اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درخواست راهنمایی و رفع اشکال و تنظیم آمپلی ماسفت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : درخواست راهنمایی و رفع اشکال و تنظیم آمپلی ماسفت

اول همینجوری وصل کردم ولی اتصال کوتاه میکنه ولی وقتی جای سورس و درین رو با هم عوض میکنم ،دیگه اتصالی نمیکنه

از کجا بفهمم سوختن یا نه ؟ گیج شدم
    دعای خیر از هر چیزی بهتر است...

دیدگاه

توی نت سرچ کن مدارات ساده ای برای تست سالم بودن ماسفتهای مثبت و منفی وجود داره...
      رازی در کار نبود

دیدگاه

ببین دوست عزیز در مورد قرار گرفتن که ولتاپ مثبت به درین 240وصل میشه خودت رو مدار چک کن ببین کدوم طرفه
        در مورد تست هم من اینو پیداکردم http://www.iranled.com/forum/thread-12215.html
        طوری زندگی کن انگار امروز اخرین روز زندگیته!!!
        امروز رو کامل زندگی کن...
        (یه روز یعنی هیچوقت!)

دیدگاه

این ثبت نام لازم داره اگه ممکنه شما خودتون پلود کنید

دیدگاه

این pdf تو دانلود سنتر eca هم بود البته الان دیگه پولی شده...
            اینکارو تو 6 مرحله باید انجام داد که کمی سخته
            ولی بهتر و مطمئن تر مدارات تستر هست که با یه سرچ ساده میتونی پیدا کنی...
            رازی در کار نبود

دیدگاه

منظور این جمله ی استاد اشک این نیست که این این آمپلی فایر باید با دارلینگتون کار کنه ؟؟؟؟؟؟؟ (پس شماتیک و علامت ماسفت ها روی نقشه چی؟؟؟)
              پاسخ : امپلی فایر با ترانزیستور دارلینگتون
              « پاسخ #203 : دسامبر 14, 2011, 1102 pm »

nn جان این مدارا بیسشون یکی هست و تفاوت زیادی با هم نمی کنن در مجموع اگه میخوای با ماسفت بسازی اینو پیشنهاد می کنم
              http://www.pic.iran-forum.ir/images/4fqvfntzeez9coepsqyn.pdf
              که هم PCB داره هم خودم چند بار ساختمش و باهاش زیاد کار کردم قدرتش و کیفیتش هم خوبه
              بنظرم یا این رو بساز یا اون مداری که علم فردا گذاشتن رو (منظورم اینه: http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=57244.msg309618#msg309618)

استاد اشک بعدش فرمودند[/
              HSجان این مداری که گزاشتی همون مدار دارلینگتونه. فقط یه کم زشت طراحی شده. جالبتر اینه که من اینو ساختم کار نکرد ولی اون رو ساختم کار کرد. در حالی که هر دو مدار یکی است. البته دقت نکردم اشکال از طراحی PCB من بود یا این مدار غلط داره.

دیدگاه

مطمئن باش که این مدار اشکالی نداره گفتم که چندین بار ساختمش و زیاد ازش استفاده کردم،درایور ها کمی شباهت دارن ولی یکی نیستن،درایور این مدار قوی تر و بهتر از مدار دارلینگتون هست(میتونی از بقیه دوستان هم بپرسی) در ضمن من هم دارلینگتون رو چندین بار ساختم هم این مدارو،نظرم این هست که کیفیت و قدرت این مدار بهتر از دارلینگتون هست
                اون طور که ماسفتا رو روی خنک کننده گزاشتی،بدنشون که با هم اتصالی نداره؟
                از mje 340 و mje 350 استفاده کردی؟
                اگه این طوره تو اون عکسی که گزاشتی نشون میده که برعکس لحیمشون کردی،یه بار دیگه از روی راهنمای مونتاژ (تصویر روی فیبر تو فایل PDF) جهت ترانزیستورهای 340 و 350 رو چک کن...
                ببین باز اگه فیبرو طوری بگیری که خازن بزرگ ورودی نزدیک خودت باشه و ماسفتا انتهای فیبر قرار بگیرن دوتا 350 سمت چپ لحیم میشن و 340 ها سمت راست،بعد رادیاتور ترانزیستورهای نزدیک ماسفتا رو به هم باید باشه،و رادیاتور ترانزیستورهای نزدیک به خوت رو به بیرون باید باشه...(که تو عکس واضحه لااقل ترانزیستورهای سمت چپ برعکس لحیم شدن)
                اگه از PCB اطمینان نداری بهتره روی برد سوراخدار مدارو پیاده کنی،فقط باید یکم حوصله بخرج بدی ، با عجله نمیشه...
                رازی در کار نبود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nn20
                  منظور این جمله ی استاد اشک این نیست که این این آمپلی فایر باید با دارلینگتون کار کنه ؟؟؟؟؟؟؟ (پس شماتیک و علامت ماسفت ها روی نقشه چی؟؟؟)
                  پاسخ : امپلی فایر با ترانزیستور دارلینگتون
                  « پاسخ #203 : دسامبر 14, 2011, 1102 pm »

