیت خازن ها ولتاژ خازن ها رو هم همینطوری انتخاب کردم، به نظرتون مشکلی پیش نمیاد؟

دیدگاه

:question:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X