nn جان این مدارا بیسشون یکی هست و تفاوت زیادی با هم نمی کنن در مجموع اگه میخوای با ماسفت بسازی اینو پیشنهاد می کنم
                  http://www.pic.iran-forum.ir/images/4fqvfntzeez9coepsqyn.pdf
                  که هم PCB داره هم خودم چند بار ساختمش و باهاش زیاد کار کردم قدرتش و کیفیتش هم خوبه
                  بنظرم یا این رو بساز یا اون مداری که علم فردا گذاشتن رو (منظورم اینه: http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=57244.msg309618#msg309618)

استاد اشک بعدش فرمودند[/
                  HSجان این مداری که گزاشتی همون مدار دارلینگتونه. فقط یه کم زشت طراحی شده. جالبتر اینه که من اینو ساختم کار نکرد ولی اون رو ساختم کار کرد. در حالی که هر دو مدار یکی است. البته دقت نکردم اشکال از طراحی PCB من بود یا این مدار غلط داره.
                  در ضمن انگار سر حال نیستی،اون مطلبی که استاد اشک گفتن و شما نقل قول کردی در مورد مقایسه مدار 8 دارلینگتون و 2 دارلینگتون بود و ارتباطی با این آمپلی ماسفت نداشت...
                  بگردی تو پستای این هفته هر دو رو پیدا میکنی،عیب نداره،پیش میاد دیگه،به کسی نمی گم...
                  رازی در کار نبود

دیدگاه

HSجان از mje استفاده کردم و جاهاشون درسته
                    در ضمن اون عکس ترانزیستورا که به مدار باسیم وصله مال TIP142/147 هستش که در حال کار کردن بود!!!
                    برای T7 از TIP142 وT8 ازTIP147 استفاده کردم

اما یه سوال و اینکه چطور به جای ماسفت از دارلینگتون استفاده میکنم . به خوبی کار میکنه؟؟؟؟؟؟؟

امروز به مدارم دسترسی ندارم .

فردا دوباره شروع به بررسی میکنم

دیدگاه

سلام دوباره به همگی

تو این مدار سورس به مقاومت 0.33 اهمی و درین هم به برق اصلی متصل هست

حالا اگه جای سورس ودرین با هم عوض بشه چه اتفاقی میفته؟
                      و اینکه چطور به جای ماسفت از دارلینگتون استفاده میکنم . به خوبی کار میکنه؟؟؟؟؟؟؟
                      برای تست ماسفت هم گشتم ولی مداری ندیدم که ازش سر در بیارم :cry:

دیدگاه

nnجان اگر پشت ماسفت رو طرف خودت بگیری سمت راست گیت وسط درین وچپ هم سورس میشه.. درین که به منبه وصل میشه اگر قرار به جابجایی باشه امکان جابجایی گیت وسورسه که اونم واضحه سورس میره به خروجی وگیت هم وصل میشه به مقاومت ورودی..
                        اینم یه روش تست ساده
                        طوری زندگی کن انگار امروز اخرین روز زندگیته!!!
                        امروز رو کامل زندگی کن...
                        (یه روز یعنی هیچوقت!)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط gh.kh
                          nnجان اگر پشت ماسفت رو طرف خودت بگیری سمت راست گیت وسط درین وچپ هم سورس میشه.. درین که به منبه وصل میشه اگر قرار به جابجایی باشه امکان جابجایی گیت وسورسه که اونم واضحه سورس میره به خروجی وگیت هم وصل میشه به مقاومت ورودی..
                          اینم یه روش تست ساده
                          طبق مدار تستری که دوستمون زحمتشو کشیدن ، عملکرد ماسفت مثل ترایاک میمونه. یعنی وقتی روشن میشه، با قطع سیگنال گیت ، جریان درین-سورس همچنان وصل میمونه تا گیت رو صفر کنیم.

HS جان تو این مدار با تجربه هستنا!

nn جان با اون فیبری که مونتاژ کردی، اگه بقیه قطعاتتم نسوخته خداتو شکر کن. ناراحت نشیا ولی حداقل با الکی، تینری، اسپری کنتاکت شویی چیزی یکم تمیزش میکردی فدات شم. :icon_razz:

استفاده از المان خنک کننده هم بدون واسط فلزی توصیه نمیشه. چون برفک میزنه و اتصال کوتاه ایجاد میکنه.
                          از واشر حرارت گیر روی یه هیت سینک معمولی استفاده کن. اگه سیستم ردیف شد، اونوقت فکر دفع حرارت اصلی باش.

دیدگاه

من آخرش نفهمیدم که چرا این مدار با دارلینگتون هم کار میکنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

لطفآ یه توضیحی بدین :read:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nn20
                              من آخرش نفهمیدم که چرا این مدار با دارلینگتون هم کار میکنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

لطفآ یه توضیحی بدین :read:
                              الآن مشکلت اینه که مدارت با دارلینگتون کار میکنه ؟ یا ماسفت ها دچار ایراد شدن ؟

اینکه مدار با ترانزیستورهای پاور دیگه ای هم کار کنه، زیاد تعجب برانگیز نیست. اگه یه نگاه به مدارات دیگه هم بندازی، میبینی که آمپلی ها تقریبا مدارات یکسانی تو بخشهای اولیه و میانی دارن.
                              بطور خلاصه :
                              بخش اولیه ( تقویت ولتاژ با گین بالا ) که همیشه یا یه کلکتور مشترکه یا تقویت کننده تفاضلی. ( البته برای ورودی های امپدانس بالا ، بیس مشترک هم هست.) یا اینکه از OpAmp برای تقویت ولتاژ استفاده کردن. اما تا %90 مواقع، کلکتور مشترک و تفاضلی استفاده میشه.

بخش دوم هم که تقویت کننده میانی برای درایو ترانزیستورهای پاوره ( با توجه به تعداد ترانزیستورهای پاور، باید قدرت درایو رو داشته باشه )

پس اینکه بر حسب اتفاق مداری بتونه با ترانزیستورهای پاوری غیر از مال خودش هم کار کنه، دور از عقل نیست.

دیدگاه

همینطور که قبلآ هم گفتم مشکلم اینه که چرا ماسفتها کار نمیکنن

وقتی گیت رو به پایه چپی و درین رو به وسطی و سورس رو به راستی وصل میکنم

مدارم اتصالی میکنه با دو جفت دوبار امتحان کردم . الانم نمیدونم 4 تاشون سالمن یا نه؟

به نظر شما اشکال از کجاس؟

بعد از این مشکل تمام ترانزیستورای درایور رو عوض کردم و هر خط گیت رو به یه سر هدفون و G وصل کردم و فهمیدم که طبقه درایور سالمه (فکر کنم)

ولی چون دوباره همون ماسفتارو وصل کردم

متوجه نشدم که ایراد از ماسفتاس یانه؟

یه جفت نو دارم ولی چون نمیدونم دوباره میسورن یا نه دلم نمیاد وصلشون کنم چون سوزوندن سه جفتش یعنی 9 تومن رتته

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X